Kendimi kötü hissediyorum!

Sosyal medyada kadının biri bir bebeğin resimlerini koymuş, şuraya gittik söyle yaptık vs. Meğer tamamen sahteymiş, o bebek kadının çocuğu bile değilmiş , şizofren mi artık neyse bi dünyada takipçisi vardı, kadın resmen evli çocuklu yansıtmış kendini. O fotoğraflarda kendi çocuğu gibi.
Birde Amerikalı güzelik kraliçesi bir çocuk vardı, 6 yaşında, ondan çok etkilenmiştim zamanında, sapığın biri çocuğu öldürmüştü, aile çok suçlanmıştı çocuğu gözönüne çok çıkardılar diye.

Bunlar uç örnekler olabilir ama sosyal medyada bu nedenle çocuğun her hareketinin vs paylaşılmasını doğru bulmuyorum.
Konu sahibi zaten pişman, bundan sonrada daha dikkatli olur muhtemelen

Geçen gün haberlerde Ankara Çankaya'da 14 yaşında kız öğrencisine cinsel istismarda bulunan "KADIN " öğretmen haberini okuduktan sonra , dünyanın çivisi çıkmış diyorum

size hukuk fakültesinde öğretmediler mi kişilik doğumla kazanılır
bebek olması onun bedeninin çıplak sergilenebileceğini mi gösterir o çocuğun kişilik hakkı yok mu

Öyle kötü bir zamanda yaşıyoruz ki herkesten herşey beklenir lütfen kız çocuğunuza özellikle dikkat edin fotoğraf falan paylaşmayın bir daha

arkadaşlar bunun tutuculukla muhafazakarlıkla ilgisi yok
pedofili diye bir gerçek olmasıyla da alakası yok
sizin nasıl kişiliğiniz kişilik haklarınız varsa o bebeğin de var yaşının küçük olması bunu etkilemez siz nasıl bu şekilde insanların içinde dolaşmıyorsanız ya da o şekilde fotoğrafınızı paylaşmıyorsanız paylaşıldığında da tepki gösteriyorsanız o bebeğin de aynı şekilde davranılmaya hakkı var ve bu hakların korunması yaşı küçük olduğu için velayet hakkı ile anne babaya verilmiş bebek diye bunları görmezden gelemezsiniz

arkadaşınız inşallah o adamı orada linç etmiştir
pislik şerefsiz mahlukat

+1 Tam olarak anlatmak istediğim buydu...

Ağzına sağlık. Ben kızımı çok seviyorum ama inan sağını solunu mıncıklayıp öpmemeye çalışıyorum. Koca kadın oldum annem gelip popomu ısırsa rahatsız olurum heralde.

Mesele bunların hiçbiri değil dediğin gibi, mesele kaç yaşında olurlarsa olsun ne kadar minnoş olurlarsa olsun insanlara ve kişiliklerine saygı duymakla alakalı.

Hayir akraba diyo da. Zaten bu tip zararlar akrabalardan eşten dosttan gelmiyo mu ?
Uzaktan bile olsa cocugun neden cıplak fotosunu paylasıyosunuz ki ? Yani bunca olay oluyo bebeklere tecavuz ediliyo her olaydan sonra artik yapilmaz diyoruz ama ısrarla cocuklarin cıplak fotolari cekiliyo konuluyo. Boyle gozlerimi şaskinliktan kocaman açıp bakıyorum gerçekten.

Aman Allahimm..Keşke bu haberi okumamış olsaydim..İlginiz için teşekkür ederim yinede.

Vallahi bazı yorumlara da hakkaten inanamadım.. Çocuğumu da doya doya öpüp koklayamacaksak doğurmayalım gerçekten.. Oğlumun o tombiş tombiş haldeki bacaklarını popişini öpmedim desem yalan olur anümm yumuşacık visko gibi :) yerim yerrr.. Hem ne kadar hoşuna giderdi kuzumun.. Keşke yine öpsem şimdi " miniiii biyaaaaaaak" diyor da öptürümüyor bile.. İyi ki öpmüşüm diyorum.. Tamam çocuğumuzu elalemden koruyup kollayalım da doya doya da öpebilelim anne baba olarak.. Allah cümlemizin evladını kötülerden korusun hep iyi insanlar çıkarsın karşılarına..

Bazıları anlam veremeyeceğim şekilde iyice saçmalamış. neymiş, başkalarının yanında açınca nolurmuş. Bla bla bla... bunun adı bilinçli olmak, gözetmek, sakınmak, korumak, örtmek yahu. Kadın, çocuğunun bezini başkalarının yanında değiştirmiyor diye, suçlu konumuna düşürülmüş.. Pesss... Hiç mi okumuyorsunuz? Hiç mi izlemiyorsunuz insanların ne denli kötü kalpli olabileceklerini. Devir eski devir değil artık. Şunu sokun artık kafanıza ya.

Tabi ki burda mesele sizin onu öptüğünüzde onun zarar görmesi değil,canınızdan can öpmek ne içine sokası geliyor insanın,ama çocuklara kişilikleri oluşmaya başladığı andan itibaren ona birey muamelesi yaparsak,benliğinin içini doldurursak,yani ondan onu öpmek için bile izin istersek,o bilir ki kendi tercihleri istekleri önemli,kimse ona istemediği bir şeyi yaptıramaz,"ben çocuğum herkes beni öpebilir bana sormadan" algısını oluşturmamak onun beyninde,vurgulamak istediğim buydu aslında..

Yazının sonunu bulana kadar içim içimi yedi..
Olmasaymış iyiymiş ama olmuş artık düşünüp daha fazla büyütmeyin.
Hepimiz insanız hata bizler için..

Anlıyorum.. Zaten o bilinci çocuğa oturtmak çok önemli hele ki bu zamanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…