Kendimi iyi hissetmiyorum.

Kendisinin yemesini saglasaniz belki daha cezbedici olur. Ortaligi batirir kendini batırır belki ama önemli olan yemesi sonucta. Hemde kendi yeme alışkanlığını kazanir. Benim kizim on aylik yemek istemedigi besinleri onune kucuk parçalar halinde koyunca cok fazla olmasada yiyor.

Sabah kahvaltısı yaptıktan sonra sağlıklı sadece su içiyor onun dışında pek bir şey yok. Bazen ceviz badem o da yerse. Onun dışında da tek tip beslenme. Makarna ekmek yoğurt çikolatalı ekmek

Çok hamurişi veriyorsunuz tıkanıyor şocuk. Sağlıksız ars öğünler genelde tıkar iştahsızlık yapar.
Ben mesela ekmek vermem kokay kolay.
Benimki 2,5 yaşında. Size Günlük öğününü yazayım az yiyor gelebilir mesela size
Sabahları genelde safece haşkanmış yumurta peynir zeytin salatalık yer. Tahin pekmez de hep çıkarıyorum d genelde yemez. Haftada üç fln ister. Haftasonları patatese kurarım, tereyağına kırarım üstüne kaşar rendelerim. Ayda yılda bir krep isterse yaparım. Ama genelinde haşlanmış yer.
Öğlene kadar genelde ara öğün yoktur aramaz.
Uyanınca çorba yoğurt bir dilim ekmek yer. sonra dört gibi kuruyemiş tabağı veririm. Bazen ekmek yerine şu sebzeli makarnalardan haşlıyorum.
Akşamüzeri de genelde altıya doğru canı elma ister bir elma yer.
Akşam da mutlaka et ve sebze olan yemek yer.
Bugün akşam bir köfte, bir çorba kaşığı fasulye yemeği yedi biraz da cacık yedi. Ekmek yok. Pilav yok. Yatmadan bir saat öncede bir muz biraz üzüm yedi uyudu.

Bisküvi yerime sabah ne yapabilirim peki mesela siz ne veriyorsunuz. Verdiniz? Benim kızım çok abur cubur gidiyor sanki ya hele anneme gittik mi tamamdır hep öyle

Çorba, sebze gibi sağlıklı şeyler varken neden makarna bisküvi? Bence sizin verdiğiniz yiyecekler problem. Gerçi anne değilim ama bisküvi ile sabah kahvaltısı yapılmamalı gibi.

Oğlum iştahlı bir çocuk olmasına rağmen bazen ben bile maymun oluyordum karşısında ☺

Masaya bir ayıcık koysaniz mesela, bir o yese, bir kızınız, yada sevdiği ne oyuncak varsa.

Uçak geldi, ağzına girdi falan..
Yemek yaparken onu da dahil etseniz, mesela hamur yoğurmaya, kendi eliyle yaptığını yemeye ozenir belki..

Dışarı da yedirmek de bir alternatif parkta açık hava da.

Paketli gıdaları hiç vermeyin, ama çok mecbursaniz yemeğini yersen vereceğim diyin..

Aklıma gelenler bunlar.

Üzülmeyin, sürekli bagirmiyorsunuz ya buarada..

Ben yedirirken de çok kirleniyor zaten kirlenmesi önemli değil ama benim kız alıp sıkıp atıyor daha çok. Birde ned tür yiyecekleri veriyorsunuz bende öyle denesem mesela neleri bölğyorsunuz

Eşimde asla hamur işi verme çocuk hımbıl olur. Aklı gelişmez verme vs diyor bundan da kendimi kötü hissediyorum aslında. Ama sizin bebeğinize güzel en azından yiyor bizde birçok şey yemediği için ben yediklerini verdim ama sanırım yanlış bu. Artık sabah kahvaltısını değiştiriyorum sonra ekmek makarna pilavı kesiyorum. Az yese de besleyici yesin ya da yemesin elbet bir gün yer diyeceğim. Kasmayacağım. Bundan sonra ambalajlı hiçbir şey tok sanırım bizim sorunumuz sağlıklı yemediği için sağlıklı olan güzel gelmiyor tıkanıyor

Çorba, sebze gibi sağlıklı şeyler varken neden makarna bisküvi? Bence sizin verdiğiniz yiyecekler problem. Gerçi anne değilim ama bisküvi ile sabah kahvaltısı yapılmamalı gibi.
Yorumlardan sonra düşünmeye başladım bunu. Fakat başta öyle başladık diye hep öyle gitti takıllu bisküvi yumurta peynir bir zeytin hep öyle gitti doyuyor dşye verdim bende ama yanlış olduğunu düşünmeye başladım

Sut icirmiyor musunuz? Benzer ogunler veriyorum ben de ama yatmadan once bir bardak sut iciriyorum.

Kızımda o numaralar çoğu zaman işe yaramıyor ama yarın tekrar deneyeceğim. Sanırım ben baya stres yaptım. Kızdım bir anda. Aslında olmamalıydı. Yemiyorsa tamam demek mantıklı olandı. Hatta ambalajlı şeyleri sırf yemek yesin diye vermek çok büyük bir yanlış ben kalktım bu yanlışı bu akşam kızıma mal ettim

Malesef ki simdi oturup da yemegine odaklanan ve yiyip kalkan bebek bir mucize. Olanlari tebrik ediyorum nasil basardilarsa helal olsun. Mutlaka dikkatlerini dagitacak birsey yapmak gerekiyor. Oyunla, oyuncaklarini onune yigarak ya da o gun artik sabrim kalmadiysa ingilizce videolar acarak yediriyorum. Kimse bana aaaa cok zararli,nasil yaparsin boyle birsey demesin. Kendimi cok yiprattim zamaninda. Kasmamak en iyisi. Oyle ya da boyle buyuyorlar. Tabagina kordugun her seyi yemek zorunda degil. Sen en sagliklisini hazirla. Bugun yemezse yarin yer. Benim oglum da peynir sevmiyor. Bu sabah hic yemedi. Onceden olsa hala bunu kafaya takiyor olurdum. Simdi daha rahatim. O alacagini aliyordur illaki. Peynir yemedi ama yogurt ve yogurtlu corba yedi. Onlar dengelemistir elbet.

Sütü nasıl sevdirdiniz ya da hemen kabul etti mi? Kızım sütte içmiyorda
Kendisi alip icmiyor. Ben mama sandalyesine oturtuyorum, renklerle falan ilgili ingilizce bir video aciyorum ve kasik kasik iciriyorum. Tatli kasigiyla. Bircok kisiye yanlis gelecek bir yontem ama yapabilecegim baska birsey kalmadi. Ne denediysem olmadi.

Sakin olun ☺☺
Hatanızin farkına vardınız, daha fazla kendinizi suçlamayin.
İşi de birakmissiniz, toparlarsiniz kısa sürede.

Bir de istahsiz çocuktan mükemmel bir yeme potansiyeli beklemeyin.
Yararlı şeyler yemiyorsa, en azından zararlı da yemesin diye düşünüyorum ben.

Bisküvi illa verecekseniz, şekersiz tam buğday undan kendiniz yapın.
Sütte ezin içine bal katın.

Hurma verin, doğal şeker alsın.
Toparlarsiniz bu kadar stres yapmayin

Bundan sonraki kararım sağlıksız olanı vermemek adına olacak. Videonolayına henüz girmedim ama balkonda tvye bakarak yiyor o başka bazen açıyorum çaresiz kalınca. Siz İngilizce öğretmeniydiniz dimi? Bebeğinizin dik gelişimi için bunu la ilgili yaptığınız bir şey var mı? Bende bir şeyler katmak istiyorum da aklıma geldi video deyince.

Pilav tabiiki arada oluyor. Seviyorlar gerçekten. Bulgur, pirinç dönüşümlü haftada iki üş kere yaparım. Makarna da öyle.
Yeşil mercimekle erişteyi birlikte pişirin mesela bayılmayan çocuk yok ona hem de çok besleyici

Sut icirmiyor musunuz? Benzer ogunler veriyorum ben de ama yatmadan once bir bardak sut iciriyorum.

Süt vermiyorum ben.
Memeyi zor bıraktı bir de biberonla uğraşmak istemedim.
Ama akşam yemeğinden sonra yatmadan bir saat kadar önce mutlaka muz ve mevsim meyvelerindem yediriyorum. Muz gerçekten tok tutuyor. Bazen sadece muz ve kefir oluyor.

Şuan da birde hamileyim ayrı bir suçluluk durumu var. Sanırım bu yüzden daha bir ağlama zırlama içindeyim. İnşallah bir daha olmayacak bu bağırma işi. Ve yiyecek konusunda bu gece iyice düşüneceğim ama artık ona zararlı olan hiçbir şeyi vermeyeceğim isterse aç kalsın sağlıklı olanı yiyecek ama zorla değil

Bisküvi yerine ekşi mayalı ekmek daha sağlıklı olabilir. Ama bence pek ekmek vermeyin yumurta tutar onu zaten.

Yeşil mercimeği tek denedim. Başarılı olamadık bir de öyle deneyeyim bakalım. Birde sanırım ben çok yedirmeye çalışıyorum aslında bundan yemiyor olabilir midesi ne kadar ki zaten. 12 bisküvi baya tıkıyor onu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…