bencede tak sıkıntı kilolar sanki bende bBende bazen dağıtıyorum ,kafam da onca şey olunca haliyle hem kendim hem evim hem herşeyim dağınık oluyor ,bakımsız hissetmenin sebebi kilolar cnm ,ben bu gün başladım rejime ,sende vakit kaybetmeden başla
bildiğimiz yüksel bel beyaz iç çamaşırı :)eşin ne diyor bu duruma ?
bu arada beyaz anne donu nedir ya kaç yaşındasın giyme onu öyle başla değişmeye mesela :)
bende bazen silkeleneyim diyorum 1 hafta sürmüyor salmaya alışmışız bence benim derdim kilo,verirsem sanki herşey hallolacakDikkat ediyorumda bayanlardaki sorunlar hep birbirinin benzeri 4 yillik evliyim bende kendime hic ozenli degilim.pijama ve daginik saclar cok uzuluyorum kendini bukadar kaybetmeme herseyden bukadar sogumama..
inşallah canım inan alışveriş yapmayı da canım istemiyor ne zamandır zevkle birşey aldığımı bilmem,hep bayramdır seyrandır zorunluluktan alırımDüzelir canım merak etme, bende çok kendimi salmıştım ama bence böyle daha çok mutsuz oluyorsun. Kendine bakarsan aynada kendini bakımlı görürden daha mutlu olursun. Bence bir an önce alışverişe çıkmanın zamanı gelmiş...
evet canım ya ev iş derken hayatımız rutine biniyor onunda etkisi var enerji lazım:)Oyle dusunmemelisin. Bazen cokuyoruz bazen birakiyoruz kendimizi ama eminim oyle degildir de sen oyle hossediyorsundur. Ben de bu siralar oyleyim dusun 2 ayin ustune ilk defa bugun kendimle savasa savasa manikure gittim. Esinle konussan bu siralar kendimi iyi hissetmiyorum diye o sana destek olsun. Surprizler ilgi vs. Seni su anki durumundan cikarir diye dusunuyorum. Ben yaptim aynisini valla gecen esime ben evlilikten cok sıkildim ilk zamanki gibi olmak istiyorum biraz beni sasirt heyecanlandir dedim. Hee cok surprizle karsilasmadim ama tutumu degisti biraz en azindan cabaladi. Biraz farkli enerji gerekiyor
merhaba kızlar yeni katıldım aranıza,galiba içimde bir çok şey birikmiş kendime dair paylaşmak istedim 9 senelik evliyim, ismim ayça ,7 yaşında pamuk gibi bir kızım var ,çok şükür işim var devlet memuruyum,eşimle severek evlendim çok büyük sıkıntılarım olmadı hiç ,tek sıkıntı şimdilik kendimle uzun süredir kendimi beğenmiyorum ,kendimi bir kadın gibi güzel bakımlı hissetmiyorum ,doğumdan sonra aldığım kilolardan sanırım. kızım 7 yaşında ama ban hala aynı ayçayım kilo da veremiyorum çok aşırı bir kilom yok cevreme arkadaşlarıma bakarak kiloluyum,yanlarında ablaları gibi duruyorum ,uzun süredir evde kendimi salmış durumdayım garip gelecek ama böyle hergün cici cici giyinmek bana yapmacıkmışım gibi gereksiz geliyor ,eşimin ihtiyaçlarını düşünemiyorum ,yani çogu zaman bu iş görev gibi geliyor ,eskiden süpriz yapardım hazırlanırdım eşim için ,şimdi kimse bana dokunmasa da uyusam ,en basiti uzun zamandır hep beyaz anne donu diye tabir ettiğimiz :) çamaşırları kullanıyorum eskiden hep takım giyerdim .ne bileyim eşim böyle sıpa simalı derler aynen evlendiğimiz gibi duruyor yanında kendimi büyük hissediyorum .kendime çok kızıyorum niye bu kadar bıraktım kendimi diye .?kiloya bağlıyorum kendimle mutsuzluğumu, bu kadar mı iradesizsin ayça diyorum?sizce ne yapmalıyım
bende yavaş yavaş toparlanacam inşallah biraz yediğime içtiğime dikkat ediiyorum bu aralar ,biraz kilo versem özgüvenimi kazanacam ,inan kızımla eşimle yan yana resim çektirmek bile istemiyorum liste fikri güzel amaBen de bir süre öncesine kadar aynı durumdaydım. Evde sürekli aynı tayt aynı bluz, saçlar hep aynı toplu saç, ne makyaj ne birşey, dışarı çıkmak istemiyorum kimseyle görüşmek istemiyorum vs... Bir kaç kere dedim ki bu böyle olmayacak, her sabah kalktım, saçımı yaptım, güzelce giyindim, arkadaşlarımı aradım, görüştüm ...her denemem 3-4 gün sürdü sonra yine aynı...
Sonra...sonra gerçekten değişmeye karar verdim ve farkettim ki ben buna hiç "gerçekten" karar vermemişim. Liste yaptım. Hergün özenle yapılacaklar listesi. Yani her sabah pijama çıkarılıp kıyafet giyilecek, her gün yarım saat neşeli müzik dinlenecek, mutlaka en az 1 saat çok hoşlandığın bir şey yapılacak, o yüz kremi mutlaka sürülecek, her gün en az 3 arkadaş aranacak, en az 3 arkadaşın facebook sayfasına yorum yapılacak, en az 50 mekik çekilip, 20 kez bacaklar için yavaş yavaş oturulacak kalkılacak vs vs vs
Israrla da uyguladım. Her gün, listedekileri yaptıkça yanına yapıldı işareti koydum.
Yapamadığım zaman vicdan azabı duydum, gece yarısı bile kalkıp o kremi sürdüm :))))
Son 2 aydır gayet huzurluyum. Eski neşem yerine geldi.
10 senedir evliyim ve ilişkimiz çok monotonlaştı. Bendeki bu değişim evliliğimi olumlu yönde etkiledi mi? Hayır :) ilişkimiz hala monoton. Ama bu günlerde inat ettim, bunu da çözeceğim :)))))
Bence sen de nasıl olmak istediğine karar ver, bunun için hergün yapman gerektiğini düşündüğün şeylerin de bir listesini yap. Uygulayamasan da sorun yok, o liste orda durdukça insanı rahatsız ediyor ve mutlaka bir şekilde işe yarıyor.
Düşünmekle, yapmadığını görmek apayrı oluyor :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?