Kendimi hiç iyi hissetmiyorum

hayalperestprenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
204
136
103
Merhaba hanımlar. Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Benim bir derdim var, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

26 yaşındayım. İlk bebeğimi 2023 sonraki bebeğimi de ağustos 2025 de kucağıma aldım. İkiside erkek. İlk oğlum aşırı hareketli bir çocuk. İkinciye hamile kaldığımı öğrendiğimde çok ağladım ama kıyamadım şu anda 4 aylık.

Çok zorlanıyorum, kendi aileme yakınım fakat annem çalıştığı için çok yormak istemiyorum elinden geldiği kadar yanımda ama inanın yaş aralığı çok az 2 çocuk beni çok yıpratıyor. Eşimin çalışma saatleri çok uzun ve bu yüzden hep tek başımayım gün içinde.

Gel gelelim konumuza. Kendimi çok tükenmiş hissediyorum. Dünya dönüyor da bir ben altında kalmışım gibiyim. Büyük oğlum çok yaramaz evde sürekli bir ağlama hakim. Stres seviyem sürekli çok yüksek çünkü sürekli ağlıyorlar ve ben çok bunaldım. Eşim çocuklar konusunda yardımcı olur ama ev işlerine pek destek olmaz. Yemek olmasa niye yok diye sormaz ama destek olduğu süre çok kısa ve ben çok yoruluyorum. Birini uyutuyorum diğeri uyanıyor diğerini uyutuyorum diğeri ağlıyor. Biliyorum şükredecek çok şey var binlerce şükür ama bi şekilde kendimi içine hapsettiğim “tükenmiş” dünyamdan kurtaramıyorum. Annemle paylaşıyorum beni hiç anlamıyor. Anne yoruldum diyorum şükret diyor. Çok şükür ama tükendim diyorum hep kendinden örnek veriyor. Duymak istediklerim bunlar değil ki. Sanki benim çocuklarım kendi çocuğu da ben de onların bakıcısıyım gibi davranıyor bana. İnanın ben çok yoruldum. Eşime şükür etmeliymişim babam asla böyle bu kadar yardım etmez miş. Anne olması gereken bu diyorum sivrilikle suçluyor beni. En son arkadaşlarımla ne zaman bir kahve içtim hatırlamıyorum. Ne zaman gözüm arkada kalmadan evden çıktım bilmiyorum. Zaten 2. Doğumumda preeklampsi geçirdim ölümden döndüm, ilaç kullanıyorum. Yaşadıklarım ağır geldi. Akşam eşim büyük oğlumuzu parka götürdü. Bizde gelelim dedim. Hayır dedi. Evi topla dedi. Ama ben gezmek nefes almak istiyorum. Böyle söyleyince her zaman gezme mi olur diyor. Ama sen bu evden çıkıp işe de gitsen arkadaşlarınla görüşüyorsun bir bardak çay içebiliyorsun bir yemeği acele etmeden yiyebiliyorsun benim özyürlüğüm sana bağlı diyorum. Ne alakası var diyor. Annem ve eşim beni çok manipüle ediyormuş gibi geliyor. Allah aşkına bana akıl verin, kendimi çok kötü hissediyorum. Bi iyi oluyorum bi kötü, tükenmiş hissediyorum azıcık yüzüme gülününce değişiyorum biri bişey diyor tüm moralim gidiyor. Bana akıl verin lütfen…

Anneme anlatıyorum kendi hayatından örnekler verip ağlamaya başlıyor. O zaman çok sinirleniyorum. Kendimi hareketlerimi ve duygularımı yönetemiyorum. Çocuk düşüyor bana yükleniyor, yemek yemiyor bana yükleniyor sürekli sürekli böyle bişey diyip kırmak istemiyorum. Sen beni düşün onları ben doğurdum zaten düşünürüm ve düşünüyorum da anne sen bana bak ben senin evladınım diyorum anlamıyor.

Bugün bütün gün evdeydim. Önümüzdeki 2 gün boyunca da bütün gün evde olacağım ve tüm gün boyunca iki çocuğumun ağlama krizlerini yönetmek zorundayım. Kendim için hiçbir şey yapamıyorum. Bi çay içemiyorum. Saçımı tarayıp bir krem süremiyorum. Gençliğimin baharındayım ama günler elimden kayıp gidiyor. Yarına karşı hiçbir umudum yok. Çünkü her gün birbirinin tekrarı. Tam büyük oğlum 1 yaşına geldi bir tık rahatladım dediğim vakit öğrendim hamile olduğumu. Tabiki de bu benim hatam ama oldu işte. Çok zor çok zorlanıyorum ama sırtımda da hiç o sıcak eli hissetmiyorum.

Yaşadıklarınız ve içinde bulunduğunuz duygu durum için çok üzüldüm Bugünlerin geçeceğini düşünerek biraz daha sabretmeye çalışın sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Eşiniz size anlayışlı yaklaşsa daha kolay toparlarsınız aslında.

Allah yardımcınız olsun kayın aile işe aranız nasıl en azından haftada bir kaç gün destek isteseniz . Desteksiz yanlız bir anne gördüm okuyunca . Eşinizle daha net konuşsanız maddi güç varsa dışardan destek almanızı karşılasın bari aklıma sadece bunlar geliyor

Bu arada oğlum bir yaşında ve çok huysuz bir bebek bende 8 aylık hamileyim beni de bu günler bekliyor galiba dediğim gibi her şekilde destek isteyeceğim utanılacak bir şey değil mutlu anne mutlu çocuklar

Ah ya yaşadığın şey gerçekten zor ve üzülmekte bunalmakta çok haklısın. Keşke seni yargılamak yerine evet gerçekten zor bir dönemden geçiyorsun haklısın hadi gel bir saat git yürüyüş yap çay iç gel deseler sana.
Hatta 30 dakika bile iyi gelirdi.
İlk çocuk tam 2 yaş döneminde ki bence en zor zamanı, Allah kolaylıklar versin. Maddi imkanlarınız nasıl bilemiyorum en azından büyüğünü yarın gün de olsa kreşe başlatın. Siz iyi olmazsanız çocuklara faydanız olmaz, arkadaşlarınız eşiniz dostunuz yok mu biraz parka bahçeye çıkıp sohbet edersiniz. Daha lohusa sayılırsınız lohusalık da çok zor sizi bunalıma sürüklemekten çıkarmaları lazım. Eşiniz durumu anlamıyorsa iki çocuğu bırakıp kapıyı çarpıp çıkın ikisiyle başbaşa bi kalsın nasıl oluyormuş anlasın .

Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Yanlız olmadığını bilmeni isterim. Kendine vakit ayiramadiğın ve destek almadığın için zorlaniyorsun gerçekten kolay değil iki çocuğun sorumluluğu ev işlerinin yükü seni bunaltmış. Eşininde yanında olmasını bekliyorsun belki yardım beklemiyorsun ama evet seni anlıyorum çok yoruluyorsun hadi gel çocukları alıp şöyle bı dışarı çıkalım demesini çocuklarn biriyle biraz da olsa onun ilgilenmesini istiyorsun . Yani insan illa yardım beklemez anlaşılmak ister anlaşılmayinca da daha çok üzülüp strese girer. Allah yardımcın olsun kardeşim yakın olsam keşke sana vallahi çocuğuna bakardım benimde oğlum var Ocak 2023 doğumlu oyun arkadaşı olurlardı bende gurbetteyim ailemden uzak o yüzden seni çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…