- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Benim de çok özgüven problemleri oldu özellikle ilişkilere gelince ama aslında herkes o sizeden güzel bulduğunuz kadınlar da erkekler de özgüven problemi yaşarlar arada.Biri de size bakıp ay ne güzel diyordur özgüven probleminizi bilmeden aynı sizin yaptığınız gibi.Bunu aşabilirsiniz ama psikiyatristle görüşmeyi sakın bırakmayın.Biri size iltifat edince hayır öyle değil demek yerine teşekkür etmeyi öğrenin.Müzik veya sporla uğraşmak da özgüveninizi artırır bir kursa yazılabilirsin mesela.Bu psikolojiyle ayrıca sakin estetik ameliyat olmayın pişman olursunuz bu problem aşılmayacak bi şey değil eminim zamanla özgüveniniz artacaktır.
Cok iyi olur gercekten ben ilac istemedigim icin psikologa gitmeyi düşünüyorum beni de bilgilendirirsen sevinirim :)Aynen bende senin gibi cok umutsuzum ne olursa olsun hic ozguvenli bir kadin olabilecegimi dusunmuyorum. Psikiyatra daha gecen ay basladim. Yani bu daha ikinci randevum olacak. Gidisat hakkinda sana yazabilirim eger istersen.
Sen yurtdışındasın bir arkadaş bul vize derdi olmadan gez.Bana bu çok özgüven getiriyor ama trdeyim arkadaş bulamıyorum.
Bir de özgüven üzerine kitap bak.Bir öneri vardı hatta.Yazarı unuttum.Özgüven üzeerine kitaplar dersen google de çıkıyordu birkaç kitap açıklamalarıyla.
Cok iyi olur gercekten ben ilac istemedigim icin psikologa gitmeyi düşünüyorum beni de bilgilendirirsen sevinirim :)
Ailen baskıcı, seni anlamayan insanlar mıydı? Çünkü sana yapılan şeylere karşılık vermemişsin, sanki kişiliğin evde bastırılıp, sen pasifize edilmişsin gibi geldi bana
Belli bir yasa kadar babam olmadan buyudum, zaman zaman gorurdum sadece. Ozamanlar deger gorerek, mutlu bir cocuk olarak yasadim. Yalnizca tek cocuk oldugumdan ustume fazla dusuldu.
Babamla Bir araya geldigimizde ise buyuk catismalar yasadik. Bu sure zarfindada okulda yasadiklarimi, evde yasadiklarimi hep yuttum. Annemle bir problemim yoktu ama o beni anlayamazdi halada anlayamiyor. Ona gore bu tur seylere uzulunmez, beden hastaligi olmadigi surece ruh hastaliginin bi onemi olmaz.
annem hamile olduğunun farkında değilmiş. zaten annemin senelerce babamla en büyük kavgaları benim yüzümden oldu. ayırım yapma deyip dururdu sürekli. babam yaşamıyor şuanda o yüzden çok da konuşmak istemiyorum hakkında. ben her şeye rağmen helal ettim hakkımı. Mekanı cennet olsun.Hamileyken zaten emzirilmez bunu anneniz bilmiyormuş. Babanız size değil annenize kızmalıymış....
kesinlikle geçecektir. ama kendi başınıza çözmeye çalışmayın yardım alın mutlaka.Allah daim etsin. Cok umutlandirdiniz beni suan. Bazen oluyor cok umutlaniyorm, gececek diyorum. Ustune bir olay yasiyorum hemen basliyor icimdeki ses gecmeyecek demeye.
Ben 13 yasima kadar babamla buyumedim ve bir araya geldigimizdede buyuk catismalar yasadik. Bu yuzden yasadiklarimi onlarla paylasamadim. Suan aramiz iyi ama bazen eskiler aklima gelince halen kinleniyorum. Ailenin etkisi buyuk cocuk uzerinde
Minumum destekle buyumussunuz resmen, uzuldum adiniza. Ve ne yazik ki insanin bir butun oldugunun farkinda degil aileler, akil sagligi, zihin dinginligi insanin fiziksel sagligini etkliyor. Her gun yeni arastirmalar cikiyor stresin ve diger seylerin insanin beyninde ortaya cikardigi degisimle ilgili, ama anneniz de bir cok insan gibi farkinda degil bunun. Tedavinizi olun, terapilere gidin, bol bol yuruyun bence, ve asla unutmayin siz guzel ve degerlisiniz.
Ins bunu o kadar cok istiyorumki. Bazen hic birseye gucum kalmiyor, cunku kendimi sevmedigimde hic birseyin anlami kalmiyorCocukluk travmalari kendi kendine kolay atlatilmiyor ama uzmana kendini teslim ettiysen korkma hallolacak zamanla inan ki
Benim gibiler sandigimizdan daha cok maalesef. Ama sizin arkadasiniz en azindan evlenmek istiyormus, ben hem evlenmek istiyorum hemde hayatima girecek adamin beni iyilesmeden tanimasini istemiyorum.Aklima en iyi arkdasim geldi.
Acaba omu yazdi bu yaziyi dedim ama snra farkettim kiz Turkce bilmiyor :).
Zamaninda sinifimizdaki bi oglan " cirkin" dediginden snra kiz artik iflah olmuyor.
Kac sene gecti uzerinden? 6 sene galiba.
Arkadasim guzel bi kiz, hos bi kiz.
Ama hala onun cirkin demesine takmis durumda.
Bunu artik asmak icin evlenmeyi dusnuyor evliligin ne oldugunu bilmeden. Neyseki annesi bu sacma istegini geri ceviriyor talipleri kapidan yolluyor.
Ama onuda anlayabiliyorum.
Insan duymak ister guzel oldugunu, ozel oldugunu. Duyar bazen evet, ama yinede inanmaz. En son taktik gelistirdim.
Disardan bi goz olrak " ben sana soyluyum senmi daha guzelsin digerimi, boylelikle kendini kategorize edebilirsin" dedim. Bi kac ortak arkdasimizi siraladim ben direkt basladim " sen bu kisiden bu kisiden daha guzelsin" diye. Kiza oz guven geldi. Yalan felanda soylemedim ama yani.
Belki guvendigin biriyle bu ayni oyunu oynaya bilirsin. Ama sakin sen " ben x" ten guzelmiyim sence?"diye baslama. Cunku varsayalimki o bahsettigin kiz senden bi tik daha guzel, bunu duymak seni uzer guvenini dahada yrle bir eder. Ortak arkadaslardan yola cik ve arkdasin kendisi siralasin.
:)) ne olurdu bendede bu ozguvenden birazcik olaydi.Kimseyi kendime layik gormuyorum. Ben de boyle biriyim.Sen de kullan arada.
Biri vardı bana sürekli çirkin diyordu eleştiriyordu kafaya takmaya başladım.. sonradan bana aşkını itiraf etti hala peşimde
Kafaya takmaya değmez canım
Aklıma ortaokul arkadaşım Esat geldi
Çocuk bana bir gün neler neler saydı, çirkinsin, kimse sana bakmaz falan yanında da arkadaşları vardı üstüme üstüme yürüdüler. Tiyatro provaları vardı ve o kadar üzüldüm ki ağlamıştım lavaboya koşup. Kaç sene geçti hala aklımda onun o yüz ifadesi.Tek laf edemedim bir de. Birkaç hafta sonra da bana arkadaşım aracılığıyla çıkma teklif etti. Ortaokul boyunca 5-6 kez teklif etti ve ben redettim. Artık ona kalayım diye mi, kıskançlık mıdır nedir beni yerin dibine soktu aklınca ama bana deli gibi aşıkmış. O zaman anladım ki ortaokuldaki erkeklerin metodu bu. Takma kafana yani, muhtemelen o çocukta sana aşık falandı ama ağır ergenlikten kafayı yediği için ne dediğini bilemiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?