Kendini sevme nedir?

Aynanın karşısına geç canım kendim iyiki doğmuşum iyiki annem beni doğurmuş Allahım Nasıl yaratmışsın beni kurban olayım kendime Hele şu güzelliğe hele şu ağzıma hele burnuma diye sev
ben somut olarak kendimi böyle severim

Bunları da yaparım Ama d
Aynanın karşısına geç canım kendim iyiki doğmuşum iyiki annem beni doğurmuş Allahım Nasıl yaratmışsın beni kurban olayım kendime Hele şu güzelliğe hele şu ağzıma hele burnuma diye sev
ben somut olarak kendimi böyle severim
Bunu da yaparım çevreye davranış olarak sordum

Bunları da yaparım Ama d

Bunu da yaparım çevreye davranış olarak sordum
Özgüvenli ol kişisel bakımına dikkat et kendini zararlı ve kötü insanlardan koru biraz ihtiyaclarına göre değilde kendini şımart mesela hayır demesini bil heryerde evet denmiycegini bil hedeflerin olsun hedeflerine yönelik uğraşların olsun....

Bu konuda kisisel gelisim kitaplari var okuyabilirsiniz. Beyhan budak, kemal sayar gibi yazarlarin. Kendini sevme zamanla oluyor. 30 yasimdan sonra olumlu olumsuz ozelliklerimi kabul ettim. Degistiremeyecegim seyler icin kendimi üzmüyorum. Sonucta kimse mukemmel degil ve hickimse sizi incelemiyor. Herkes kendi derdinde

Merkeze kendinizi koyarak.. Büsbütün bencil ol demiyorum ama ben varsam Varlar, ben yoksam yoklar (dışımızdaki herkes) diye düşünerek hareket etmek gerek bence.

çok uzun bir konu. kitaplar yardımcı olur ama temel olarak yapabileceğin şeyleri zaten söylemişler. çocukluk fotoğraflarına bak ve düşün, kendini maddi olarak kısıtlama temel şeylerde tabiri caizse saçını süpürge etmeyi bırak, sana iyi gelmeyen her şeyden uzak dur.

Kendini sevmenin özünde, her insan kadar kıymetli olduğunu, kimseden daha değersiz olmadığını bilmek var. Yeryüzünde elbette hepimizden daha yetenekli, daha akıllı, daha güzel insanlar var ama bu kimseyi kimseden daha değerli kılmaz. Sadece bazı özellikleriyle eşsiz kılar. Oysa hepimizin bir diğerinde olmayan eşsiz özellikleri var. Ben kendini seven bir insanım. Çok orijinal, müthiş yetenekleri olan bir insan mıyım? Hayır. Ama hayatla güzel mücadele ediyorum, kendime yetiyorum, küçük şeylerle mutlu olmanın kıymetini biliyorum, içimde küçük bir dünya varmış, sadece bana özelmiş gibi hissediyorum, hatalarım oldu, oluyor ama bunların kötü kalplilikten kaynaklanmadığını biliyorum ve vicdanımı rahatsız eden bir şey yok, bu da beni mutlu ediyor. İyi bir insanım. İyi insanların kendini sevmesi kolaydır bence.

Kendime değer verdiğimi çevreme nasıl gösteririm diyorsanız, bunun yolu da insanlara fazla taviz vermemekten, hak edene haddini bildirmekten, sizi mutsuz eden insanı mutlu etmeye çalışmamaktan, saygısızlıkları, haksızlıkları sineye çekmemekten, alçakgönüllü&mütevazi olmayı abartmamaktan geçiyor.

Çok haklısın ama sonradan ve zorlama ile olur mu acaba
Olur bence çaba herşey icin gerekli kalpten isteyin ve çabalayın:) ben yeni yeni bunu yapmaya çalışıyorum ise sağlıklı beslenmeye çalışarak başladım hayat kıymetli çünkü sonra başkalarının dediklerini eskisi gibi kafaya takmamaya çalışıyorum önemli olan benim ne hissettiğim diyorum kendimi çok dinlerim . Tavir olarak ozguvenim düştüğünde hayır iyisin basarirsin, falan diye içimden tekrar ediyorum birde bu aralar sesli bi şekilde istediğim şeyi yada işte o an darlandiysam ben çok akıllı bir kızım bunuda başaracağım kendimle çok mutluyum diye söylüyorum delilikte olabilir tabi :KK53:

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.
bence kendinden memnunsan, hatalarını kabul edip bunlar için kendini suçlamıyorsan kendini seviyorsundur.önce kendini affetmeyi öğrenmelisin. sonra başkalarını affedersin. vücuduna bakıyorsan, temizliğine özen gösteriyorsan, dengeli besleniyorsan da kendini, vücudunu seviyorsundur. bunları yapınca zaten mutlu bir insan olursun. enerjin olumlu olarak açığa çıkar. mutlu insanlar çevresine de mutluluk saçar. böylece somut yansımasını da görebilirsin.

Çok güzel öneriler bir yerden başlamak lazım. Bendeki durumun çocukluktan geldiğinin farkındayım.

Back
X