Kendimi Sürekli Yük Gibi Hissediyorum

bununda hiç duymadım😅
buna da bakacağım teşekkür ediyorum 🌸🌸
Terapiye gittiğimde bir bayan ile sohbetim olmustu isyeri varmış ama hem ailesine hem çalışanlarına laf soyleyemiyor hatta alttan alıyor sürekli özür diliyorum demişti boyun eğicilik şeması için sema terapi görüyormuş bu yüzden ben de merak edip sormuştum en kolay kırılan sema bu demişti psikiyatrist aklımda kalmış yazayım dedim

Terapiye gittiğimde bir bayan ile sohbetim olmustu isyeri varmış ama hem ailesine hem çalışanlarına laf soyleyemiyor hatta alttan alıyor sürekli özür diliyorum demişti boyun eğicilik şeması için sema terapi görüyormuş bu yüzden ben de merak edip sormuştum en kolay kırılan sema bu demişti psikiyatrist aklımda kalmış yazayım dedim
teşekkür ederim , iyiki yazdınız 💜

Empati kurabilmeniz gerçekten cok guzel bir yetenek, çoğu insan bundan mahrum. Size ters gelen her olayda farkli bir açıdan bakmaya çalışın. Tasinma konusuna yaptığım yorumda bende anne oldugumu ozellikle vurgulamistim. Bir annenin gözünden evladina bakisini gorun istemiştim. Mirkelam bir sarkisinda "kıvrıl fakat kırılma" diyor. Ayni seyi sizede önereceğim, katı oldugunuz yerleri esnetmeye çalışın, size zarar verdigi yerde ise esnemeyi bırakın. Misal aile evinde kalip 4000tl para verebilirsiniz hatta vermelisiniz de buraya kadar tamam ama kedi mamasini (kopekte olabilir hatırlayamadım) karşıladığınız yerde butceniz sarsiliyorsa bunu yapmayin. Siz yokken mama alinmiyor mu? Aliniyor. Siz zaten fazla fazla eve katkida bulunuyor musunuz? Evet. O zaman ben yük gibi hissediyorum diye rahatsiz olmayın. Ben bu evin evladiyim, elimden geleni yapıyorum, annem ve babam beni koşulsuz seviyor, onlar bana ben onlara yuk degilim gibi olumlama yapabilirsiniz.
Bu yuk hissetme kismini aşmanız lazim. Ileride evleneceksiniz, cocuklariniz olacak, o zaman durum daha vahim bir hal alır. Yeri gelecek dogum yapip calismaya ara verdiginiz icin eşinizden para alacaksiniz, yeri gelecek esiniz sizin sondanızı ya da kustugunuz yeri temizleyecek. Kendinizi kotu hissettiginiz her an sirtiniza yük olur, kambur kalırsınız.
Bir aile evladi eger hayirsiz, ipsiz sapsiz degilse omur boyu cocugunun peşinde olur, düştüğü yerden kalkmasi icin elini uzatir, yeri gelir maddi yeri gelir manevi destekler. Bunu seve seve yapar. Evladinin iyi oldugunu, mutlu oldugunu, hayatini duzene koyduğunu gormek ister.

sonradan değişen kisimlar elbet var. Ozellikle anne oldukran sonra katılık azaliyor. O kadar beklemenize gerek yok. Etrafiniza bir bakin gercekten kotu, bencil insanlar ben herseye layigim deyip, sahip olabiliyor. Siz neden en iyisine layik olmayasiniz ki? Ustelik o insanlardan daha iyisiniz, bencil degilsiniz.
yazdıklarınıza katılamıyorum. kız evlat diye, çalışıyor diye, belli bir yaşa geldi diye maddi yardımı bırak manevi yardımda bulunmayan ailelerde var. ikinci çocuğumu doğurduğumda çok zorlanıştım birgün annemle konuşurken doğurduysan bakacaksın demişti uzaktan. çok üzülürüm hala. sanki ben sokağa atacam dedim

bizim nesil sıkıntılı. büyütülürken yapılan çok hata var. ne kadar kendimizi eğitirsek eğitelim mutlaka bir yerde hata veriyoruz

hepimize iyi bir terapi şart bence

yazdıklarınıza katılamıyorum. kız evlat diye, çalışıyor diye, belli bir yaşa geldi diye maddi yardımı bırak manevi yardımda bulunmayan ailelerde var. ikinci çocuğumu doğurduğumda çok zorlanıştım birgün annemle konuşurken doğurduysan bakacaksın demişti uzaktan. çok üzülürüm hala. sanki ben sokağa atacam dedim

bizim nesil sıkıntılı. büyütülürken yapılan çok hata var. ne kadar kendimizi eğitirsek eğitelim mutlaka bir yerde hata veriyoruz

Cok uzun yazdigim icin detay vermedim o yorumda. Şöyle anlatayim, ulkede mevcut durumu baz alip yorum yaptim. Kizim asgari ücretle izmirde işe girse ayri eve cikamaz, kiralari karsilayip gecinemez, ne yaparsan yap diyemem ki. Yanimda kalmaya devam eder, bu bana yük olmaz. Isten ayrilabilri/atılabilir yine yanimda kalir, yeni is bulana kadar maddi destekte sağlarım. Bosanirsa kapim aciktir. Cocuk sahibi olduktan sonra işe donerse ve aldigi maas bakiciyi karşılamazsa torunuma bakmaya da giderim(calismiyorsam). Ustte yazdiklarim kismen benim yasadiklarim. Issiz kaldim, bosandim annemin yanina döndüm birsure nafaka+annemin emekli maasi ile gecindik, şimdi ufak tefek isler almaya basladim evden çalışıyorum yaptigim is basvurularina geri donus olana kadar home office im, mirasimiz hayatta iken bölündü bana bir ev düştü su an orada oturuyorum. Bazen bana bazen diger kuzenime hangimizin ihtiyaci varsa alindi, destek olundu yeri geldi ben altinlarimi satip destek aileme destek oldum. Hic yuk gibi hissettirmediler bize. Aksi bana rahatsiz edici geliyor. Cocugum ipsiz sapsiz, kac yasina gelmis calismadan yan gelip yatiyorsa(saglik sorunu, is bulamama hariç) bana yük olur ama isi gucu vardir kendini çeviremiyordur seve seve destek olurum.

Kiz evladina deger vermeyen insanlar var evet ama konu sahibinde bunu hissetmedigim icin o yonde bir yorum yapmadim ona. Annenizin tepkisine üzüldüm belki yasindan/hastaliklarindan dolayi size destek olamayacak durumdadir ve bunu dert ifade etmistir :(

Bu arada kalinlastirdigim kisima %100 katılıyorum. Benim ustumde de hala etkileri var. Geceleri evde asla terlikle yuruyemem, alt komsu rahatsiz olur diye. Yuksek sesle konusmam, balkondayken komsum seslenirse cevap verirken cekinirim, birilerini rahatsiz edecekmisim hissini bir turlu atamiyorum. Buda cocukken maruz kaldigim seylerden kaynaklaniyor.

Bu arada kalinlastirdigim kisima %100 katılıyorum. Benim ustumde de hala etkileri var. Geceleri evde asla terlikle yuruyemem, alt komsu rahatsiz olur diye. Yuksek sesle konusmam, balkondayken komsum seslenirse cevap verirken cekinirim, birilerini rahatsiz edecekmisim hissini bir turlu atamiyorum. Buda cocukken maruz kaldigim seylerden kaynaklaniyor.
gece duş almıyorum su sesi komşuya gidecek diye :KK14:
biri evimde müzik açsa direkt strese giriyorum saatten bağımsız komşu rahatsız olacak diye :KK43:

Back
X