- Konu Sahibi zeynepilke
-
- #7.821
Mimoza İzmir de oturuyormuş
İnsaallah ayın 12 sinde bende İzmir de olcam...
evet ilk olduğunda ne olduğunu şaşırdım ve utandım
kızlar ben bu ay yapmıycam sanırım çocuğu ertelemeye karar verdim..
çünkü benim eşim öküzün önde giden çıngıraklısı olması.
az önce darıldım ona...
biz ilk bebeğe karar verdiğimizde ben ondan söz istemiştim,çocuğum olrsa ailemizi ne olursa olsun koruması için..ilk korumasız ilişkimizde verdiği sözdü bu..sonra hamile kaldım düşük yaptm biliyosunuz...düşükten bir ay sonra annesi ufak bir operasyon geçirdi ve normalde küsüm ben onlarla yinede arayıp geçmiş olsun diyeyim dedim..ve kadın tel de car caar öttü ve eşimde yanında..ve yanlarından yine doldurulmuş olarak dönmüşki suratsızdı döndüğünde..ben konuştum sinirlerim bozuldu..dedimki;bebeğim de senin yüzünden öldü,demek ki rabbim biliyomuş senin bize sahip çıkmayacağını....evet ağır oldu ama ben zaten ondan ilk koru bizi dediğim ailesine karşıydı..çünkü mixer gibi ara bozmakta üstlerine yok.diğer eltilerime de çok denemelri olmuş..ve bu aralar hiç çocuk istiyorum falan demeyince sordum ne var diye..o da benim ona;; senin yüzünden demenle hevesim biraz gitti dedi..
ben yalan söylemedimki sen bir söz verdin bende hatırlattım dedim...madem isteksizsin söyleseydinde korunsaydık dedim..bende resti çektim..ben onun ailesine güvenmiyorum.adam gibi korusun tabi hep benmi atlıycam önlerine yeter artık
ooo bayag karısık işler be hatice..hıc sevmıyorum boyle aılelerın araya gırmesını..vede karı kocanın baskalrından boyle etkılenmesını..hıc saglıklı degıl,kocan hem senı koruyacak,hem laf soyletmıyecek..kımse sızın aılenızın ıcıne boyle gıremez anne baba olsa bıle..sızde aranızda olup bıtenlerı dısarıya tasımamalısınız..guven ve sahıp cıkmak,saygı duymak cok önemlı cıftler arasında..hersey tam oturmadan bende cocuk yapmam zaten!
canım benim üzüldüğüm ne biliyomusun 10 ay oldu evleneli..ve birbirimizle ilgili tartışma yaşamadıkhep ailesinin atlaması..canım eşimde uyarıyor bazen ama deli gibi duymamazlıktan geliyolar...ha şu var .onlar öyle yapıyolar sen oturup dinliyomusun ddersen hiç lafımı esirgemem..valla içime atıp dert sahibi olamam..kendi aramızda hiçbişeymiz yok,ama ailesi oksijen israfı resmen..1 gram faydan yoksa dilini tutacaksın,susarak huzur ver dimi...ama eşim çocuğu çok istiyor beni çocuğa ikna eden de o...trbini yedircem ben ona kendi istemeden yok ona çocuk
bıde hatıce konusmayıp küs durarak esını daha cok dıger tarafa ıtersın..sen dıgerlerını yok say,sınır olsanda esıne hıc bellı etme..eşıne yakınlıgınla aranızda kopamayacak bı bag olustur..onun ıcın dunyadakı tek vazgecılmez sen ol..adamı ıtersen daha cok onlara kayar,iyi davran sen bosver..
yok canım küs derken bak tatlısını falan koydum o içine dert edet şimdi..sadece ilgi azlığı olsun yeter ona...zaten öyle aman aman anneci biri değildir..ama kırmakta istemez...ama dedğim gibi gönlümü alması lazm..benim 1 ay olmuş düşüğüm olalı annesinin zırvalarınımı dinlycem...canım bide kaynanama ben diyorumki"anne geçmiş olsun" o da diyoki"madem konuyu sen açtın konuşayım" ya ben konu falan açmadım desemde eşimde onların yanındaydı o zaman..sanki ben konuyu açmışım gibi oldu...böyle düzenbazlarla karşı karşıyaym....eşimde biliyo aslında ama kötü olmak istemir..diğer 3 gelin ve oğullarıda görüşmüyo..düşünün yani
pöööff bu neymiş yaaa,kımse onunla konusup görusmuyorsa sorunun kımde oldugunu esınde bılıyor..kadına bak yaa bıde tongaya getırıp madem konuyu actın dıyor haa!!! nasıl bı kurnazlık bu o yaşta
eşinin kafasızlıgı eve neden trıplı gelıyorkı:S
kız belkı menapoz vurmustur kadının basına
aman evlerden ırak boyle katıp karıstıran kaynana
çoğu diyorki bekle onuda kendilerinden soğutacaktır diye..inşallah...eşimede söyledim abilerinin yengelerinin gösteremediği sabrı benden bekleme...anlamıştır ne demek istediğimi.iyiki başka şehirdeler ama kaynanam yazın oğlumun evinde de kalıcam diyo telefonda...dedimki gelen huzurumu bozmadan gelsin tabii..mevla görelim neyler ,neylerse güzel eyler....
sen sabırla agzını acmadan beklersen sonunda annesının nıyetını anlıyacaktır..ama sen onlardan kötu bahsettıkce belkı adamda koruma gudusu olusuyor onlara karsı yada kondurmak ıstemıyor,dolayısıyla senın böyle davranmanı emınımkı hıc ıstemıyordur..kendını onun yerıne koy sonucta annesı atsa atamaz,satsa satamaz..sanada bıse dıyemıyordur ama oda dusununce uzuluyordur emınım..ne kadar susarsan o kadar haklı olursun,bırak cemkıren cemkırsın,sen kıbarlıgını bozma..sabırlı ol..sonunda kazanan sen olursun
bu konuda kesinlikle katılıyorum sana..biz 2.ayımızda bunlar yüzünden tarrışınca ailenle ilgili tek kelime duymycaksın,onlardaa beni ağızlarına almaınlar dedim...ve en ufak bişey söylemedim 8 ay çıtımız çıkmmadı..onları rahatsız edende bu....neyse senle konuşunca rahatladım canım çok saol..aslında bebeğin düşmesi için eşime senin yüzünden oldu demek ağır oldu biraz ama annesigilde bana ağır geldi ne yapayım...çok saol canım tekrar
söylediklerimizden sonradan pisman oluyoruz ama bazen sabir tasi catlayiveriyor
erkeklerin de kafasini saga mi sola mi cevirmelerii gerektigini bilmedigi anlarda olmuyor degil ...benim kayinvalidem kasim ayinda vefat etti zaten evliligim suresince sadece 7 gun gordum kendisini... maalesef ikimiz ayni dili konusamadigimiz icin karsilikli konusma sansimiz hic olmadi... bakislarla el hareketleri ile anlastik..o g.dogunun ucra bir kosesinde turkce bilmeden yasayip yetismis
kayinpederim arada tercuman oldu bi kac cumlelik konusmalarimiza... kizim 1 yasinda idi gittigimde esim aslinda istemedi gitmemi ..ben direttim o insanlarinda hakki senin evladini gormek diye hani hep anlatilir ya bi cöp gormedim kayinvalidemden diye biz kendi imkanlarimizla evlendik ama yine de torunlarini gorsunler istedim.. iyi ki de goturmusum kizimi sonrasinda esimle benim tatillerimiz birbirine hic uymadi o calisir iken kizimin yuvasi tatil oldu... onun calismadigi zamanlarda ise kizimin hastaligi artti derken gecen sene kayinvalidem kurban bayraminda rahatsizlandi
o gece esime bilet baktim netten gece ucagi musait hemen git dedim yok dedi yaslilik iyilesir.. agir bir durumu yok ama inanin icime ates dustu... o kadar israr ettim ki esim yeter be dedi sende beni gondermek mi istiyorsun ...hemen anneme ucak bileti aldim berlin e gelsin diye gece aradim acil berlin e geliyon sabah ucuyorsun diye kadinin eli ayagi birbirine karisti
kayinvalidem rahatsiz ilk firsatta esimi yollucam turkiye ye dedim( yalniz kalamiyorum benim kimsem yok berlin de esim yoksa ya annem ya da kiz kardesim geliyor hangisi uygunsa yani) annem ogleden sonra geldi ve beni eltim aradi o da almanya nin baska bir sehrinde oturuyor kayinpeder anneniz bayramda gelemediniz diye hastalandi hala da cok uzgun kalkin gelin koye demis
kayinvalidemizi de koye goturuyorlar dedi aaa iyilesmis hastaneden cikmis dedim cok sukur dedi.. bi de esimin yigenini arayayim dedim tr den bakalim doktor ne demis ...cocugun cevabi yenge nenemi kaybettik simdi cenazesini eve goturuyoruz
inanin dunya basima yikildi.. sarardim soldum bayilacaktim.. esimde bilet almaya gitmisti ..trizm burosu ile aramizda 25 dakika yurume mesafesi var pardusemi bas ortumu nasil aldim ayagima neden bi ayakkabi giymedim de terliklerle disari ciktim vallahi farkinda bile degilim
bir an once esime ulasip bu haberi duymamasi icin kendimi arabalarin onune atarak kostum ya bir akraba tanidik tel acarda basin sag olsun der ise ben yaninda olmaz isem kim bukulen boynunu gogsune yaslar kim gozunun yasini siler kim kolunu tutup destek olur diye nefes nefese ulastim
o da hic bir seyden haberi yok garibim biletini almis gecenin yarisi ucacak diye valiz hazirlamaya geliyor aglamamak icin direndim gozyaslarim gogsumu yirtti yine de yuzune guldum ne oldu nereye gidiyon diyo gamsiz gamsiz hic sigara almaya ciktim terliklerle mi
aman kim gorecek aksam cökmus zaten dedim koluna girdim hic bir sey olmamis gibi ben bi tras olayim dedi o zaman ki evimde berberi karsimizda idi yanindan ayrilmak istemiyorum ama berbere nasil girerim bari tel verde dedim konturum yok kizkardesimi arayayim cik evden ara dedi yok dedim annemin yaninda konusmayayim
saf saf verdi telefonunu hemen sebeke ayarini degistirdim otomotik olani manuel yaptim tabii ayarlamasi gerek ama aklina gelmez sebeke ayari ile oynandigi...kim ararsa arasin kisiye ulasilamiyor diyecek ve kimse esime basin sag olsun demeyecek diye huzur duydum.. en azindan 3,5 saat suren ucak yolculugu boyunca annesinin ölusune gittigini bilmeyecek
ve o gece saatlerce agladim ben ki metanetli Allah tan geldik ALlah a gidecegiz diye kimlerin gozunun yasini silen insan esimin gozunun yasini silemedim ona soyleyemedim bilmeden ogrenmesine izin vermeden yolcu ettim onu sarildim gogsume cektim kokladim
bir zamanlar annen de seni boyle koklamisti bir gun yine koklayacak dedim icimden
kizlar nerden aklima geldi bilmiyorum simdi sadece yazdim iste
söylediklerimizden sonradan pisman oluyoruz ama bazen sabir tasi catlayiveriyor
erkeklerin de kafasini saga mi sola mi cevirmelerii gerektigini bilmedigi anlarda olmuyor degil ...benim kayinvalidem kasim ayinda vefat etti zaten evliligim suresince sadece 7 gun gordum kendisini... maalesef ikimiz ayni dili konusamadigimiz icin karsilikli konusma sansimiz hic olmadi... bakislarla el hareketleri ile anlastik..o g.dogunun ucra bir kosesinde turkce bilmeden yasayip yetismis
kayinpederim arada tercuman oldu bi kac cumlelik konusmalarimiza... kizim 1 yasinda idi gittigimde esim aslinda istemedi gitmemi ..ben direttim o insanlarinda hakki senin evladini gormek diye hani hep anlatilir ya bi cöp gormedim kayinvalidemden diye biz kendi imkanlarimizla evlendik ama yine de torunlarini gorsunler istedim.. iyi ki de goturmusum kizimi sonrasinda esimle benim tatillerimiz birbirine hic uymadi o calisir iken kizimin yuvasi tatil oldu... onun calismadigi zamanlarda ise kizimin hastaligi artti derken gecen sene kayinvalidem kurban bayraminda rahatsizlandi
o gece esime bilet baktim netten gece ucagi musait hemen git dedim yok dedi yaslilik iyilesir.. agir bir durumu yok ama inanin icime ates dustu... o kadar israr ettim ki esim yeter be dedi sende beni gondermek mi istiyorsun ...hemen anneme ucak bileti aldim berlin e gelsin diye gece aradim acil berlin e geliyon sabah ucuyorsun diye kadinin eli ayagi birbirine karisti
kayinvalidem rahatsiz ilk firsatta esimi yollucam turkiye ye dedim( yalniz kalamiyorum benim kimsem yok berlin de esim yoksa ya annem ya da kiz kardesim geliyor hangisi uygunsa yani) annem ogleden sonra geldi ve beni eltim aradi o da almanya nin baska bir sehrinde oturuyor kayinpeder anneniz bayramda gelemediniz diye hastalandi hala da cok uzgun kalkin gelin koye demis
kayinvalidemizi de koye goturuyorlar dedi aaa iyilesmis hastaneden cikmis dedim cok sukur dedi.. bi de esimin yigenini arayayim dedim tr den bakalim doktor ne demis ...cocugun cevabi yenge nenemi kaybettik simdi cenazesini eve goturuyoruz
inanin dunya basima yikildi.. sarardim soldum bayilacaktim.. esimde bilet almaya gitmisti ..trizm burosu ile aramizda 25 dakika yurume mesafesi var pardusemi bas ortumu nasil aldim ayagima neden bi ayakkabi giymedim de terliklerle disari ciktim vallahi farkinda bile degilim
bir an once esime ulasip bu haberi duymamasi icin kendimi arabalarin onune atarak kostum ya bir akraba tanidik tel acarda basin sag olsun der ise ben yaninda olmaz isem kim bukulen boynunu gogsune yaslar kim gozunun yasini siler kim kolunu tutup destek olur diye nefes nefese ulastim
o da hic bir seyden haberi yok garibim biletini almis gecenin yarisi ucacak diye valiz hazirlamaya geliyor aglamamak icin direndim gozyaslarim gogsumu yirtti yine de yuzune guldum ne oldu nereye gidiyon diyo gamsiz gamsiz hic sigara almaya ciktim terliklerle mi
aman kim gorecek aksam cökmus zaten dedim koluna girdim hic bir sey olmamis gibi ben bi tras olayim dedi o zaman ki evimde berberi karsimizda idi yanindan ayrilmak istemiyorum ama berbere nasil girerim bari tel verde dedim konturum yok kizkardesimi arayayim cik evden ara dedi yok dedim annemin yaninda konusmayayim
saf saf verdi telefonunu hemen sebeke ayarini degistirdim otomotik olani manuel yaptim tabii ayarlamasi gerek ama aklina gelmez sebeke ayari ile oynandigi...kim ararsa arasin kisiye ulasilamiyor diyecek ve kimse esime basin sag olsun demeyecek diye huzur duydum.. en azindan 3,5 saat suren ucak yolculugu boyunca annesinin ölusune gittigini bilmeyecek
ve o gece saatlerce agladim ben ki metanetli Allah tan geldik ALlah a gidecegiz diye kimlerin gozunun yasini silen insan esimin gozunun yasini silemedim ona soyleyemedim bilmeden ogrenmesine izin vermeden yolcu ettim onu sarildim gogsume cektim kokladim
bir zamanlar annen de seni boyle koklamisti bir gun yine koklayacak dedim icimden
kizlar nerden aklima geldi bilmiyorum simdi sadece yazdim iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?