kendimi çok kötü hissediyorum

Fancy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
74
0
86
Ankara
Arkadaşlar dün eşime yalan söyledim, kendimi çok kötü hissediyorum.

Eşim para biriktirme konusunda aşırı derecede hassas. Kendi maaşımla kırk yılda bir aldığım şeylere bile karışıyor. Dün alışveriş fişimi buldu. Hemen elinden aldım, ve bir arkadaşıma aldığımı, kendisinin sonradan bana ödeme yaptığını söyledim. Soru üstüne soru sordu ve söylediklerime inanmadı da. Şimdi inanılmaz bir soğukluk var aramızda. Gerçeği söylesem, yalan söylediğimi kabul etsem artık iyice boğacak beni ve bir daha asla inanmayacak. Ama çok da kötü hissediyorum

Lütfen yardım...

öncelikle çalışıyor kazanıyorsun, tabii ki kendine de harcama yapacaksın.
bunun için yalan söylenmez. ihtiyacım vardı aldım diyecektiniz.
eşin de kefenine cep diktirecek harhalde :26:
ne almıştınız buarada ? fişde yazıyormuydu ne aldığınız?

Canım itiraf et özür dile bence.
Eşler arasında yalan olmaz.Bir kere güven gitti mi her söz yalan gelir biliyorsunuz.

Ancak sizi yalana eşinizin harcamalardaki size göre hassas tutumunun neden olduğunuda konuşmalı ve bu konuda esneklik göstermesini istemelisiniz.

Bu çözülebilir bir sorunken çıkmaza girmeyin.Biliyorsun yalanı sürdürmekte yeni yalanlar ister...

keşke ihtiyacım vardı aldım deseymişim ama bir anda böyle davrandım Çünkü iki saat kavga etmek istemedim. Ama sonuç yine aynı oldu.

İki tane bluz almıştım

Olay bu kadar büyüdükten sonra verdim zaten fişi, üzerinde net bir şey yazmıyor ama git sor dedim mağazadan ne alındığını. Hem kadın hem de erkek reyonu olan bir mağaza; ama bir erkeğe almadığımı biliyor zaten, istese fişten öğrenedebilir sanırım.

Kendime aldığımı itiraf etsem yalancı olarak kalıcam Ki zaten de öyleyim

Üstelik ne borcumuz var ne de zor bir durumumuz. Bu cimrilik ötesi tavırları beni yalan söylemeye itti...

eşinizi baştan çok kötü alıştırmışsınız.ne kadar ortak para biriktirirseniz biriktirin çalışan bi bayanın temel ihtiyaçları olabilir ve ben bu konuda bayanların erkeklere hesap vermesini asla doğru bulmuyorum.elinizden geleni yaparsınız yardımcı olursunuz ama bi bayanın mutlaka kendine ait bir miktar ufak da olsa parası olabilmeli.Kusura bakmayın ben yerinizde olsam en başta gerçeği söylerdim ve bunun için eşime açıklama yapmak zorunda kalmazdım.Bluz almışsınız ne var bunda bu kadar.kırk yılda bir demişsinz zaten.Çok kötü alıştırmışsınız eşinizi.

Çok haklısın. Aslında bir çok kez bu durumu anlattım kendisine ama her defasında kavga ettik. Bende kavga etmekten bıktımm..

Bir evlilikte kadin kendi maasiyla istedigi seyi alamiyorsa,
aldigi her seyi esinden sakliyorsa,
yakalaninca yalana basvuruyorsa
ortada ciddi bir guvensizlik,
cimrilik,
daha dogrusu dusuncesizlik ve egoistlik vardir ..

Ben olsam acikca durumu anlatirdim .
Onun davranislarinin beni buna ittigini soyler ,
sonra da ortak olan hesabi ayirirdim .
Neden cunku sen de calisiyorsun .
Kaldi ki calismasan bile boyle bir tutum sergilemek
kadina yapilan haksizlik , degersizliktir...

Çok haklısın. Aslında bir çok kez bu durumu anlattım kendisine ama her defasında kavga ettik. Bende kavga etmekten bıktımm..

Tabiki bütçeler ortak olmalı eşimize destek olmamız gerekir benm param senin paran lafı bile olmamalı yoksa bir süre sonra o da aynısını uygulamaya başlar.Ama çok afedersinizde aldığımız bir pedin bile hesabını da vermek zorunda değiliz.Eşinizle kgüzel bir dille konuşmaktan başka çareniz yok

Sanırım ortak kanaat kendime aldığımı itiraf etmem ve onun bu cimriliği yüzünden bunu yaptığımı anlatmam yönünde. Aslında onun hatası beni hataya sürükledi bunu biliyorum... Ama bir daha yüzüne nasıl bakıcam, hiç güvenmiycek bana... Off çok kötü hissediyorum.

Yorum yapan yada yapıcak olan herkese çok teşekkür ederim. Arkadaşlarıma anlatmaya utandığım bir konuda yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Çok teşekkürler.. :13:

anladığım kadarıyla eşinin eli bira sıkı her ne olursa olsun yalan söylememelisin eşinin sana olan güveni sarsılır aldığın kıyafetlerin ihtiyaç olduğunu güzel bir şekilde ifade etmen gerek o da senin ne aldığının ayrıntısına kadar müdahale etmemeli

Keşke yalan söylemeseydim ama oldu bir kere. Kabul edip gözünden düşmek istemiyorum

Babaannemin bir lafi vardir.. biraz kaba bir laf ama der ki ' koca karisini ilgisiz birakirsa o.... olur, parasiz birakirsa ya yalanci ya hirsiz olur'

Benim kocam da senin kocan gibi... kurusun hesabini yapar, neye harcadin diye sorar... sonunda bir gun isyan ettim... bagirdim cagirdim, dedim bidaha bana hesap sormayacaksin... esirmiyim ben, ezikmiyim :))) o gun bugundur azaltti cok sukur...

Sende kocanla acik konus, yalan soylemek zorunda birakiyorsun de... evet bu belki gecerli bir bahane degil ama dogrusu bu..

Ne var sanki iki bluz aldiysan? Bu erkekler bazen cok cekilmez oluyorlar ...

Bence gercegi soyleme zeytinyagi gibi uste cik trip at surat as
Senin kocanda benimki gibi cimri bence kotu bisey yaomis gibi dusunmr yalan soylemek baska
Yalan soylemek zorunda birakilman baska

bence de söyleme.
anladığım kadarıyla unutmayıp sittin sene "zaten o gün de bana yalan söylemiştin" diye , ısıtıp ısıtıp önüne koyacak...
insan yalan söylemez,karşıdaki zorla söyletir.
hatanı anlamışsın,bi daha böyle yalanlar söylemezsin zaten,bence kapat gitsin bu konuyu.Cutemomun dediği gibi;trip at,üste çık biraz ^^

Seni yalana eşin sevk etmiş.

Bence akşam dürütçe söyle, aldığın kazaklarıda göster, bak kendime bunları aldım ama senin cimriliğinin yüzünden kendi paramla kendime bir şey almaya korkar oldum de.

Bundan sonra senin cimriliğinden korkmadan kendime istediklerimi alacağım, beni lütfen yalana sevk etme, yalanı ben kendime yakıştıramıyorum diyede belirt.

Seni zor durumda bırakan o ama sen kendi maaşınla kendine bir şey alamayacak mısın?

Tamam para biriktirmek tutumlu olmak güzel şey de insan kendine 2 bluzda alamayacaksa ne diye çalışır ki...

bundan sonra asla yalan söylemeyeceğim; çünkü şu an hissettiğim çok kötü bir duygu... Ama daha çok kavga edeceğiz bundan da eminim

Şimdi kendine aldığını itiraf etme diyosunuz.. Benimde istediğim bu.. Çünkü hem sürekli yalan söyledin o gün diyecek, hem daha çok araştıracak herşeyimi ve boğucak beni...

Ama şu an hissettiğim bu kötü duyguyu nasıl gidereceğim

Sonuçta kendi maaşınızla almadınız mı ? Neden bu kadar kuralcı anlamadım eşiniz.. Bence üzülmeyin sonuçta onun bu kuralcı tavrı itmiş sizi bu duruma.. Hata kendisinde bu kadar kasmayın kendinizi.. Güven bu tarz şeylerden sarsılmamalı bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…