Özgüven yokluğundan dolayı psikoloğa gidersem düzelebilir miyim? Fakülte hastanelerinde SGK karşılar mı ücreti? böyle çocuk gibi yaşamaktan bıktım çok vahim durumdayım kendime uymayan bir bölüm okudum yani bu durumum yüzünden çalışamıyorum ya kendime güvenip. Başvurduğum yerlerde güven veremediğim için özeller bile işe almıyor. Onu geçtim ben bu halimden çok yoruldum. Hiçbir şey yapmaya gücüm yok. 3 ay kurs görüp sonunda sertifika alacağım bir eğitime başladım bugün 2. gün ama bugün bu durumum yüzünden gidemedim. Düşünüyorum kendine güvenmedikten sonra aldığım diplomanin bi anlamı yokken sertifikanın mı olacak? Ben sadece yaşım gibi olmak istiyorum. Soranlara üniversite mezunuyum demeye utanıyorum çünkü hiç öyle gibi durmuyorum ve soranlar da cevap olarak bunu söylüyorlar zaten bana. Hatta bugün hiç tanımadığim bir insandan alişveriş yaptığım bir yerde böyle olduğum için birçok tavsiye aldım eksikliğim yüzüme vurulacak kadar büyük yani. Artık kimseyle konuşmak da istemiyorum. Yaptığım her harekette sanki suçluymuşum gibi davranıyorum. Kendimi yetersiz, başarısız, değersiz, beceriksiz hissediyorum. Dış görünüşümü hiç beğenmiyorum tipimden duruşumdan böyle bir insan olduğum okunuyor çünkü gören çok masumsun diyor. Fikir verir misiniz?
Son düzenleme: