- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
İyi de siz kendiniz ağırdan almışsınız o konuşuyor diye. Hazırlanıp hadi ben hazırım diye gitseydiniz yanına. Her şeyi eşinizden bekliyorsunuz unutabilir acıktığınızı ne var ki bunda, hadi hazırım hem yemek yiycektik demek zor olmasa gerek. Şuncacık şeyden trip atıp uzatmışsınız üstelik. Ben sizi fazla kaprisli buldum
Yazmıştım yorumlarda fazla ilgi gördüm
Herkes sanal ortam da olsa haddini bilerek konuşsun.
Kisiligim ve aldigim aile terbiyesi esimi kardeslerinden kiskanacak kadar zayif degil cok sukur.Kime ukala cevap vermişim anlamadım.Bana ezik kompleksli diyenlere bile bir şey söylemedim.Burada her soru yazana bu tarz ukala,çelişkili karakter diye kişisel özelliklerine saldırmanız sizin kendi kişiliğinizi aile terbiyenizi gösterir.Benim sizin gibilere söyleyecek bir şeyim yok.
Belki saatlerce konuşası yoktur. Belki hemen arayayım da konuşayım bitsin diye düşünmüştür, belki sonra unuturum ya da aramak istemeyebilirim, şimdi araya sıkıştırıvereyim demiştir, ya da belki kardeşinin sesini o an duymak istemiştir. Yani bin tane şey düşünmüş ama ne şekilde ararsa sizi daha çok mutlu edeceğini düşünmemiş olabilir. Bunlar küçük meseleler ya. Altından başka anlam çıkıyor derseniz, ben eşinizin kötü biri olduğunu değil, sizin fesat olduğunuzu düşünürüm açıkçası. Öylesiniz demiyorum, ama sanki değmeyecek mevzulardan felaket işaretleri çıkarmaya şartlanmışsınız gibi bir haliniz var.Yani bilmiyorum sordum ya abartıyor muyum diye...dediğiniz gibi abartıyorum belki de...ama siz söyleyin gidip döndükten sonra saatlerce konuşabilirdi kardeşiyle illa o an mı konuşmalıydı çıksaydık stressiz rahat şekilde olmaz mıydı
Kisiligim ve aldigim aile terbiyesi esimi kardeslerinden kiskanacak kadar zayif degil cok sukur.
Aslında basit gibi görünse de altında ince bir mesaj var. Ablasıyla eşinin arası kötü bunu biliyor, ablası da eşiyle dışarı çıkacaklarını biliyor. Adam ablasına alttan alttan mesaj veriyor : ' Bak ben karımla dışarı çıkacağım ama seni daha fazla önemsediğim için onu bekletip seninle konuşuyorum' demeye çalışıyor. Görümce de bunun farkında . Tatlı su kurnazlığı yapıyorlar hiç sevmem , bana yapılırsa da tepkim sert olurdu.
Belki saatlerce konuşası yoktur. Belki hemen arayayım da konuşayım bitsin diye düşünmüştür, belki sonra unuturum ya da aramak istemeyebilirim, şimdi araya sıkıştırıvereyim demiştir, ya da belki kardeşinin sesini o an duymak istemiştir. Yani bin tane şey düşünmüş ama ne şekilde ararsa sizi daha çok mutlu edeceğini düşünmemiş olabilir. Bunlar küçük meseleler ya. Altından başka anlam çıkıyor derseniz, ben eşinizin kötü biri olduğunu değil, sizin fesat olduğunuzu düşünürüm açıkçası. Öylesiniz demiyorum, ama sanki değmeyecek mevzulardan felaket işaretleri çıkarmaya şartlanmışsınız gibi bir haliniz var.
Sinemaya aç girmiş olmanız bile eşinizin suçu sizin gözünüzde şuan. Ama mesela ben olsam bir patlamış mısır alır, sinemadan sonra yiyeceğimiz yemeğe kadar biraz midemi yatıştırırdım. Böyle katı olmanızın kime faydası var şimdi? Bu kadar gerilim dönüp dolaşıp sizin hayatınızı mahvediyor neticede. Eşiniz de kütüğün teki değil anladığım kadarıyla, size gayet güzel ilgi ve sevgi gösteriyor. Gerçekten onurunuzu, gururunuzu kıracak meselelerde burnundan getirin, hakkınız da, şuncacık şeyde biraz daha ılımlı, uyumlu olsanız, zor mu?
altta olan mesajları sizden başka anlayan yok bence.adam kardeşiyle konuşmasın mı sen konuşmuyorsun diye? yapı olarak hep böyle sorun çıkartıcı biriyseniz değiştirin bence bu huyunuzu.bir yerden sonra patlak verir ummadığınız anda.
Hızlı hızlı hazırlanıp hadi der gibi gözünün içine bakarak beklerdim ben olsam. Erkeklerin düşünmesini beklersek ohooo.
Ben ayakkabımı giyip kapıdan çıkmıştım bile, bide seslenirdim hadi geç kalıyoruz diye.
Trip asla işe yaramaz...
Daha giyinmemişti bile nasıl çıkarım
İşte bunun altında tek mesaj yatıyor.Kardeşimle telefonla konuşmak için seni bekletiyorum.O zaman bu iş kavgalık, bende hiç hoşlanmam hazırlanıp bekletilmekten..
Sizin yasadiginiz kiskanclik duygusal bir durum degil kisilik ve karakter bozuklugu kusura bakmayin. Size olumsuz yorum yapanlarin ahlakina ve terbiyesine camur atarak uste cikmaya calismakta acizliginizi ve zavalliliginizi gosteriyor. Acinacak durumdasiniz. Gidin tedavi olun hic degilse kaybettiginiz sayginliginizi kazanirsiniz belki.Kişiliğinizi ve terbiyenizi yazılarınızdan anlayacağım kadar anladım.Kıskanmak duygusal bir durumdur.Terbiyesizlik değil.O yüzden ailemden aldığım terbiyeyi yaşadığım duygusal bir durumla ölçemezsiniz.Ama ben sizin her cümlenizden nasıl bir ahlaka sahip olduğunuzu görebiliyorum maalesef,üzücü.
Ortada bi sorun goremedim. Erkekler kadinlar gibi asiri ince dusunemez, bol beklenti bol hayalkirikligi olur. Kendinizi bosa uzmussunuzDün eşimle sinemaya gitmeye karar verdik.Ben acıktığımı söyledim öncesinde yemek yeriz diye düşündüm.Sabah kahvaltıda küçük görümcem aramıştı eşim de kahvaltıdan sonra arayım demişti.Sonrasında görümceme döndü o meşgule attı bu sefer.Neyse gidecektik konuşma sesleri duydum işte ben içerdeyken konuşuyorlardı.Dedim hadi gitmiyor muyuz hazırlanayım mı ben dedim.Hazırlan dedi.Gittim hazırlanıyorum ağırdan alıyorum konuşuyor diye işte siz gitmicek misiniz diye soruyor kardeşi o da gidicez gitmeden önce seni aradım işte diyor.Neyse zaman geçti ben hazırlandım hala konuşuyor.Üstelik kardeşiyle aramız da limoni böyle olunca kendimi iyice önemsiz hissediyorum.Benim eşim hazırlanmış olsa ben sırf telefonla konuşucam diye bekletmezdim.Telefonu kapatınca da gülüyor gel sarılalım diyip duruyor.Sarılmadım ister istemez moralim bozuldu yolda da konuşmadım.Biraz gönlümü yapmaya çalıştı ama sinemaya aç girdim sayesinde sonrasında yedik.En son yemek yemeye giderken takmıyorsun beni dedim saçmalama olur mu öyle şey şimdi sana çok güzel şeyler yedircem falan dedi.Ben de artık huysuz görünmemek için uzatmadım.Ama çok içime oturdu.Sözlerde hep ben önemliyim ama davranışa gelince sırf telefon için beni bekletince moralim bozuluyor.Acıktığımı hatırlamamış sinemaya yetişiriz diye düşünmüş sinemaya da son 5 dk kala girdik bi 5 dk daha geç çıksak yetişemicektik.Çok sinirim kendi kendimi yiyorum.Küçük görünüyor ama altında cok mesaj var bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?