- 19 Haziran 2016
- 551
- 974
- 103
- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
Siz fazlaca bilinçlisiniz bence.
Diyetisyenden ziyade psikologa görünmeniz daha mantıklı gibi geldi.
Sağlık Bakanlığının sigara bıraktırma
merkezleri var. Orayı bi arayıp derdini anlatsan belki seni doğru merkeze yönlendirirler.
Veya direkt Sağlık Bakanlığı çağrı merkezini arayıp sorabilirsin.
Azarlanmak mı??? Kimin haddine???Ben de bunu düşündüm ama azarlanmak istemiyorum, çok başıma geldi çünkü. Deneyeceğim ama sanırım cesaretimi toplayabilirsem, teşekkür ederim.
Merhaba hanımlar, az önce bir konu açılmış oraya yorum olarak da girdim ama cevap alamayacağım sanırım o yüzden konu açma gereği duydum.
Kola bağımlılığım var, insülin direncim var ve aşırı yiyorum. Bütün bunların farkında olmama rağmen kendime asla engel olamıyorum, reflüm de var, 1.65 boyunda 74 kiloyum bugün itibariyle küsüratı da var. Geceleri mide sancılarından, yemek borusu rahatsızlığından sırt üstü yatıyorum çok yediğim için. Günde 2.5 litreden aşağı kola içtiğim de çok nadir oluyor. Almayacağım, yemeyeceğim dediğim bir gün normal yediğim bir günden çok çok daha feci bir durumda bitiriyorum günü.
Şeker hastalığı riski var denildiğinde 2 ayda dans ve diyetle 5 kilo verebilmiştim tam anlamıyla dikkat ederek ancak sonra risk kalktı deyince motivasyonumu daha da kaybettim ve eski kiloma geri döndüm. Hareketsiz bir yaşamım var. Asla kola almaya gitmeye gocunmam ama sanki kontrolümü kaybediyorum ve market yolunda buluyorum kendimi. Su içmeye çalışıyorum bunun dışında ama sürekli bir şişkinlik ve kabız durumu söz konusu, daha önce verilen sindirim motilitesi düzenleyiciler ve hatta laksatifler bile işe yaramıyor, bazne bir hafta devam ettiği oluyor. Aşırı yemediğim günlerde şişkinlik ya da ağrı yaşamıyorum yine de. Bunu defalarca doktorlarla paylaştım ama herhangi bir dönüş alamadım yapabileceğim. Duygusal yiyiciyim sanırım, bunu nasıl çözebilirim, kimden yardım alabilirim, devlet hastahanelerinde bununla ilgili hangi bölüme randevu alabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Durumunuza çok üzüldüm, günde 2,5 lt kola içmeniz hiç normal değil, vücudunuzda kronik hastalıkların belirmesi yakındır.Merhaba hanımlar, az önce bir konu açılmış oraya yorum olarak da girdim ama cevap alamayacağım sanırım o yüzden konu açma gereği duydum.
Kola bağımlılığım var, insülin direncim var ve aşırı yiyorum. Bütün bunların farkında olmama rağmen kendime asla engel olamıyorum, reflüm de var, 1.65 boyunda 74 kiloyum bugün itibariyle küsüratı da var. Geceleri mide sancılarından, yemek borusu rahatsızlığından sırt üstü yatıyorum çok yediğim için. Günde 2.5 litreden aşağı kola içtiğim de çok nadir oluyor. Almayacağım, yemeyeceğim dediğim bir gün normal yediğim bir günden çok çok daha feci bir durumda bitiriyorum günü.
Şeker hastalığı riski var denildiğinde 2 ayda dans ve diyetle 5 kilo verebilmiştim tam anlamıyla dikkat ederek ancak sonra risk kalktı deyince motivasyonumu daha da kaybettim ve eski kiloma geri döndüm. Hareketsiz bir yaşamım var. Asla kola almaya gitmeye gocunmam ama sanki kontrolümü kaybediyorum ve market yolunda buluyorum kendimi. Su içmeye çalışıyorum bunun dışında ama sürekli bir şişkinlik ve kabız durumu söz konusu, daha önce verilen sindirim motilitesi düzenleyiciler ve hatta laksatifler bile işe yaramıyor, bazne bir hafta devam ettiği oluyor. Aşırı yemediğim günlerde şişkinlik ya da ağrı yaşamıyorum yine de. Bunu defalarca doktorlarla paylaştım ama herhangi bir dönüş alamadım yapabileceğim. Duygusal yiyiciyim sanırım, bunu nasıl çözebilirim, kimden yardım alabilirim, devlet hastahanelerinde bununla ilgili hangi bölüme randevu alabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Azarlanmak mı??? Kimin haddine???
Kendine mazeret uyduruyor olabilir msn?
Her türlü telefon görüşmesi kayıt altında, kimse seni bir soru sordun diye azarlayamaz.
Bakış açın yanlış.
Boğazınızı tutmaktan başka çare yok. Aslında yine miktarı azaltmadan sadece yediklerinizi sağlıklı olanlardan seçerseniz kilo verirsiniz. Bende de insülin direnci var ama kilo problemim yok. 164 boy 51 kiloyum şu an.. Kendim beslenmeme dikkat ederek insülin direncimi düşürdüm. Şekeri ve beyaz unu hayatımdan çıkardım. Kaldı ki benim görünürde bana yansıyan bir problemim de yoktu ama motivasyonum sağlamdı. Çünkü şeker hastası olma riski var işin sonunda.. Tatlı yemeden duramam diyorsanız doğal şekerli şeylerden tatlı tarifleri yapabilirsiniz (hurma, kuru incir, kuru kayısı vs)
Esiniz sevgiliniz var mi peki? Genelde boyle durumlarda sevdiginiz bir elbiseye girme hayali kurularak dikkat edilir. En onemlisi kolayi birakmalisiniz caninizin kiymetini bilmelisiniz. Ne zaman asitli bisey cekse maden suyuna yonelseniz zamanla istek azaliyor. Mesela bir muddet fastfood dukkanlarina kesinlikle ugramayin disarda yemek yemeyin. Beyninizde bitirmeye calisin. Yazik yani gencliginize
Acilen yardım almalısınız özel bir diyetisyene gidin metabolizma hızınıza yağ oranınıza su oranınıza baksınlar iyice bütçem yok diyorsunuz ama kola da ucuz bir içecek değil ona para ayırmak yerine diyetisyene ayırın her gün vücudunuza zehir alıyorsunuz koladan umarım hallederseniz yoksa bu hızla daha fazla kilo alırsınız en son çare obezlikten midesini aldıranlar gibi olmayın.
Bağımlılık hissi bana tuhaf geliyor, ben hiç yaşamadım. Sigara da kullandım, alkolde kullandım, ayıla bayıla yediğim yemekler de var ama bağımlılık dediğin olay bambaşka, hep düşünüyorum bir insan istemezse kolunu bile kaldırmaz, vücudunu sen yönetiyorsun o yüzden bağımlı olan insanları anlayamıyorum.
Kolayı kesemiyorsan başlangıçta direk kesmek yerine diyet kolaları tercih edebilirsin, çok içmemek kaydıyla tabii ki. Kilo vermek için de sağlıksız diyetler yerine bir diyetisyenle görüşüp program ayarlamanı tavsiye ederim. Her gün 1 saat tempolu yürüyüş yapsan 2 ayda fark edilir oranda yağ oranını düşürür, vücudunu forma sokarsın ama yürüyüşü de diyetle desteklemelisin.
Henuz sizi elden ayaktan kesecek tepkime vermemis vucudunuz.O korkuyu yasamadiginiz icin yapiyorsunuz bunu kendinize.En son gecen hafta tansiyonum 14-10 oldu da agzima birsey koymak istemiyorum ,korkuyorum.Boyle bisey yasamanizi istemem ama biraz daha boyle devam ederseniz eli kulaginda..
Az aralık sık öğün doğru olanı evet. En önemli olan şey irade, azim. Before after yapan, değişen insanlara bakıp kendini bol bol motive edebilirsin. 80-90 hatta daha fazla kilo verenler var onlar yapabiliyorsa senin neyin eksik, sadece kendine güven.Ben de sigara ve alkolü aynı şekilde anlamıyorum. Çünkü tadları bana cezbedici gelmiyor. Öğle ve akşamları değil ama sabahları yürüyüş yapmak istiyorum. Gece tam tekmil hazırlıyorum kendimi zihnen ve bedenen, sabah şekerin verdiği uyuşturucu etkiyle hep erteliyorum. Az aralıklı sık öğün demişlerdi ama ne yersem yiyeyim kan şekerini oynattığı için yarar sağlamadı ve aklımda sürekli ne yiyeceğim endişesi taşıyorum. Anksiyete problemim de var çünkü. Cevap verirken bile bahane üretiyormuşum gibi geliyor nefret ediyorum kendimden ama sanki bağlı elim kolum.
Az aralık sık öğün doğru olanı evet. En önemli olan şey irade, azim. Before after yapan, değişen insanlara bakıp kendini bol bol motive edebilirsin. 80-90 hatta daha fazla kilo verenler var onlar yapabiliyorsa senin neyin eksik, sadece kendine güven.
Yemek konusunda dediğim gibi diyetisyen sana yardım edecektir. Öncelikle şekeri çıkar hayatından, canın tatlı çekerse marketten yulaf ezmesi al, bir kaseye 2-3 yemek kaşığı kadar koy, üstüne kuru kayısı, hurma, yaban mersini vs evde ne varsa kuru meyvelerden falan koyabilirsin. Bunu yoğurtla karıştır sabahları uyandığında ye, hem protein hem de tatlı isteğini bastırır.
Öğlen normal kahvaltı yap, ara öğünlerde ceviz yiyebilir, şekersiz türk kahvesi içebilirsin. Bir de her gün en az 2 bardak yeşil çay iç mideyi çok iyi çalıştırıyor.
Akşamları da çorba, salata, balık, et ağırlıklı beslenebilirsin. Benim kilo sorunum yok ama 2 yıldır her akşam dışarı çıkar, kulaklığımı takar 10 km yürürüm. Arada kafamı kaldırıp gökyüzüne bakarım, yıldızlara, aya bu beni nedensiz mutlu ediyor. Zaten yürüyüşe bir alıştın mı bu artık alışkanlık yapıyor, öbür türlü gün boşa geçmiş gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?