- 11 Temmuz 2017
- 644
- 235
- 103
- 32
- Konu Sahibi Askimkizimcanimkizim
-
Haklisiniz..Çocuğunuzun ne çıplak ne giyinik hiçbir resmini hiçbir internet ortamında paylaşmayın ne gereği var? Herkes sizin baktığınız gibi bakmaz o resimlere. Ayrıca internete yüklenen hiçbir şeyin silinmedigini bilin. Tedbirli olmakta fayda var.
Neden yapamasın mesela ?Ay neden öyle yazdiniz inanın kafama takıldı.bir kadın neyapabilirki?
Geçen gün haberlerde Ankara Çankaya'da 14 yaşında kız öğrencisine cinsel istismarda bulunan "KADIN " öğretmen haberini okuduktan sonra , dünyanın çivisi çıkmış diyorumCokmu abarttım bilmiyorum. Ama bir arkadaşım dan duyduğum şeyler benim böyle dusunmemde etken oldu. Arkadaşım bebeğinin altını değiştirirken bir arkadasının kocası görmüş ve sakayla gusül abdesti almam gerek demiş gulerek. Arkadas şok tabi. 6aylik bebeğe öyle şey şakada olsa denirmi yahu.. zaman çok kötüü artık.. cok etkileniyorum böyle olaylardan ve anne olarak koruma iç güdüm devreye geçiyor. Sonrada hata yaptım diye üzülüyorum.
Senin 22 aylık bebeğini çıplak görseler ne olur? Başkasının yanında bez değiştirsen ne olur?
"Daha hiç kimsenin yanında bez değiştirmedim" nedir?
İnsanın fikri neyse zikri de odur. Tanıdığın, yanındaki insanların bebeğine bu gözle bakacağını düşünüyorsan zaten iğrenç bir durumdasın, yazık sana...
Yanlış anlama, suç da senin değil ki, suç seni bundan korkan hale getiren leş yaratıklarda.
Cokmu abarttım bilmiyorum. Ama bir arkadaşım dan duyduğum şeyler benim böyle dusunmemde etken oldu. Arkadaşım bebeğinin altını değiştirirken bir arkadasının kocası görmüş ve sakayla gusül abdesti almam gerek demiş gulerek. Arkadas şok tabi. 6aylik bebeğe öyle şey şakada olsa denirmi yahu.. zaman çok kötüü artık.. cok etkileniyorum böyle olaylardan ve anne olarak koruma iç güdüm devreye geçiyor. Sonrada hata yaptım diye üzülüyorum.
+1 Tam olarak anlatmak istediğim buydu...arkadaşlar bunun tutuculukla muhafazakarlıkla ilgisi yok
pedofili diye bir gerçek olmasıyla da alakası yok
sizin nasıl kişiliğiniz kişilik haklarınız varsa o bebeğin de var yaşının küçük olması bunu etkilemez siz nasıl bu şekilde insanların içinde dolaşmıyorsanız ya da o şekilde fotoğrafınızı paylaşmıyorsanız paylaşıldığında da tepki gösteriyorsanız o bebeğin de aynı şekilde davranılmaya hakkı var ve bu hakların korunması yaşı küçük olduğu için velayet hakkı ile anne babaya verilmiş bebek diye bunları görmezden gelemezsiniz
Ağzına sağlık. Ben kızımı çok seviyorum ama inan sağını solunu mıncıklayıp öpmemeye çalışıyorum. Koca kadın oldum annem gelip popomu ısırsa rahatsız olurum heralde.arkadaşlar bunun tutuculukla muhafazakarlıkla ilgisi yok
pedofili diye bir gerçek olmasıyla da alakası yok
sizin nasıl kişiliğiniz kişilik haklarınız varsa o bebeğin de var yaşının küçük olması bunu etkilemez siz nasıl bu şekilde insanların içinde dolaşmıyorsanız ya da o şekilde fotoğrafınızı paylaşmıyorsanız paylaşıldığında da tepki gösteriyorsanız o bebeğin de aynı şekilde davranılmaya hakkı var ve bu hakların korunması yaşı küçük olduğu için velayet hakkı ile anne babaya verilmiş bebek diye bunları görmezden gelemezsiniz
Hayir akraba diyo da. Zaten bu tip zararlar akrabalardan eşten dosttan gelmiyo mu ?Tamam artık öyle denize girmiş, öyle eğlenmiş, bitmiş gitmiş o gün. Bu vesile ile cici bir mayo-mayo bez alır, denize vb gideceğinizde hazırlıklı olursunuz.
Bunun haricinde, çocuğunuzun internet ortamında, çıplak vb fotoğraflarını paylaşmamaya özen gösterin, ortalık kansız dolu. Mümkünse çıplak fotoğrafı da olmasın zaten. Sonra anladıkça utanıyorlar.
Cevap vermek istemediniz soruma galiba.saygi duyarımNeden yapamasın mesela ?
Aman Allahimm..Keşke bu haberi okumamış olsaydim..İlginiz için teşekkür ederim yinede.https://www.google.com.tr/amp/www.kayseriolay.com/oklavali-uvey-anne-dehsetine-yil-amp11316.htm
Bakin ben bu haber yuzunden gunlerce kabus gordum. Benim icin bi tramvadir bu. Bunun disinda ensest iliskiler cok fazla. Haberimiz yok, cunku toplumsal tabularimiz var. Baba cocuguna cinsel istismarda bulunmaz. Anne nasil yapae ya kadin o gibi.bu dunyafa her sey mumkun
Tabi ki burda mesele sizin onu öptüğünüzde onun zarar görmesi değil,canınızdan can öpmek ne içine sokası geliyor insanın,ama çocuklara kişilikleri oluşmaya başladığı andan itibaren ona birey muamelesi yaparsak,benliğinin içini doldurursak,yani ondan onu öpmek için bile izin istersek,o bilir ki kendi tercihleri istekleri önemli,kimse ona istemediği bir şeyi yaptıramaz,"ben çocuğum herkes beni öpebilir bana sormadan" algısını oluşturmamak onun beyninde,vurgulamak istediğim buydu aslında..Vallahi bazı yorumlara da hakkaten inanamadım.. Çocuğumu da doya doya öpüp koklayamacaksak doğurmayalım gerçekten.. Oğlumun o tombiş tombiş haldeki bacaklarını popişini öpmedim desem yalan olur anümm yumuşacık visko gibi :) yerim yerrr.. Hem ne kadar hoşuna giderdi kuzumun.. Keşke yine öpsem şimdi " miniiii biyaaaaaaak" diyor da öptürümüyor bile.. İyi ki öpmüşüm diyorum.. Tamam çocuğumuzu elalemden koruyup kollayalım da doya doya da öpebilelim anne baba olarak.. Allah cümlemizin evladını kötülerden korusun hep iyi insanlar çıkarsın karşılarına..
Anlıyorum.. Zaten o bilinci çocuğa oturtmak çok önemli hele ki bu zamanda..Tabi ki burda mesele sizin onu öptüğünüzde onun zarar görmesi değil,canınızdan can öpmek ne içine sokası geliyor insanın,ama çocuklara kişilikleri oluşmaya başladığı andan itibaren ona birey muamelesi yaparsak,benliğinin içini doldurursak,yani ondan onu öpmek için bile izin istersek,o bilir ki kendi tercihleri istekleri önemli,kimse ona istemediği bir şeyi yaptıramaz,"ben çocuğum herkes beni öpebilir bana sormadan" algısını oluşturmamak onun beyninde,vurgulamak istediğim buydu aslında..
Kesinlikle.Anlıyorum.. Zaten o bilinci çocuğa oturtmak çok önemli hele ki bu zamanda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?