• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi hep fazlalık hissediyorum

peki, sizin iyiliğinizi , huzurunuzu , mutluluğunuzu hiçbir şekilde önemsemeyen birini neden dinliyorsunuz? neden katlanıyorsunuz?
korkuyor musunuz , çalışamaz mısınız, kendinize mi güvenmiyorsunuz?....
Çalışırım şuan ikinci yıldayım üniversite okuyorum açıktan 2022de DGS sınavına girip 4 yıllığa geçmek istiyorum örgün den başka şehire geçiş yapmak istiyorum eğer ayrı eve çıkarsam sınava çalışamam diye korkuyorum sadece O yüzden DGS'den sonra çıkmak istiyorum onlar razı olsada olmasada

Çalışırım şuan ikinci yıldayım üniversite okuyorum açıktan 2022de DGS sınavına girip 4 yıllığa geçmek istiyorum örgün den başka şehire geçiş yapmak istiyorum eğer ayrı eve çıkarsam sınava çalışamam diye korkuyorum sadece O yüzden DGS'den sonra çıkmak istiyorum onlar razı olsada olmasada
Zaten şuan internetten satış yaparak harçlığımı ihtiyaçlarımi karşılıyorum aylık 2bin kadar geliri oluyor bana

sınava her türlü çalışırsınız hiç merak etmeyin.
soracağınız tek soru şu : bu duruma ben razı mıyım, razı değilsem bu şartlarda ne yapabilirim ?
para biriktirin, devlet imkanlarını araştırın. siz güçlüsünüz. bunu yapmak için adım atsanız keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz. kafanız rahat olacak, kimseye minnet duymayacaksınız, kimseye yaranmaya çalışmayacaksınız. bu o kadar büyük bir özgürlük ki

sınava her türlü çalışırsınız hiç merak etmeyin.
soracağınız tek soru şu : bu duruma ben razı mıyım, razı değilsem bu şartlarda ne yapabilirim ?
para biriktirin, devlet imkanlarını araştırın. siz güçlüsünüz. bunu yapmak için adım atsanız keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz. kafanız rahat olacak, kimseye minnet duymayacaksınız, kimseye yaranmaya çalışmayacaksınız. bu o kadar büyük bir özgürlük ki
İşte bu saydıklarınıza kavuşmayı o kadar istiyorum ki, Sürekli birilerine yük olarak hissetmek yaranmaya çalışmak birilerinin emri altında olmak istemiyorum bunları evlenmeden öncede yaşadım annem babamdan sonra tekrar evlendi ben resmen gözüne batiyordum her hareketimle

Eşinizle boşanma sebebiniz nedir özel olmayacaksa tabi. Sorma nedenim de şu.bazen basit kırgınlıklarla da insanlar boşanma karari alıyor.tabi bazen ciddi olaylar da olabiliyor.acaba annenize basit bir sebep gibi mi geliyor? Bir de anneniz de boşanmış bir hanım anladigim kadarıyla.belki de kendi yasanmışlıkları geliyordur gözünün önüne.hırçinlasiyor olabilir.bunlari empati yapabilmek adına soruyorum yanlış anlamayin. Ama yaşınız çok genc. En azindan okulunuzu bitirip öyle kendi hayatinizi kurun derim. Annneanneler ve anneler genelde söylenir. Takmamaya çalışın okulunuuzu bitirin. Allah hayırlı kapılar açsın önünüze insAllah 🤲

Merhaba Hanımlar ben üç aydır eşimden ayrı yaşıyorum ilk annemin yanına geldim ama ne yazıkki annem gitmem için hergun baskı kurdu üzerimde anneme yük olmayım diye her işini yapmaya çalıştım elimden geldiğince yemeklerini yapıyordum o işten gelmesine, yinede buna rağmen ablamı arayıp hiç yardım etmiyor hiç bir işimi görmüyor yemek yapmıyor gibisinden beni şikayet etmiş. birde annem başka biriyle evli, babamla ayrılar. iki ay sonra annannem her ne kadar istemiyorum seni desede bir müddet sonra kabul etti oraya gittim hem çalışıp hem okumaya çalışıyorum hemde evin her işini görmeye çalışıyorum yinede annannem bugün anneme gidip beni şikayet etmiş hiç beni dinlemiyor kafası neye eserse onu yapıyor, namazını kılmıyor kuran okumuyor diye. Şuan bunları ağlayarak yazıyorum hayatım boyunca kendimi hiç bı yere ait hissedemedim. Birleşmekte istemiyorum kendi evime çıkayım diyorum onada izin vermiyorlar adın sözün çıkar diye bir sürü laf ediyorlar.
23 yaşındayım annem hâlâ boşanmak istiyorum diye evine dön diye çocuk gibi azarlıyor. Yaşadıklarım ağır geliyor herşeyi anlatamadım ama elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum
Kendisi niye babanıza dönmemiş baskasiyla evlenmiş madem

Eşinizle boşanma sebebiniz nedir özel olmayacaksa tabi. Sorma nedenim de şu.bazen basit kırgınlıklarla da insanlar boşanma karari alıyor.tabi bazen ciddi olaylar da olabiliyor.acaba annenize basit bir sebep gibi mi geliyor? Bir de anneniz de boşanmış bir hanım anladigim kadarıyla.belki de kendi yasanmışlıkları geliyordur gözünün önüne.hırçinlasiyor olabilir.bunlari empati yapabilmek adına soruyorum yanlış anlamayin. Ama yaşınız çok genc. En azindan okulunuzu bitirip öyle kendi hayatinizi kurun derim. Annneanneler ve anneler genelde söylenir. Takmamaya çalışın okulunuuzu bitirin. Allah hayırlı kapılar açsın önünüze insAllah 🤲
Önceki konularimda çok bahsettim o yüzden bahsetmek istemedim ama şunu söyleyebilirim 3 yıllık evliligimde gerçekten çok mutsuzdum

İşte bu saydıklarınıza kavuşmayı o kadar istiyorum ki, Sürekli birilerine yük olarak hissetmek yaranmaya çalışmak birilerinin emri altında olmak istemiyorum bunları evlenmeden öncede yaşadım annem babamdan sonra tekrar evlendi ben resmen gözüne batiyordum her hareketimle
yani anneniz sizi itiyor. yapabileceğiniz 3 şey var.
1. onları dinleyip koca evine döneceksiniz. razı mısınız?
2.onların bu şekilde sizi ezmesine , sığıntı gibi davranmasına katlanacaksınız. razı mısınız?
3.ipleri kendi elinize alacaksınız, onları karşınıza alacaksınız . razı mısınız?
başka seçenek göremiyorum. varsa siz de ekleyin ve ciddi ciddi karar verin.

yani anneniz sizi itiyor. yapabileceğiniz 3 şey var.
1. onları dinleyip koca evine döneceksiniz. razı mısınız?
2.onların bu şekilde sizi ezmesine , sığıntı gibi davranmasına katlanacaksınız. razı mısınız?
3.ipleri kendi elinize alacaksınız, onları karşınıza alacaksınız . razı mısınız?
başka seçenek göremiyorum. varsa siz de ekleyin ve ciddi ciddi karar verin.
3 :) peki hem çalışıp hem derslerime nasıl calışabilirim bunun için apartlar dahami uygun acaba maliyeti

3 :) peki hem çalışıp hem derslerime nasıl calışabilirim bunun için apartlar dahami uygun acaba maliyeti
tek tek araştırın, arayıp sorun. burda apartta kalanlardan fikir alın. konu açın.
öğrenci evi benim zamanımda kişi başı 1000 lira aylık kurtarıyordu, şimdi durumu sormak lazım . yurt, özel yurt , öğrenci evi, devlet imkanları, okul imkanları, okulun facebook yada instagramdaki öğrenci toplulukları sayfalarına yazın , mutlaka dönerler.
öğrenci evi gibi diyince sabah akşam parti dedikodu düşünmeyin. iş bölümü yapılır, o gün işini yapan ister odasına çekilir , ister çalışır . muhtemelen evde yaptığınızdan daha az iş yaparsınız.

Böyle aileler erken evlendirerek başından atmak ister işte geri dönünce de fazlalık hissetmek çok normal çünkü bu onların gözünde öyle ama her şey senin elinde. Okulu bitirecek kadar yanlarında kal bu sürede paranı da biriktir kimseye muhtaç olma. Yaşın daha çok genç her şey için zamanın var.

Evlilik yapabilecek kadar yetişkin olduğunuza göre boşanma kararı almak ve kendinize bir hayat kurmak konularında da anne ve anneanne izni ve rızası almanız gerekmiyor! İzin vermiyorlar gibi cümleleri hayatınızdan çıkarın. İzin istemeniz veya bu konuda izin verip vermemeleri çok yersiz ve anlamsız.

Destek olamıyor, arkanızda dimdik duramıyorlarsa aile olmanın anlamını kavrayamamış insanlardır bunu değiştiremezsiniz.

Hem okulunuza hem geçiminize yetecek kadar para kazanıyorsanız bir iki öğrenci ya da bekar çalışanla ev arkadaşı olun. Yok eğer o kadar da kazanmıyorum diyorsanız belediyelerin yardım birimleri ve kadın sığınma evlerinden yardım isteyin. Boşanmak için de barodan ücretsiz avukat talebinde bulunun.

Ve tabii doğru düzgün geliri olan bir iş bulmaya gayret edin. Hafta sonları bile ufak tefek ek iş yapar bir iki yıl içinde kendinize daha güzel bir hayat kurarsınız.

Kendisi eşinden ayrılıp başkasıyla evlilik yaptığı halde sizin kararınıza köstek olmaya çalışan o annenize de kararınızın kesin olduğunu, böyle hayati ve şahsi bir konuda iznine gerek olmadığını, sadece bir anne olarak kızına destek olamayıp ona buna şikayet etme gafletine düştüğü için üzgün olduğunuzu, belirterek ayrılın yanından.

tek tek araştırın, arayıp sorun. burda apartta kalanlardan fikir alın. konu açın.
öğrenci evi benim zamanımda kişi başı 1000 lira aylık kurtarıyordu, şimdi durumu sormak lazım . yurt, özel yurt , öğrenci evi, devlet imkanları, okul imkanları, okulun facebook yada instagramdaki öğrenci toplulukları sayfalarına yazın , mutlaka dönerler.
öğrenci evi gibi diyince sabah akşam parti dedikodu düşünmeyin. iş bölümü yapılır, o gün işini yapan ister odasına çekilir , ister çalışır . muhtemelen evde yaptığınızdan daha az iş yaparsınız.
Siz hangi şehirde siniz

Merhaba Hanımlar ben üç aydır eşimden ayrı yaşıyorum ilk annemin yanına geldim ama ne yazıkki annem gitmem için hergun baskı kurdu üzerimde anneme yük olmayım diye her işini yapmaya çalıştım elimden geldiğince yemeklerini yapıyordum o işten gelmesine, yinede buna rağmen ablamı arayıp hiç yardım etmiyor hiç bir işimi görmüyor yemek yapmıyor gibisinden beni şikayet etmiş. birde annem başka biriyle evli, babamla ayrılar. iki ay sonra annannem her ne kadar istemiyorum seni desede bir müddet sonra kabul etti oraya gittim hem çalışıp hem okumaya çalışıyorum hemde evin her işini görmeye çalışıyorum yinede annannem bugün anneme gidip beni şikayet etmiş hiç beni dinlemiyor kafası neye eserse onu yapıyor, namazını kılmıyor kuran okumuyor diye. Şuan bunları ağlayarak yazıyorum hayatım boyunca kendimi hiç bı yere ait hissedemedim. Birleşmekte istemiyorum kendi evime çıkayım diyorum onada izin vermiyorlar adın sözün çıkar diye bir sürü laf ediyorlar.
23 yaşındayım annem hâlâ boşanmak istiyorum diye evine dön diye çocuk gibi azarlıyor. Yaşadıklarım ağır geliyor herşeyi anlatamadım ama elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum
Nasil ya nasıl şimdi ben kizim bosanip gelince ona nasıl fazlalikmis gibi davranirim ya olabilirmi böyle bir şey 😔.

Kendi ayaklariniz üzerinde durun Allah yardimciniz olsun her karanlık gecenin sabahi vardir

Onlarla kalıp her işlerini görüp yine de azar işiteceğinize, ayrı eve çıkın kendi işinizi görerek azar işitin, kat be kat daha iyi.

Af buyur, merakım konunun dışında. 2. Evliliğini mı bitirmek üzeresin?

Gerekirse kadın sığınma evine git daha çok çok gençsin hayatına sil baştan yön verebilirsin azıcık dişini sık bu zorlukların hepsini geçer, mesleğin varsa çalış yoksa yine gir bi işe çalış yani her halükarda çalış

Ya zaten evden ayrilmissiniz siZi isteyende yok gidin ayri eve cikin ev arkadasi falan bulun kim takar ya bosanma asamasindaki biri hala annesinden izin aliyor olmamali hakkinida helal etmezse etmesin yemeyin bu numaralari

Üniversite öğrencisiyken şu çok yaygın olan marketlerin birinde part time kasiyer olarak çalıştım. 2018 yılındaydı maaşımda 1650 tl di. Şimdi dahada artmıştır illaki. Zaten internet satışından da geliriniz varmış. Sabah 9:00-14:30 yada 15:00-21:00 arasında oluyor saatleri. Bence derslerinize çalışacak geriye bisürü vakit kalıyor. Part time eleman alan çok mağaza var giyim mağazalarıda dahil. Yaşadığın şehrin üniversite facebook gruplarından ev arkadaşı için ilanda verebilirsin. Kendini güçlü hissettiğinde emin ol herşeyi başaracaksın.

Ben bunları yapınca asi hayırsız kendi başına buyruk inatçı evlat oluyorum sonra annem hakkımı helal etmemlerle dolaşıyor ortada
Etmezse etmesin, sana sahip cikacagi gunde evden atmaktan beter etmis, kendi başinasin bu hayatta,öyle düşün bundan sonra,kendin icin ne gerekiyorsa onuyap, sana senden başkasından fayda yok belli ki

Back
X