• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi hep fazlalık hissediyorum

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Merhaba Hanımlar ben üç aydır eşimden ayrı yaşıyorum ilk annemin yanına geldim ama ne yazıkki annem gitmem için hergun baskı kurdu üzerimde anneme yük olmayım diye her işini yapmaya çalıştım elimden geldiğince yemeklerini yapıyordum o işten gelmesine, yinede buna rağmen ablamı arayıp hiç yardım etmiyor hiç bir işimi görmüyor yemek yapmıyor gibisinden beni şikayet etmiş. birde annem başka biriyle evli, babamla ayrılar. iki ay sonra annannem her ne kadar istemiyorum seni desede bir müddet sonra kabul etti oraya gittim hem çalışıp hem okumaya çalışıyorum hemde evin her işini görmeye çalışıyorum yinede annannem bugün anneme gidip beni şikayet etmiş hiç beni dinlemiyor kafası neye eserse onu yapıyor, namazını kılmıyor kuran okumuyor diye. Şuan bunları ağlayarak yazıyorum hayatım boyunca kendimi hiç bı yere ait hissedemedim. Birleşmekte istemiyorum kendi evime çıkayım diyorum onada izin vermiyorlar adın sözün çıkar diye bir sürü laf ediyorlar.
23 yaşındayım annem hâlâ boşanmak istiyorum diye evine dön diye çocuk gibi azarlıyor. Yaşadıklarım ağır geliyor herşeyi anlatamadım ama elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum

Ahh ahh doğurmakla anne olunmuyor ne yazık ki, arkanızda durup sizi yüreklendirmek varken… Çalışın, para biriktirin ve kendi evinize çıkın. İnsan annesine bile yük oluyorsa artık kendi başının çaresine bakmalı. Arkanıza bakmak, o adamla bir araya gelmek gibi bir hata da yapmayın. Sabredin ve acınızı paylaşarak hafifletin. En karanlık gecenin bile sonu gündüzdür.

Ahh ahh doğurmakla anne olunmuyor ne yazık ki, arkanızda durup sizi yüreklendirmek varken… Çalışın, para biriktirin ve kendi evinize çıkın. İnsan annesine bile yük oluyorsa artık kendi başının çaresine bakmalı. Arkanıza bakmak, o adamla bir araya gelmek gibi bir hata da yapmayın. Sabredin ve acınızı paylaşarak hafifletin. En karanlık gecenin bile sonu gündüzdü

dik duracaksınız . anne baba lafıyla ayaklarınızı sürüye sürüye koca evine gitmeyeceksiniz.
devletin imkanlarını kullanın. kadın sığınma evi hakkında bilgi toplayın. karar verdiğiniz anda gidin. sonra çalışmaya devam edin,para biriktirmeye devam edin, yuvanızı kurun.
bir zaman sonra peşinize düşerler eve dön diye. hepsinin yüzüne karşı beni bir eve sığdırmadınız sahip çıkmadınız. hakkımı helal etmiyorum hiçbirinize diyin

Boşanmamı istemiyor sözde iyiliğimi istiyor ama böyle yaparak beni kendinden uzaklaştırıyor kendine ait bir iş yeri var ben tek başına kitap parası doktor parası harç parası derken o kdar zorlandım ki, Tek bir yardım bile etmedi zorlansında eşine geri dönsün diye

Boşanmamı istemiyor sözde iyiliğimi istiyor ama böyle yaparak beni kendinden uzaklaştırıyor kendine ait bir iş yeri var ben tek başına kitap parası doktor parası harç parası derken o kdar zorlandım ki, Tek bir yardım bile etmedi zorlansında eşine geri dönsün diye
hanımefendi izin isteyen kim? anne ben eve çıkacam izin verir misin falan mı dediniz?
zaten yardım etmiyor , köstek olsa gene iyi, üstüne süründürüyor hem ruhen hem maddi.
izin mizin hikaye. siz çocuk değilsiniz. ayakları üstünde durmaya çalışan genç bir kızsınız. siz o evden çıkın. bakın hayat nasıl değişiyor

Ben bunları yapınca asi hayırsız kendi başına buyruk inatçı evlat oluyorum sonra annem hakkımı helal etmemlerle dolaşıyor ortada
bende evlatlık hakkımı helal etmiyorum , inşallah elime düşmezsin , bana yaptığının aynısını yapacam sana diyeceksiniz.
bir atasözü var yazarsam ayıp olur

hanımefendi izin isteyen kim? anne ben eve çıkacam izin verir misin falan mı dediniz?
zaten yardım etmiyor , köstek olsa gene iyi, üstüne süründürüyor hem ruhen hem maddi.
izin mizin hikaye. siz çocuk değilsiniz. ayakları üstünde durmaya çalışan genç bir kızsınız. siz o evden çıkın. bakın hayat nasıl değişiyor
Tabikide izin istemedim ben ayrı eve çıkacam dedim direk kıyamet koptu zaten ben der demez yok elalem ne dermiş flan

Boş versenize ne derse desin kendi bildiğinizi yapın. Demek ki boşanmanız gerekiyor ki bu kadar direniyorsunuz. Madem boşanma annenize göre tü kaka kendi neden boşanmış

Fazlaliksin zaten tatlım, kimsenin senin iyiliğini filan düşündüğü yok, kocanın yanına dönmeni sırf senden kurtulmak için istiyorlar, maddi manevi asla destek bekleme onlardan ve sakın kocana dönme, şanslısın ki çok gençsin, işin var ve en önemlisi çocuğun yok , şu anda tek yapacağın hepsiyle iletişimi kesip önce bir sığınma evine sonra da kendi evine çıkmak. Yerinde olsam hemen toplardim çantamı

bende evlatlık hakkımı helal etmiyorum , inşallah elime düşmezsin , bana yaptığının aynısını yapacam sana diyeceksiniz.
bir atasözü var yazarsam ayıp olur
Ah demez olurmuyum bu laflari ama o anne o hep haklıdır her zamab bu gözle bakıyor malesef

Ben bunları yapınca asi hayırsız kendi başına buyruk inatçı evlat oluyorum sonra annem hakkımı helal etmemlerle dolaşıyor ortada
Hak tek taraflı mıymış? Ben kadınlık onurumu korumaya çalışırken, ayaklarımın üstünde durmaya çalışırken neden hayırsız evlat olayım diyemediniz mi?

Ah demez olurmuyum bu laflari ama o anne o hep haklıdır her zamab bu gözle bakıyor malesef
peki, sizin iyiliğinizi , huzurunuzu , mutluluğunuzu hiçbir şekilde önemsemeyen birini neden dinliyorsunuz? neden katlanıyorsunuz?
korkuyor musunuz , çalışamaz mısınız, kendinize mi güvenmiyorsunuz?....

Kendini sahipsiz hissetmek tam da böyle bir şey galiba. Yersiz, yurtsuz, arkasız. Ama görüyorum ki siz buna rağmen oldukça dik duruyorsunuz. Bi hedefiniz ve onun uğrunda gösterdiğiniz gayretiniz var. Umarım ki boşa çıkmayacak. Bir miktar para biriktirene kadar idare etmenizi tavsiye ederim. Bu kış hepimiz için çok zorlu geçecek. Biraz birikmişiniz olsun, sonra resti çeker yine çıkarsınız. Azıcık daha sabredin.

Kadin sığınma evine gitseniz.artik onlarda bir seçim uapsin hem bosanmakta hak.kocasindan ayri annenin don demesi ayri saçmalık. Kimseye yaranamazsin inşallah yeni bir eve çıkarsın.dogurmakla ana olunmuyor maalesef

Back
X