- Konu Sahibi buse_burcu
-
feriferi canım hoşgeldin aramıza canım inşallah sonucun pozitif olur bize hamile haberini verirsin canım ohss ne oluyo hiçbizaman umudunu yitirme 1. olmazsa 2.de oda olmazsa 3.de olacak gelecek yavrularımız
ferifericim hosgeldın cnm mini aılemıze busenınde dedıgı gıbı umudunu yıtırme cnm çalışmalara devam...
kızlar ya bide ovülasyon testi dıe bişe varmış duydunuzmu.ben bu ay almayı düşünüyom.bu test ilişkiye girmemız gereken(yumurtanın catladıgı) zamnları gösterıyomuş mesela test hergun yapılıo çift çizgi cıktıgı günler ilişkiye gırılıo.şansın artıyokaydirigubbakcemile3
bılen gören yapan varmı?
kızlar ben üç ay önce memleketime gitmiştim bide orda muayne olayım dedim prof doktor tahlillerim sonuçlarımı gösterdim tedavi aşamalarımı kullandığım ilaçları iğneleri gösterdim bu tedaviyle hiç bi sonuç alamazsın dedi eşimin sperm tahlilini istedi benim rahim filmimi istedi tüplerin açık olup olmadığını öğrenmek için bide laporoskopi olacaksın kistleri temizlenecek sonra tedaviye başlayacaksın dedi bu ayda olmazsa aşılamaya geçmeden laporoskopi mi olsam ne dersiniz akıl verin bana canlarım
arkadaşlar merhaba ben de aranıza yeni katıldım. üç aşılama ve bir de tüp bebek denemem var tabi ki hepsi de negatif. şuanda beklemedeyim. OHSS riskine karşı denemelerinizde dikkatli olmanızı, doktorunuzu iyi seçmenizi ve özellikle ilaç dozunun iyi ayarlanması konusunda dikkatli olmanızı öneririm.
deneme yapanların hayırlı sonuçlar almasını dilerim.
Teşekkürler. tedavi sırasında kullanılan ilaçlar dolayısıyla yumurtalıklar fazla şişiyor ve su toplamaya başlıyor. doktorların şişme olarak tabir ediyorlar. karın boşluğunda ve oradan da diyafram aracılığıyla cigerlere su doluyor. buna OHSS deniliyor. ben her ikisini de yaşadım litrelerce su çekildi karnımdan ve cigerlerimden. yaşadığım bu sıkıntılardan dolayı canım çok sıkılıyor. tekrar aynılarını yaşamaktan korkuyorum ama haklısın umudumuzu hiç kaybetmemeliyiz.
canim ovülasyon testlerini bende cok arastirdim,arkadaslarada danistim ama adetlerim düzensiz oldugundan-ki aylarca olmadigim oluyor-pek bi ise yaramayacagini söylediler..hergünde acaba catladimi,acaba büyüdümü diye test yapmakta isime gelmedi acikcasi...
bilmiyorum yaa,kafam cok karisik her konuda:uhm:
Aramıza hoşgeldin Feriferi a.s.
Canım belki okumuşsundur;bende üç negatif aşılama bir tüp bebek tedavisi gördüm.Aşılamalarda hiçbir sorun yaşamadım gayet rahattım zatende tutmadı.Ama tüp bebekte neyazıkki bende ohss oldum o yüzden seni çok iyi anlıyorum çok zor günlerdi hatırlamak bile istemiyorum.Tüp bebeği ekim 2008 de yaptırmıştık ikizlerime hamile kaldım ama 9. haftada kalp atışları durduğu için aldılar,sonrasında içimde parça kaldığı için tekrardan bi operasyon daha geçirdim.Doktorum ikinci deneme için şubatta çağırmıştı ama sırf bu ohss korkusundan dolayı hala kararsızım çünkü transferden sonra şiddetli ohss oldum karnım dokuz aylık gibi olmuştu,dayanılmaz ağrılarım vardı,nefes alamıyordum bikaçkere hastanede yattım hamileliğimin bile tadını çıkaramadım maalesef senağlama
Şu an hala dinlenme aşamasındayım cesaret edebilirsem temmuz gibi ikinci deneme için başlamayı düşünüyorum kısmetse..bu arada genetik test adı altında bi takım testler var onlar araştırılıyor bebekleri neden kaybettiğimizle alakalı temmuza kadar onlarında sonucu çıkacak bakalım...
biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz gerisi allaha kalmış canım o yüzden fazlada kafaya takmaya gerek yok...
kızlar benim kırmızılar gelecek sanırım belim ağrıyo aşılama yolu göründü bana
arkadaslar bende polikistik over hastasıydım tüylenme kilo alımı hersey mevcut allaha sükür
yedi yıl hic cocuğumuz olmadı asılamalar filan hepsi bos en son doktorum glukofen kullanmamı istedi bende yan etkileri cok oldugu halde genede kullandım ve sonuc iki ay sonra hamile ama sürekli düsük tehlikesi ve proğestoron eksikliği yüzünden
erken doğum ve kızımızı kaybettik
iki yıl sonra yine günüm gecmeye basladı bu arada birde dış gebelik gecirdim normalde pco adet düzensizligi olur ama benim yıllarca tedaviden dolayı bu proplemim olmadı günüm gecmeye basladı ve ben hemen evde bulunan progestan almaya basladım doktora gittigimde kullandığım ilacımı söyledim eğer kullanmasaydın bebek düserdi dedi pco östoren üretimi fazla
sürekli yumurta üretiyor oda hastalığını tetikliyor dedi
bebeyi gelistirecek ve düsügü önleyecek progestoron eksikligi olur sen onu takviye etmisin dedi ve su an kızım dört yasında darısıda sizlere
bence doktoruzla konusunve size progestoron tedavisi uygulasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?