Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

Buranın diyet programlarına katılmayı çok düşündüm, daha önce de bir instagram blogu açmıştım ama sürdüremiyorum. Dediğiniz gibi yarısını dökme olayını yapıyorum. Çok kolay kilo alan biri değilim geçen Temmuz ayında vermiştim 5 kiloyu 69.9'a düşmüştüm ve o zamandan bu zamana 74'üm hâlâ ama kolay veremiyorum da işte. Bakacağım attığınıza, katılmaya da çalışacağım. Su içemediğim için pipetli cam bardak aldım kendime, pipetten su içerken de boğazımı rahatsız ediyor.

Sizin yorumlarınızı, yazı dilinizi çok beğeniyorum. Gazı alıp altında kalmak istemem umarım başarılı olabilirim. Çünkü gerçekten çok istiyorum. Görünüşten ziyade ruhen de bedenen de 22 yaşında hissedemiyorum kendimi. Biliyorsunuz şekerin zihinsel olarak nasıl mahvettiğini insanı.

Kolayı hamıle kalmak istiyorum diye bıraktım .

Şuan misafirliklerde 1 bardak ikram ettiklerinde bitiremiyorum .
Ben bunu nasıl içiyordum dıyorum .

Ki ben sabah kalkar kalmaz kola içen , susadıgıında su yerıne kola içen , Günde 2 -2,5 kola içen ben .
İste bir bebek için vazgeçtim . Şekerden , koladan , Asitli içeceklerden , tuzdan , aburcuburdan ...

İnan şuan çitos rafının önune geçiyorum ne yıyebılırım dıye elim hiçbirine gitmiyor . Çünkü bir hedefim var. Onu gerçekleştirmek için , sağlıkla gelmesi için herşeyden vazgeçebilirim.

Sende bunu sağlığın için yap . Onu yersen ölceğini düşün .. Korkut kendını ...

Gülüm veremiyorum diye bir şey yok. Yavaş yavaş verirsin ama bir anda vermektense yavaş vermek daha sağlıklıdır kısa dönemde geri almazsın. Kalori hesabı diye bir şey var, her yediğini hesaplarsan ve günde alman gerekenden daha az kalori alırsan illa kilo verirsin. Üstüne tempolu yürüyüşü de ekledin mi fıstık gibi olursun. Kendin söylüyorsun dans ve yediklerime dikkat ederek 5 kilo verdim diye, bundan daha fazlasını verebilirsin sadece azimli ol, azıcık kilo verince emaan zaten kilo veriyorum diye abur cubura, kolaya sarılma, kendini salma. Çözüm olur mu bilmem ama hani sevmediğin bir yiyeceğin görseline bakmak, böcek yiyenler vs ne kadar aç olursam olayım benim iştahımı kapatmaya yarıyor deneyebilirsin.

Çok teşekkür ederim. Beni asıl yıpratan şey, kendime yaptığım şeyin farkında olmama, bunu nasıl atlatacağımı, nasıl beslenmem gerektiğini bilmeme rağmen altından kalkamamam zaten. Belki burada gördüğüm bir cümle benim kıvılcımım olur diye düşündüm. Soda pek sevmem ama dukan bira yapıp içiyordum daha içilebilir oluyordu. Deneyeceğim. Teşekkür ederim tekrar.

Duygusal yeme problemi bende de var. Kolanın bariz olmasının sebebi ulaşması kolay ve diğerlerine nazaran asitli olduğu için içerken beni daha çok tatmin etmesi. Bir de şişkinlik yaratmaması sanırım. Mutsuzsam, aşırı stresliysem ki çok stresli bir insanım sürekli ağzım dolu oluyor. Bu ihtiyacı engelleyemiyorum. Bakacağım dediğiniz şeye. Az önce bir hanımın açtığı konuda psikolog tavsiye etmişlerdi biraz da acaba öyle bir şeye mi ihtiyacım var diye düşünerek açtım konuyu. Çocukluğumdan beri içiyorum sanırım, lisede çok hareketliydim, yürürdüm eve 1-1-5 saat ya da daha fazla. Üniversite ve sonrasında evden çalışmaya başlayınca ve hareketler kısıtlanınca çıkmaya başladı acısı. Çok arkadaş çevresi olan biri de değilim, olanlar da haftaiçi çalışıyorlar. Dışarı çıkacak pek ortamım da olmuyor pc başındayım genelde o yüzden.

Çok sevindim adınıza, umarım sağlıklı bir şekilde bebeğinizi alırsınız kucağınıza. Biraz daha güçlü hissediyorum kendimi normale nazaran gelen yorumlar sayesinde. Umarım başarabilirim, çok istiyorum çünkü. Her anlamda dibe batırıyor insanı. Aşırı depresifim, ağrılarım var, yorgunum bunları bile bile kendime eziyet etmeye devam ediyorum. Umarım bırakabilirim ben de sizin gibi.

Reactions: H E

Teşekkür ederim.
22 yaşının hakkını vermelisin, bu kadar çabuk vazgeçmek olmaz, yaparsın; bir olmaz, iki olmaz, üç olmaz ama böyle böyle oldurulur bu işler. Kimse wonderwoman olarak doğmuyor annesinden.

Ayrıca topik diyet topiği değil, inceleyebilirsin müsait bir zamanında; miktar belirleme yok, dert kilo değil, sadece sağlık ve bağımlılıktan kurtulmak. Hepsini aynı anda yapamazsın, adım adım olur, biz de adımlarla başladık; paketli gıdaları bıraktık-düzenli yemeğimizi,salatalarımızı, yoğurtlarımızı yiyerek başladık. Zaman geçecek bağımlılık kırılacak-damak zevki yerine oturacak, ardından spor gelecek... Spordan sonra kilo vermek isteyen miktar düzenleyecek.
Maksat bir gün bile olsun bağımlılığı kırmak ve bir arada devamını getirmeye çalışmak.

19 yaşıma kadar kolayı acaip severdim. Her gün olmasa da içince 1 lt fln içerdim.. sonra bi mail aldım kolanın yapılışı, içindeki böceğin resmi, meyan kökleri toplanırken araya farelerinde karışması ve onları ayıklamakla uğraşmayıp beraber kaynatıp süzdükleri ile ilgili

10 senedir içmiyorum istisnalar hariç ki o zmn da çok canım çekmişse bi bardak en fazla.. 9 yaşında oğlum var hiç bir asitli içeceği içmedi şimdiye kdar..

Velhasıl ben bıraktıysam sende bırakabilirsin

"Orada doğsaydık onları yiyecektik" gibi gereksiz açık görüşlü bir insanım o yüzden bunlar da pek etkili değil, konu yiyecek oldu mu asla hiç bir şeyden tiksinmem. Hatta sizi tiksindirebilir ama üniversitenin yemekhanesinde istisnasız her yemekten sinek çıkıyordu, kenara alıp yemeye devam ediyordum. Öğrenmek istediğim şey nasıl diyet yapacağım da değil, beynimde bunu nasıl kararlaştıracağım. Uygulamada sıkıntı çekiyorum çünkü. Şu an bile midem yanıyor, yediğim tek şey patates kavurması. Boğazımda reflünün iğrenç hissi var. Gittim bıraktım. Umarım devamını getirebilirim.

Size hangisi daha çok uyarsa. Maksat daha zararlı kolayı bırakmak. İçine sevdiğiniz bir meyvenin suyunu sikabilirsiniz. Faydalı değil ama meyveli soda alabilirsinizilk başta. Kalorisi koladan çok daha düşük yine de. Ben şekerle çoğu bağlantımı kopardim. Çayı asla şekersiz içmem derdim hakeza kahveyi de. Zaten az şeker atıyordum ama bırakmıyordum. Bir şekilde bıraktım. Kahvenin yanında bazen çok az kuru üzüm yiyorum. Çikolatadan yeğdir. Ki çikolatalı her şeyi çok severim. Abur cubur yiyeceksek paketini masaya getirmiyorum ne yiyeceğimi de küçük bir tabağa belirlediğim sayıda koyuyorum ve asmiyorum. Paketi getirince kendimi durduramiyorum ama.

Şuan hamıle değilim . Vücudumu arındırmaya çalışıyorum :) Yaptıgımızda umarım olur ..

Sadece yapabılceğine inan hatta iddaya gir birileriyle .
Çaya 4 şeker atardım . Eşim sana 5 taş alıcam dedi .
Bir anda kestirip attım .
Anında bıraktım

İnceleyip, katılmayı çok isterim. Çünkü çevremde beni destekleyecek insanlar da yok pek. Bugün almadım kola, bugünü almayarak bitireceğim öyleyse, biri alırsa da içmeyeceğim. Çok çok çok teşekkür ederim.

Keşke ben de bunları görüp tiksinebilen insanlardan olsaydım. Oh protein deyip içmeye devam ediyorum böyle de midesizim. Ama biraz cesaret aldım şimdi. Umarım devamı gelir. Çok teşekkür ederim.

Kola dışında hiçbir şeye yemesem olmaz demiyorum zaten. Ama kola, dolapta 1 ay da beklemiş olsa kola benim için. Ağzı açık da kalmış olsa, bimden de alınmış olsa, marka ya da tad fark etmiyor. Çayı da şekersiz içemem temel atıyorum. Çay içmemeye çalışıyorum o yüzden. Şekersiz içemem çünkü. Şekersiz içebildiğim tek şey sütlü kahve. O da sivilce yapıyor, yumurta, süt gibi hayvansal gıdalara alerjim var. Ama çok da umursamıyorum sadece kaşıntı ve sivilceye neden oluyor çünkü. Sodayla deneyeceğim bir müddet. Teşekkür ederim. :)

Bana da nişanlım birkaç bin liralık kitap alışverişi sözü vermişti ama olmadı. Çünkü gözümün olduğu hiçbir şey yok. Ama şimdi epey gaza geldim yapabilirim gibi hissediyorum umarım sürdürebilirim. Ve olsun, koca bir adım atmışsınız. Şimdiden dileğimi dileyeyim dedim. :)

Reactions: H E
Teşekkür ederim .
Yapabilirsin unutmaaaa
KADINLAR İSTERSE HERŞEYI YAPABİLİR. !!

Badem sütü soya sütü falan kullanıyor veganlar. Süte alternatif bunları araştırabilirsin. Sivilceyi yabana atmayın kendi geçer izi kalır can sıkar. İnşallah hedefinize ulaşırsınız. Çok motive edici bir şey bu. Benim özgüvenin yüksektir. Ama yine de kilo verince bayağı bir uçtum ben ehe. Aynaya bakınca hissedilen duygu müthiş. İstenilen kıyafete girmek çok güzel bir duygu.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben de üniversite bitene kadar kola bağımlısıydım. Gece bakkal kapanmadan kola almak için koşardım. Arkadaşlarım damardan serum diye kola alcaksın yakında derdi. Sonra iş hayatı vs. yaşam koşullarım değiştikçe yeme alışkanlıklarım da değişti. Şimdi kolayı 100 ml den fazla içemiyorum, sevmiyorum. Daha zevkle tükettiğim yiyecekler var artık. Eğer imkanınız varsa güzel restoranlarda kaliteli yemek siparişi ve yanında su isteyin, veya evde kendinize sevdiğiniz ama sağlıklı menüler hazırlayın . Kilo problemi yaşamadım ama 30 yaşıma geldiğimde 3 kere mide kanaması geçirdim, kronik ülser ve kabızlık hala benimle

Aşırı büyük göğüslüyüm, zayıfken de istediğim kıyafete giremiyordum, kilo alınca daha da büyüdüler şu an 100 bedenin üzerinde, toparlayıcı sütyen giymek zorundayım. Buna rağmen sırtım ve omuzlarım taşıyabilecek kadar büyük değil hâlâ belim de ince. Basen ve göbek problemim var. Ama o 5 kilo verdiğim dönem bile çok iyi hissediyordum kendimi. Yokuspokus 'ın attığı konuya baktım, şimdi biraz da yürüyüş yapacağım gidip. Gaza geldim! :)

Keyifle yediğim ve kola gibi aşerdiğim tek şey suşi. O da pirinç yoğunluklu her ne kadar bizim gibi yapılmış bir pirinç değilse de. epey gaza geldim burada yorumları okuyunca, yürüyüşe çıkıyorum şimdi. Kabızlık bende de var. Önceden normal sanıyordum bunu. Kimse sormadığı için 4-5 günde bir aşırı yediğimde çıkabiliyordum sadece. Meğer işin aslı hiç öyle değilmiş. Çok geçmiş olsun. Ve teşekkür ederim tavsiyeler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…