Kendini bir anda boşanmanın içinde bulmak

Mesleğinde varmış ne güzel. Lohusalığında bunu yaşaman daha da ağır olmuş. Belki de başka türlüsü olsaydı yine senin zorlamanla bir şeyler güç bela yoluna girecek ve hep mücadele eden taraf olacaktın. Babam rahmetli de annemi en ufak şeyde ayrılmayla tehdit eder hep psikolojik şiddet uygulardı. Annem de aman çocuklarım babasız kalmasın yuvam dağılmasın diye yalvar yakar babamın gönlünü alırdı. Şuan abimin de benim de psikolojik sorunları var. Annem hep der keşke güçlü durup ayrılsaydım da siz etkilenmeseydiniz. İyi yerlerde iyi konumlarda olan insanlarız fakat kendimizle barışık değiliz. Bir çocuk için en önemli şey huzurlu ortamdır. Keşke bazen çok sırtlanmasa kadınlar hayatın yüklerini

Benim yaşadığım durum İle empati kuran, derdime ortak olan arkadaşlara teşekkür ederim. Lohusalık bambaşka birşeymiş insan çok ama çok farklı duygulardan geçiyor. insanın hayatta düşünmediği başına geliyormuş.

Merhaba henüz lohusa mısınız? Siz de iyi bir avukat tutun lütfen. Şu an evinizde değilsiniz sanırım. Eşinizin sizi evden kovduğunu ilişkin yazışmanız falan var mı birileriyle onları saklayın.
Olan olmuş eşiniz de kadınların en yorgun bitkin ve duygusal olduğu bir zamanda size bunu yapmış. Bundan sonra davanızı takip edecek bir avukat bulmaya ve bebeğinize odaklanın.

Hatayı en başta herseyinizi evliliginize adayarak yapmışsınız. Bu adamdan ne size eş, ne de çocuğunuza baba olur. Boşanin
Hep verici olmak insanı değersizleştiriyor, belki de benden kovulmayı da kabullenip evde kalmamı bekledi.

Evet lohusayım. Söylediklerinizi dikkate alcağım.

Teşekkür ederim umarım o günler gelir. Bana yaptığını ben ona asla yapmazdım hele ki en savunmasız anında. Beni tam anlamıyla anlamasını da beklemedim ama rahatlıkla laf söyleyip karşısında ezilip büzülen bir eş olmayacağını anlasın istedim. Kovulup kovulup gitmesem ne de olsa ben ne dersem diyim ne yaparsam yapıyım gidemez diyerek ileri boyutunu kendime yaşatmak istemedim. Ama bu dereceye getireceği hiç aklıma gelmedi.

Lohusayken insan her duyguyu on kat fazla yaşıyor. Normalde de çok üzücü bir durum, şimdi daha da üzülüyorsunuzdur sizi anlıyorum. Yapmanız gerekenleri az çok biliyorsunuzdur, dava açmak vs. Ancak yapmamanız gereken şeyler var. Birincisi, bu adama kesinlikle dönmeyin. Size güçsüz ve savunmasız bir anda bunu yaptığını unutmayın asla. Çünkü erkeklerde boşanma işi ciddiye binince pişmanlık (sahte) olabiliyor, kanmayın. Kin tutun demiyorum yanlış anlamayın ancak unutmayın dönmek isterse bu günler aklınızda olsun. Çünkü bu noktadan geriye dönerseniz bugüne kadar olan her şey artmış bir şekilde devam edecek ve artık tek değilsiniz, korumanız gereken bir evladınız var.
İkincisi, maddiyata önem vermeyen biriymişsiniz. Ancak mevcut durumda önem verin, vermeniz gerekiyor. Çünkü alacağınız her hak, yalnızca sizin değil, çocuğunuzun da hakkı. Tüm haklarınızı almak için elinizden geleni yapın. Bir avukat sizi yönlendirecektir.
Biliyorum söylemesi kolay gibi gelecek ancak yüreğinizi ferah tutun. En azından buna çabalayın. Çok zor ve çok üzücü biliyorum ancak bu olay biraz da bağıra bağıra gelmiş, siz görmek istememişsiniz gibi duruyor. Karşınızda çok vefasız birisi varmış. Klişe biliyorum ama "iyi ki" diyeceğiniz günler gelecek.
Hayatımıza bir ortak olarak dahil ederiz eşlerimizi. Maddi-manevi her şeyi beraber aşmak ve yaşamak için evleniriz. Sevdiğimiz insanla mutlu olmak için evleniriz. Eşiniz size bunları sağlamamış, o zaman hayatınızda böyle birinin olmasının bir anlamı yok. Sizi hırpalamaktan başka bir şeye yaramaz varlığı bu saatten sonra. Güvenemezsiniz mesela. O yüzden gitmesi hayırlı olmuş bir anlamda sizin için. Mesleğiniz olmasına çok sevindim. Mis gibi de büyütürsünüz evladınızı. Umarım bir an önce yüreğiniz ferahlar ve çok çok mutlu olursunuz

Hayal kırıklığına uğramak çok zor biliyorum, geçicek zamanla, malesef üzülecek yipranicaksiniz ama bebeğiniz için ayakta durmak zorundasınız , barışmayı düşünmeyin şuan duygusal olarak öyle düşünüyorsunuz ama sizi evden kovan gittiğiniz için hemen dava açıp ipleri koparan adamdan hayır gelmez, şimdi yapmanız gereken sadece dik durup tüm haklarınızı aramak olsun .

burada konu açan kadınların şöyle bir durumu oluyor. Evlilik sorunlu eş sorunlu ama boşanma lafı olunca nasıl oldu eşim beni çok severdi diyorlar. Sanki sorunsuz evlilik varmış gibi anlatıyorlar.
Madde madde yazıyorum bakın. Birde bunlar sadece anlattıklarınız. Anlatmadığınız neler vardır.
-Ailesini sizden önemli görmesi
-Yapmadığınız bir şeyle sizi suçlayıp size inanmaması
-Evden kovması
-Hmailelikte maddi sıkıntılar çıkarması
-Küsmesi
-Kendini haklı görüp sabit fikirli olması
-Tekrar yazıyorum kovmasını yazdım ama tekrar tekrar kovmuş en önemlisi bu. birde lohusa karısını ve yeni kavuştuğu bebeğini.
Yani şunlara göre sizin açmanız gereken davayı o açınca nasıl şaşırdınız?

Ne de güzel analiz etmişsiniz teşekkür ederim. Bence en son dediğiniz gibi beni pişman etmek yalvartmak istiyor.

Ne de güzel analiz etmişsiniz teşekkür ederim. Bence en son dediğiniz gibi beni pişman etmek yalvartmak istiyor.
Bacım defalarca kovmus defalarca dönmüşsün zaten. Sen anlamayinca bu sefer adam davayı açmış işte. Gerçekten boşanmak istiyor olamaz mı? Sence hala yok mu böyle bir ihtimal?

Bu tarz insanların psikolojik problemleri vardır. Hep yalvarmanızı bekleyecektir sizden. Narsist ya da bipolar duygu durum bozukluğu olabilir. Sizi ve bebeğinizi düşürdüğü durum sağlıklı bir insanın yapacağı bir şey değil. Pişman olup eski yöntemlerle barışmanız sorunu çözmeyecektir.

Bende buna şaşırıyorum ya saydığınız tüm olumsuzluklar kendisinde bir araya gelmiş; bir de bütün bunlara rağmen karşısında eşinin iyi yönlerini görerek, iyi günü kötü gününe katık etmeye hazır mücadeleci bir eş kişisi varken ki bu ben oluyorum, duygu durumu en karışık olduğu, en anlaşılmaya belki de alttan alınmaya ihtiyacı olan zamanda en büyük darbeyi yiyen yine ben oluyorum.

Bunları eşiniz yanlış olarak görse zaten yapmaz. Yanlış olarak görmüyor ve yapıyor. Bu durumda sizin yaptığınız fedakarlığı da farketmiyor ki. Zaten ona göre haklı.
Kendi açınızdan bu yanlışlara rağmen onu idare ediyorum diyorsunuz. Bunu o düşünürse anlam kazanır şaşırmanız. Ben neler yaptım ama kadın yine alttan aldı deyip farketmesi gerekiyor. Hala sizi kovan bir adamın yaşattıklarında şaşılacak bir durum yok bence.
Bu kadar kendinden feragat eden hiçbir kadının değerini kıymetinin bilindiğini görmedim. İnsanın sınırları olmalı yuva tek kişilik değildir. Sadece siz çabalamak zorunda değildiniz. Bunları da oturduğum yerden bir şey yapamadan yazmıyorum bu arada eşim 6 aylık evliyken benim sınırlarımı ihlal edecek benim için sorun olan bir davranışta bulundu. İlk 2 seferde anlattım konuştum bazen tartıştım aynı şey 3. Kez yaşanınca evi terkettim. nerede olduğumu bilemedi kaç gün. Bu doğru yaklaşım demiyorum asla ama korktu. 4yıldır bir daha yaşanmadı. Yani bazen bitmesini beklemeden sınırlarımızı çizmeliyiz. Bizler hep idare eden alttan alan yumuşak duran oluyoruz. Yuvayı dişi kuş yapar diye diye öğretildi bize. Sanıyoruz ki diş kuş olmak kendi hassasiyetlerimizden sınırlarımızdan sırf yuvam devam etsin diye vazgeçmek. Dişi kuş olarak sağlam yuva yapmaya değil sadece yuva yapmaya çalışıyoruz. bence dişi kuş olmaktan daha önemlisi DİŞLİ KUŞ olmak. Hepimizin olması dileğiyle.

Üzülme madem kovdu ardından dava açtı hicc cekismeliye gerek yok anlaşmalı yapalım hemen bitsin de.Cocuguna sahip çık.Maddi olarak kaybının peşine düş.Sen ne kadar dik durur her gün öleceğime bir kere ölürüm dersen adam o kadar ufalir.Ben de bunların aynılarını yaşadım.Hic taviz vermedim ama bir yerden sonra eşime öncesi aman yuvam çocuklarım diye adama yalvarışlarim vardı.Hem de beni iterken...Ama bana dava açtığı gün E devlette gördüğüm an öyle bir kendime geldim ki adam hayirdir neden benden boşanmak istiyorsun hemen demeye başladı Asla geri adım atmadim gidene de dur demedim.Kendi geldi barışmak istedi.Hala söylüyorum eğer hamile olmasaydım asla barismazdim.İkizlerimle hayatı iyi kötü karşılamaya hazırdım ama işte karnımdaki çocuğuma kıyamadım.Lutfen dinle beni dimdik ol gitmek isteyene dur demek yerine kıçına bir tekme at daha hızlı gitsin

Bende nerdeyse aynı şeyleri yaşadım evden kovuldum anneme hakaret vs.evi terk etmek zorunda bırakıldım.ailem boşanmami istemedi.ama ben gitttim davayı açtım adam da zaten yaptıklarından hiç pişman olmadı.davayi kazandım evi terk etmek kusurlu olsa da kovuldugunu ispat edersen davayı kazanırsın tazminatta alırsın lütfen üzülme seni hemn gözden çıkaran birini zaten yok say bebeğine odaklan bebeğinle çok mutlu olursun ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…