Kendinden çok başkasını mutlu etme çabası:/

Siz de harbiden sivri köşeymişsiniz.. her şeyin fazlası zarar

Alakasiz ama burcun nedir

Yengeç ( müsebbibim..) )

Tahmin ettim bende yengecim ayni seyleri bende yapiyorum. Karsilik gordukce de mutlu oluyorum :) bencil olamiyoruz , sevdiklerimize karsi savurganiz. Yeri gelir kendime bisey almam ama baskalarina acimadan alirim :)

Bunu soylersem kırılir. Bunu yapmayayim. Hayir dersem uzulur diye diye omur geciyor. Ve cok ilginc ki baskalari seni bu konularda anlamiyor.

Yani dunyanin biyerinde yangin ciksa oturup agliyorsun icin yana yana herkes ne var bunda ya diyor bu bir ornekti :)

Ben daha cozemedim cozersen haberim olsun :)

Bu arada bu davranışlarımın açığa çıkması için ilk kural karşımda sevdiğim biri olması. Yani nefret ettiğim bir insanla kavga etmeye çekinmek, kırılıp kırılıp içe atmak, hayır diyemediğinden ezilip büzülmekle, zayıflıkla ilgili değil .. seviyorum, incitmeyeyim tarzında ilerliyor.

Ben de geçen ağır yaşamlarda biri öldü diye yatağa girip ağladım..

Seni çok iyi anlıyorum, çözersem kesinlikle burada bir güncelleme yaparım:)

Kurutma makinesi mevzusunu ben bile unutmuştum. Gelgelelim turkiyeye geldiğini bdv den ögrendim. Bak biraz zorlasam ona kırılabilirim

çocukluğunuzda aile ici sevgi durumu bunun belirleyicisi. Kosulsuz sevgi alinip alinmadigi belirleyici.
Aile icinde -sunu yaparsan, seni severim- tarzı muameleye maruz kalan bazı cocuklar hep sevileyim diye fedakar oluyorlarmis.

yaptıklarınızdan mutluysanız neden takıntı yaptınız.
siz normalsiniz bence
duyarlı deger veren saygılı normal bir insansınız yapmaya da devam edinin insanın ailesi sevdigi arkadaşlarına önem vermesi degişmeli denilecek huy yada karakter degildir bence.
aslında tanışsak mı?
arkadaş olurduk sizden bana da bulaşırdı bu huylar
size bakın aynı şeyleri size yapardım bende

Bende böyleyim..Doğan Cüceloglu der ki: hayır demeyi öğrenmek için içinizdeki evet 'i kesfetmeniz lazım.
neyi istemediğinizi neyi istediğimizi iyi bilmemiz lazım.
Sana kucuk bir olayimi anlatayim
Evim oğlumun okulunun dibinde ve okuldan arkadaşlık ettiğim bir veli ile sık sık görüşürüz.son zamanlarda benim hazirlandigim sınav durumu yüzünden pek gorusmuyordum.sonra bu bayan beni ara ara arayıp evine davet ediyordu.bazi akşamları çocuğu okuldan benim almamı günde carsida ya da annesinde olduğunu söylüyordu.bir iki kere yaptım bir de şunu farkettim beni evine davet ettiği zamanların ertesi günü oğlunu okuldan alır mısın diye mesaj atıyordu..yani önceden planlıyordu. Sinsi pislik
Bu durum beni çok rahatsız etti ama bu turlu hayır programim var diyemedim.niye diyemitorum anlayamiyordum ama çok çok sinirleniyordum.
Sonunda mesaj yazarak musait olmadığımı soyledim.bir daha hiç aramadım okulda da sadece merhabalmstim.

Bu halimizi aşmazsak bazı sinsiler bu durumu kullanır.asmak zorundayız.

çocukluğunuzda aile ici sevgi durumu bunun belirleyicisi. Kosulsuz sevgi alinip alinmadigi belirleyici.
Aile icinde -sunu yaparsan, seni severim- tarzı muameleye maruz kalan bazı cocuklar hep sevileyim diye fedakar oluyorlarmis.
Öyle mi gercekten .bı yerde mi okudunuz ..paylaşırsaniz sevinirim

Kesinlikle doğru bu tespit. Bir pedagogun kitabında okumuştum. Hatta bunu çocukluk dramı olarak adlandırmıştı maalesef.

Inanamiyorum sen benmisin yoksa ben senmiyim 17yasindan baba konusuna kadar tipa tip ayniyiz

Bu baskasının duygusundan kendını sorumlu hissetme . Duyguların manıpule edilmiş olması diye ifade edilen durum. Ben de aynı konudan müzdaribim. Bu terimlerle arayarak aydınlatıcı makaleler okuyabilirsiniz

Sevgi aramak bence sevilmeme korkusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…