kendimi çok cahil hissediyorum

Misal benim çevremde belgesel izleyen yoktur deli gibi belgesel izlerim. Tüm hayvanların anatomisini ezberledim :KK66: deniz altı doğasını, insan belgesellerini vs. Çok severek izlerim.

Gece yatarken radyo tiyatrosu dinlerim. Gerilim polisiye. Agathanın tüm eserlerini dinledim :KK66: çevremde birine desem amannn ben dizi izliyorum diyor :KK66: ben öyle töreli möreli dizi sevmem. Tv de izlemem. Onlara göre bu farklı olmak. Değil işte ilgi alanlarımız farklı. Gerçi iyi ki de farklı. Bu zaman da tv mi izlenir.

Kadın programları izliyorlar bana itici geliyor. Gelinler, evler, yemekler... Tırt programlar bunlar.
yaa ben de belgesel izliyorum daha çok tarih konulu ama
radyo tiyatrosu nereden dinliyorsunuz

Misal benim çevremde belgesel izleyen yoktur deli gibi belgesel izlerim. Tüm hayvanların anatomisini ezberledim :KK66: deniz altı doğasını, insan belgesellerini vs. Çok severek izlerim.

Gece yatarken radyo tiyatrosu dinlerim. Gerilim polisiye. Agathanın tüm eserlerini dinledim :KK66: çevremde birine desem amannn ben dizi izliyorum diyor :KK66: ben öyle töreli möreli dizi sevmem. Tv de izlemem. Onlara göre bu farklı olmak. Değil işte ilgi alanlarımız farklı. Gerçi iyi ki de farklı. Bu zaman da tv mi izlenir.

Kadın programları izliyorlar bana itici geliyor. Gelinler, evler, yemekler... Tırt programlar bunlar.
Canım sende kendını ovmeyı cok sevıyorsun da dızı ızleyenlerı bır asagılar gıbısın😁 hayırdır. Bu kıza arkadaslarının yaptıgını yapıyorsun yakınlarına.

Marvel ne ben de bilmiyorum. Yabancı şarkıdan ablamam. Yabancı filmleri genel olarak bilirim ama her yeni çıkan filmi takip etmem. Yabancı yıldızları 2 elin parmağı kadar anca tanırım. Ama asla kendime bunları bilmediğim için cahil kültürsüz demem. Sen de deme. Çok da matah olmadıkları için takip etmiyorum. Sanat edebiyat tarih süs bitkileri arkeoloji spor gibi bir şeyle ilgilen ama bilmiyorum ilgin var mı? Sadece dersle olmaz özellikle tarihi bence herkes genel manasıyla bilmeli. Tarih önemli.

Canım sende kendını ovmeyı cok sevıyorsun da dızı ızleyenlerı bır asagılar gıbısın😁 hayırdır. Bu kıza arkadaslarının yaptıgını yapıyorsun yakınlarına.
Bunlar övünülecek şeyler değil ki. Aksine onlar bana laf sokuyor. Bi dizi bile izlemiyorsun. Senin kafan başka. Ben de napim onlar anlatıo ben dinliom konuya girmiyorum. Belgesel izlemek elzem birşey değil ki ama ben seviyorum napim.

Ben genel yorumlardan biraz farklı düşünüyorum. Aynı kültürel değerleri paylaşmadığım, aynı şeylerden hoşlanmadığım, aynı zevklere sahip olmadığım insanlarla arkadaşlık edemiyorum. Bunu cahillik ya da kültürsüzlük olarak değil, kültür uyuşmazlığı olarak görüyorum.

Mesela çocukluğumdan beri yabancı rock dinlerim, tsm dinleyen biriyle paylaşacak bir şeyim olmaz bu konuda. Ya da tv dizilerini takip etmem, takip etmediğim şey hakkında konuşamam. Ama kült filmler hakkında kitap yazabilecek kıvamdayım, saatlerce konuşabilirim. Karşımdaki kült filmlerden habersizse o kişiyle ne konuşabilirim ki? Ve evet eşim bunlar ve bunlara benzer ilgi alanlarımdan anlamasaydı ya da hoşlanmasaydı olmazdı onunla. Dublajlı film izleyen adamı napayım. Ekşici oldum böylece.

Bu arada kimseyi küçümsemedim, saldırı almayayım şimdi. Kültür uyuşmazlığı sadece.

Cehalet değil o tatlım, herkes aynı seylerden zevk almak zorunda degil. Zevklerine göre farkındalığın olur. Bende tum dünyayı kasıp kavuran bir sarki degilse, yabancı müzik dinlemem ama şiir çok severim. Bir çok sairi tanırim ve tarzları hakkında fikir sahibi olduğumu düsünüyorum. Sevdigim icin hayat hikayelerini okurum.

Daha önce çok beğendiğim bir filmin senaristi yada yönetmenini takip ederim. Bir sonraki filmleri dikkatimi çeker ama dünyada ki tüm yönetmenler hakkında fikir sahibi degilim.

Genel kültürun yüksek olsun istiyorsan sinema, tiyatro oyunlarıni vb. gösterileri takip et. Sosyal medyadan popüler kültürle ilgili sayfaları takibe al. Spor yada hobi kursları ile ilgilen.

merhaba ben kendimi çok cahil ve kültürsüz hissediyorum arkadaşlarım filmlerden bahsediyor benim o filmden haberim olmuyor ya da çok ünlü bir aktörden oyunculuğundan filmlerinden bahsediyorlar ben tanımıyorum bile müzik konusunda da öyle yabancı müzik kültürüm 0 onlar bir müzik çaldığında şarkı ve şarkıcı hakkında yorum yapabilirken ben gülümsemekle yetiniyorum fantastikle pek aram yok marvel filmlerinin muhabbeti dönüyor ben yine fransız kalıyorum oyun muhabbeti oluyor ne dediklerini bile anlamıyorum yani yanlarında çok kültürsüz kalıyorum bazen oluyor ki 100milyonlar izlenmiş bir şarkıyı ya da adı çok dönen bir modelin tipini bile bilmiyorum şimdi ben ne yapayım nereden başlıyim derslerim de oldukça yoğun nasıl kendimi geliştirip konuşmalara katılabilirim

Ben de hic bilmem bu tarz seyleri. Cunku ilgi alanim degil. Hic kendimi sizin gibi hissetmedim. Siz de hissetmeyin bence.
Arkadaslarim da dikkatimi cekmedigini bilir ve benim yanimda bu muhabbetlere girmezler. Ha bi ortamda acilsa bile 3 5 dk konusur gecerler.
Tabi populer kultur takip etmek guzel. Ama dikkatimi cekmeyen seyi sirf eksik kalmayayim diye takip etmem.
Baska bir cok konuda donanimliyim. Cahil degilim :) siz de böyle bakin.

Su game of thrones tan fenalik geldi.izlemedim bilmiyorum turk dizilerinide izlemiyorum yani genel olarak dizi izlemiyorum ama heryerde bu dizi karsima cikiyor.

ozellikle cok kulturlu oldugunu sanan insanlarin devamli bu diziyle ilgili birsey soyleme cabasi cok gulunc oluyor

oturup sürekli film müzik konuşan arkadaş gruplarında içim bayılıyor. sevgilimin arkadaş grubu böyle aman aman venomun erken gösterimini izlemek için ta ankaradan istanbula gitmeler, deadpool vizyondan kalkmadan en az 5 kez izlemeler bilmem ne. bir araya gelince de insanı sıkıyorlar. ben de konuştuklarını anlıyorum biliyorum izledim de ama bi dur be gerçek dünyaya dön yani diye çıkışasım geliyor bazen.

sevgili örneği verilmiş hayatımı birleştirmem falan denilmiş ama konu sahibi arkadaş grubundan bahsediyor. size bu konuda tepki gösterme hakları yok ama diyelim ki laf ettiler siz de kibarca ilginizi çekmediğini söyleyin.

Ben genel yorumlardan biraz farklı düşünüyorum. Aynı kültürel değerleri paylaşmadığım, aynı şeylerden hoşlanmadığım, aynı zevklere sahip olmadığım insanlarla arkadaşlık edemiyorum. Bunu cahillik ya da kültürsüzlük olarak değil, kültür uyuşmazlığı olarak görüyorum.

Mesela çocukluğumdan beri yabancı rock dinlerim, tsm dinleyen biriyle paylaşacak bir şeyim olmaz bu konuda. Ya da tv dizilerini takip etmem, takip etmediğim şey hakkında konuşamam. Ama kült filmler hakkında kitap yazabilecek kıvamdayım, saatlerce konuşabilirim. Karşımdaki kült filmlerden habersizse o kişiyle ne konuşabilirim ki? Ve evet eşim bunlar ve bunlara benzer ilgi alanlarımdan anlamasaydı ya da hoşlanmasaydı olmazdı onunla. Dublajlı film izleyen adamı napayım. Ekşici oldum böylece.

Bu arada kimseyi küçümsemedim, saldırı almayayım şimdi. Kültür uyuşmazlığı sadece.

Küçümsemek olarak algılamadım tsm ye gönül veren biri de sizin bu konuda yetersiz bilgiye sahip oldugunuzu düsünüp kücümseyemez. İnsanların ilgi alanlarına göre farkındalıgı artar.

Ben hayata herseyden biraz katmak lazım diye düsünüyorum. Farklı külturden farklı zevklere sahip insanlarla iletisimimiz bize bir seyler katar. Yabancı rock dinlemem mesela sarkida genelde sözlerle bestenin uyumu ilgimi ceker. Ama dinleyen arkadasım sayesinde genel kültür anlamında bir şey katarım kendime.

Bir arkadaşim halk müzigi ile alakadar. Bağlama calıyor ve türküleri yörelerine hikayelerine kadar anlatır. Gizli kalmis kulagimiza asina olmayan harika türküler dinledim ondan. Hic dinlemezken hosuma gitmeye başladı.

Bir arkadasim kült filmleri sever, Bollywood filmlerini takip eden başka bir arkadasım var. Hepsinden yeni bir sey ögreniyorum. Zaten bilgi birikimi bu sayede olur. Hep aynı seyleri sever, dısına çıkmazsak gelisemeyiz diye düsünüyorum.

Bahsettiğiniz konulara az çok aşinayım ama benim de çoğu ilgimi çekmediğinden arastırma gereği duymuyorum. Bu kültürsüzlük değil de zevk meselesi bence bu kadar haksızlık etmeyın kendinize.

Back
X