Kendine Güvenen Pkolu Hanımlar

Merhaba arkadaşlar,

Ben 30 yaşında, 27 haftalık hamile, eski bir PKO hastasıyım.

25 yaşında evlendim, evlenmeden bir yıl kadar önce 24 yaşımdayken adet düzensizliği (bazen 15-20 gün gecikme, bazen 2 ay arayla regl oluyordum) , aşırı tüylenme, kilo alma , yüzümde sivilceler, saçlarımın ve cildimin aşırı yağlanması vs şikayetlerle doktora gittiğimde, yapılan kan tahlilleri ve ultrason sonrasında PKO teşhisi konuldu.

Doktorum bu konuda çok deneyimliydi ve bu benim için çok büyük bir şanstı. Bekarken ve hamilelik düşünmüyorken bu tedaviye başlamak her zaman daha kolay sonuç veriyormuş. Hemen Glugophage ve Diane35 ile tedaviye başladık. Glukophage glisemik endeksi düzenlemek ve insilün direncinin kırmak için bu tedavide çok önemli bir faktör. Ama doz ayarlamasını iyi yapmak gerekiyor, zira ben ilacı kullandığım ilk 10 gün ruh gibiydim, sürekli midem bulandı, kustum, uyanıkken rüyalar, halüsünasyonlar gördüm falan. Sonra doktora bunları söylediğimde dozu tekrar ayarladı ve hiç sıkıntı yaşamadım. Tam 6 ay, her iki ilacı da kullandım, her ay düzenli kontrole gittim, hormon seviyeleri normale dönmeye başladı. 6 ay sonrasında doktorumun isteği ile ilaçları bıraktım.

Adet döngüsü normale dönmüştü,saçlarım artık çabucak yağlanmıyordu, sivilcelerim kaybolmuştu, tüylenmede bir artış da yoktu. Doktorum ayda bir kontrole devam edeceğiz dedi. Ve ben 6 ay daha devam ettikten sonra artık sorun kalmadığı için gitmedim.
Sonra evlendim, 4 yıl korunduk, sonrasında korunmasız girdiğimiz üçüncü ilişkide hamile kaldım. Çok şükür sorunsuz devam ediyor hamileliğim.

Diyeceğim şu ki, PKO aslında kolaylıkla tedavi edilebilen bir hastalık. Ancak bu konuda uzman olan bir doktorla tedaviye başlamak ve kararlılıkla devam ettirmek çok önemli. Sinsi ilerliyor bu hastalık, ve kontrol edilmezse gebe kalamama dışında endometrium kanserine de yol açıyor. Bu yüzden tüm arkadaşlara tavsiyem, tedavi için konusunda uzman bir doktor bulup, kararlılıkla tedavinizi devam ettirin.

Allah tüm isteyenlere sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah :CüvCüv: a.s.

Son düzenleme:
ayy cnm allah kısa sürede bebegını sana kavuştursun.bnde pko luyum ama nalamu-ıom nası oldugu.ne tüylenmem var,hatta az bile,ne sivilce fılan,ne cıldım yaglı,ne kilom var(baya zayıfım)
sadce adtlerım düzensiz acaba az pko mu var bnde dr.da gıtmek ıstemıom kötü hıssedıom cunkı.beklıom bakalım nolcak.2 ay olcak korunmadıgımız

bende PKO luyum ve aranıza yeni katıldım canlar... tedaviyi bıraktım arkadaşlar bişi sorıcm tüp bebek uzmanıyım diye bir başlık varya orda okudum yani dr boy kilo falan soruyor 4 dr a gittim benimkiler hiç sormadı nedense benm gittiğm drlarda mı var acaba problem sizinkiler sordu mu...?????????????:bbo: kafam karıştı ya eğer öleyse ben yeni bir dr bulmalıyım

hoşgeldin azraberil kilo bu hastalığı tetikliyor çok kilo almamamız gerekiyor allah hepimizin yardımcısı olsun

Ama adet düzensizliği dışında bir sorun yoksa pko nerden çıktı? Adet düzensizliğinin fizyoloji ve psikolojik bir sürü sebebi olabilir,bence doktora gitmeden pko var diye düşünme.

canlarım benim dün kırmızılar geldi pazartesi doktora gidicem ilk önce rahim filmi sonrada aşılama hayırlısı bakalım allahım ne verirse hayırlısını versin çok aratmadan hepimize bebişlerimizi versin

bende pkonun tam tersi etkiler var kilom 57 sık adet oluyorum kıllanma fazla yok ama çocuk olmuyor 5 senelik evliyim 3 sene önce kendiliğimden hamile kaldım ama düşükle sonlandı

sonra birdaha olmadı doktorun verdiği glucopec şeker hapıyla adtlerim düzenli oldu.ilk aşılamam tutmadı şimdi2.yi yaptık bekliyoruz.allah isteyen herkese versin kimseyi çocuk hasretiyle bırakmasın...

slm kızlar bende geldim yıne aslında gelmemle gıtmem bır olmustu cezam wardı malesefki ama geldim ....... bu arada bnde 2. aşılama mı oldum hayırlısı artık ....

selam kızlar bende pkos luyum kilodan dolayı tedavime ara verdim 2 kere çatlatma ignesi vuruldum aşılama ve tüp bebek denemedik. pkos ve tedavisi hakkında her geçen gün yeni bilgiler ediniyorum ve belkide bilmedigimiz birçok şey var burda birbirmizle paylaşırız. inşallah isteyen herkes en kısa zamanda bebeişlerine kavuşur :Saruboceq:

kısaca kendimden bahsediyim 24 yaşındayım 4.5 senelik evliyiz 1 sene korunduk pkos oldugumu bilmeden korunmayı bırakıp bebek isteyince doktora gittik 1 sene git gel doktorum pkos oldugumu bilmeden
gonaphane klomen verip gönderdi sonradan bi prof. gittim ben pkos tanıştım çatlatma tedavisi önerdi 4 kez olmazsa tüp bebek dedi
2 kez çatlatma tedavisi gördüm ama kullandıgım igne tek bi yumurtamı geliştirdi. sonuç negatif çok strese girdim kilo aldım offff çok sıkıntılar çektim.
son gittigim doktor laparoskopi arkasından aşılama yapacagını söledi. yumurta gelişmeyince aşılamam iptal oldu. arka sayfada okudum buse arkadaşımız bahsetmiş bana laparoskopinin ne gibi bi faydası olcagını söyleyebilirmisin
ben tedaviye ara verdigim için yaptırmadım o doktora devam etmeyi düşünmüyorum
igne tedavisi görüp yumurtası gelişmeyen arkadaş varmı
ne çok yazmışım kusura bakmayın

Son düzenleyen: Moderatör:
jasmin85 hoşgeldin canım inşallah allah ım çok aratmadan verir bebişlerimizi laparoskopiyi sormuşsun benim gittiğim bi doktor laparoskopiyle kistler alınırsa şansımın daha çok olacağını söyledi bende bu ay aşılama olucam eğer bu ayda olmazsa ben de laparoskopi yaptırıcam canım doktorun önerdiyse fazla zaman kaybetme derim

bende burdayım.Gelecek ay tedaviye başlayacağım klomenle.Ama önce 12 kilodan kurtulmam lazımsüprizzzzz

merhaba ben de sizdenim yani pcoyum ama son derece umutluyumkaydirigubbakcemile5 16 haziranda glukofen ve dostinex ile tedavime başladım.. şu anda bebek için bi çalışma yapamıyorum çünkü eşimle 2 ay ayrıyız ben ailemin yanındayım 1 ay sonra o da gelecek zaten rahatsızlığımı da burada öğrendim daha önce herhangi bi şikayetim yoktu.. ne kilo ne adet düzensizliği... işte bakalım bizde bu sene içinde inşallah düşünüyoruz artık bebişi allahım aratmasın inşallah en kısa zamanda hepimize nasip etsin bu duyguyu:CüvCüv:a.s.

canım diyetini mutlaka diyetisyen kontrolünde ve pcolu olduğunu belirterek yap çünkü bizim hormon dengelerimiz malum bozuk her diyet bize göre değil bu konuda çok sıkı tembihledi beni doktorum bende kilo sorunu yok ama asla kilo alma kilo vercem diye de her diyeti yapma dedi mutlaka diyetisyenle kontrollü yap dedi bir de canım mutlaka spor hayatının bi parçası olmalı bunu da elinden geldiği kadar yap.. bizim için en güzel tedavi yöntemleri bunlara.s.

KIZLAR
34 YAŞINDAYIM VE KENDıMı BıLDıM BıLELı PCO'luyum... Boyum 158, kilom son 3 yıla kadar 54-56 arasındaydı ve ne kadar yersem yiyeyim kilo almıyordum.. Fakat bu düzen bozuldu ve kilo almaya başladım.. 63 leri görünce diyetisyene gittim. Tesadüfe bakın gittiğim diyetisyende PCO hastasıymış ve bebek sahibi olmak için 5 yıl uğraşmış. PCO hastalarının kesinlikle kilo almaması gerekiyor. Kiloyu vermemiz normal insanlara göre daha zor ve çok kolay alıyoruz. Kilo aldıkça yumurtalarımızı çevreleyen yağ tabakası kalınlaşıyor ve spermler yumurtaları dölleyemiyor. O yüzden kesinlikle kilo vermek 1. şart. Ayrıca kilo aldıkça adetlerinizde düzensizleşmeye başlar... Kilo artışı şekeri de tetikler. Vücudunuzun şeker/ inüsülün direnci bozulunca daha hızlı kilo alırsınız... ılk yapmanız gereken OGTT testini yaptırıp inüsülün dienci bozulduğu için mi kilo alıyorsunuz sorusunun cevabını bulmaktır.. Bu testi ise sadece kadın doğumcular veya dahiliyeciler yaptırıyor.Tavsiyem kadın doğumcu.. Sonuca göre siz daha kolay zayıflamanız ve inüsülün direncinizi kırmanız için hap veriliyor ve hızla kilo vermeye başlıyorsunuz..Tabi yediklerinize de dikkat ederek.. Kilo verdikçe emin olun hem kendinizi daha rahat hissedersiniz, hem adetleriniz düzene girer hem de benim gibi hemen hamile kalırsınız. Ben bunları öğrendim. Tüp bebekten başka şans tanınmazken şimdi 7 aylık hamileyim... Önce irade, azim ve doğru tedavi kanalları.. Kilo olmazsa olmaz PCO larda.. Her şişman olan kişi PCO değildir ve hamile kalabilirler. Ama bizler PCO lu olup şişmanlamaya devam edersek kalamayız dostlar..
Bu arada hamile kaldıktan sonra da sorun bitmiyor. ılk 3 ay normal insanlara göre düşük riskiniz fazla oluyor. Gebelik şekeri çıkıyor ve son 3 ayınızı diyet ya da inüsülün+diyet şeklinde geçiriyorsunuz..
Benim son 3-4 yılda 63 kiloya çıkıncaya kadar kilo problemim yoktu . 63 den yukarı çıkmadım.Diyetisyen ve glukofen yardımıyla 1,5 ayda 60 kiloya düştüm. Hamileleikte de hızla 11 kilo aldım 6 ayda. Fakata 100'lük OGTT testinde şeker çıkınca 1800 kalorilik bir diyetle 60 kilo ile başlayıp 71,4 ile 6. ayıma geldiğim hamileleiğimde 7. ayım bitiyor ve 70 kiloda sabitlendim. 7. ayda 1,40 kilo vererek 70 kilo ile gidiyorum. Kilo vermek PCOlularda çok ama çok zor...Diyetisyene gidin derim ve OGTT yaptırın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…