Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

İstedigin kiloya inince küçültürsün Ev egzersizi uygulamaları var. Evde yapmak hem eğlenceli hem zayıflatıyor hem iyi geliyor. Günde 10 dakika yapmak bile çok faydalı. Bence canın sıkılınca yapabilirsin. Ben otururken canım sıkılınca uygulamayı açıp egzersiz yapıyorum. Yapmadığım zaman bel sırt omuz agrilarim artıyor. Yapınca rahatlatıyor. Üzerine afiyet iki yaşında zıpır bir oğlum var. Beni pert ediyor vücut ağrılarım hep ondan

diyetisyen+sporrrrrrrr

Duygusal yiyiciyseniz psikologa gidebilirsiniz

tlc kanalinda ağır yaşamlar programĩnï ve mide kanseri olmuş kişilerin hayatlarini mide görüntülerini izle.Böyle olmamak icin kendini motive et.psikiyatri ye git tedavi ol

Tatlım bi kaç yorum da da gördüm psikolojik destek almalısın kesinlikle.
Bu iş beyinde başlıyor ve bitiyor öncelikle bunu kabullenmek lazım demek ki seni engelleyen bir şey var psikolojik olarak .

İnşallah herşey yoluna girer kısır döngü gibi resmen . Bir de yardımla beraber yapabileceğine önce kendin inanmalisin kendini yapabilirim de hep ve günü kapatmaya çalış sadece .

Devlette diyetisyene ve psikologa gidebilirsiniz.
Duygusal açlık yaşıyor olabilirsiniz.
Kolada aşırı şeker var ve kolayi içmeyin lütfen
Kolayi böcekten yaptiklarini söyleyen videolar var netten bakın bi tiksindirebilir.

Kolanin asidi ile deneyler var videolara bakın.

Bağımlılık sosyallesme ile tedavi olabiliyor.

Yemek konusu azim şart.
Gidalarin olduğu yere buzdolabina falan.
Şunu yersen bu olur.
Bu besin seni hasta ediyor yeme.
Diye kendinize notlar yazın.

Yaninizda biri varsa sizi durdurmali ilk süreçte biri ile birlikte sağlıklı beslenmeye geçiş yapsaniz güzel olabilir.

Sagliginiz için yemek yiyeceğiniz zaman salatalik, domates ve meyve yiyin.
Sevdiginiz yemegi yediginizi hayal ederek.

Aksamlari 6' dan sonra atistirmalik yiyin en fazla. Bol bol su için.

Sağlığınız çok önemli.

Insulin direnci bende de var. Hamur isi yedigim zaman sekerim 300 oluyor. Doktora gittim martofel isimli bir ilac Verdi. Hem sekeri dengeliyor hem DE yeme isteginizi azaltip kilo verdiriyor. Sizin ki istah degil rahatsizlik. Sekeriniz devamli yuksek ki yeme ihtiyaci duyuyorsunuz. O yuzden hemen bir dahiliye uzmanina görünüp 3 aylik seker olcumleri yaptırın bence

Allah iyiliğini versin.... canım nasıl patates kavurması çekti şimdi....
Sık sık az az yemek benim şekerimi daha oynatıyor. Kilo vermek istediğimde (genelde 1-2 kilo alıp veriyorum) aralıklı diyet yöntemini uyguluyorum. Benim mizacıma daha uygun.

Sen kola bağımlısısın. Bağımlılık tedavisi görmelisin. Ne güzel hayat arkadaşın da varmış. Silkelen ve kendine gel. Bizden de yardım umma. Bu derdini ancak sen çözersin. Biz burdan ne desek boş. Tavsiye edilenlerin hepsini ya denemişsin ya düşünmüşsün zaten. Zekan var ama iraden yok. Ona da yapacak bişey yok.

Bana sadece diyet yürüyüş deyip gönderdiler, ne yiyeceğim ne içeceğim hiç bir şey söylenmedi. Kendi kendime verdim kiloyu, başından savdı gittiğim bütün dahiliye doktorları resmen. Bilemiyorum da kim iyi kim kötü, hepsini denedim o yüzden. İstediğimde yaparlar mı? Çünkü hiç bir şey yapmıyorlar. Kan tahlilini bile benim söylediğim belirtilere göre istiyorlar, kapsamlı değil yani. Ve açıklamasını da ben kendi kendime değer aralıklarını internet üzerinden bakarak görüyorum. Randevu alıp gideceğim ama geçen doktor yoktu randevu aldığım halde. Teşekkür ederim.

Dahiliyeciye tam kan sayımı istiyorum.
Sorun yaşıyorum ve sonuçları merak ediyorum deyin.

Dahiliye doktorları öyle daha özensizler benim denk geldiklerim.

Kandan ne hastaliklar belli oluyor.
Bir dahiliyeci deli muamelesi yapti bana
"kaniniz normal isterseniz vitamin yazayim yine de " diyerek.

Şimdi yine gideceğim ben de kendim isteyecegim tam kan sayımini.

Pes etmeyin her şeyin bir caresi var.

Ne olduğunu bilemediğim için iyi hissetmiyorum kontrole geldim diyorum. Zorla belirti söylememi istiyor. Yok belirti his sadece. Yalan söylemek zorunda kalıyorum baksın kontrol etsin diye. Böyle söyleyeyim o zaman. Bana bir tanesi demir değerlerim yükseldiği halde yeniden demir iğnesi yazmış. Sonra öğrendim bunu bana söylemediği için. Hem param gitti sağlık ocaklarında yapmıyorlar nedense iğneleri. Hem de popomda devasa yeşillikler var 2 senedir geçmediler. Kiloları saymıyorum bile. Çok teşekkür ederim. Böyle isteyeceğim gidince. Alayım randevu.

Çok geçmiş olsun iğne içindeki maddeler önemli :/
Sözde sanala gectiler ama hastahaneler zayif hala hasta geçmişi konusunda :/

Siz hiç bitmeyen iştahım var biktim canimdan tam kan sayimi istiyorum deyin.
Insulin problemim var merak ediyorum deyin.

Iyi bir doktora denk gelirsiniz inşallah ve diyetisyen size faydali olabilir.

oo 5 sene önce ki ben konu açmış
bir koca paket çiğdemle her gece 2bucukluk kolayı gömerdim :))) bana bir anda zayıflama isteği geldi öylece bıraktım ... azar azarda değil birden kestim.... spora başlayınca akıttığım tere kıyamayıp bir yudum dahi içmedim... bence spor yapın diyete başlayın klo verdikçe zaten motive olup bırakırsınız...

Sinirli bir doktor amca vardı. Şunu halletmeden diğerine bakamam diyen o zaman biraz kıl gitmiştim kendisine ama ona aldım randevuyu yine. En azından dinliyor insanı, oturabilmiştim karşısına 2 saniye yüzüme bakıp göndermemişti. Umarım öyle olur. Hiç sonuç alamadan döndükçe hevesim de kaçıyor çünkü. Diyetisyeni düşünüyorum ama işte bulunduğum yerde poliklinik ve özel hastahanede var onlar da iyi mi değil mi bilmiyorum. İstanbulun çok merkezi bir yerinde yaşamıyorum git gel kolay olması bakacağım mutlaka ama. Çok teşekkür ederim.

Konuyu açtıktan sonra gidip 8 km yürüdüm, su içiyorum şimdi de, bugünü kolasız tamamlayacağım diye söz verdim. Bakalım sürdürebilecek miyim. Çok sevindim adınıza. Ben de başarılı olurum umarım, her anlamda tükenmiş hissediyorum çünkü artık. :)

Endokrinoloji bolumune gidip 3 aylik hbA1c baktiriniz.

Estağfurullah başlangıç bitirmenin yarısı ve kalan diğer yarısı da azim :)
Burada diyet günlüğü var ve hanımlar birbirini motive ediyorlar. Orada manevi destek sağlar size :)

Diyetisyene gitmeseniz de olur yeter ki kensinize verdiginiz sozu tutun.

Böyle kendinizi alistira alistira koladan uzaklaşın.
Tatli suni ise tez aciktiriyor probleminizin nedeni kola bile olabilir.
Kola dislere de çok zararli bunu da neden yapın kendinize. Disleriniz için çok iyi bir şey yapacaksiniz.

Kola yerine limonata yapın için sagliga faydali.
Kola niyetiyle için.
Azmedin ve kendinizi odullendirin koladan uzaklastikca.
Yerine sağlıklı şeyler koyun.

Her şey sizin elinizde.

Evet insan spor yapıp yorulunca emekleri boşa gitsin istemiyor, 200 kalori yakabilmek için 20dkdan fazla eliptikte koşup üstüne zorlayıcı pilates hareketleri yapınca sofraya oturduğumda yok ya ben kola değil maden suyu içeceğim diyebiliyorum.

Konu sahibi bence kendinize bir amaç edinin, bilinç durumunuz gayet yerinde herşeyi biliyorsunuz, tek eksiğiniz bir amaç. Yok mu ilginizi çeken bir şey? Fazla kilonuzun mani olup ama sizin istediğiniz bir şey ?

Ayrıca lütfen kurtulamıyorum bırakamıyorum gb ifadelerle kola bağımlılığınızı sahiplenmeyin. Siz sahiplenmeye devam ettiğiniz sürece kilo vermeniz mümkün değil. Çünkü beyninize olumsuzu kodluyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…