Kendimi iyi hissetmiyorum.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Sanırım yazarsam içim rahatlayacak yoksa büyüyüp duracak içimde. 17 aylık kızımın ciddi bir yeme sorunu var. Düzenli yemek yemesi olmaması ben işi bırakınca biraz daha düzeldi dedim ama olmadı yine ve yine. Hazır gıda kızıma vermek istemeyen ben çikolatalı ekmekle yemek yediren birisi haline geldim ve bu akşam onuda yediremeyince kızıma bağırdım. Ona resmen bağırdım. Nasıl yaptım hala aklım almıyor. Bundan önce bir kez sesimi yükseltmiştim. Fakat bu sefer çok ciddi bir bağırma oldu. Ben kendimi affedemiyorum. Ona yemek düzeni oluşturamadım ve şimdi bağırdım. Suçlu olan ben böyle bağırınca geçecek sanki. Çok kötü hissediyorum. Eşim görünce şaşırdı ve bana biliyorum bir daha böyle bir şey olmayacak kendini kötü hissetme sen iyi bir annesin vs dedi ama şuan bu umrumda bile değil. Ben neye yanayım. Kızıma bağırdım ona mı yoksa yemek yemiyor olmasına mı? Napayım ben oturup saatlerce ağlasam geçer mi? Ben bunu yapmak istemiyorum. Sinirlenmek istemiyorum. Ona her şeyi güzelce anlatan diyalog kuran ben bu akşam ona resmen bağırdım. Napıcam ben. Nasıl geçer bu.

Ayrıca çalışan bir anneydim. Bebeğime annem baktı. Verme dememe rağmen bazen eline gofret çubuk vs gördüm ondan sonra çalışmayı bıraktım zaten ama olmadı yani oturmadı bir şeyler. Mesela sadece Tarhana yoğurt yerdi. Şimdi makarna yoğurt diyordu o a tatlı ile ama bu iki gündür hiç bir şey yemiyor sadece sabah bisküvi yumurta o kadar

Aslında bunu denemedim. Aklıma geldi fakat hep şunu düşündüm tadını beğenmezse kesin öğ deyip çıkaracak. Acaba denesem mi? Diyprum şimdi
Bence denemelisin :) yedirirken oluşturduğunuz şeklin adını söyleyerek ağzına doğru uçak hareketiyle atarsanız öğreticide olur

Ara öğünleriniz çok mu?
Çevremde ne kadar yeme poblemi olan çocuk varsa ara öğünü çok.
Mesela ben kahvaltıdan sonra öğlen yemeğine kadar pek bir şey vermem. Çok acıkırsa bir kaç ceviz bir iki badem üç beş fıstık veririm. Öğlen ve akşam yemeği arasında da sadece meyve veririm. O da yine tıkayacak kadar değil de bir kaç üzüm bir elma gibidir. Muz mesela tıkayan bir meyve akşam yemeğinden sonraki ara öğünüdür.
Yani sofraya aç oturtuyorum ben. Ve asla bizden ayrı yemek çıkarmıyorum. Aç kalkmak isterse de aç kalkıyor. Doymadı diyr ekstra vermem. Bunu bir kaç aç geceden sonra anladı yer ondan

Bu sıcaklarda biz bile bazen yemek istemiyoruz. Bence kendinize de çocuğa da bu kadar yüklenmeyin.

Eğer yemiyorsa bırakın aç kalsın, aç mezarı yok. Elbet acıkınca gelip yiyecek. Zamanla da düzeni oturur
Bu akşam aç yattı. Yemek yemeyince beslenemez gibi geliyor. Beslenemez hasta olur vs diye türlü türlü kuruyorum aklımda.

Normalde öğün vardı arada ama kestim vermiyorum artık. Mesela 8 de sabah kahvaltı 12 bisküvi, yumurta küçük peynir yedi ya bitiyor öğlen yemek 2 gibi oluyor genelde. Acaba bisküvi fazla mı geliyor tahıllı falan tok mu tutuyor mümkün mü sizce? Sonra tek tip yemek ya makarna ya yoğurt sonra sadece şeftali veya muz sonra 8 de akşam yemeği o da yine tek tip. Yani ben hep tel tip yediriyordum çünkü yemiyor gerçi aerık onuda yemiyor

Bu akşam aç yattı. Yemek yemeyince beslenemez gibi geliyor. Beslenemez hasta olur vs diye türlü türlü kuruyorum aklımda.
Ne beslenemeyenler gördük :)
Siz yediği öğünleri sağlam veriyorsanız, arada sağlıklı atıştırmalık veriyorsanız dert etmeyin. Daha çok küçük, illa ki yiyecektir. Bu gece aç yatar, yarın çok yorulup acıkır, seve seve yer.

Sabah kahvaltısı yaptıktan sonra sağlıklı sadece su içiyor onun dışında pek bir şey yok. Bazen ceviz badem o da yerse. Onun dışında da tek tip beslenme. Makarna ekmek yoğurt çikolatalı ekmek

Biraz abartmiyor musunuz?
Ben koca insanim bazen ac durdugum oluyor.cunku sadece ve sadece yemek istemiyorum.

bazende gayet iyi yiyorum.

Birakin yemesin hicbisey olmaz.ama siz yemek konusunda usteledikce daha cok yemekten sogutursunuz

Biraz abartmiyor musunuz?
Ben koca insanim bazen ac durdugum oluyor.cunku sadece ve sadece yemek istemiyorum.

bazende gayet iyi yiyorum.

Birakin yemesin hicbisey olmaz.ama siz yemek konusunda usteledikce daha cok yemekten sogutursunuz
Bebeğim yemezse çok huysuz oluyır durmuyor uyumuyor hiç kaliteli zaman geçirmiyor. Ondan da çok takıldım sanırım.

Büskivi mesela tıkayıcı bir şey ben olsam vermezdim.
Ara öğünde genelde kuruyemiş meyve tercih ederim.
Benim bir arkadaş yemez diyordu bir gün ara öğünde yedirdiklerini yazmış kendi de şaşormıl amma çokyemiş diye

Bisküvi yerime sabah ne yapabilirim peki mesela siz ne veriyorsunuz. Verdiniz? Benim kızım çok abur cubur gidiyor sanki ya hele anneme gittik mi tamamdır hep öyle

Yemedigi zaman mi sadece boyle oluyor yoksa siz buna mi yordunuz?
Benim kendimden de cevremden de gordugum cocuga nekadar yeme konusunda baski yapilirsa cocuk okadar uzaklasiyor.
Yemek yediği zamanlarda daha güzel oyun oynuyoruz mesela. Baya iyi takılıyoruz. Saatlerce oynasak sıkılmıyor. Karnı açsa mesela asla oyun oynamıyor. Ih mıh sürwkli ağlama bağırma kızma vs oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…