Kendimi suçluyorum

İt ne demek ya evladısın sen onun çok kızdım orucunun ne manası kaldı şimdi kalp kırınca
Annen de niye öyle yapıyor bir su bir deterjan altı üstü silinir biter hangimiz yemek yaparken etrafı batırmıyoruz ki
Haklısın bence sen
Ki temizleyecektim ve acele yapıyordum. Pis bir insan değilim hiç.

Merhabalar, bugün iftar için soslu makarna yapıyordum. Evdeki herkesin damak zevkine uygun. Zaman da az kalmıştı acele acele yapıyordum, ocağa salça döküldü annem ‘sen mutfağa girince altüst oluyor, her yer her yerde’ diye yüksek sesle söyleniyordu. Mutfak ve dış kapı çok yakın birbirine babamın, kötü bir huyu diyemeyeceğim, kötü huylarından biri eve gelince dış kapının önünde durup içeriyi dinleyip girmesidir. Haliyle duydu. Her neyse girdi içeri, balkona çıktı mutfağın, dolaştı falan. Bir sorun yoktu gülümsüyordu. Annem tekrar söylenmeye başladı ‘hiç dikkat etmiyorsun, her yer battı’ falan. Ben de ‘yemek yaparken batar anne sonra temizlenir, temizleyeceğim işte’ dedim. Babam suratını o sevmediğim haline getirip ‘it gibi atılma’ dedi. Sinirlendim içeri geçtim. Annem çağırdı tamamla yemeği diye, sakinleşmek için müzik açmıştım içerde ama çok kısık. Cebime koydum öyle geçmişim mutfağa. Annemle nasıl bir konuşma geçti aralarında bilmiyorum ben sonuna yetiştim. Annem şey diyordu ‘biz öyle anlaşıyoruz’ babam da ‘sen yaptın işte bunu böyle’ Birden azarlar gibi ‘Bu müzik sesi nereden geliyor’ diye sordu. Benden geldiğini tamamen unutmuşum. Birkaç daha sorduktan sonra ‘benden’ dedim. ‘Yok işte kapat da dua et de zaman gelmiş de(ezandan bahsediyor ama daha okunmadı) ne müziği bu’ demeye başladı. O ara ne oldu tam hatırlamıyorum yine it falan demeye başladı. Sinirlendim ‘kim it’ diye bağırdım. ‘Sensin’ dedi. ‘Yemeyeceğim’ diye bağırdım içeri geçiyordum, mutfak havlusunu fırlattı, ben de aldım yere fırlattım. Kardeşim ağlamaya başladı ‘biz ablamla makarna yiyecektik, kavga etmeyin’ diye. Ben de odama geçtim kapımı kilitledim. Annem geldi ‘gel yemek yiyelim’ diyor ama azarlar bir ses tonu var. Gelirsin gelmem derken babam denecek insan geldi kapıyı zorluyor açmasam kırılacaktı. Açınca ‘22 yaşındayım bana neden it köpek diyorsun dedim’ ‘Öyle olduğun için’ dedi. Birkaç diyalog daha geçti o ara sinirden hatırlayamıyorum. ‘Siktirin gidin’ diye elini kolunu savurdu, gitti. Annem çorbasını içtikten sonra geldi herhalde. ‘Sinirlenmiş olabilir, bazen böyle olabilir gel masaya yemek ye falan diyor’ Ben de ‘ben gurursuz muyum gelmiyorum masaya, ben naptım ona sinirlendirecek, gidecek bir yerim olsa beş dakika durmam bu evde dedim’. Şimdi de acaba sessiz kalsaydım, bir şey söylemese miydim diyorum. Ama ben hakarete gelemiyorum. Kendimi suçluyorum, yine babama merhamet duyduğum için kendimden nefret ediyorum.
Hakaret dısında arada aılede boyle kavgalar olur. Onemlı olan yuze bakılmayacak soz soylememek. Bızde bugun esımle tartıstık hemde yol ortasında sonra yıne yanyana geldık uzatmadık yüz göz olmamak lazım canm sınırler bazen bırden gerılıyor farketmıyorsun o an ne olursa olsun dıyorsun. Bosver aldırma he de gec.

Bende babamla kavga edip 2,5 sene dayımla yaşadım gidilecek bir yer elbet vardır bunu bir düşün işe girip ayrı eve çikabilirsin hiç olmadı

Bende babamla kavga edip 2,5 sene dayımla yaşadım gidilecek bir yer elbet vardır bunu bir düşün işe girip ayrı eve çikabilirsin hiç olmadı
Babanem ve büyükbabam var kol kanat gerecek, onları da tehdit ediyor yüz vermeyin diye. Başka ailemden kimse yok o çeşit bir yakınlık gösterecek. Okuyorum şu an, okulum merkeze uzak ve okul iş aynı anda idare etmem mümkün değil, ders saatleri çok alakasız, devamsızlık sorunu var. Haftasonu çalışsam çok ufak paralar veriyorlar geçinemem.

Anneler şu b.... ocağa verdikleri değeri çocuklarına verseler keşke! Yaz aylarında iş bulup çalışın. Hem daha az muhattap olursunuz hem de para biriktirirsiniz.

Babanem ve büyükbabam var kol kanat gerecek, onları da tehdit ediyor yüz vermeyin diye. Başka ailemden kimse yok o çeşit bir yakınlık gösterecek. Okuyorum şu an, okulum merkeze uzak ve okul iş aynı anda idare etmem mümkün değil, ders saatleri çok alakasız, devamsızlık sorunu var. Haftasonu çalışsam çok ufak paralar veriyorlar geçinemem.
Babanne dede iyi seçenek napıcak insanları dövecek mi tehdit etse ne olacak ki yeter ki seni kabul etsinler ;)

Anneler şu b.... ocağa verdikleri değeri çocuklarına verseler keşke! Yaz aylarında iş bulup çalışın. Hem daha az muhattap olursunuz hem de para biriktirirsiniz.
Evet öyle bir planım var, birkaç dersin bütüne giricem. Sonrasında 2.5 ay gibi bir tatilim var değerlendiricem sanırım.

Babanne dede iyi seçenek napıcak insanları dövecek mi tehdit etse ne olacak ki yeter ki seni kabul etsinler ;)
Bibi açık konuşayım, böyle bir olay sonrasında ben tası tarağı topladım gittim babaneme. Ders çalışmam gereken bir dönemdi. Halamlar annemin evi diye adam akıllı uğramadıkları evden çıkmadılar. Babanem sakın kötü bir şey yapma başına bişi gelirse benden bilirler diye darladı beni. Birkaç şey daha oldu, halamlar sıktı canımı. En azından annem dedim, babam gelince odadan çıkmam dedim döndüm eve. Babanemi büyükbabamı ne kadar sevsem de sorumluluk almak istemiyorlar herhalde şu yaştan sonra. Zaten biri kalp hastası, biri sirozun son evresinde. Yük olurum gibi geliyor. Ki evimiz 3 dk mesafede. Öyle uzak, rahat kalabileceğim bir yerde değiller. Zaten babam babanemin ve büyükbabamın bana yaptığı yardımlardan hiç hoşnut değil. Para verirler verme diye darlar insanları, tartışırız onunla giderim anlatırım böyle böyle diye azar kayarlar, onlara yükselir çocuğun lafıyla hareket etmeyin diye. O yüzden bu evden ya kendim ayrılabilirim ya da yapacak bir şeyim yok.

Annen malesef babandan daha sorunlu onun durumunu bile bile maşesef bazı babalar böyle it öküz köpek birinci küfürleri ,babanı ipleme ama annenden daha çok kork hep taş koyacak her işine güvenme ,işini gücünü ayarla ayrı eve çık imkanın varsa tayinli bi iş bul ayrıl git

Annen malesef babandan daha sorunlu onun durumunu bile bile maşesef bazı babalar böyle it öküz köpek birinci küfürleri ,babanı ipleme ama annenden daha çok kork hep taş koyacak her işine güvenme ,işini gücünü ayarla ayrı eve çık imkanın varsa tayinli bi iş bul ayrıl git
İkisi o kadar garipler ki. Babam anneme sen yaptın bu kızı böyle dedi diye annem bana herhangi bir yakınlık göstermiyor. Annem babamın yanında bu saçmalıklarla tartışmamızı sağlayıp sonrasında perişan oluyor(hoş yazılanlardan sonra samimiyetine inanasım kalmadı) İkisi birlikte beni aileden soyutluyorlar. Ne kadar bilinçsiz ve körler. Keşke onların çocuğu olmasaydım.

İkisi o kadar garipler ki. Babam anneme sen yaptın bu kızı böyle dedi diye annem bana herhangi bir yakınlık göstermiyor. Annem babamın yanında bu saçmalıklarla tartışmamızı sağlayıp sonrasında perişan oluyor(hoş yazılanlardan sonra samimiyetine inanasım kalmadı) İkisi birlikte beni aileden soyutluyorlar. Ne kadar bilinçsiz ve körler. Keşke onların çocuğu olmasaydım.
Sizi manuple ediyorlar ,bazı aileler böyle yapar çocuğu bastırmak için aralarında pinpon topuna çevirir aralarında ,itildikçe yaranmaya çalışsın diye ,ne onlar değişir ne siz memnun edebilirsiniz

Valla hernekadar diyaloglar yanlışta olsa,yine de en doğru yer anne baba yanı.
Allah onları başımızdan eksik etmesin.
Kırar dökerler ama yine bir araya gelen tek şey aile.
Boşver söliceğini söylemişsin.
Daha sakin bi zamanda babanın o şekilde konuşmasından rahatsız oldugunu üzüldügünü söylersin.

Merhabalar, bugün iftar için soslu makarna yapıyordum. Evdeki herkesin damak zevkine uygun. Zaman da az kalmıştı acele acele yapıyordum, ocağa salça döküldü annem ‘sen mutfağa girince altüst oluyor, her yer her yerde’ diye yüksek sesle söyleniyordu. Mutfak ve dış kapı çok yakın birbirine babamın, kötü bir huyu diyemeyeceğim, kötü huylarından biri eve gelince dış kapının önünde durup içeriyi dinleyip girmesidir. Haliyle duydu. Her neyse girdi içeri, balkona çıktı mutfağın, dolaştı falan. Bir sorun yoktu gülümsüyordu. Annem tekrar söylenmeye başladı ‘hiç dikkat etmiyorsun, her yer battı’ falan. Ben de ‘yemek yaparken batar anne sonra temizlenir, temizleyeceğim işte’ dedim. Babam suratını o sevmediğim haline getirip ‘it gibi atılma’ dedi. Sinirlendim içeri geçtim. Annem çağırdı tamamla yemeği diye, sakinleşmek için müzik açmıştım içerde ama çok kısık. Cebime koydum öyle geçmişim mutfağa. Annemle nasıl bir konuşma geçti aralarında bilmiyorum ben sonuna yetiştim. Annem şey diyordu ‘biz öyle anlaşıyoruz’ babam da ‘sen yaptın işte bunu böyle’ Birden azarlar gibi ‘Bu müzik sesi nereden geliyor’ diye sordu. Benden geldiğini tamamen unutmuşum. Birkaç daha sorduktan sonra ‘benden’ dedim. ‘Yok işte kapat da dua et de zaman gelmiş de(ezandan bahsediyor ama daha okunmadı) ne müziği bu’ demeye başladı. O ara ne oldu tam hatırlamıyorum yine it falan demeye başladı. Sinirlendim ‘kim it’ diye bağırdım. ‘Sensin’ dedi. ‘Yemeyeceğim’ diye bağırdım içeri geçiyordum, mutfak havlusunu fırlattı, ben de aldım yere fırlattım. Kardeşim ağlamaya başladı ‘biz ablamla makarna yiyecektik, kavga etmeyin’ diye. Ben de odama geçtim kapımı kilitledim. Annem geldi ‘gel yemek yiyelim’ diyor ama azarlar bir ses tonu var. Gelirsin gelmem derken babam denecek insan geldi kapıyı zorluyor açmasam kırılacaktı. Açınca ‘22 yaşındayım bana neden it köpek diyorsun dedim’ ‘Öyle olduğun için’ dedi. Birkaç diyalog daha geçti o ara sinirden hatırlayamıyorum. ‘Siktirin gidin’ diye elini kolunu savurdu, gitti. Annem çorbasını içtikten sonra geldi herhalde. ‘Sinirlenmiş olabilir, bazen böyle olabilir gel masaya yemek ye falan diyor’ Ben de ‘ben gurursuz muyum gelmiyorum masaya, ben naptım ona sinirlendirecek, gidecek bir yerim olsa beş dakika durmam bu evde dedim’. Şimdi de acaba sessiz kalsaydım, bir şey söylemese miydim diyorum. Ama ben hakarete gelemiyorum. Kendimi suçluyorum, yine babama merhamet duyduğum için kendimden nefret ediyorum.
Anne babayı gaza veriyo gibi geldi bana. Hani dağıtıp annene toplatsan söylenmesini anlarım. Tepkinde gayet doğal bence 22 yaşında kızsın alınır insan yani.

Ah bu babalar.. Ne kadar severler çocuklarının kalbini kırmayı 😔 evet o senin baban sessiz kalsaydın da bu kadar şey duymayacaktın belki ama ne olursa olsun evladisin ayağın taşa değse ilk onun canı yanar. Ben babamla çok sorunlar yaşadım ama şuan gideceğim için annemden çok üzülüyor biliyorum daha detaylı anlatmayı isterdim babaların çocuklarını ne kadar sevdiklerini bil diye . Sana demem o ki insan büyüklerinin kıymetini geç anlamamalı o ne yaparsa ne derse desin senin üzüntünle dünyayı ayağa kaldıracağına emin olmalısın ..

Oluyor bazen bunlar keşke olmasa benimde babamla aram çok iyi değildir zamanında çok çektirdi ama şimdi yoğun bakımda bişey olacak diye çok korkuyoruz. Bu arada lost ve desmond hume hastasıyım seni de öpüyorum 😘

Ezan vaktinde müzik dinlenmez ama it denilir evet.

Madem babanızın huyunu biliyorsunuz , hep susun, duymamazlıktan gelin. Zor elbet, çok zor ama kendi ayaklarınızın üstünde durana kadar mecbursunuz.

En çokta kardeşim için susardım sanırım, sözü içime dokundu.

bir benzeri annemle benim aramda gecti 2 bucuk ay once . O gunden beri evi otel gibi kullaniyorum. Kesinlikle bir cumle dahi kurmadim. Ramazan dahil belki 5-6 kere sofrasina oturdum. onda da "elinize saglik" deyip odama gittim.... eve geldigim saat 11-12... bazen hic gelmiyorum...
Tepki verme, tepki verme anlamiyorlar ki bunlar. Sinirleri gecince herseyi oldu bitti sayiyorlar. O yuzden ben de tepkimi koydum. Disarida cok mutlu oldugumu,mahallenin basina gelince ruhumun daraldigini,arkadaslarimla hatta sevgililerimle bile kavga edip hakaret etmeden-isitmeden ilişkimi bitirdigimi ,her sene en az iki defa boyle salak muhabbetlere tanik olmak istemedigimi, bu evden ayrilmam gerektigini, eger bugun 'babamin hatri' vs vs gibi seylerle hakaretleri yutarsam yarin bir gun mutsuz evliliğimde de 'colugumun cocugumun hatri' diye cekecegimi, bir adim atip evden ayrilmam gerektigini soyledim.
Simdilik gercekten de evdeki huzur icin cabalayan babamin hatrina hala evdeyim,ama bir koseye yeni eve cikarsam depozito-kira odeyecek kadar bir para ayirdim. Onlara da soyledim. Bir daha bu tarz gereksiz bir kavganin icine girersem gidecegimi ve bunun tamamen benim degil annemin yaptigi birsey yuzinden olacagini soyledim. Cunku gercekten de ben kavga cikartacak davranislarda bulunmam. Ya da bir saygisizlik yapip sesimi yukseltmem- kişkirtilmadiysam.
Simdi bunca zaman sonra yeni yeni "acaba hatali miyim?" Diye dusundu de etrafimda donmeye basladi annem. Gecenlerde whatsapptan duygusal bir mesaj atmis kendince. Dunyada beni en cok seven kisinin kendisi oldugunu iddia etmis. Ben de sinir anıyla bana soyledigi laflardan birkac kuple yazip "beni dunyada en cok seven insandan duydugum laflar buysa bir kose basinda intihar etmemin daha hayırlı oldugunu" soyledim.

Bence sen de tepkini belli et. Biz tepkimizi belli etmeyince yaptiklarinin yanlis oldugunu anlamiyorlar bile.
Bu arada ogrenciysen ve istanbulda ankaradaysan cok fazla ajans var. Stand hostesi-palyaco- hediye dagitim elemani- konser seminer gorevlisi falan olabilirsin. Birileriyle eve cikmak o kadar da pahalli birşey degil. Ozellikle su yaz doneminde hazir kurulu odasi olan ama arkadaslari mezun olan ya da ayrilan coook kisi vardir

It diyen babaya:

" it değilim baba. It oğlu itim" denirse ne olur acaba. Konuyu okuyunca birden aklima geldi.

Ama sen sakin babana söyleme. Hiçbir babaya böyle denmez.

Anneniz anne olsa ortalığı dağıtmak yerine toplar. Nolmuş aygaz yağ olunca aygaz zaten bunun için var iyi o zaman tuvalette pislenmesin diye çişimizi yapıp kirletmeyelimm. Annenize çok kızdım çok her defasinda görüyorum ki doğurmakla anne olunmuyormus.

Back
X