kendini bu ay hamile sananlar buraya

facede okudum,burayada kopyaliiim dedim..

Bu akşam eve geldiğimde Eşim Akşam yemeğini servis ediyordu. Elini tuttum ve ona söyleyeceğim şeyler olduğunu söyledim. Masaya oturdu ve sessizce yemeği yemeye başladı. Ve yine Gözlerinde o korkuyu gördüm.

Bir an da kasıldım ağzımı açamıyordum ama düşüncelerimi söylemem lazımdı. Ben boşanmak istiyorum. Sinirlenmedi Sözlerime karşılık vermedi, sadece sebebini sordu.

Bir cevap veremedim ve buna çok sinirlendi elinde ki Çatal Bıçakları fırlattı. Bana bağırdı ve Adam olmadığımı söyledi. Bu akşam tek kelime konuşmadık. Eşim bütün Gece ağladı. Farkındaydım Evliliğimiz ne olacağını merak ediyordu, ama onu tatmin edecek bir şey söyleyemeyecektim. Ben Jane'e aşık oldum, eşimi sevmiyorum artık.

Bu vicdan azabıyla bir Evlilik sözleşmesi hazırladım, Evi, Arabayı ve Şirkettin 30% ona verecektim. Sözleşmeye kısa bir süre baktı ve yırttı. 10 yıl hayatımı paylaştığım bu Kadın bana yabancı olmuştu. Onun harcadığı zamana ve enerjiye üzülüyordum, ama geri dönemezdim, Jane'e çok aşık olmuştum. Sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı, bu benim beklediğim bir tepkiydi. Onun ağlaması benim hafiflememe sebep olmuştu. Bir süredir aklımdan geçiriyordum boşanmayı, bu fikir bende saplantı haline gelmişti ve şimdi bu duyguyu daha da güçlü hissediyordum ve doğru karardı.

Bir sonra ki akşam eve geç gelmiştim ve Eşimi Masada yazı yazarken gördüm. Çok uykum vardı ve Akşam yemeğini yemeden uyumaya gittim. Jane ile geçirdiğim o kadar saat beni yormuştu. Bir ara uyandım ve onu hala yazı yazarken gördüm Masa da. Ama bu benim Umurumda değildi ve başımı çevirip uyumaya devam ettim. .

Ertesi sabah bana Şartlarını yazı halinde sundu. Benden hiç bir şey istemiyordu, sadece boşanmamızı ilan etmek için 1 ay müsaade istedi ve bu zamanda normal bir Aile gibi davranmamızı istedi. Bunun sebebi Oğlumuzun 1 ay sonra Sınavların olması ve bu dönemde ona bu yükü bindirmemekti. Bu kabul edilebilinir. Bir şey daha vardı, benden onu Evlilik Gecesinde onu kapıdan içeriye nasıl taşıdığımı hatırlamaktı, ve 1 ay boyunca her sabah onu Yatak odasında Kapıya kadar taşımamı istedi. Kafayı yediğini düşündüm, ama son günlerimizin iyi geçmesi acısından, kabul ettim.

Sonra bu şartlardan Jane bahsettim, yüksek ses ile gülüp bunun çok saçma olduğunu ve eninde sonunda Boşanmayı kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.

Eşimle boşanma konusunu açtığımdan beri Fiziksel temasta bulunmadık. Bu sebepten ilk gün onu kucağıma alıp kapıya götürdüğümde tuhaf bir duygu yaşadım. Oğlumuz arkamızda duruyordu ve alkış yapmaya başladı 'Babam Annemi kucağında taşıyor' bu onu çok sevindirmişti, Sözleri canımı acıtmıştı... Yatak odasından Evin Kapısına kadar 10 metre taşıdım. Eşim gözlerini kapattı ve kulağıma' Oğlumuza boşanmamızdan bahsetme' diye fısıldadı. Bende başımı öne eğerek tamam dedim, ve içime bir üzüntü çöktü. Kapı önünde onu bıraktım Eşim Otobüs durağına gitti ve onu İşe götürecek olan Otobüsü bekledi. Bende tek başıma Ofise gittim.

2. Gün bu oyunu oynamak bize daha kolay gelmişti. Eşim başını Göğsüme yasladı, ve onun kokusunu duydum. Birden Eşime uzun süredir bakmadığımı anladım. Ve onun Evlendiğim zaman ki kadar Genç olmadığını fark ettim. Yüzünde hafif çizgiler oluşmuş saclarına ak düşmüştü. Gecen yıllar öylesine yanından geçmemişti, O an kendime ona bununla neler yaptığımı sordum.

4. Gün onu kucağıma aldığımda bir güven duygusu yaşadım. Bu bana Hayatının 10 yılını Hediye eden Kadın.

5. Gün bu güven duygusu daha da büyümüştü. Bundan Jane bahsetmedim. Günler geçtikçe onu taşımak daha da kolaylaşmıştı, belki de bu sayede yaptığım antrenman dan dolayıdır bu.

Bir Sabah onu ne giyeceğini düşünürken izledim. İsyan ederek her gün kıyafetlerin biraz daha bol geldiğini söyledi. Birden onun ne kadar süzüldüğünü ve kilo verdiğini fark ettim. Demek ki onu her sabah daha kolay taşıyabilmemin sebebi buydu. Birden yüzüme yumruk gibi vurdu. Bu kadar Acıyı ve Üzüntüyü Kalbinde taşıyordu. Farkında olmadan başını okşadım. O an Oğlumuz da geldi ve ' Baba Annemi taşıman lazım ' dedi. Bu hayatımızın bir parçası olmuştu, Babasının Annesini odadan Kapıya taşıması. Eşim Oğlumuzu yanına çağırdı ve ona sıkı sıkı sarıldı. Ben başımı cevirdim, son anda kararımdan vazgeçmek istemiyordum. Onu kucağıma aldım ve Yatak odasından Kapıya kadar taşıdım. Elini enseme koymuştu ve ben onu sıkı sıkı tutmuştum. Tıpkı Evlendiğimiz gün gibi.

Artık Huzursuzlaşmıştım bu kadar kilo vermesinden. Son Gün onu kucağım da taşıdığımda hareket etmedim. Oğlumuz okuldaydı ve Eşime Hayatımızda ki yakınlığın ne kadar eksildiğini söyledim. Ofise gittim arabadan fırladım kapıyı kilitlemeden bunun için zaman yoktu. Her anın kararımı değiştirmesinden korkuyordum ve Merdiven den yukarı koştum, yukarı varınca Jane kapıyı actı. Ona Karımdan boşanmayacağımı söyledim.

Şaşkın bir ifadeyle elini anlıma koydu ve ' Senin ateşin mi var' diye sordu. Üzgünüm Jane ama ben artık boşanmak istemiyorum dedim. Evliliğimizin renksiz kalması sevgi eksikliğinden değil, birbirimizin değerini unuttuğumuzdan dı. Şimdi aklıma geldi ki, ona Evlendiğimiz Gün kapıdan içeri taşıyınca ömrümün sonuna kadar Sadakat yemini verdiğimi........ Jane olayı anlayınca yüzüme bir tokat attı ve kapıyı kapatarak ağlamaya başladı. Hemen aşağı koşup ilk Çiçekçiye gidip Eşime bir Buket çiçek aldım, üzerinde ki Karta da'''seni her Sabah hayatımın sonuna kadar taşıyacağım'''' .

Eve vardığımda yüzümü bir gülümseme kapladı, elimde Çiçeklerle yatak odasına gittim ve Eşimi yatağın üstünde Ölü buldum. Eşim aylardır Kanser ile savaşıyordu ve ben Jane ile ilgilenmekten bunu fark etmemiştim. Fazla yaşamayacağını bildiği için, beni Oğlumun bana negatif tutumundan korumaya çalışmıştı . En azından Oğlumun gözünde iyi bir Eş olarak kalmamı istemişti.

İlişkide ki küçük şeylerdir önemli olan. Villalar, arabalar çok paralar değil . Bunlar hayatı kolaylaştırır ama asla Mutluluğun temeli olamazlar.

İlişkine zaman ayır ve ilişkinin güven ve huzur anlamına gelecek şeylere meşgul ol.

Mutlu bir beraberlik yaşa.

bu arada bu konunun dısına cıktım ılk kez
burda kımsecıkler yok bende nerde kımler var bı bakım dedım..
bırısı baslık atmıs vajınaya hava dolması sonucu ılıskı sonrası cıkan ses
bunu yasıyan varmı aranızda cok komık oluyor..önden pırtlıyorum bende
her zaman degıl tabı,gırdı cıktı ıslemı hızlı ve cok olunca ıcerıye hava doluyor

evet ilk olduğunda ne olduğunu şaşırdım ve utandım

hayır bıde ınsan pırtlamadıgına sesın önden geldıgıne ınandırmak ıstıyor ama bılmıyorum ılk duydugunda ınandımı..
seste massallah öyle böyle degıl guldur guldur gelıyor..
bıde guldukce daha coskulu cıkıyor..neysekı zamanla oda alıstı

kızlar ben bu ay yapmıycam sanırım çocuğu ertelemeye karar verdim..
çünkü benim eşim öküzün önde giden çıngıraklısı olması.
az önce darıldım ona...
biz ilk bebeğe karar verdiğimizde ben ondan söz istemiştim,çocuğum olrsa ailemizi ne olursa olsun koruması için..ilk korumasız ilişkimizde verdiği sözdü bu..sonra hamile kaldım düşük yaptm biliyosunuz...düşükten bir ay sonra annesi ufak bir operasyon geçirdi ve normalde küsüm ben onlarla yinede arayıp geçmiş olsun diyeyim dedim..ve kadın tel de car caar öttü ve eşimde yanında..ve yanlarından yine doldurulmuş olarak dönmüşki suratsızdı döndüğünde..ben konuştum sinirlerim bozuldu..dedimki;bebeğim de senin yüzünden öldü,demek ki rabbim biliyomuş senin bize sahip çıkmayacağını....evet ağır oldu ama ben zaten ondan ilk koru bizi dediğim ailesine karşıydı..çünkü mixer gibi ara bozmakta üstlerine yok.diğer eltilerime de çok denemelri olmuş..ve bu aralar hiç çocuk istiyorum falan demeyince sordum ne var diye..o da benim ona;; senin yüzünden demenle hevesim biraz gitti dedi..
ben yalan söylemedimki sen bir söz verdin bende hatırlattım dedim...madem isteksizsin söyleseydinde korunsaydık dedim..bende resti çektim..ben onun ailesine güvenmiyorum.adam gibi korusun tabi hep benmi atlıycam önlerine yeter artık

Son düzenleme:

ooo bayag karısık işler be hatice..hıc sevmıyorum boyle aılelerın araya gırmesını..vede karı kocanın baskalrından boyle etkılenmesını..hıc saglıklı degıl,kocan hem senı koruyacak,hem laf soyletmıyecek..kımse sızın aılenızın ıcıne boyle gıremez anne baba olsa bıle..sızde aranızda olup bıtenlerı dısarıya tasımamalısınız..guven ve sahıp cıkmak,saygı duymak cok önemlı cıftler arasında..hersey tam oturmadan bende cocuk yapmam zaten!

bıde hatıce konusmayıp küs durarak esını daha cok dıger tarafa ıtersın..sen dıgerlerını yok say,sınır olsanda esıne hıc bellı etme..eşıne yakınlıgınla aranızda kopamayacak bı bag olustur..onun ıcın dunyadakı tek vazgecılmez sen ol..adamı ıtersen daha cok onlara kayar,iyi davran sen bosver..

canım benim üzüldüğüm ne biliyomusun 10 ay oldu evleneli..ve birbirimizle ilgili tartışma yaşamadıkhep ailesinin atlaması..canım eşimde uyarıyor bazen ama deli gibi duymamazlıktan geliyolar...ha şu var .onlar öyle yapıyolar sen oturup dinliyomusun ddersen hiç lafımı esirgemem..valla içime atıp dert sahibi olamam..kendi aramızda hiçbişeymiz yok,ama ailesi oksijen israfı resmen..1 gram faydan yoksa dilini tutacaksın,susarak huzur ver dimi...ama eşim çocuğu çok istiyor beni çocuğa ikna eden de o...trbini yedircem ben ona kendi istemeden yok ona çocuk

sana nasıl onun aılesı laf söylıyebılır yaa..kusura bakma ama buna ızın veren kocan,hepsıne haddını bıldırmesı lazım..bana kımse agzını bıle acamaz,ufacık bıse yapmamı bıle ısteyemezler cunku esım o sınırı koydu onlara..en basından en ufak seyde höt dedı,kımse bıdaha agzını acamadı bana karsı..
sen yıne eşinle aranı ıyı tut,tamam kızcaksan kız ama kendıne cekmeyıde bil..aılesı sızın aranızı bozuyorsa uzak duracaksın..karısma onların hıcbıseyıne,hıcbıseyıde duyma tınlama..evınızde onlardan uzaksa ooh ne ala

yok canım küs derken bak tatlısını falan koydum o içine dert edet şimdi..sadece ilgi azlığı olsun yeter ona...zaten öyle aman aman anneci biri değildir..ama kırmakta istemez...ama dedğim gibi gönlümü alması lazm..benim 1 ay olmuş düşüğüm olalı annesinin zırvalarınımı dinlycem...canım bide kaynanama ben diyorumki"anne geçmiş olsun" o da diyoki"madem konuyu sen açtın konuşayım" ya ben konu falan açmadım desemde eşimde onların yanındaydı o zaman..sanki ben konuyu açmışım gibi oldu...böyle düzenbazlarla karşı karşıyaym....eşimde biliyo aslında ama kötü olmak istemir..diğer 3 gelin ve oğullarıda görüşmüyo..düşünün yani

pöööff bu neymiş yaaa,kımse onunla konusup görusmuyorsa sorunun kımde oldugunu esınde bılıyor..kadına bak yaa bıde tongaya getırıp madem konuyu actın dıyor haa!!! nasıl bı kurnazlık bu o yaşta
eşinin kafasızlıgı eve neden trıplı gelıyorkı:S
kız belkı menapoz vurmustur kadının basına
aman evlerden ırak boyle katıp karıstıran kaynana

Son düzenleme:

çoğu diyorki bekle onuda kendilerinden soğutacaktır diye..inşallah...eşimede söyledim abilerinin yengelerinin gösteremediği sabrı benden bekleme...anlamıştır ne demek istediğimi.iyiki başka şehirdeler ama kaynanam yazın oğlumun evinde de kalıcam diyo telefonda...dedimki gelen huzurumu bozmadan gelsin tabii..mevla görelim neyler ,neylerse güzel eyler....

sen sabırla agzını acmadan beklersen sonunda annesının nıyetını anlıyacaktır..ama sen onlardan kötu bahsettıkce belkı adamda koruma gudusu olusuyor onlara karsı yada kondurmak ıstemıyor,dolayısıyla senın böyle davranmanı emınımkı hıc ıstemıyordur..kendını onun yerıne koy sonucta annesı atsa atamaz,satsa satamaz..sanada bıse dıyemıyordur ama oda dusununce uzuluyordur emınım..ne kadar susarsan o kadar haklı olursun,bırak cemkıren cemkırsın,sen kıbarlıgını bozma..sabırlı ol..sonunda kazanan sen olursun

bu konuda kesinlikle katılıyorum sana..biz 2.ayımızda bunlar yüzünden tarrışınca ailenle ilgili tek kelime duymycaksın,onlardaa beni ağızlarına almaınlar dedim...ve en ufak bişey söylemedim 8 ay çıtımız çıkmmadı..onları rahatsız edende bu....neyse senle konuşunca rahatladım canım çok saol..aslında bebeğin düşmesi için eşime senin yüzünden oldu demek ağır oldu biraz ama annesigilde bana ağır geldi ne yapayım...çok saol canım tekrar

rahatladıysan ne guzel..eşinin kıymetını bıl,bı ömru allah nasıp ederse beraber gecırceksınız..temellerı saglam atın..baskaları ıcınde huzurunuzu bozmayın

söylediklerimizden sonradan pisman oluyoruz ama bazen sabir tasi catlayiveriyor

erkeklerin de kafasini saga mi sola mi cevirmelerii gerektigini bilmedigi anlarda olmuyor degil ...benim kayinvalidem kasim ayinda vefat etti zaten evliligim suresince sadece 7 gun gordum kendisini... maalesef ikimiz ayni dili konusamadigimiz icin karsilikli konusma sansimiz hic olmadi... bakislarla el hareketleri ile anlastik..o g.dogunun ucra bir kosesinde turkce bilmeden yasayip yetismis

kayinpederim arada tercuman oldu bi kac cumlelik konusmalarimiza... kizim 1 yasinda idi gittigimde esim aslinda istemedi gitmemi ..ben direttim o insanlarinda hakki senin evladini gormek diye hani hep anlatilir ya bi cöp gormedim kayinvalidemden diye biz kendi imkanlarimizla evlendik ama yine de torunlarini gorsunler istedim.. iyi ki de goturmusum kizimi sonrasinda esimle benim tatillerimiz birbirine hic uymadi o calisir iken kizimin yuvasi tatil oldu... onun calismadigi zamanlarda ise kizimin hastaligi artti derken gecen sene kayinvalidem kurban bayraminda rahatsizlandi

o gece esime bilet baktim netten gece ucagi musait hemen git dedim yok dedi yaslilik iyilesir.. agir bir durumu yok ama inanin icime ates dustu... o kadar israr ettim ki esim yeter be dedi sende beni gondermek mi istiyorsun ...hemen anneme ucak bileti aldim berlin e gelsin diye gece aradim acil berlin e geliyon sabah ucuyorsun diye kadinin eli ayagi birbirine karisti

kayinvalidem rahatsiz ilk firsatta esimi yollucam turkiye ye dedim( yalniz kalamiyorum benim kimsem yok berlin de esim yoksa ya annem ya da kiz kardesim geliyor hangisi uygunsa yani) annem ogleden sonra geldi ve beni eltim aradi o da almanya nin baska bir sehrinde oturuyor kayinpeder anneniz bayramda gelemediniz diye hastalandi hala da cok uzgun kalkin gelin koye demis

kayinvalidemizi de koye goturuyorlar dedi aaa iyilesmis hastaneden cikmis dedim cok sukur dedi.. bi de esimin yigenini arayayim dedim tr den bakalim doktor ne demis ...cocugun cevabi yenge nenemi kaybettik simdi cenazesini eve goturuyoruz

inanin dunya basima yikildi.. sarardim soldum bayilacaktim.. esimde bilet almaya gitmisti ..trizm burosu ile aramizda 25 dakika yurume mesafesi var pardusemi bas ortumu nasil aldim ayagima neden bi ayakkabi giymedim de terliklerle disari ciktim vallahi farkinda bile degilim

bir an once esime ulasip bu haberi duymamasi icin kendimi arabalarin onune atarak kostum ya bir akraba tanidik tel acarda basin sag olsun der ise ben yaninda olmaz isem kim bukulen boynunu gogsune yaslar kim gozunun yasini siler kim kolunu tutup destek olur diye nefes nefese ulastim

o da hic bir seyden haberi yok garibim biletini almis gecenin yarisi ucacak diye valiz hazirlamaya geliyor aglamamak icin direndim gozyaslarim gogsumu yirtti yine de yuzune guldum ne oldu nereye gidiyon diyo gamsiz gamsiz hic sigara almaya ciktim terliklerle mi

aman kim gorecek aksam cökmus zaten dedim koluna girdim hic bir sey olmamis gibi ben bi tras olayim dedi o zaman ki evimde berberi karsimizda idi yanindan ayrilmak istemiyorum ama berbere nasil girerim bari tel verde dedim konturum yok kizkardesimi arayayim cik evden ara dedi yok dedim annemin yaninda konusmayayim

saf saf verdi telefonunu hemen sebeke ayarini degistirdim otomotik olani manuel yaptim tabii ayarlamasi gerek ama aklina gelmez sebeke ayari ile oynandigi...kim ararsa arasin kisiye ulasilamiyor diyecek ve kimse esime basin sag olsun demeyecek diye huzur duydum.. en azindan 3,5 saat suren ucak yolculugu boyunca annesinin ölusune gittigini bilmeyecek

ve o gece saatlerce agladim ben ki metanetli Allah tan geldik ALlah a gidecegiz diye kimlerin gozunun yasini silen insan esimin gozunun yasini silemedim ona soyleyemedim bilmeden ogrenmesine izin vermeden yolcu ettim onu sarildim gogsume cektim kokladim

bir zamanlar annen de seni boyle koklamisti bir gun yine koklayacak dedim icimden

kizlar nerden aklima geldi bilmiyorum simdi sadece yazdim iste

Son düzenleme:

cok etkılendım yınecok üzüldüm
biz belkı hıcbıse paylaşmıyoruz kaynanamızla ama o eşimizin annesi..
sevdıgın adamın var olma sebebı onlar..

senınse anlatımın cok guzel,cok etkıleyıcı,okurken yasatıyorsun bana yazdıklarını

ya topiği okuyup geçecektim bu yazıya dayanamadım ben..:2::2:helal olsun sana..allah başınızı bozmasın..bu kadar duyarlı az insan olur şu hayatta..allah iyiki eşinin karşısına seni çıkarmış..itikatına da bayıldım..yaradana sorgu sual olmaz gerçekten..kayınvalidene de allahtan rahmet diliyorum..nur içinde yatsın..ve şanslıymışki oğlunu sana emanet etmiş yaradan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…