kendimi çok cahil hissediyorum

merhaba ben kendimi çok cahil ve kültürsüz hissediyorum arkadaşlarım filmlerden bahsediyor benim o filmden haberim olmuyor ya da çok ünlü bir aktörden oyunculuğundan filmlerinden bahsediyorlar ben tanımıyorum bile müzik konusunda da öyle yabancı müzik kültürüm 0 onlar bir müzik çaldığında şarkı ve şarkıcı hakkında yorum yapabilirken ben gülümsemekle yetiniyorum fantastikle pek aram yok marvel filmlerinin muhabbeti dönüyor ben yine fransız kalıyorum oyun muhabbeti oluyor ne dediklerini bile anlamıyorum yani yanlarında çok kültürsüz kalıyorum bazen oluyor ki 100milyonlar izlenmiş bir şarkıyı ya da adı çok dönen bir modelin tipini bile bilmiyorum şimdi ben ne yapayım nereden başlıyim derslerim de oldukça yoğun nasıl kendimi geliştirip konuşmalara katılabilirim
Bunlari bilmek size birsey kazandirmazki bence arkadas cevreniz daha olgun akli basinda muhabbeti cekilir insanlar olmali marvel filmini bilmuyorum diye cahil damgasi nedir ya

Niye cahil diyorsunuz ki kendinize? Herkesin ilgi alani farklidir. Siz arkadaslarinizdan farkli seylerden hoslaniyorsunuz diye cahil olmazsiniz. Ben misal enstrumental muzik dinledigim icin genelde ne yerli ne yabanci sarkilari bilmem. En son Tarkan su sarkiyi cikarmis deseniz bilmem cunku hic dinlemedim. Evet filmler ve kitaplar hakkinda sabaha kadar konusabilirim ama hic marvel filmi izlemedim. Film denilince simdilerde akla sadece marvel filmlerinin gelmesi cok kotu. O kadar cesit var ki.

Kendinize neyi sevdiginizi, nelerden hoslandiginizi bir sorun mesela. Arkadaslarinizla bulustugunuzda siz sevdiginiz bir konuyu baslatin mesela. Hep onlar baslatmasin. Belliki onlarda senin neyden hoslandigini bilmiyorlar. Kendini biraz one at.

Umarim kültürsüz değilsinizdir.
İlgi alaniniza mesela neler giriyor?

Arkadaşlarınız niye 7/24 (abarti) pop. kültürü sohbeti icinde bulunuyor? Başka konulari yokmu?
Bu yaşıma geldim daha bu tür bir sohbet icinde bulunmadim. Oturup dizi sohbeti sürdürmek nasil bir boşluk? Bence bu tür banal eylemleri konu yapmak kültürsüzlük olur (eger Media branşında değilse)
Her insanin ilgi alani ve zevki farklidir zaten ama max. okuduğum veya izlediğim bir filmi öneririm - klasikleri insan zaten tanir geriside zevk meselesidir. Bana ne kimin evinde hangi diziyi özlediğinden

Populer kultur bilmek insani kulturlu yapmaz. Bir cok insana gore kulturlu olmak okuduhunu izledigini sentezleyip fikir sunabilmektir. Keza bir yerde okudugun cumleyi kendi fikrinle desteklemeden soylemek de kulturluluk degildir.

Ben Marvel filmlerine bayılıyorum (son birkaçı hariç). Bazen karşıma bilmeyen izlemeyen birileri çıkıyor sohbet ederken. Aslında insana bir şey katan filmler değil ben sevdiğimden izliyorum izle diye tavsiye edemem diye konuyu kapatıyorum. Hiç karşımdakini bu filmleri izlemediği için cahil diye kodlamadım kafamda. Çok saçma çünkü bunun cahillikle ilgisi yok ki.

Arkadaş grubunda açılan sohbete yabancı kalan birini fark edince konuyu değiştiririm. Hepimizin fikrinin olduğu şeylerden konuşalım ya da birimiz öğrendiği bir şeyden bahsetsin. Başından geçen olayı anlatsın, okuduğu kitabı izlediği filmi tavsiye etsin vs.

Bence sizi böyle rahatsız hissettiren arkadaşlardan uzaklaşmalısınız.

merhaba ben kendimi çok cahil ve kültürsüz hissediyorum arkadaşlarım filmlerden bahsediyor benim o filmden haberim olmuyor ya da çok ünlü bir aktörden oyunculuğundan filmlerinden bahsediyorlar ben tanımıyorum bile müzik konusunda da öyle yabancı müzik kültürüm 0 onlar bir müzik çaldığında şarkı ve şarkıcı hakkında yorum yapabilirken ben gülümsemekle yetiniyorum fantastikle pek aram yok marvel filmlerinin muhabbeti dönüyor ben yine fransız kalıyorum oyun muhabbeti oluyor ne dediklerini bile anlamıyorum yani yanlarında çok kültürsüz kalıyorum bazen oluyor ki 100milyonlar izlenmiş bir şarkıyı ya da adı çok dönen bir modelin tipini bile bilmiyorum şimdi ben ne yapayım nereden başlıyim derslerim de oldukça yoğun nasıl kendimi geliştirip konuşmalara katılabilirim
Kesinlikle cahil degilsiniz hic oyle bir duyguya kapilmayin muzik asla dinlemem tv asla izlemem cok nadir esim zorla cukur izletir dinlersem piano dinlerim. Yanls anlasilmasn 3 dil biliyorm . Okudugum hersyde her bilgiye sahibim populer kulturum yok die cahil diyemem kendime Kitap okurum sadece kitap . Tv muzik vs tamamen insan algisini kapamaya yonelik seyler bana gore cok da lazim degil populer kultur acikcasi insanlar kulturu ogrenmisste populeri mi kalmis bosvern hc gerek de yok

Asıl marvel izlemek kültürsüzlük belirtisi

Pardon bu geneli kapsayan ithamınız neye dayanıyor? Çocukluğumdan beri severek izlediğim sinematik bir evren oluyor kendileri. İzleyenlerin kültür seviyelerini belirleme hakkını nerden buluyorsunuz? İzleyip izlememek ilgi alanıyla ilgili bir durum.Yaşantısından bir haber olduğunuz, tanımadığınız insanları bir kalıba sokamazsınız.

Herkesin ilgi alani ayni olacak diye birsey yok. Kedinizi bu yuzden kotu hissetmenizde cok gereksiz. Aksine bu konulara ilgisiz oldugunuz halde sirf dislanmamak icin takip etmeye basladiginizda sorun baslar. Karakteri tam oturmamis ve ozenti kategorisine girmektense ilgimi zerre kadar cekmeyen hususlarda cahil olurum daha iyi :) Sizinde vardir mutlaka alaka duydugunuz seyler bunun uzerine yogunlasin.

Boş zamanlarınızda sinemaya gidin ya da internetten filmler izleyin. Tiyatroya gidin ara ara. Çeşitli kitaplar vs okuyun. Ya da internetten bi şeyler okuyabilirsiniz. Eskiden ben de çok film izlerdim. Şimdi çocuk olunca fırsat olmuyor hiç bir şeye

ilk önce ders çalış marvel karnını doyurmıcak okulun bitsin yaz tatili vs gir sonra izlersin bunlar zamanla oluyor artı her insanın ilgi alanıyla alakalı elinin altında internet var izleyebilirsin filmleri vaktın oldukça ama mesale ben kitap hastasıyım eşim sinema bazi filmler karakterleri bende bilmiyorum bu benm cahil oldugum anlamına gelmez günlük gazetemi netten okurum biraz paparazzi sayfalarında takılırsan insanları agır agır tanırsın film festivalleri vs.

Küçümsemek olarak algılamadım tsm ye gönül veren biri de sizin bu konuda yetersiz bilgiye sahip oldugunuzu düsünüp kücümseyemez. İnsanların ilgi alanlarına göre farkındalıgı artar.

Ben hayata herseyden biraz katmak lazım diye düsünüyorum. Farklı külturden farklı zevklere sahip insanlarla iletisimimiz bize bir seyler katar. Yabancı rock dinlemem mesela sarkida genelde sözlerle bestenin uyumu ilgimi ceker. Ama dinleyen arkadasım sayesinde genel kültür anlamında bir şey katarım kendime.

Bir arkadaşim halk müzigi ile alakadar. Bağlama calıyor ve türküleri yörelerine hikayelerine kadar anlatır. Gizli kalmis kulagimiza asina olmayan harika türküler dinledim ondan. Hic dinlemezken hosuma gitmeye başladı.

Bir arkadasim kült filmleri sever, Bollywood filmlerini takip eden başka bir arkadasım var. Hepsinden yeni bir sey ögreniyorum. Zaten bilgi birikimi bu sayede olur. Hep aynı seyleri sever, dısına çıkmazsak gelisemeyiz diye düsünüyorum.

33 yaşındayım, bu zamana kadar pek çok şey deneyimledim. Sevdiklerimin üzerine gittim sevmediklerimi bir daha dinlemedim,izlemedim, okumadım. Ama bu başka şeyler hakkında bilgi sahibi olmadığım anlamına gelmiyor. Mesela tsm hakkında tsm hakkında bir tsm dinleyicisinden daha fazla şey bildiğime eminim. Çünkü armoni biliyorum ve müzik tarihi okuyor, dinliyorum. Konservatuarda türk müziği okuyan yeğenimin bilmediği şeyleri biliyorum, ona anlatıyorum, sonra kızıyorum bunu neden ben biliyorum da sen bilmiyorsun diye. Ama mesela kalkıp sırf yanımdaki insan seviyor diye fasıla gitmiyorum, çünkü zevk almıyorum. Sevmeyen kimseyi de yanımda rock bara sürüklemiyorum. Böylece zamanla zaman geçirdiğim insanlar aynı zevklere sahip olduğum insanlar oldu. Çevremdeki herkes benimle aynı zevke sahip değil tabi ki ama işte geçirilen zaman azalıyor onlarla ya da farklı etkinlikler yapılıyor. Aradaki bağlar zayıflıyor aynı zevkleri paylaşmayınca.

Tarih coğrafya felsefe bilen insan marvel filmi bilmese de olur

Ben böyle düşünmüyorum, tarih coğrafya felsefe bilen insan yeterli kültürel seviyeye ulaşmış insan değildir. Hatta bence biraz kapalı, biraz sığdır. Her şeyin bir felsefesi var zaten, marvel filmlerinin bile var. Ben sevmem, ilgimi çekmez o ayrı. Ama insanın derslerden, tarihten, coğrafyadan farklı, kültürel doyuma ulaştıracak şeylere de ihtiyacı var. İnsanlarla akdenizin bitki örtüsünü ya da ikinci dünya savaşını konuşamayız sadece.

Game of Thrones izleyip iki kelam ederseniz olay cozulur. Herkesin agzinda bu dizi cunku. Duydukca uzaklasiyorum.
Trajikomik gerçekten... Oysa ne kadar kaliteli edebi eserlerimiz var, filmlerimiz var. 60'lı yılların Türk filmlerine bakıyorum da ne kadar aydın, ne kadar güzel. Kıymet bilinmeyince değer de olmuyor tabii.

bos beleş artistlerin filmlerin adını sanını bilmediginiz icin hayıflanmayın. bilakis bu çöplerle hafizanizi doldurmadiginiz icin mutlu olun.

Back
X