Kendimi de onu da affedemiyorum

anladım canım
herşey yoluna girecek inşallah. yeter ki inan

Canim Sağol.

asil derdin ne? ben onu ögrenebilirmiyim?

Bu psikolojik hastalığa sahip kişiler kontrol edemedikleri ama sürekli tekrar ettikleri alışkanlıklar ve huylar geliştirirler. Çoğu kez bu zararsız ama garip huylar kişinin kafasındaki yoğun karışık duygularını kontrol edebilme ve düzenleme amacı ile başlar. Tekrar eden davranışlar ve düşünceler kişi için büyük bir endişe ve mutsuzluk kaynağı olmaya başladığı zaman ve kişinin normal yaşamını belirgin bir şekilde aksatmaya başladığında hastalık ortaya çıkar. Her ne kadar Obsesif-Kompulsif bozukluğa sahip hastalar sahip oldukları bu düşüncelerin, dürtülerin ve ihtiyaçların hiç bir mantıklı sebebi olmadığını bilseler ve durdurmaya çalışsalar bile kontrolleri olmadığını hissederler.

Arkadaşın derdi bu işte. .

Evet. Teşekkür ederim.

Anladim tesekkürler. Bizlik pekte bisey yokmus o zaman.

Terapiye de gitmelisin bence. Genç bir kadının cinsellik yaşadı diye ailesine mahçup hissetmesi ve sonra böyle sanrilara kapılması ilaçla vs düzelmez. İlaç tedavisinden bahsetmemissin zaten. Ama psikiyatrist demissin o yuzden ilac kullandigini dusundum. Terapi goruyorsan da öyle zaten bildiğin birşeyi kâğıtlara yazıp tekrarlama işini çok yapıcı bulmadım. İllaki faydasını gorusyorsundur ama sende bu duygulari yaratan sebebin bulunması lazım diye dusunuyorum. Anladigim kadariyla ona uygun bir terapi görmuyorsun.

Aile ilişkilerin nasıl, ailen biliyor mu? Annen ve babanın bu süreçte desteğini almalisin bence. Çünkü bu büyük bir hastalık ve onların desteği ve sevgisiyle kısa sürede atlatırsin inşallah.

Çok geçmiş olsun

bedensel olarak hazir ama psikolojik olarak yetersiz bir sekilde yasamissiniz iliskiyi. Eh yetisme tarzi bilinc altina yuklenmis ogretiler olay olup bittikten sonra size koskoca bir vicdan azabi olarak geri donmus. Kendinizden ve karsinizdakinden nefret etmeye baslamissiniz, pismanlik duymaya baslamissiniz caresiz hissetmeye baslamissiniz eh geri donusu yok diye dusunerekten de gunden dune kendinizi yiyip bitiriyorsunuz gozunuzde buyuttukcede altinda eziliyorsunuz bu yukun.
Sevgilinizi hayatinizdan cikarin diyemeyecegim ama bir muddet mesafe koyarsaniz belki surekli size vicdan azabi gibi her gordugunuzde korkularinizi hatirlatmaz. Zaten ondan sogumanizin sebebide size yaptiginizi hatayi hatirlatmasi.
Her gordugunuzde aslinda unutmak istediginiz seyi hatirlatiyor size, belki icten ice hem kendinizi hemde onu sucluyorsunuz, eh bazende bu caresizligin icinde tabiki tek limaniniz o kisi oluyor. Duygu calkantilarinizin sebepleri bunlar bence.
Doktorami gidersiniz kendinizmi atlatirsiniz bilmiyorum ama oncelikle yapmaniz gereken yaptiginiz seyi hata/deneyim/gecmis artik her ne sekilde goruyorsaniz kabul etmek yuzlesmek ve o sayfayi cevirmek en onemliside birdaha kendinizi hazir hissetmeden ve guvende hissetmeden sonrasini dusunmeden birdaha ayni seyi yasamamak.

Baska seylerle ugrasin, baska seylere konsantre olun, cok buyuk bir travma gibi sanki yasadiginiz sey, keske anlik duygulariniza yenilmeyip yasamasaydiniz ama artik yapacak birsey yok. Kendinizi hatalarinizla kabul edip yolunuza devam edeceksiniz. Bunu hayatinizda kocaman bir kara delik haline getirmeyin ve bundan sonrada olmadiginiz biri gibi davranmayin derim. Cunku bu kadar psikolojiniz bozulup travma yasadiginiza gore belliki ortalama muhafazakar bir ailede yetistiniz ve davranislariniza ragmen icinizdeki gercek siz aslinda cok daha farkli birisi.
Dikkat edin kendinizi koruyun.

Artık genç kıç değil ğenç bi kadınsın büyümüşsün cnm..

Kardeş senin konuların tam beyin yakan cinsten.
Bu ne yahu?
Şu seksi bizim kadar abartan bir millet var mı merak ediyorum.
Yahu sen bir insansın.Cinsellik de yaradılışında var.Buna göre programlanmışsın.Zamanı geldiğinde,kendini hazır hissettiğinde istediğin kişiyle bunu yaşarsın.
Nasıl bir bilinçaltı bu? Bu nasıl bir bastırılmışlık şaştım kaldım...
Madem bu derece takıktın bu konuya, sevişmeseydin vallahi içime fenalık geldi konularını okurken.Resmen kendi doğanı reddediyorsun

Öncelikle yalnız değilsin . Bir çok kişi bu nasıl olabilir yahu diyebilirken eminim bi o kadar çok kişi kendini görüyor yazdıklarında... bende onlardan biriyim bir ilişki yaşamadım ama yaşamış olsaydım hissedeceğim hisler kesinlikle bunlar olurdu. Yaşadığım ilişkiyi dert edindiğim bunalıma sürükleyen konuları burda anlatsam sen manyaksın diyecek bi milyon kişi bulabilirim:) Sadece aynı evi paylaşırken bile sevdiğiyle olduğu için mutlu ve yanlışş yapıyorsun pislik diyen bir kadınla savaşmak gibi misal. ama bu bizim suçumuz değil.Hayatın boyunca kaçtığın cinsel bir sahne bile izlemeyi ayıp olarak gören kendi cinsiyetiyle ilgili herşeyden deli gibi utanan insanlar için gayet olağan bir durum bu yapılması gereken doğru insanla doğru zamanda bunları yıkmaya çalışmak.. Söylemek istediğim şey şuki, bunları yıkacaksakta biz yıkıcaz. sen bir ilişki yaşadın ve sevdiğin adamla yaşadın bırak kendini suclamayı zamanı geri alamayacaksın, bırak o insandan uzaklaşmayı o eminim senin bu durumda düşüneceğini bu kadar yıkım yaşayacağını düşünemezdi. insanlar bile abarttığını söylüyor şuanki hislerine bir erkek gözünden bu hale gelineceğini mutlaka bilemezdi.. yarattığın bu psikolojı onuda yıpratıyor ve belkide cınsel anlamda özgüvensizlik mutsuzluk yaratıyor onda. Bir erkeğin bunu hissetmeside üzücü üstelik sevdiği kadna dokunduğu için bunu hissetirmemelisin evliliğiniz geleceğiniz için en azından...sen böyle ondan uzaklaştıkca ister istemez o gerilimi ona yaşatacaksın , uzaklaştıracaksın kendinden bu sefer birde kullanıldım psikolojisine gireceksin böyle olmasa bile. Sakin ol kendinle barış belki o insan senin gelecceğinde olacak olması gerektiği gibi aynı ev içinde ailen senden gelecek torunların hayalini kuracak. Senden çocuk yapmanı isteyecekler bir süre sonra sen eşine sarılmanın dokunmanın onunla huzurla uyuyor olmanın mutluluğunu yaşayacaksın. sirkelen kendine gel kendını cezalandırma..

Ben şok eski konularina baktim da gercekten çok takmişşin. Bak tatlim senin yaptigin sey kotu veya degil senin hayatin ama sen yaptigin seyin cok kotu oldugunu düşünup kafanda kurgulamissin bunun ciddi boyutlari oldugunu sonradan anlamissin ama emin ol bu kadar takmani gerektirecek birsey yok cnku sen istemissin olanla ölene care yok hayatina bakacaksin. Soguman cok normal cnku onu sucluyorsun icinde... bu ikinizinde istegiyle olmus birsey bu kadar üzülme ve takilma...

Evet. Benim. Kipirdama devam ediyor belki de ömür boyu devam edecek. Belki de yarın geçecek bilmiyorum. Ben sadece sakinlesmek için burayı tercih ettim YİNE.
Öyle hemen hamile kalınca kıpırdanma olmaz ben 4. 5. aylarda hissedebilmistim ne kadar korktuysan kendine süphe getirmissin korma sendeki devam eden o kıpırtılar gazdır Kendinle barıs olmus bitmis düsünme yeter ki hatalar tekrar etmesin...

Zaten sorunu olduğundan bahseden, yardım alıyorum diyen bi insana neden ısrarla "bak valla sen sorunlusun" diye elli kere yazılır anlamam?

Evet kendin bir sorun olduğunu kabul etmiş yavaş yavaşta yoluna sokuyormuşsun ama sana tavsiyem psikoloji çok hassas bir konu buraya yazarak rahatlıyorum zannederken insanlar seni burada deli olduğuna bile inandırabilir. Her çeşit yoruma açık burası, sorununa "evet ben sorunluyum" diye sıkı sıkı sarılma. Geçecek diye bak.. Allah yardımcın olsun

Neden israrla psikolojik yardim almiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…