Kendimi frenleyemiyorum, yeme alışkanlığımı değiştirmek istiyorum 😔

yapabilseniz aslında, akşam yemeği yemeyince güzel kilo veriliyor.
benim de boyum 1.70 normalde 60 65 arasıyım ama pandemiden dolayı 70 lerdeyim. boy kaldırıyor ama sağlık önemli.
akşamları ne zaman yemezsem kilo verebiliyorum. çok acıkırsam biraz ceviz veya yoğurt ya da bir parça bitter.
aslında oyalanınca yemek aklıma gelmiyor, ne zaman boş kalsam hep ne yesem.

Ben de bir ara tezimin yarıda kalması, babamın hastalığı, onun gece gündüz bakımı, vefatı, evlenmeyi ertelemem derken kendimi salmıştım. Habire bir şeyler yiyordum, yani tok olsam bile devamlı yeme isteği, ağzım boş kalmıyordu. 70’lere çıkınca hiçbir kıyafetim olmayınca dur dedim.

İlk olarak sizin kararlı olmanız ve biraz dirayet göstermeniz lazım. Belli bir beslenme düzeni ve sabırla zamanla canınız istemeyecek, ben evdekilere ayrı kendime ayrı yemek yapıyordum. Sizin için zor gelecek ama zamanla alışacaksınız. Zamanla eski kiloma geri döndüm. Şu an 48 50 kilo bandındayım. Spor olarak da yürüyüş başlangıçta yeterli olur.

İlk olarak günde 2 3 LT. su tükettim.

Sabahları kalkar kalkmaz kocaman filtre kahve (Şekersiz Türk Kahvesi de olur) ve bol bol su içerek iştahımı kestim.

Günde 1 2 fincan yeşil çay ideal.

Günde iki öğün bazen ekstra bir ara öğün şeklinde beslendim. Öğünlerimin arası 6 8 saat arası oluyordu. Ben genelde 11 12 gibi kahvaltı akşam 7 8 gibi akşam yemeği yiyordum. Ara öğün olarak da protein bar, sebze tabağı, güzel bir fit tatlı, meyve veya sağlıklı barlardan yedim.

Ortalama 1500 kalori alıyordum, yürüyüş yapıyordum. Kalori sayımı yapın çünkü kalori açığı oluşturmak zorundasınız.

Ölümcül 500 600 kalorilik diyetlere sakın girişmeyin, devam edemezsiniz. Kilonuz duraksayınca zamanla hareketinizi arttırın, sporunuzu değiştirin, farklı bitki çayları deneyin.

Çok alışılagelmiş bir öneri olacak ama İyi Hissetmek'i bir okuyunsana.

Ne güzel kilo vermişsiniz merakımdan soruyorum sabah aç karna kahve midenizde sıkıntı yaratmadı mı?

Ne güzel kilo vermişsiniz merakımdan soruyorum sabah aç karna kahve midenizde sıkıntı yaratmadı mı?
Bir daha eski halime gelemem sandım, ama insan bu ben değilim olamam diyip, kararlılığını ve sürekliliği sağlayınca oluyormuş

Hayır, mideme dokunmadı, midesi de hassas bir insanım, önceki tıkınırcasına yediğim beslenme düzenimde midem sık sık yanardı, acırdı, reflü olurdu. Günde bir büyük kupa içerim, belki daha fazla içen kahvekoliklere dokunabilir.

Ne güzel çok sevindim sizin adınıza

Bugün yepyeni bi gün buraya da yazdım derdimi, yazılanlardan güç alıp bugün bir şeyleri değiştirmeye çalışacağım, akşam çocuklarla annemle sofraya oturmayı çok seviyorum ikisi de küçük ben yediriyorum nasıl yemem bilmiyorum ama bu akşam yememeyi bi deniyim, dediğiniz doğru çok duydum akşam yemeyip kilo verenleri

Bir de bi arkadaşım var 71 kiloyum dedi ince görünüyordu inanamadım o 61dir dedim, ısrarla 71 dedi. Ama bende kesinlikle ince görüntü yok boyum var ama yine de iri duruyorum hiç sevmiyorum bu görüntüyü

Şu an durumum ilk paragrafta anlattığınız gibi. Sürekli bir şeyler yemek istiyordum, ama bugün burdan aldığım güçle canım bir şey yemek istemiyor Keşke hep böyle gitse. 48 50 kilolar çok müthiş ya en son lise bitince filan öyleydim sanırım, 55 olsam yeter, biliyorum ki zayıflık bütün yemeklerden lezzetli ama şimdiye kadar kendimi frenleyemedim inşallah bugün sizin desteğinizle başlıyorum yediklerime dikkat etmeye,sizi de tebrik ederim hayran kaldım o kadar kilo verdiğinizi okuyunca

Bir yerden başlamak lazım .Ben karar verdim ve başladım bide zayıflayınca aynadaki beni beğendim ve gözüme de gelmedi o güzel yiyecekler. Karatay diyeti yaptım ve açta kalmadım eve abur cubur almadım asla eşimle beraber yaptık diyeti zaten ideal kiloya inince inanın sağlıklı yaşam rutininiz oluyor. Yeter ki niyet edin ve irade gösterin ama inanın yeni sizi gördükçe vne kadar doğru bir yolda olduğunuzu anlayıp pes etmeyeceksiniz.

Ah bilmez miyim, batak gibi bir şey, birden 20 kilo aldım bu batakta. Sadece uykuda yemiyordum

Dediğim gibi motivasyon ve bir yerden başlamak önemli. Güzel bir mutfak alışverişi yapın, sosyal medyada ciddi kilo veren kişilerin sayfalarını takip etmek de faydalı oluyor motivasyon için. Zaten o dikişi tutturup zayıfladığınızı fark edince, o abur bucurları hem canınız istemiyor hem de hiç çekici gelmiyor. Hırslanıyorsunuz incelme görünce. İnsan yoruluyor, moral olarak hayatında bir şey oluyor düşüş anları oluyor. Ama ben öyle zamanlarda çiğ kuruyemiş, meyve, bitter çikolata, yağsız mısır patlağı, kendi yaptığım fit tatlıları yiyordum. Sonra ertesi gün normal düzende devam ediyordum.

"duygusal doyum" diye bir şey var. Bazen insanlar diyet listelerinin peşinde koşarken bu noktayı atlıyorlar.
Kendinizi güvende hissetmediğinizde, güçlü olmak zorunda ya da güçlü olmak istediğinizde yemek yemenin önüne geçemezsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki "sürekli böyleyim". Evet zaten bu saydığım duygular bilinçaltı boyutunda yerleşmiş size, dolayısıyla hayatınız böyle geçiyor.

Kendini daha az yemeğe alıştırınca da öyle, yemek görünce midesi bulanıyor insanın ve sadece ihtiyacı kadarını yiyebiliyor.. Bu yüzden içeceklere yüklenin bol bol..

Kendinize motivasyon bulamıyorsaniz doktora gidin. İnsülin direncinize baktırın,tahlilleri izi yaptırın. Çünkü bu da beyinde biten birşey. İradenize hakim olamiyorsaniz yaptığınız diyetler,eve abur cubur almamak kesin çözüm olmuyor çünkü. Tüp mide ameliyatı olan bir tanıdığımız 3sene sonra neredeyse ameliyat öncesi kilosuna geri döndü. Midenin genişleyebilen bir organ olduğunu idrak edemedi. Şuan kendini durduramıyor. Siz bunu idrak ettiğinize göre sağlam bir diyetisyenle ise başlamanız yararınıza olur. Emziriyorum bir bahane değil cunku

Aç durayım,öğün atlayayim derken anoreksiya olacaktım ben de kış başında. Güncel kilom 73-74arasiydi yemeyi kestigimde. Sonra içim hiçbir şey almamaya başladı ve hızla 63e kadar düştüm,toparlanmam çok zamanımı aldı. Birdaha asla saçma sapan öğün atlama,porsiyon küçültme yada hiç yememe olayını yapmamaya yemin ettim. Şuan istediğim herşeyden yiyiyorum ama tadimlik,öğünü bazen atlamak zorunda kalıyorum çalıştığım için ama dengeli beslenmeye calisiyorum. Arada sapitmalar olsa da.. sapitmalari yaşam tarzı haline getirince işin içinden cikilmiyor. Şuan güncel kilom 70 inşallah böyle kalırım

E sen direk beni anlatmışsın. Bende aynı kendime engel olamıyorum en fazla 3 gün dayaniyorum sonra onunda acısını çıkarıyorum. Eşimden çok yiyorum en son 73 kiloydum. Hiç bir şekilde tokluk hissetmiyorum ancak tıka basa yersem doyuyorum o da fazla uzun sürmüyor zaten 2 saat sonra yine açım. Hamur işi abur cubur ister istemez gidiyor. Bende eve pek almıyorum ama bir wekilde giriyor ve hooooop mideye

Aynen, durumumuz aynı ben buraya yazdım iyi geldi, bir de youtube dan videolar izledim duygusal açlıkla ilgili, şimdilik onların etkisiyle az yiyorum inşallah böyle gider ama birden bire yılların alışkanlığı kolay değişmez onu da biliyorum. İzlediğim bir videoda diyordu ki yediklerinizi not edin bi kağıda, bunu niye yediniz onu da yazın karşısına. Açsanız bile açlık seviyenize puan verin çok mu az mı diye. Baktım gerçekten kolay doyuyorum ama doyduktan sonra da devam ediyorum. Onlarla ilgili de bir şeyler anlatıyor videoda ve başka videolardan da çok güzel şeyler dinledim iyi geldi sürekli dinlemek istiyorum ki bi yerden sonra inşallah alışkanlığım değişir size de link yollarım isterseniz veya da youtube çok yemek yeme isteği nasıl engellenir diye yazıp bi işinizi yaparken filan dinleyebilirsiniz

Sanırım duygusal açlık yaşıyorsun, istemsiz yeme- tıkınma hali. Yemek yemeden sonra pişmanlık oluyor- kendimden biliyorum tedavisi var, kurtulmak kişinin kendi elinde demekle beraber asıl yardımı iyi bir psikiyatri doktorundan alabilirsiniz. Hem altında yatan neden varsa görmüş olursunuz. Onun haricinde bol bol dışarı çıkın bebişinizle, yürüyüş yapın, evde uyku kıyafetiyle kalmayın hazırlanin kendinize özen gösterin♡ sonrası çok güzel oluyor✌ kendine inan, başaracaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…