kendimi değiştirmek istiyorum

Yani ben de öyleyim. Ama banyomu düzgün yapmaya, kişisel temizliğimin olmasına dikkat ediyorum. Hani makyaj yapmam, şıkır şıkır giyinmem. Siyah pantolon üstüne her şey gidiyor diye siyah giyerim, altına da spor ayakkabı. :) benim için kafi. Kendimi kötü hissedersem saçlarıma fön çeker, kalem ve rimel sürerim. En süslü halim de budur zaten. :))

Ev için ise eşimle her şeyi yaparız. Günlük süpürmeye özen gösteririz, mutfağı toplu tutarız. Akşamdan toplayamazsak sabah mutlaka toplarız. Geriye de bir şey kalmıyor zaten. İşleri rutine bindirdin mi gerisi geliyor.

Zayıflamak içinse spor ve düzenli beslenme şart. İş yerinde bu ara sık pasta kestik doğum günleri için, pasta yemekten 2 kilo almışım. O iki kiloyu versem yeter. Tatlı yemez de az yersem kendiliğinden gider zaten. Siz de öyle düşünün, öyle olsun. :)

evet tembelsiniz kusura bakmayın lütfen

biraz çözüme odaklı olursanız

ozaman kahvaltınız akşamdan hazırlayın sadece çay yaparsınız

sabah 20 dk daha erken kalkıp

youtube çok güzel spor videoları var o zaman yapabilirsiniz

illa spor salonuna gitmek şart değil ki

olmayacak birşeyy yokkk yani

Canım ben çalışırken haftasonu bir iki çeşit yemek yapar dolaba koyardım böylelikle bir gün stoklu giderdim evde hep yemeğim olurdu.bunu çocuğuma vakit ayırmak için yapardım.çocuğu 9 a doğru uyutunca da ertesi günün yemeğini yapardım,işten gelince ekstra makarna pilav salata gibi çok zaman almayan yemekleri eklerdim koca bi menüye dönüşürdü yarım saatte.bigün de dışardan yerdik vs hafta kapanırdı .
zayıf olmak kendini çok iyi hissettirecek canım bir an önce zayıflamaya çalış,diyet vs değil de yaşam tarzı oluşturman lazım yoksa başa dönülüyor diyeti bırakınca.kilo verdiğinde kişisel bakımmış süsmüş püsmüş hepsini yapmak içinden gelecek inan.ben çok zayıftım doğumdan önce çok enerji doluydum o zamanlar şimdi de çok kilolu sayılmam ama biraz fazlam var eskiye göre,çok farkediyor ruh halin insan önce kendini beğenmeli bence.

işyerinde mecbur siyah lacivert pantolon giyiyorum. üç dört tanevar bide ütü istiyo onlarda gerçekten üşeniyorum.
iki haftada çamaşır biriktirip düzenlenmeye çalışıyorum. halbuki her hafta makinede...
gerçekten bu konuda artık uyanmak istiyorum. pratik bi şekilde yapmak istiyorum
çalışıp da ev işleri düzenli yapan kadinlara çok özeniyorum.
az önce 1 saat yürüdüm ögle arasi . çünkü başka yere gezdim. uzattim yolu.
hergün öğlen arasi yürümeye çalışacagim.
kendimi değiştirmek istiyorum. elimden geleni yapmaya çalışycam.

ama sen kendine işkence ediyorsun

evden 7.30 çıkacak birisi sabah 5.30 da kalkmamalı

vücudun neye uğradığını şaşırıyor

kahvaltıda ne hazırlıyorsun mesela kahvaltıya ayrılan süre de çok

namaz kılıp giyinmek için de bir saat fazla hani arada kıza da yemek yediriyorsan olabilir de sadece kendin ise çok fazla bu süreler

işten de 5 te çıkıyorsan 6 da evdesin ben yol çok uzak gibi düşünmüştüm ama değilmiş

6 da eve geldi isen yemeğin 9 u bulması da gerçekten gereksiz zaman

sen boş ver sporu vs

bu aşamada şu yatış kalkış ve yeme içme düzenini bri ayarla

spora da zaman kalır gezmeye de giyinmeye de

diyetisyen yerine bence spora gitmek lazim.
sporda diyet listeleri veriyo. onu da eşim göndermiyo

bu da bize dayatılan bir tüketim kültürü

spora gidelim zayıflayalım

yok öyle bir durum

evet bir dönem kilo verdim evde bisikletim var spor da yaptım vs de orada verilen kalori çok az

yani yiyeceğiniz bir küçük çikolatayı bir saat sporla veriyorsun

çözüm az yemek sağlıklı yemek

spor kasları düzeltmek vs için gerekir ama her an spora gitmek kolay değil

mesela ben akşam spora gitmek istiyorum eşim de karışmıyor da bende hem o azim hem de yakında salon vs yok

hava düzelsin çıkıp parkta yürümeye başlayacağım bu da bahane işte

bu havada da yürüyen bir sürü insan var

özetle çözüm bizde çözüm içimizde

8 mart milat olsun hayatında sen kendini değiştirmeye başla

Son düzenleme:
kendini iyi hissetmen icin öncelikle o fazla kilolarini vermelisin.
makyajini yap, dusunu al, bunlar en fazla 10 dk.
sporu her gün yapmasan bile haftada üc gün 1 saat mutlaka yürü.
arkadaslar bir sürü güzel seyler yazmislar, önemli olan bir yerden baslamak.

o beden esinin degil senin, o karisamaz.
sen icinde mutlu musun ona karar ver.
degilsen bir seyler icin cabala.

sabah: peynir, yumurta, ceviz, bol yesillik agirlikli beslen
öglen: salata, köfte, yogurt
ve ya tavuklu bir yemek, yogurt, salata
ve ya sebze yemegi, yogurt, salata vs. vs.
aksam en gec 7: yine sebze olur, et olur, corba olur yaninda bol salata ve yogurt öglen ne yediysen aksami ona göre ayarlarsin.

bi süre zorlanabilirsin sonra vücudun dengeye girer, cok acikirsan aralarda tarcinli süt icebilirsin.
2 kuru kayisi gibi, 10 badem gibi, 1 yesil elma gibi ara ögün de yapabilirsin.
yani istedikten sonra basarabilirsin.

90 kiloya naparsaniz yapın genç gorunemezsiniz. Makyaj, kıyafetten önce kilonuzu verin.
Bi de temiz degilim yazmissiniz hem kilolu hem kapalisiniz yazın özellikle daha beter koku oluyor.

ilk olarak kilona odaklan- amacim kirmak degil ama 90 kiloyla zaten giydigin fazla yakismaz.
benim kiyafetim cok-
bankada calisiyorum suanda ama yillardir casual smart giyinirim (hukuk departmani oldugu icin sorun olmuyor) - casual smart icin kaliteli basic parcalarim vardir. kot, ayakkabi/kemer/canta ve palto/ceketlerim hep kalitelidir. gömlek vs. H&M veya Zara olabilir.
taki fazla kullanmam- ama altin/inci küpe, kaliteli bir saat (4 tanem var, gümüs, altin, rose altin ve birtane klasik siyah kordonlu) yeterli olur. ben ise giderken ya topuz yaparim yada saclarima fön cekerim- sende renkleri tenine uyan güzel sallar kullanabilirsin.
günlük kiyafetlerim genelde spor olur. kazaklarimi fazla ucuza olamam- mango veya zara yeterli bence. her renkten en az bir tane kazagim vardir.
senin stilini tam bilmiyorum ama 30 liralik kazak fazla kaliteli degildir. 30 yasinda genc, calisan bir kadin olarak kendine yatirim yapman gerekli diye düsünüyorum.
makyaj konusu aslinda önemli degil, insanin zaten belirli kullandigi ürenler vardir ve o ürünlerin disina fazla cikmaz, yani modern olmak icin turuncu renk far sürmeye yok. yakisani kullanir insan.

evde yüzeni icin, aslinda bir rutin olustursan iyi olur.
haftanin 2 günü geriye kalan günler icin yemek pisirebilirsin. buzluga atarsan cok pratik olur

öncelikle kilo hedefiniz çok büyük. küçük hedeflerle başlarsanız daha iyi motive olursunuz.
anladığım kadarıyla yemek yemeyi çok seviyorsunuz. ancak 1 tabakta yeseniz aynı yemeği yemiş oluyorsunuz 1 tencerede yeseniz aynı yemek ama 1 tencere size ve bedeninize yük. ben bunun tadını biliyorum bu benim için yeterli diyerek kendinizi motive edebilirsiniz.
kusura bakmayın ama siz tembelsiniz size sunulan önerilere aman yaa diyerek ciddiyetsiz cevaplar vermişsiniz.
çalışan kadınsınız koşturmalı bir hayatınız olsa spora çok gerek kalmadan verirsiniz.
son olarak nerede yaşıyorsunuz? ben 20-30 liraya don bile bulamıyorum bırakın kazağı ve tesettürlüyüm.

sen ilk banyo ve mutfagi hafiflet.
gereksiz ne varsa at. kiy herseye. oralar bir ferahlasin.
sonra dip köse temizle.
bu islemi uyguladiktan sonra evden cikmadan önce 10 dakika bonyoyu temizle ve aksam yatmadan öncede 10 dakika mutfagi.

bulasiklari bi suyun altindan gecirip makinaya koymak, ocagi, tezgahi ve lavaboyu silmek max. 10 dakika sürer.
sonrada yerde hemen süpür (benim hem normal süpürgem hemde dyson el süpürgem var. dyson el süpürgesiyle banyoyu ve mutfagi hergün süpürüyorum. kil, toz birikmiyor), mutfagi havalandir.
bunu kendine spor olarak gör. tak kulagina müzigi- hizli bir tempoyla yap isini.

akşamlari beni görmek istiyormuş..
özlüyormuş beyefendi evde yemek bulamiyormuşş..
kızım beni özlüyormuş.....
bi saatlik spora gitsem nolucak. izin vermiyo. yoruluyormuşuum.
Neguzel yaa.sen sorun ediyorsun ama kocan seni böyle seviyo.

Kocası öyle seviyor diyelim kendisi , seviyor mu aynadaki görüntüsünü önemli olan o.
Ama adam gözünden sakiniyo gibi konu sahibinin anlatmasına göre.kendisini sevmiyor ama değişmek için biraz hırs yapması lazım.her imkanida varmış gerçekten isterse basarabilir

Ama adam gözünden sakiniyo gibi konu sahibinin anlatmasına göre.kendisini sevmiyor ama değişmek için biraz hırs yapması lazım.her imkanida varmış gerçekten isterse basarabilir
Aslında eşi de kilo vermesini istese, desteklese ve diğer yapamadığı şeyleri daha kolay olur bence bazı şeylere başlaması. Zaten kocam da beni böyle seviyor diyerek insanın kendini salması daha kolay.

Aslında eşi de kilo vermesini istese, desteklese ve diğer yapamadığı şeyleri daha kolay olur bence bazı şeylere başlaması. Zaten kocam da beni böyle seviyor diyerek insanın kendini salması daha kolay.
Bazı erkekler giyime kiloya fln önem vermiyor kocasida o tip bir erkek sanirim.ole olunca tabi kadında salıyor.ama çok geçmiş onun gibi olsam sil baştan bir imaj değişikliği yaparim.

20-30 liraya olan kazaklar, nylon oluyor genelde ilk başta ve sağlıklı bile değiller. Bence daha kaliteli pamuklu kıyafetler tercih edin..
kaliteli birkaç parça mesela gri,krem,siyah bluzlar alıp gardrobunuzu yenilemeye başlayabilirsiniz yavaştan..

Temizlik konusunda bazı yorumlarınızı gördüm de bu konuda biraz tembelsiniz kusura bakmayın
Kişisel temizliğinize her daim dikkat edin bence,öncelikle kendiniz için...
Ne kadar canım sıkkın, mutsuz olursam olayım dişimi fırçalamayıp, yüzümü yıkamadan güzelce asla yatmam..
Hani bu olması gereken zaten extra bir durum değil..

Kilo konusu ise acilen zayıflamaya çalışın, 30 yaş İçin 90 kg çok fazla. Her şeyi geçtim yine öncelikle kendiniz için,sağlığınız İçin...
Sizin yerinizde olsam bir spor salonuna yazılıp derhal fazla kilolarımdan kurtulmaya çalışırdım düzenli bir beslenme programı ile..

kişisel bakımdan kastınız kıl tüy temizliği ise kuaför de en fazla 15 dk hallediyorlar
yüz cilt bakımı günlük makyaj vs diyorsanız ne yalan söyleyeyim bende çok üşeniyorum :)

Konu sahibi namaz kıldığını yazmışsın.
Dini bir yorum olarak algılanmasın beş vakit abdest alıp namaz kılmak ciddi bir özdisiplin gerektirir ve bence namaz kılan insan tembel değildir :)

arkadaşlar tek tek yorumu için çook teşekkür ederim.
gerekeni elimden geleni yapmaya çalışacagim.
defterim var. yazmak için. bu defteri düzen defteri mi oluştursam?
menü defteri düzen defteri
bu sabah kahvaltı yaparken günübirlik ne yapacagi deftere mi yazsam...
geçen günlerde yapmışım üç gün sonra pes etmişim öle hevesle başlayip üç gün birakiyorum hevesim kaçiyor kendiliğinden ben bunun devamini istiyorum.
evet 90 kg benim için agir.. vucudumu kendimi kaldiramadiğimi biliyorum.
spora 15 dk ayırsam mi bilmiyorum.
gerçekten tüm beslenme alışkanlığımı vazgeçmem gerekiyo akşamlari bi çorba içsem yeter.. acikiyorum bişey ariyorum yiyecek aklima geliyo. bunu kafamdan silmem lazim.
temizlik konusuna gelirsek üşeniyorum.
banyoyu cif ve telle ovalamişim geçen gün. gerçekten temizlik lazim bu duruma.
kişisel bakimi haftada bi kez olsa yapmam lazim. kendim bile rahatsiz oluyorum ama üşeniyorum.
bak kızlar ben yemegini bi tabagini bitirmeden kalkamiyorum bitireyim öle kalkayim diyerek kendimi zorluyorum porsiyonu bitiriyorum bu kötü oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…