• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi enayi gibi hissediyorum :(

Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .

Konu sahibinin bu sözüne karsilik konu calisip calismamak değil "karakter" yazildi. Yani sorunu calismasinda değil yani yanlis yerde degil eşinin karakterinde ararsa daha doğru olmaz mi sizce de?

Ki eşinin düz bir adam olduğunu da yazmis. Evde otursa büyük ihtimal bir iki aya tabagini makineye dahi koymayan bir adam olabilir zaten tüm gün evdesin diye. Yani karakteri boyleyse calismamasi sorunu cozmez. Calismadiginda eve çiçek gelmeyecek..

Ve baskalarinin hayatiyla kiyas yapmasi da onu mutlu etmez.

Bir adam esim calisiyor borcumuz için ama gönlümü hoş etmiyor dese "daha ne" yazilirdi çünkü calisan bayanlar buraya esim su su hizmeti bekliyor diye konu aciyor ve hepimiz "kalksin kendi yapsin " deniliyor.Calismayan bayana ise "neden yapmıyorsun evdesin zaten" deniliyor.

cevabın çok güzel bir cevap ve tamamen konu sahibine odaklı. Ben buna bir şey demem. Ama konu sahibinin yazdığını alıntılayıp niye ki çalışmayan kadınlar değer görmeyi haketmiyor mu denirse, ona ben bir cümleden nem kapma olarak bakarım. Çarpıtmak olarak bakarım. Hoş son mesajlarda konu sahibi de coştu ama bu tartışmanın gideceği yerde herkes kutuplaşıyor. O yüzden konuyu alakasız yere bu tartışmaya çekmek yerine senin gibi cevaplar verilmeli bence. Konu sahibine odaklı. Genellemeden.

Bazen insanlar biri bir konu hakkında bir şey dese de kin kussam diye bekliyor cidden. Bir iki konu var böyle çalışan kadın çalışmayan kadın, çalışan anne çalışmayan anne gibi.
Yahu bir erkek sabahtan akşama kadar sizin için çalışıyorum azıcık değer görmek istiyorum dese hiç kimse ona laf söylemez. Evi geçindirmek erkeğin görevi bile demez (burda bir çok konuda dese bile) ah zavallı adama bir gün yüzü göstermedi olur. Ama bir hemcinsimiz dedi ya bunu. Sabahtan akşama kadar ailem için, kocama destek olmak için, borçlarımız için çalışıyorum azıcık değer görmek istiyorum desin. Sen misin bunu diyen. İnanın çalışmayan bir grup var fırsat kolluyor konuda böyle bir şey dense de ben de havadan nem kapıp polemik çıkarsam. Bazı insanlar cidden konusunda cümlesinde çalışmayan insanları aşağılayan bir şeyler diyorlar. Onlara biz de karşı çıkıyoruz. Ama burda konu sahibinin cümlesi en az bir erkeğin sabahtan akşama kadr sizin için çalışıyorum cümlesi naifliğinde. Bir aşağılama yok, bir nefret söylemi yok. Sadece eşinden bir beklenti. Bunu artık daha da uzatmasak da alakasız bir konuyu çalışan/çalışlmayan insan olayına çevirmesek.

Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..

Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum
ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum.
.

Aslında ben biraz küçümseme sezdim yalan söyleyemem. Direkt söylenen bir şey yok belki ama sözlerinin ve beklentilerinin altında var gibi geldi. Burada sıkıntı şuradan çıkıyor. Konu sahibi diyor ki o kadar çalışıyorum çabalıyorum hani nerede çiçek? Neden annesine karşı beni savunmuyor, benim fedakarlıklarıma rağmen. Bak eltiler ne kadar rahat bir eli yağda bir eli balda. E doğal olarak da şöyle bir çıkarım yapılabiliyor, demek ki ev hanımlarının yeterince fedakar olamadığını düşünüyor ve dahası ilgi görmek hak edilmesi gereken bir şeymiş demek ki ye geliyor olay. İlgi göstermek sevdiğini göstermek bir karşılık mıdır? O yola baş koyduysa ev hanımı da olsa içinden geldiğince eşinin onu koruması gerekir ona ilgi göstermesi gerekir bu içten gelir. Yanlış mı? Ayrıca kendisinin ilgiden kastı sürprizler yapılması çiçek alınması vs. Eşi evde yardımcı oluyormuş sevdiğini de belli ediyormuş. Belli ki kendisinin de dediği gibi eşi zaten böyle biri. Sürpriz yapmak konusunda eşinden olmadığı birine dönüşmesini istiyor asıl bu haksızlık değil mi? Üstelik de başından böyle biri olduğunu biliyormuş eşinin.

Son düzenleme:
Çalışmıyor sunuz tahminim ce
Çalışıyor olsanız aradaki farkı bilirdiniz

Çalışmıyorum,devlete atanmadığım sürece çalışmayı da düşünmüyorum.
Kınayanlar,saçma bulanlar var ama bu benim seçimim,benim hayatım.
Çalışmak da bir tercih,çalışmamak da.
Babam fabrika işçisi,annem ev hanımı.Tüm parayı anneme sayar,kartlar da annemdedir.
80 yaşındaki dedem de böyle.
Elinden geldiğince her işe de yardım ederler.
Bu çalışıp çalışmama meselesi değil,karakter meselesi.

Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .
Kizim aklini kullan. Srn birde hem okuyup hem calisip hem cocuk yapicaktin esin israr ediyor diye.

Kusura bakma ama soyle bir laf bardir esek olursan semeri vuran cok olur diye. Durumuna tipa tip benziyor.

Çalışmıyor sunuz tahminim ce
Çalışıyor olsanız aradaki farkı bilirdiniz
Yalniz ben sizde bisey farkettim.konuyu aciyosunuz sonra sizinle ayni fikirde olmayan insanlari kaale almiyosunuz.
Hatta demin bi arkadasa "evhanimisiniz galiba oyuzden yazmicam"dediniz.siz bi nevi ırkçılık yapiyosunuz.
Bundan sonra sahsen ben konunuza yorum falan yapmicam.cunku kaale alinmiyoruz.
Aaa pardon ya simdi siz "calisiyosunuzya" vakit bulamiyosunuzdur belki konuya cvp yazmaya.

Bu kacinci calismakla ilgili sitem ettiginiz konunuz...
Ustelik calismanizi esinize lutuf olarak gormeniz de cabasi, esinize ev almak icin calismiyorsunuz, ikinize ev almak icin calisiyorsunuz...
Bir onceki konunuzda baska bir alanda calismak istiyorum ciksam ya bu isten hem evde olmak cok rahat diye konu actiniz...
Simdi de esim bana hakettigim ilgiyi gostermiyor, eltilerim cok rahat diye konu aciyorsunuz...
Durust olun tek derdiniz calismak istemiyorsunuz ama esiniz bu konuda size yuz vermiyor, siz de sardikca ona sariyorsunuz...Su an cik hallederiz dese bir saniye durmazsiniz, digerleri isin bahanesi...

Aslında konu çok yönlü. Yani ben de “biz çalıştığımız için değersiziz” gibi bir tezim yok.

Bu tamamen senin dediğin gibi kişiyle alakalı bir durum.

İnsan vardır ilk okulu bitirmemiştir ama inanılmaz saygı uyandırır toplumda. Bir insan da vardır ki “acaba okul okumasaymış nasıl olurmuş” dersin.

Kadınların durumu için kendimden örnek vereyim.

Apartmanda çalışan tek kişi benim. Kapıcıdan önce kapıyı açıyorum. Ben çıkarken eşim uyuyor oluyor. Karşıdaki komşunun ekmek torbası boş oluyor henüz, kapıcı gelip almamış bile. Akşam ben eve girerken kapıcı çöpleri alıyor oluyor.

Kendime bakıyorum sıfır sosyal hayat, naz tuz bilmem zaten yapımda yok kırılma noktasında olmak, işteki düzenim evde devam eder hiç aksatmam ütüm bile 2 gömlek birikmez. Ama gel gör ki diğer komşularım; estetik yaptıran var, her gün araba altında oradan oraya geziyorlar. Çalışmanın avantajı ve dezavantajlarını sorguluyorum bazen yolda gidip gelirken.

Benim çevremde olan tüm çalışmayan kadınlar çalışan kadınlardan daha rahat ve daha nazlı. 1 tane bile aksi örnek yok benim çevremde. Ha ben liseye giderken annemlerin komşularından çalışmayan ve ezilen ev kadınları olduğunu duyardım ama sanırım devir değiştikçe çalışan kadın daha dibe vuruyor.

Senin sikayetlerini, bunalmani vs anliyorum, haklisin da,
Ancak onlar ev hanimi olduklari icin estetik olmuyorlar,
onlarin maddi durumlari ve buna ek olarak hayatlarindaki onceliklerle alakali bu durum.
Belli ki sen tercihlerini baska seylerden yana kullaniyorsun

eger "o kadar calisiyorum karsiligini da alamiyorum, yorgunlugma ragmen sahip olmam gereken standartlardan cok uzaktayim" diyorsan cok cok haklisin derim,
nitekim cok agir kosullarda uzun sure calisan pek cok kisi de sadece hayatini idame ettirebilmenin pesinde...
Ev hanimlari ile ister istemez bir kiyasa girmek yerine, gelir dagilimina dair birsey soyleyip onu incelesek belki ufak cekismeler yerine sorunun asil nedenini daha net gorup kadinlar arasinda -senin de dahil olmak istemedigin gibi- calisti calismadi, degerli degersiz ayrimi tartismalari olmaz.

Konu sahibinde oldugu gibi esle ilgili bir sikayetimiz varsa da direkt onunla cozmek gerek,
eltiye gorumceye bakip kendimize deger bicecek veya iliskilerimizi buna gore yasayacaksak daha cok isimiz var...

Yalniz ben sizde bisey farkettim.konuyu aciyosunuz sonra sizinle ayni fikirde olmayan insanlari kaale almiyosunuz.
Hatta demin bi arkadasa "evhanimisiniz galiba oyuzden yazmicam"dediniz.siz bi nevi ırkçılık yapiyosunuz.
Bundan sonra sahsen ben konunuza yorum falan yapmicam.cunku kaale alinmiyoruz.
Aaa pardon ya simdi siz "calisiyosunuzya" vakit bulamiyosunuzdur belki konuya cvp yazmaya.
Tam da bunu yazacaktım.
Yazmışsınız.
Tüm konularda aynısını yapıyor kendisi.
Kendi gibi düşünmeyenleri eliyor direkt.

Bu kacinci calismakla ilgili sitem ettiginiz konunuz...
Ustelik calismanizi esinize lutuf olarak gormeniz de cabasi, esinize ev almak icin calismiyorsunuz, ikinize ev almak icin calisiyorsunuz...
Bir onceki konunuzda baska bir alanda calismak istiyorum ciksam ya bu isten hem evde olmak cok rahat diye konu actiniz...
Simdi de esim bana hakettigim ilgiyi gostermiyor, eltilerim cok rahat diye konu aciyorsunuz...
Durust olun tek derdiniz calismak istemiyorsunuz ama esiniz bu konuda size yuz vermiyor, siz de sardikca ona sariyorsunuz...Su an cik hallederiz dese bir saniye durmazsiniz, digerleri isin bahanesi...
Bence de .

Hayat müsterek, yeri geldimi neden kadin erkek ayrimi var diyoruz, eee o zaman sizin calismanizda normal tabii bu durumda esinizde ev islerinde biraz olsun yardim etmeli... Bana bakmaga mecbur ne demek yahu? Ne güzel beraber kazaniyorsunuz iste, vermeyin kartinizi yada aylik bi miktar para biriktirin direk siz cekin cebinizde olsun istediginiz gibi harcayin... Bu kadar cok bunaliyorsaniz calismak zor geliyorsa, calismayin madem orurun evde... Neden birileriyle kiyasliyorsunuz ki kendinizi... Ailesine karsi eziyorsada, ki öyle bisey algilamadim sadece soruyormus, ezdirmeyin sizde, ev icinde esitlik saglayin, herseyide sineye cekmeyi n...
Ha bide madem o size özen göstermiyor sizde ona göstermeyin...:KK14:

Hayır aslında yanlış Anlamışsin
Ben aslında bu kadar yoruldugim için azıcık daha değerli olmam gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta ona yardım ediyorum ki etmek zorunda değilim. .
O dinimize göre de bana bakmak zorunda imiş ev hanımı olan herkes böyle diyor
Ben çalışmak istiyorum. Kesinlikle. Ama sadece değerli hissetmek için bu konuyu açtım.
Kafamda olmayan şeyleri bana dikte etmeye uğraşmayin boşuna yorulursunuz

hannesli hannesli ye katılıyorum. Ayrıca dinimiz böyle diyor tamam ama siz bir çorap alırken bile eşinizden para istemekten rahatsız olmayacak mısınız ? Eğer kartınızı almak size iyi hissettirecekse maaş kartını alın belki o zaman çalışmak bu denli mutsuz etmez sizi. Ve bir de Doğu'dasınız ve sosyal ortamlarınız da oldukça kısıtlı gibi hatırlıyorum, evde olmak sizi mutlu eder mi ?

QUOTE="karmakarisik56, post: 37475139, member: 610505"]Evet tartışmanın konusu şu :

Gel beni işyerinden al dedim. Sonra arkadaşım ben bırakırım deyince o yorulmasin bosuna o yolda diye onu defalarca aradım ama çıkmış evden . Sonra ben eve vardım baktım kapıda araba yok beni almaya gitmiş yani. Bende is yerinin önünde olduğunu tahmin edip oradaki birini aradım (benden alt pozisyonda) neyse açtı arabayi tarif ettim evet burada dedi telefona verdi esimi..sen YoruLma diye araç bulup geldim seni defalarca aradım Ben evdeyim sen herhalde teli evde unuttun bi aksilik oldu eve gel dedim elemanın yanında aynen şunu söyledi " mal mi ne yaaa" eleman kapattı telefonu..

Eve geldik . Ben dedim nasıl bu adama is yaptırırim bu saatten sonra neden beni küçük düşürdün evet bi aksilik oldu ama elin adamının yanında bana telefonda hakaret etmesen olmaz mıydı dedim..

Bağırmaya başladı. ... ben gelip alacağım demi neden biniyorSun o arabaya kimin arabasi o vs vs.. bende sakin ol artık tartışmanın da bi adabı var bağırma artık dedim. . (Sakın bi şekilde ) beni korkutma Şansın yok bu şekilde dedim..seni Allah tan korkun yokki benden olsun dedi . .[/QUOTE]

1.Esinizin sizi almaya geleceğini biliyordunuz, ulaşamadı iseniz beklemeniz gerekirdi.Esiniz bu duruma sinirlenmis ki esiniz tutucu biri ise başkasının arabasına binmenize kizacagini biliyor olmaliydiniz.

2.Esiniz her ne kadar sinirlenmiste olsa çalışanın yanında o şekil konuşmamasi lazımdı. O anın sınırı ile dilini tutamamis. .

3.Ikinizde sinirli oldugunuz için sakinlesmeyi beklemeden konuşmaya calismissiniz ancak siz de biliyorsunuz ki esiniz problemlerini sinirli iken konuşarak çözecek biri değil...

4.Genel olarak çevremde baktığımda ben korkmam-korkutamazsin gibi söylemlerin karşısında sen zaten kimden korkarsin ki tarzında söylemler olabiliyor..Esiniz bu tarz birsey söylemek istemiş olabilir?

5.Sizin inanmadiginizi söylemek istememiş tir. O anın kizginligi ile soylenmis cümle gibi geldi bana.Hos bir cümle değil ama insan kızınca ne dediğini bilemiyor...

6.Hem beni çağırıyorhem gidiyor benimle oynuyor diye ddüşünmüş olabilir.

7.Sizin sakinliginiz onu iyice sinirlendirmis olabilir...

8.Sizin inanmadiginizi düşünse ve sevmese sizinle evlenmek istemezdi..Ancak bunu istemesi sizi bu şekilde kabul etmesi demektir..Ya da evlenince değiştirir mantığını kullanmış demektir..

9.Ailenin kapan baskısı direk sizi bu düşünceye itmiş. ..

10.esinize kırılmak çok haklisiniz hem rencide olmuşsun hem de kırılmış siniz. .

Eşinizle her ikiniz sakinleştiginizde oturup güzelce konuşun. ..Siz şu anda sizinle evlendiği için pişman olduğunu, o yüzdenbböyle acimasizca konuştuğunu ve düşündüğünü düşünüp belki de sizde bu evlilikten pişman oldunuz..Eşinizin ne düşündüğünü kızgınlık anında soyledigi sözlerden çıkarmayın ve sakinlesince lütfen konuşmaya çalışın. .Eğer anladiginiz gibi düşünüyorsa o zaman bir karar vermeniz lazım?

En son konumuza bu şekilde yorum yapmıştım ama gönderemeden konu dışı sebeplerden ötürü kapandı. .Baska konu üstünden yazayım dedim ama;

Ben okumaktan yoruldum ve sonunda pes ettim.Siz tartışmaktan, huzursuz olmaktan yorumladıniz mi? Artık öyle bir hale gelmişsiniz ki normalde kıymet bilinmesi gereken şeyleri bile göremiyorsunuz, anlayamiyorsunuz birbirinizi, anlaşamiyorsunuz. Birbirinizi tanimiyorsunuz, tanimaya anlamaya calismiyorsunuz?Ikinizinde sinirleri çok yıpranmış. Ne diyeyim ya bu Deveyi guducen yada bu diyardan gidicen. .De umarım 1 yıl sonra kucağında bebekle bir derdim var köşesine konu açmaz. , problemlerinizi çözmüş olursunuz?

Back
X