- 14 Ocak 2012
- 11.857
- 73.546
- 798
- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
İstedigin kiloya inince küçültürsünAşırı büyük göğüslüyüm, zayıfken de istediğim kıyafete giremiyordum, kilo alınca daha da büyüdüler şu an 100 bedenin üzerinde, toparlayıcı sütyen giymek zorundayım. Buna rağmen sırtım ve omuzlarım taşıyabilecek kadar büyük değil hâlâ belim de ince. Basen ve göbek problemim var. Ama o 5 kilo verdiğim dönem bile çok iyi hissediyordum kendimi. @GangstaWalk 'ın attığı konuya baktım, şimdi biraz da yürüyüş yapacağım gidip. Gaza geldim! :)
diyetisyen+sporrrrrrrrMerhaba hanımlar, az önce bir konu açılmış oraya yorum olarak da girdim ama cevap alamayacağım sanırım o yüzden konu açma gereği duydum.
Kola bağımlılığım var, insülin direncim var ve aşırı yiyorum. Bütün bunların farkında olmama rağmen kendime asla engel olamıyorum, reflüm de var, 1.65 boyunda 74 kiloyum bugün itibariyle küsüratı da var. Geceleri mide sancılarından, yemek borusu rahatsızlığından sırt üstü yatıyorum çok yediğim için. Günde 2.5 litreden aşağı kola içtiğim de çok nadir oluyor. Almayacağım, yemeyeceğim dediğim bir gün normal yediğim bir günden çok çok daha feci bir durumda bitiriyorum günü.
Şeker hastalığı riski var denildiğinde 2 ayda dans ve diyetle 5 kilo verebilmiştim tam anlamıyla dikkat ederek ancak sonra risk kalktı deyince motivasyonumu daha da kaybettim ve eski kiloma geri döndüm. Hareketsiz bir yaşamım var. Asla kola almaya gitmeye gocunmam ama sanki kontrolümü kaybediyorum ve market yolunda buluyorum kendimi. Su içmeye çalışıyorum bunun dışında ama sürekli bir şişkinlik ve kabız durumu söz konusu, daha önce verilen sindirim motilitesi düzenleyiciler ve hatta laksatifler bile işe yaramıyor, bazne bir hafta devam ettiği oluyor. Aşırı yemediğim günlerde şişkinlik ya da ağrı yaşamıyorum yine de. Bunu defalarca doktorlarla paylaştım ama herhangi bir dönüş alamadım yapabileceğim. Duygusal yiyiciyim sanırım, bunu nasıl çözebilirim, kimden yardım alabilirim, devlet hastahanelerinde bununla ilgili hangi bölüme randevu alabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Duygusal yiyiciyseniz psikologa gidebilirsinizMerhaba hanımlar, az önce bir konu açılmış oraya yorum olarak da girdim ama cevap alamayacağım sanırım o yüzden konu açma gereği duydum.
Kola bağımlılığım var, insülin direncim var ve aşırı yiyorum. Bütün bunların farkında olmama rağmen kendime asla engel olamıyorum, reflüm de var, 1.65 boyunda 74 kiloyum bugün itibariyle küsüratı da var. Geceleri mide sancılarından, yemek borusu rahatsızlığından sırt üstü yatıyorum çok yediğim için. Günde 2.5 litreden aşağı kola içtiğim de çok nadir oluyor. Almayacağım, yemeyeceğim dediğim bir gün normal yediğim bir günden çok çok daha feci bir durumda bitiriyorum günü.
Şeker hastalığı riski var denildiğinde 2 ayda dans ve diyetle 5 kilo verebilmiştim tam anlamıyla dikkat ederek ancak sonra risk kalktı deyince motivasyonumu daha da kaybettim ve eski kiloma geri döndüm. Hareketsiz bir yaşamım var. Asla kola almaya gitmeye gocunmam ama sanki kontrolümü kaybediyorum ve market yolunda buluyorum kendimi. Su içmeye çalışıyorum bunun dışında ama sürekli bir şişkinlik ve kabız durumu söz konusu, daha önce verilen sindirim motilitesi düzenleyiciler ve hatta laksatifler bile işe yaramıyor, bazne bir hafta devam ettiği oluyor. Aşırı yemediğim günlerde şişkinlik ya da ağrı yaşamıyorum yine de. Bunu defalarca doktorlarla paylaştım ama herhangi bir dönüş alamadım yapabileceğim. Duygusal yiyiciyim sanırım, bunu nasıl çözebilirim, kimden yardım alabilirim, devlet hastahanelerinde bununla ilgili hangi bölüme randevu alabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Allah iyiliğini versin.... canım nasıl patates kavurması çekti şimdi....İşte bahsettiğiniz şekilde kilo veremiyorum ben, insülin direnci yüzünden. Kilo verdiğim dönemde de 2 ana öğün 1 ara öğün şeklinde yapmıştım. Acıkmıyordum da. Bu kadar çok şey yeyip her şeyi kararında tutabilmek benim için çok zor. 5 fındık 10-15'e çıkar illa ki. Yürüyüş konusunda da işte öğle ve akşamları çok zor. Çok güzel bir yürüyüş alanım var ama rahatsız edici insanlar var akşam saatlerinde sokaklarda. Sabahları yapmam gerek. Teşekkür ederim tek tek zahmet edip yazdığınız için. Hiçbir şey yapamamış olsam da elimdeki patates kavurmasını bıraktım gidip.
Insulin direnci bende de var. Hamur isi yedigim zaman sekerim 300 oluyor. Doktora gittim martofel isimli bir ilac Verdi. Hem sekeri dengeliyor hem DE yeme isteginizi azaltip kilo verdiriyor. Sizin ki istah degil rahatsizlik. Sekeriniz devamli yuksek ki yeme ihtiyaci duyuyorsunuz. O yuzden hemen bir dahiliye uzmanina görünüp 3 aylik seker olcumleri yaptırın bence
Bana sadece diyet yürüyüş deyip gönderdiler, ne yiyeceğim ne içeceğim hiç bir şey söylenmedi. Kendi kendime verdim kiloyu, başından savdı gittiğim bütün dahiliye doktorları resmen. Bilemiyorum da kim iyi kim kötü, hepsini denedim o yüzden. İstediğimde yaparlar mı? Çünkü hiç bir şey yapmıyorlar. Kan tahlilini bile benim söylediğim belirtilere göre istiyorlar, kapsamlı değil yani. Ve açıklamasını da ben kendi kendime değer aralıklarını internet üzerinden bakarak görüyorum. Randevu alıp gideceğim ama geçen doktor yoktu randevu aldığım halde. Teşekkür ederim.
Dahiliyeciye tam kan sayımı istiyorum.
Sorun yaşıyorum ve sonuçları merak ediyorum deyin.
Dahiliye doktorları öyle daha özensizler benim denk geldiklerim.
Kandan ne hastaliklar belli oluyor.
Bir dahiliyeci deli muamelesi yapti bana
"kaniniz normal isterseniz vitamin yazayim yine de " diyerek.
Şimdi yine gideceğim ben de kendim isteyecegim tam kan sayımini.
Pes etmeyin her şeyin bir caresi var.
Ne olduğunu bilemediğim için iyi hissetmiyorum kontrole geldim diyorum. Zorla belirti söylememi istiyor. Yok belirti his sadece. Yalan söylemek zorunda kalıyorum baksın kontrol etsin diye. Böyle söyleyeyim o zaman. Bana bir tanesi demir değerlerim yükseldiği halde yeniden demir iğnesi yazmış. Sonra öğrendim bunu bana söylemediği için. Hem param gitti sağlık ocaklarında yapmıyorlar nedense iğneleri. Hem de popomda devasa yeşillikler var 2 senedir geçmediler. Kiloları saymıyorum bile. Çok teşekkür ederim. Böyle isteyeceğim gidince. Alayım randevu.
Çok geçmiş olsun iğne içindeki maddeler önemli :/
Sözde sanala gectiler ama hastahaneler zayif hala hasta geçmişi konusunda :/
Siz hiç bitmeyen iştahım var biktim canimdan tam kan sayimi istiyorum deyin.
Insulin problemim var merak ediyorum deyin.
Iyi bir doktora denk gelirsiniz inşallah ve diyetisyen size faydali olabilir.
oo 5 sene önce ki ben konu açmış
bir koca paket çiğdemle her gece 2bucukluk kolayı gömerdim :))) bana bir anda zayıflama isteği geldi öylece bıraktım ... azar azarda değil birden kestim.... spora başlayınca akıttığım tere kıyamayıp bir yudum dahi içmedim... bence spor yapın diyete başlayın klo verdikçe zaten motive olup bırakırsınız...
Endokrinoloji bolumune gidip 3 aylik hbA1c baktiriniz.Bana sadece diyet yürüyüş deyip gönderdiler, ne yiyeceğim ne içeceğim hiç bir şey söylenmedi. Kendi kendime verdim kiloyu, başından savdı gittiğim bütün dahiliye doktorları resmen. Bilemiyorum da kim iyi kim kötü, hepsini denedim o yüzden. İstediğimde yaparlar mı? Çünkü hiç bir şey yapmıyorlar. Kan tahlilini bile benim söylediğim belirtilere göre istiyorlar, kapsamlı değil yani. Ve açıklamasını da ben kendi kendime değer aralıklarını internet üzerinden bakarak görüyorum. Randevu alıp gideceğim ama geçen doktor yoktu randevu aldığım halde. Teşekkür ederim.
Sinirli bir doktor amca vardı. Şunu halletmeden diğerine bakamam diyen o zaman biraz kıl gitmiştim kendisine ama ona aldım randevuyu yine. En azından dinliyor insanı, oturabilmiştim karşısına 2 saniye yüzüme bakıp göndermemişti. Umarım öyle olur. Hiç sonuç alamadan döndükçe hevesim de kaçıyor çünkü. Diyetisyeni düşünüyorum ama işte bulunduğum yerde poliklinik ve özel hastahanede var onlar da iyi mi değil mi bilmiyorum. İstanbulun çok merkezi bir yerinde yaşamıyorum git gel kolay olması bakacağım mutlaka ama. Çok teşekkür ederim.
Son 3 aylik seker takibiEndokrinoloji bolumune gidip 3 aylik hbA1c baktiriniz.
Evet insan spor yapıp yorulunca emekleri boşa gitsin istemiyor, 200 kalori yakabilmek için 20dkdan fazla eliptikte koşup üstüne zorlayıcı pilates hareketleri yapınca sofraya oturduğumda yok ya ben kola değil maden suyu içeceğim diyebiliyorum.oo 5 sene önce ki ben konu açmış
bir koca paket çiğdemle her gece 2bucukluk kolayı gömerdim :))) bana bir anda zayıflama isteği geldi öylece bıraktım ... azar azarda değil birden kestim.... spora başlayınca akıttığım tere kıyamayıp bir yudum dahi içmedim... bence spor yapın diyete başlayın klo verdikçe zaten motive olup bırakırsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?