- 19 Mayıs 2020
- 47.317
- 212.574
- 548
Ay çok kılçıklı onlar, nasıl yiyorlar zaten be?Kuzucum köy balığı dediği muhtemelen tatlı su balığı, köyün yakınlarında dere veya göl var demek ki.
Gezen balıkHayatımda ilk defa koy balığı diye bisey duydum , köyden tereyag , peynir , sebze meyve gelir de balık nedir
Köy balığı tarlada bağda bahçede kendi kendine çıkar. Toplarsın toplarsın yine çıkar. Semiz otu gibin bişi.Hayatımda ilk defa koy balığı diye bisey duydum , köyden tereyag , peynir , sebze meyve gelir de balık nedir
yirmaga ineyrum var ya inmisler, yirmaktan balik tutmuslar . O olsa gerek...Hayatımda ilk defa koy balığı diye bisey duydum , köyden tereyag , peynir , sebze meyve gelir de balık nedir
Köy balığı ne kızaman vermezse vermesin altı üstü balık ya. Hayatta tek derdin bu olsun.
Göl balıklarının hepsi çok kılçıklı olmaz, genel ismi nedir bilmiyorum ama bizim oralarda sarı balık derler lüfer, levrek kadar lezzetli az kılçıklı bir balıktır, ustası yaparsa balık sevmeyen bile tavuk eti gibi yer ama tabii Dilasare’ye hangi balık gönderildi bilmiyorum, kayınbiraderi hak yiyor ayıp ediyor ama şu saatten sonra o balığı verse de çöpe atardım ben zira buzluktan balık yemem temizlenmediyse zehirler, balık dediğin taze tutulup hemen tüketilecekAy çok kılçıklı onlar, nasıl yiyorlar zaten be?
Niye onlar yesin mesela? Hep uyanıklar mı yesin?Böyle küçük şeylere takılırsanız yorulursunuz. Boşverin onlar yesin.
Canım balık çekti valla bu kadar konuşmayaKöy denizinden çıktıysa
Lafı geldiğinde okkalı bir laf edin kayınbiraderinize, zira dediğiniz gibi konu balık değil, belki baştan dürüst olup söylese siz yiyin deyip gönderileni almayacaktınız ama yollananı saklamak bir toplu iğne dahi olsa hak yemektir.İnanın arkadaşlar sorum balık değil alasını yiyoruz çok şüküre Rabbime çoğu arkadaş anlamış beni kendini uyanık sanması yine istiyorsa alsın ama ne bilim bize gelen bir emanet sonuçta sorabilir bu tarz şeyler hakka giriyor ve kaynım zamanında başka şeyler içinde eşimin hakkını yedi
Ben sizi anladım. Mesele balık değil. Hak yemek. Benim gorumcemde böyle. Kayınvalidem bahçesinden biseyler toplar bizede vermek için. Ama görümcem bizimkileride alır aç gözlü çünkü. Eşim de tamah etmez. Boşver biz alırız der. Eşim gorumcemin suratına bile firlatmisligi var bize ayrılan şeyleri götürmeye çalıştığı için. Alınıp akillandimi? Hayır.. böylelerin gozu doymaz. Boşverin. Kayınvalidenizede bize bişey ulaştığı yok diyin bidahakine.Arkadaşlar çok sinir oldum kaynım dün kayınvalidemlerin yanından köyden geldi neyse ki bişeyler göndermiş bizede onlarada eşit dün kv balıkta gönderdim dedi köy balığı,peynir ,yoğurt ,ekmek vardı balık yoktu eşime demişki çözülmedi vericem demiş ama her konuda olduğu gibi yine uyanıklık yaptı vermeyecek bizim hakkımızı vermemesi çok sinir bozucu gerçekten balıkta değilim kendi akıllı sanması balık ayrı poşetlerde bir torpadaymış kaç saatlik yol nasıl çözülmedi
Bende öyle düşündüm ama yine de komiğime gitti köy balığı terimi , hiç duymamıştım böyle dendiğiniKuzucum köy balığı dediği muhtemelen tatlı su balığı, köyün yakınlarında dere veya göl var demek ki.
Köy balığı tarlada bağda bahçede kendi kendine çıkar. Toplarsın toplarsın yine çıkar. Semiz otu gibin bişi.
İnanın tek siz değilsiniz haksızlığa uğrayan veya haksızlığa uğrayan son kişi de değilsiniz. Biraz rahat olun ya hu bakın sağlığınız sıhhatiniz yerinde mi çoluğunuz çocuğunuz iyi mi, eşinizle aranızda sevgi huzur var mı, kimseye muhtaç olmadan bir arada yaşıyor musunuz, başınızı sokacak bir yeriniz var mı bunlar tamamsa sizden şanslısı yok insanların ne dertleri var hem meselenin basitliği hemde köy balığı bana komik geldi bizlere gırgır o yüzden döndü. Boş ver kız şehirli balığı ye sende sosyetik olursunİnanın arkadaşlar sorum balık değil alasını yiyoruz çok şüküre Rabbime çoğu arkadaş anlamış beni kendini uyanık sanması yine istiyorsa alsın ama ne bilim bize gelen bir emanet sonuçta sorabilir bu tarz şeyler hakka giriyor ve kaynım zamanında başka şeyler içinde eşimin hakkını yedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?