- Konu Sahibi buse_burcu
-
inşallah tutar canım bu sefer hayırlısıyla:Saruboceq:arkadaşlar yarın 2.aşılamam yapılacak ne olur allah rızası için dua edin
inşallah bu sefer meleğime kavuşurum o günleri görürmüyüm acaba hayal gibi geliyor
inşallah bu sefer hayallerim gerçek olur:Saruboceq:
merhabalar!sağlıkçı olarak bu süreci ben de yaşıyorum.elbetteki yıprandım.benim pcoslu olmam hormonlarım olumsuz etkilememiş,yumurtlamam döngüm çok düzgün,boyutlaru da önemsenmeyecek kadar.bi tedavi vermemişlersi.oluruna bırakmıştılar.hsg de sol tüpten zorlu geçiş olmuş,sağ yumurtalığımda yapışıklık varmış ve endometrıozis başlangıcı varmı die laparoskopi oldum.şükürler olsun yokmuş.tüpüm biraz eğriymiş düzeltmişler.benim ağrı eşiğim çok düşük olduğu için çok acı çektim 5gün kadar uyuyamadım 2gün hastanede kaldım.çok gerekli değilse bıçak altına yatmayın derim.umarım fikir olmuştur durumum.allah hepimize hayırla ve sağlıkla nasip etsin tez zamandakızlar bu seferde hamile olamazsam memlekete gidip laparoskopi olucam aranızda pcolu olup laparoskopiyle kistlerini aldıran varmı zor bi işlem mi hastanede yatılıyormu
merhabalar!sağlıkçı olarak bu süreci ben de yaşıyorum.elbetteki yıprandım.benim pcoslu olmam hormonlarım olumsuz etkilememiş,yumurtlamam döngüm çok düzgün,boyutlaru da önemsenmeyecek kadar.bi tedavi vermemişlersi.oluruna bırakmıştılar.hsg de sol tüpten zorlu geçiş olmuş,sağ yumurtalığımda yapışıklık varmış ve endometrıozis başlangıcı varmı die laparoskopi oldum.şükürler olsun yokmuş.tüpüm biraz eğriymiş düzeltmişler.benim ağrı eşiğim çok düşük olduğu için çok acı çektim 5gün kadar uyuyamadım 2gün hastanede kaldım.çok gerekli değilse bıçak altına yatmayın derim.umarım fikir olmuştur durumum.allah hepimize hayırla ve sağlıkla nasip etsin tez zamandakızlar bu seferde hamile olamazsam memlekete gidip laparoskopi olucam aranızda pcolu olup laparoskopiyle kistlerini aldıran varmı zor bi işlem mi hastanede yatılıyormu
merhabalar!sağlıkçı olarak bu süreci ben de yaşıyorum.elbetteki yıprandım.benim pcoslu olmam hormonlarım olumsuz etkilememiş,yumurtlamam döngüm çok düzgün,boyutlaru da önemsenmeyecek kadar.bi tedavi vermemişlersi.oluruna bırakmıştılar.hsg de sol tüpten zorlu geçiş olmuş,sağ yumurtalığımda yapışıklık varmış ve endometrıozis başlangıcı varmı die laparoskopi oldum.şükürler olsun yokmuş.tüpüm biraz eğriymiş düzeltmişler.benim ağrı eşiğim çok düşük olduğu için çok acı çektim 5gün kadar uyuyamadım 2gün hastanede kaldım.çok gerekli değilse bıçak altına yatmayın derim.umarım fikir olmuştur durumum.allah hepimize hayırla ve sağlıkla nasip etsin tez zamanda
hayır bebek olmadı daha.5.kez klomen kullanışım olacak bu ay.4.kullanışımda aşılama yaptım ama negatif.aşılama yaptığım ay soldaki yumurtam dominanttı ve malum sol tüpümden zorlanarak geçmiştı hsgde sıvım.ama buay çok umutluyum çünkü sağdaki yumurtam dominant inş döllenme gerçekleşir inş.sabırla umutla bekliyorum...ve bence benim en büyük problemim stres yapmış olmam kortizolum(stres hormonu) 5 katına çıkmıştıobsesiflikten kurtulup tevekkül etmem lazım in. bu ay becerecem
inş canımhayırlısı olsun canım.daha çok erken,stres olmamak lazım elde değil ama bebek için her şeyi yapmalıyız.bende 1 kez aşılama oldum ama iğnelerden dolayı aşırı uyarılma olduğu için tutmadı.rabbim hayırlısını nasip etsin işallah en kısa zamanda hepimiz anne oluruz.:Saruboceq:
inş canım
beni 5 aylık evliyken ki korunuyoduk pcoslusun diyerek telaşa koydular .her yöntemi uygulaya uygulaya 1 yıl geçirdik
ben pcosumu bilmiyodum ki korunduğumda(keşke o süreçte ben doğum kontrol hapı kullansaydım)pkolu olunca korunmak boşa zaman geçirmek gibi bişey.daha fazla olmamış evleneli olur işallah.bide hormonlarını etkilememiş ya merak etme gelir en kısa zamanda bebişin.
ben pcosumu bilmiyodum ki korunduğumda(keşke o süreçte ben doğum kontrol hapı kullansaydım)
böbrek taşım için ultrasona girdim o zaman radyolog gördü,jinekoloğa konsulte etti.o gün bugündür endişelendirildim,asistanlar proflar...biri pcoslusun diğeri değilsin sil kafan dedi...bi girdaba girdim böylece....imtihan galiba çoğu zaman unutsak bile...senin problemin ne tam olarak ne tedavi gördün?
anladım.yumurtlamanda problem varsa ki klomen ve iğneden de fayda görmemişsen kilo problemin varsa ve kistler büyük boyuttaysa şeker ilacıyla oluruna bırak .tümm tetkiklerini yaptığından emin ol.doğufertilde hocalar ücretsiz muayene edip yönlendiriyorlar.şunu söyle:eşim tedaviye yanaşmıyor bi süre beklemek zorundayım bu süreçte yapmam gerekn tetkikler neler.yoksa sorunu bulmadan tüp bebek veya aşılamaya yönlendiriyorlar(ticari kaygılar).çünkü (ki araştırmışsındır,biliyorsundur) pcosla beraber prolaktın yüksekliği yaşanıyor dönem dönem(farkedemiyor drlar),insülin direnci,hipertroid de problem oluyor.yapacaksan da aşılama yerine tüpbebğe mikroenjeksiyona yönel.tetkik sonuçlarına göre önce alınması gerekiyorsa kıstlerini aldır...çokk karışık bi problem.her şey bi yana nasip kısmet diyorumhımmm anladım ama doğum kontrol hapıda çare değilki ben dünya bi doğum kontrol hapı içtim.gerçi siz daha iyi bilirsinizde kendimce öyle düşünüyorum.dediğim gibi pkoluyum klomenle tedavi görmeye başladım düşük dozajlarda sonuç alamadık.gittiğimiz doktor bilirsin belki banu atay 10 gün iğne vurun dedi ondada aşırı uyarılma oldu.kendiliğinden olur dedi bıraktık tedaviyi.sonra 2007 de başka doktora gittik feza buraka oda klomenle düşük dozajlarda başladı sonuç alamayınca günde 4 taneye çıkardı.her ay 2 tane yumurtam oldu.bu ay tamam dediğimizde hep hüsran oldu.aşılama yapalım dedi tamam dedik,klomen +4 gün iğne sonuç aşırı uyarılma ve negatif.2.aşılamayı yapalım dedi arkasından bu defa 10 gün iğne diyince bizde ara verelim dedik.adetlerim gecikince doktora gittim tahlil yapıldı hipertroid çıktı.şimdi nisandan beri ilaç kullanıyorum.bebek tedavisi için bu tedavinin bitmesini bekliyorum.şu an cyclo-progynova kullanıyorum.ne uzun yazdım dimibilmiyorumkismile
anladım.yumurtlamanda problem varsa ki klomen ve iğneden de fayda görmemişsen kilo problemin varsa ve kistler büyük boyuttaysa şeker ilacıyla oluruna bırak .tümm tetkiklerini yaptığından emin ol.doğufertilde hocalar ücretsiz muayene edip yönlendiriyorlar.şunu söyle:eşim tedaviye yanaşmıyor bi süre beklemek zorundayım bu süreçte yapmam gerekn tetkikler neler.yoksa sorunu bulmadan tüp bebek veya aşılamaya yönlendiriyorlar(ticari kaygılar).çünkü (ki araştırmışsındır,biliyorsundur) pcosla beraber prolaktın yüksekliği yaşanıyor dönem dönem(farkedemiyor drlar),insülin direnci,hipertroid de problem oluyor.yapacaksan da aşılama yerine tüpbebğe mikroenjeksiyona yönel.tetkik sonuçlarına göre önce alınması gerekiyorsa kıstlerini aldır...çokk karışık bi problem.her şey bi yana nasip kısmet diyorum
Canım Allah yardımcın olsun .İnsan pcos lu ise bu bebek meselesinden neler çekiyor neler.Bende çok iyi bilirim...ve bu günlerde bende benzer bir girdaptayım....kilo problemim yok 53 kiloyum.kistler var ama mmlik boyuttalar.haklısın para için doğru dürüst hormon tahlili bile yapmadılar.oysaki hipertroidle aşılama olmuşum.değerim çok yüksekti.genel cerrah bu sonuçla gebe kalamazsın dedi.prolaktin geçen ay 18 lerde çıktı yükselince gecikme yapıyor.genel cerrah uzmanı tedavi için bekle troid tedavin bitsin öyle başla diyor.onu bekliyorum.geçen ay gittiğim doktor tüp bebek önerdi bakalım işte.desteğin için saol işallah en kısa zamanda seninde bebiş gelir.ilk patiğini ben örerim bebişinin:hulya:
benim bi tanıdık bir sabah geldi eczacı olduğum için bana danışmak istemiş.kızı pcoslu evlenmiş ona pcoslusun çocuğun olmaz demişler,o da korunmayayım demiş ve ilk aydan hamile kalmış evliliğim oturmadı,eşim değişti,kredi borçlarımız var bebeği aldıralım diyormuş kızı.eşine de söylememiş gebeliğini.adam ise çok istiyor(tabi ben içten Rabbim diyorum).sakın aldırmayın dedim sonra çok zorlanırda olmaz dedim rızık allahtandır dedim öyle böyle kızıyla da konuştum ikna oldular ve şuan 5 aylık hamile..nasip meselesi...Canım Allah yardımcın olsun .İnsan pcos lu ise bu bebek meselesinden neler çekiyor neler.Bende çok iyi bilirim...ve bu günlerde bende benzer bir girdaptayım....
bana en çok umut veren şeylerden biride ne biliyomusun:2 ,3 yıl önce pco yüzünden forumlarda paylaşımlarda bulunan arkadaşların şu an kullandıkları fotoğraflarda kucaklarında bebişleri var.Bende neden olmasın diyorum,umutluyum,lütfen umudunu kaybetmeyerimseniben
[ı]saol canımcım:)bence madem beklıyorsun araŞtırmaya gıt,tÜm tetkıklerını etraflıca yaptırbu arada .hormon bozukluĞu durumunda endokrıncılere yÖnlendırıyorlar.tertemız bır kafayla [ı][/ı][/ı].prolaktının adetten sonra gÜn ıÇerısınde 3 kez ÖlÇÜlmesı gerekıyormuŞ.bazan problem var bazense problemsız gÖrÜlebılıyorkilo problemim yok 53 kiloyum.kistler var ama mmlik boyuttalar.haklısın para için doğru dürüst hormon tahlili bile yapmadılar.oysaki hipertroidle aşılama olmuşum.değerim çok yüksekti.genel cerrah bu sonuçla gebe kalamazsın dedi.prolaktin geçen ay 18 lerde çıktı yükselince gecikme yapıyor.genel cerrah uzmanı tedavi için bekle troid tedavin bitsin öyle başla diyor.onu bekliyorum.geçen ay gittiğim doktor tüp bebek önerdi bakalım işte.desteğin için saol işallah en kısa zamanda seninde bebiş gelir.ilk patiğini ben örerim bebişinin:hulya:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?