Kendimi suçluyorum

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar, bugün iftar için soslu makarna yapıyordum. Evdeki herkesin damak zevkine uygun. Zaman da az kalmıştı acele acele yapıyordum, ocağa salça döküldü annem ‘sen mutfağa girince altüst oluyor, her yer her yerde’ diye yüksek sesle söyleniyordu. Mutfak ve dış kapı çok yakın birbirine babamın, kötü bir huyu diyemeyeceğim, kötü huylarından biri eve gelince dış kapının önünde durup içeriyi dinleyip girmesidir. Haliyle duydu. Her neyse girdi içeri, balkona çıktı mutfağın, dolaştı falan. Bir sorun yoktu gülümsüyordu. Annem tekrar söylenmeye başladı ‘hiç dikkat etmiyorsun, her yer battı’ falan. Ben de ‘yemek yaparken batar anne sonra temizlenir, temizleyeceğim işte’ dedim. Babam suratını o sevmediğim haline getirip ‘it gibi atılma’ dedi. Sinirlendim içeri geçtim. Annem çağırdı tamamla yemeği diye, sakinleşmek için müzik açmıştım içerde ama çok kısık. Cebime koydum öyle geçmişim mutfağa. Annemle nasıl bir konuşma geçti aralarında bilmiyorum ben sonuna yetiştim. Annem şey diyordu ‘biz öyle anlaşıyoruz’ babam da ‘sen yaptın işte bunu böyle’ Birden azarlar gibi ‘Bu müzik sesi nereden geliyor’ diye sordu. Benden geldiğini tamamen unutmuşum. Birkaç daha sorduktan sonra ‘benden’ dedim. ‘Yok işte kapat da dua et de zaman gelmiş de(ezandan bahsediyor ama daha okunmadı) ne müziği bu’ demeye başladı. O ara ne oldu tam hatırlamıyorum yine it falan demeye başladı. Sinirlendim ‘kim it’ diye bağırdım. ‘Sensin’ dedi. ‘Yemeyeceğim’ diye bağırdım içeri geçiyordum, mutfak havlusunu fırlattı, ben de aldım yere fırlattım. Kardeşim ağlamaya başladı ‘biz ablamla makarna yiyecektik, kavga etmeyin’ diye. Ben de odama geçtim kapımı kilitledim. Annem geldi ‘gel yemek yiyelim’ diyor ama azarlar bir ses tonu var. Gelirsin gelmem derken babam denecek insan geldi kapıyı zorluyor açmasam kırılacaktı. Açınca ‘22 yaşındayım bana neden it köpek diyorsun dedim’ ‘Öyle olduğun için’ dedi. Birkaç diyalog daha geçti o ara sinirden hatırlayamıyorum. ‘Siktirin gidin’ diye elini kolunu savurdu, gitti. Annem çorbasını içtikten sonra geldi herhalde. ‘Sinirlenmiş olabilir, bazen böyle olabilir gel masaya yemek ye falan diyor’ Ben de ‘ben gurursuz muyum gelmiyorum masaya, ben naptım ona sinirlendirecek, gidecek bir yerim olsa beş dakika durmam bu evde dedim’. Şimdi de acaba sessiz kalsaydım, bir şey söylemese miydim diyorum. Ama ben hakarete gelemiyorum. Kendimi suçluyorum, yine babama merhamet duyduğum için kendimden nefret ediyorum.

Asla kendini suçlama.
Bence bu tarz durumlarda sessiz kalmak daha kötü. Karşındaki seni sindiriyor ve bir sonrakinde daha çok üzerine geliyor.
Annen, baban dahi olsa kimse sana hakaret edemez. Kimsenin haddine değil.

Aile arasında it köpek denilmesin ya. Adı üzerinde aile.
Tabiki denilmesin ama öyle bi zamandayızki
Hele şu bikaç gündür zaten ruh gibi dolasıyorum bu son haberlerden sonra
O yuzden belkide cok takılmadım ben babanızın o sözlerine

Asla kendini suçlama.
Bence bu tarz durumlarda sessiz kalmak daha kötü. Karşındaki seni sindiriyor ve bir sonrakinde daha çok üzerine geliyor.
Annen, baban dahi olsa kimse sana hakaret edemez. Kimsenin haddine değil.
Kendimi ezdirmediğim, sessiz kalmadığım için bu durumdayız onlara göre ama ben biraz iltimas göstersem daha kötü olacak farkındayım. Ki öyle bir anda sessiz kalayım gibi bir düşünce asla aklımdan geçmiyor. Elimde olmadan yükseliyorum, çünkü hiçbir canlı haketmiyor böyle bir muamele.

Böyle bir laf karşısında sakin kalabilen bana göre ermiş, evliya falandır.
Konularından hatırladığım kadarıyla babanın ve annenin genel olarak tutumu böyle.
Sana bir tavsiye vermeme izin verirsen, bence en iyisi bu lafları hiç duymamış gibi davranmak. Onları daha çok rahatsız eder bu, sallamadığını düşünürler.
Ya da karşılık verme dozajini arttırmak.

Son olarak forumda yazdıklarından çıkardığım kadarıyla tatlış, iyi bir hatunsun. Umarım en kısa zamanda hak ettiğin gibi, huzurlu bir ortamda ve çevrede yaşarsın. Bu tarz durumlar hayatının gerisinde kalır.

Sanki annen biraz ortalığı kızıştırıyor gibi, babanın huyunu biliyorsa iftar vakti niye ortalık kirleniyor diye söyleniyor, eğer kirlenmesini istemiyorsa kendisi yapsın. Anneler çocuklarla baba arasında köprü olur, ortalığı yatıştırır. Babana hiç değinmiyorum. Hiç gerek yokken hakaret etmesi falan. Sen iyi bile dayanmışsın, ikisinden de daha olgun ve aklı başında davranmışsın.

Annem bambaşka bir dünya zaten. Babamla aramızın olmadığını bile bile bu tür şeyler yapar biz yaka paça kavga edince oturur ağlar. Ondaki mantaliteyi anlayabilmiş değilim.

Annem bambaşka bir dünya zaten. Babamla aramızın olmadığını bile bile bu tür şeyler yapar biz yaka paça kavga edince oturur ağlar. Ondaki mantaliteyi anlayabilmiş değilim.
Annenle konuşsan; babamın sinirli olduğunu biliyorsun onun yanında üstüme gelmesen, anneler çocuklarının hatalarını örter hoş görür, bak biz kavga edince üzülüyorsun gibi konuşsan olmaz mı?

Ezanden önce müzikten rahatsız olmak ama aynı nefeste kızına "köpek" demek. Babanın kafası pırıl pırıl. Senin için üzüldüm, çünkü böyle anneden/babadan asaglayici konuşmalar bir çocuğu (ve bunun yaşı yok) ister istemez yaralar.. Cahil kelimeyi hiç sevmem, ama baban bunu cahillikten veya kendi de böyle gördüğü için yapıyordur. Bu saatden sonra değişmesi zor.

kirletmeyin arkadaş şu ocağı... yemek mi yapıyonuz savaş mı veriyonuz? daha bu akşam kavga ettim ablamla ... çay demlerken bile ocak batıyor... herşey bir yana da baban annenle kavganıza niye karışıyor ki? annen de demiş demek ki karışma biz öyle anlaşıyoruz diye.... huzurun olması için duymazdan gel,fazla karşılık verme... gidecek yerin,imkanında yoksa malesef alttan almak,kulak tıkamak zorundasın

Bundan sonrası için ne yemek yaparım ne de sohbetlerine katılırım.
Ama bu sizin ailenizle ilk kavganız değil. Acilen iş bulun kendinize ve sakın ha sakın bağımlı kalmayın babanıza.

Bundan sonrası için ne yemek yaparım ne de sohbetlerine katılırım.
Ama bu sizin ailenizle ilk kavganız değil. Acilen iş bulun kendinize ve sakın ha sakın bağımlı kalmayın babanıza.
Okuyorum kajmery. İlk yılım bitti henüz.

Babanem ve büyükbabam hiç böyle insanlar değil. Babam sevgisizliğinden yapıyor bunu. Benden başka kimseye de demez zaten.

İt ne demek ya evladısın sen onun çok kızdım orucunun ne manası kaldı şimdi kalp kırınca
Annen de niye öyle yapıyor bir su bir deterjan altı üstü silinir biter hangimiz yemek yaparken etrafı batırmıyoruz ki
Haklısın bence sen

Annenle konuşsan; babamın sinirli olduğunu biliyorsun onun yanında üstüme gelmesen, anneler çocuklarının hatalarını örter hoş görür, bak biz kavga edince üzülüyorsun gibi konuşsan olmaz mı?
Sürekli diyorum şöyle düşündüm de yapmam tamam dediğini hatırlayamadım. Sizce neden bir anne bile bile bunu yapar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…