Kendimi iyi hissetmiyorum.

Benim oğlum da aynı şekilde, hiç bir şey yemiyor çok ön yargılı, aynı şekilde hazır yiyeceklerden dolayı bende çok söyledim yakınlarıma, poşetleri direkt çöpe de attı. Bir de takıntılı bir şeye takıyor bir dönem sadece onu yiyor.

Bende ikinci kıxımda blw yöntemini uyguladım
Hiç püre vermedim,6.aydan sonra direk sebzeleri yumusatıp önüne koyuyordum kendi çabalarıyla yerdi
Cok işime yaradı ama bazen kendimde yemek yedirmek isterdim,cok özledim çünkü bi bebege ac agzını ucak geliyooor demeyi:)
Suan 28 aylık,mümkün degil yediremem ben,illa kendisi yiyecek(gerci bu yastaki bi çocuk zaten kendisi yer:))

Naptınız bugün,nasıl gecti
Küçük kuzu yedi mi bişeyler

70 kiloyum 12 bisküvi ile ben doyuyorum, Ne kadarcık midesine göre sizi kuzu gayet iştahlıymış aslında. Bundan sonra kendi doyduğunuzla kıyaslamayın çocuğunuzun kapasitesini. Yetişkin midesi ortalama 4 litreye kadar şişebilir. 1.5 yaş midesinin kapasitesi ise ortalama 150-300 ml civarıdır. Yaklaşık olarak kutu kola kadar yani. Sürekli yüksek miktarda yiyecekle o mideyi şişirmenin ne kadar rahatsız edici hissettireceğini düşünün bi de. Siz çocuğunuzu doyurmak yerine yeni yiyecekler tattırmaya odaklanın bence bir süre. Mesela madem tatlı seviyor sabah kahvaltısında önüne ceviz, kaşar, parmak boy salatalık havuç gibi tutabileceği boyda yiyeceklerle ufak bir kase bal koyun batıra batıra yesin. Havuçlu kek, ıspanaklı kek gibi tarifler deneyin.

Bugün kendi kendisine yemeyi deneyeceğim belki o zaman farklı olur inşallah düzelir olmazsa artık faaliyet ile yedirwceğiz.
Valla benimkini 6 aydan sonra blw ile başladım , 1bck yasına kadar zevkle yedi , sonra kendi kendine onuda bıraktı..yani her çocuk aynı olmaz umarım en kısa sürede çözersinz

Bu gruba mutlaka bakacağım. Belki bende fayda görürüm. Kızım için en iyisi olsun isterken bazen yıkıyorum ortalığı sanırım. Sırf yesin daha kaliteli zaman geçirelim diye. Ne varsa yedirmeye çalıştım aslında bu en büyük yanlış. Artık elimden gelenin fazlasını yapacağım. Bu dediklerinizi mutlaka deneyip bulup yapacağım. İnşallah bizde fayda görürüz

Bu sıcaklarda biz bile bazen yemek istemiyoruz. Bence kendinize de çocuğa da bu kadar yüklenmeyin.

Eğer yemiyorsa bırakın aç kalsın, aç mezarı yok. Elbet acıkınca gelip yiyecek. Zamanla da düzeni oturur

ben de hep bunu savunuyorum... tabağa kaş göz çizip heder olacağınıza, bırakınız efendim, acıkında öyle bir yiyorlar ki... bizim annelerimiz en temizini yapıyorlarmış, "koy önüne yesin, yemedi mi kendi bilir" tavrı

Bugün kestim vermedim bisküvi daha iyi gibş sabah sadece peynirli havuçlu omlet yedi inşallah daha iyi olacak. Sanırım ciddi yanlışı sabah kahvaltısında yapmışım ben

Akşam belli bir süre sonra ona anlattım amacım bağırmak değildi diye umarım faydası olmuştur. Yapmamalıydım. Bundan sonra olacağını sanmıyorum. Zaten yemesi çok önemli değil artık

Aynı durum bizde de var. Şuan hatta o taktıklarını da yemiyor. Umarım geçer söylenen yöntemlere bakacağım tek tek inşallah işimize yarar

Bugün sabah bir tane omlet yaptım havuç ve peynirli. Zeytinle onunyedş bol bol su içti. Sonra bir şey yemedi hala bekliyoruz yemesini. Yeni uyandı bakalım inşallah bir şeyler yiyecek

Gayet iyi yemiş annesi
Bak bizim oğlan bugün sadece haşlanmış yumurta yedi peynir zeytin istemedi. Şimdi uyuyor. Ki sizinkinden büyük.
Onların mideleri de ufak. Omlet gayet doyurucu. Boş besin yiyeceğine az yesin öz yesin.

Artık akıllandım kesinlikle öyle yapacağım. Amacım doyurmak olmamalı bugüne kadar yanlış yaptım böyle oldu bence. Artık bu şekilde yapmam. Sabah başladım yapmamaya dikkat etmeye zaten

Artık hep bu şekilde olacağım az yesin ama sağlıklı yesin akıllandım sanırım bu konu da

Zaten sabah ve öğlen yemediklerinde akşam ne koysan yiyorlar acıktıkları için Bizde öyle oluyor en azından
Bizde öyle olmayacak şuan sanırım ama bakalım. Çünkü bir ıspanak köfte bitmedi yarım muz anca 100 ml ayran ile yaptık akşam yemeğini bakalım nasıl olacak bu gece ama ben hiç olmadığım kadar sakindim

Çocuğum yok ama yeğenlerimi büyüttüm. Hepsi de benim yemek yedirmemi isterdi. Ve yaptığım tek şey her kaşıkta sevdiği karakterlerden birini söyleyip hadi senin karnına gitmek istiyor diye yedirirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…