Kendimi önemsiz hissedip moralimi bozuyorum.Sizce abartıyor muyum?

Haklısınız abarttım sanırım

Aslında basit gibi görünse de altında ince bir mesaj var. Ablasıyla eşinin arası kötü bunu biliyor, ablası da eşiyle dışarı çıkacaklarını biliyor. Adam ablasına alttan alttan mesaj veriyor : ' Bak ben karımla dışarı çıkacağım ama seni daha fazla önemsediğim için onu bekletip seninle konuşuyorum' demeye çalışıyor. Görümce de bunun farkında . Tatlı su kurnazlığı yapıyorlar hiç sevmem , bana yapılırsa da tepkim sert olurdu.

Yazmıştım yorumlarda fazla ilgi gördüm

Belki o zaman aynı oranda eşinizden de ilgi bekliyorsunuz. Ama bizim yasımız ilerledikçe sorumlukuklarimiz da artıyor. Esiniz tek eş degil. Ayni zamanda evlat, kardeş, arkadaş, çalışan vs. Yani tek ilgi odağı siz olamazsiniz haliyle, ama sizi arka plana attigini da düşünmüyorum (biz annelerin en büyük ilgi odağı çocuklarımız olur genelde). Dengeleri kurup idare edebilmektir önemli olan. Bazen bende eşimden daha çok ilgi isterim. Ama adamın üstünde binbir sorumluluk var. Gün o kadar çabuk geçiyor ki, birbirimize az vakit ayirabiliyoruz.Elinden geldiğini yaptığını görüyorum ve bunu göz önünde bulundurmaya çalışırım hep. Allah herkesi yuvasında huzurlu ve mutlu etsin inşallah

Herkes sanal ortam da olsa haddini bilerek konuşsun.

Doğru. Bence sizde verilen ironik tavsiyeleri gözardı etmeyin.
Kocanizi sacma tavirlarla darladiginiz sürece daha cok aç karnina sinemaya gidersiniz.

Ayri surat asa asa gördüğünüz ilgi sizi gercekden mutlu ediyormu?
Adamin o durumda umrumda olsaydi sizin yemek yeme ihtiyacınız zaten kapatirdi telefonu...
Kapatmamış, siz surat astiniz diye gili gili yapmış...

Kisiligim ve aldigim aile terbiyesi esimi kardeslerinden kiskanacak kadar zayif degil cok sukur.

Belki saatlerce konuşası yoktur. Belki hemen arayayım da konuşayım bitsin diye düşünmüştür, belki sonra unuturum ya da aramak istemeyebilirim, şimdi araya sıkıştırıvereyim demiştir, ya da belki kardeşinin sesini o an duymak istemiştir. Yani bin tane şey düşünmüş ama ne şekilde ararsa sizi daha çok mutlu edeceğini düşünmemiş olabilir. Bunlar küçük meseleler ya. Altından başka anlam çıkıyor derseniz, ben eşinizin kötü biri olduğunu değil, sizin fesat olduğunuzu düşünürüm açıkçası. Öylesiniz demiyorum, ama sanki değmeyecek mevzulardan felaket işaretleri çıkarmaya şartlanmışsınız gibi bir haliniz var.

Sinemaya aç girmiş olmanız bile eşinizin suçu sizin gözünüzde şuan. Ama mesela ben olsam bir patlamış mısır alır, sinemadan sonra yiyeceğimiz yemeğe kadar biraz midemi yatıştırırdım. Böyle katı olmanızın kime faydası var şimdi? Bu kadar gerilim dönüp dolaşıp sizin hayatınızı mahvediyor neticede. Eşiniz de kütüğün teki değil anladığım kadarıyla, size gayet güzel ilgi ve sevgi gösteriyor. Gerçekten onurunuzu, gururunuzu kıracak meselelerde burnundan getirin, hakkınız da, şuncacık şeyde biraz daha ılımlı, uyumlu olsanız, zor mu?

altta olan mesajları sizden başka anlayan yok bence.adam kardeşiyle konuşmasın mı sen konuşmuyorsun diye? yapı olarak hep böyle sorun çıkartıcı biriyseniz değiştirin bence bu huyunuzu.bir yerden sonra patlak verir ummadığınız anda.

Kisiligim ve aldigim aile terbiyesi esimi kardeslerinden kiskanacak kadar zayif degil cok sukur.

Kişiliğinizi ve terbiyenizi yazılarınızdan anlayacağım kadar anladım.Kıskanmak duygusal bir durumdur.Terbiyesizlik değil.O yüzden ailemden aldığım terbiyeyi yaşadığım duygusal bir durumla ölçemezsiniz.Ama ben sizin her cümlenizden nasıl bir ahlaka sahip olduğunuzu görebiliyorum maalesef,üzücü.

Ben de buna çok içerledim zaten

Çok güzel yazmışsınız tşk ederim uslubunuz için.Bu siteye özel güzelce kendini ifade edebilen insanlara teşekkür etme gereği duymaya başladım çünkü bulunmaz nimet gibi neredeyse...Eşimin kardeşiyle aram iyi değil öyle veya böyle.Bana hazırlan sen dedi ve bunu kardeşi duydu.Ve en son kardeşi dedi hatta ne zaman gidiyorsunuz gibi bir şey ki eşim gideceğiz gitmeden önce seni aradım işte dedi.Ve onu dedikten sonra konuşmayı sakız gibi uzatarak beni beklettiğini göstererek kardeşine sen daha önemlisin imajı verdi.Bunu hepimiz anladık.Peki surat astım da ne oldu?Yine düzelmek zorundayım.Kendi kendime çalıp kendi kendime oynuyorum işte.Uzatsaydım huysuz olan ben olacaktım.Onun dışında bana sevgisi ilgisi çok büyük.Ama söz konusu kardeşi olunca en başından beri bu vermeye çalıştığı mesajlar artık beni yıprattı

Bakın kardeşiyle konuşmasın demiyorum.Kardeşiyle aram kötüyken bana git hazırlan sen diyip kardeşiyle uzun uzun konuşması.Ve kardeşi gitmiyor musunuz dediğinde gideceğiz öncesinde seni aradım demesi..bir empati kurar mısınız?bu bak eşimi bekletiyorum seninle konuşmak için seni daha çok önemsiyorum mesajı bu.Biz son 5 dk kala yetiştik sinemaya hızlı hızlı...sebep?kardeşiyle konuşması.

Sizin yasadiginiz kiskanclik duygusal bir durum degil kisilik ve karakter bozuklugu kusura bakmayin. Size olumsuz yorum yapanlarin ahlakina ve terbiyesine camur atarak uste cikmaya calismakta acizliginizi ve zavalliliginizi gosteriyor. Acinacak durumdasiniz. Gidin tedavi olun hic degilse kaybettiginiz sayginliginizi kazanirsiniz belki.

Erkekler trip yapinca bir seyleri anlamiyor. Dan dan soyleyeceksin. Karnim ac erken gidelim diye

Ortada bi sorun goremedim. Erkekler kadinlar gibi asiri ince dusunemez, bol beklenti bol hayalkirikligi olur. Kendinizi bosa uzmussunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…