Kendinizi Mutlu Etmek İçin Ne Yapıyorsunuz Nasıl Mutlu Oluyorsunuz

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.742
2.728
133
Kızlar herkese merhaba güzel mutlu bir gün dilerim hepimiz icin

Hemen konuya geleyim belki tuhaf gelecek ama ergenligim çocuklugum hep melankolik bi yapıda gecti hep üzgün kırılgan bir yapım vardı cocukken niyeyse hep ölumü ölecegimi falan düşünup uzulurdum ergenligimdede bir suru ailevi sıkinti sorunlar hep uzgundum oyle gecti

Hatta gecen aklima geliyor ergenliginde o kadar cok aglardim ki düşünüyorumda anne olsam cocugum bu kadar agliyorsa mutlaka kotu bisey vardir diye dusunurum ama kardes sayisi belli sıkintılar cok olunca oda görememis sanirim

Kisaca ozetlersek ben hep uzgün gülmeyi bilmeyen biri olarak buyudum sonra ortamim degisti arkadas ortami degisti basimdan mutluluk akmasada eskisi gibi mutsuz degilim ama insanlar herkes bana en normal zamanlarimda bile neyin var ne dusunuyorsun dalginsin gibi yorumlarda bulunuyorlar bunlari duymakta ister istemez beni etkiliyor.

Aslinda dusununce bir yandan haklilik paylarida var yani fotograf cektirmek istemem mecburen cekilmis fotograflarda sanki yuzumu cekistirip beni guldurmeye calismuslar gibi bir görüntü. Sanirim cok uzattim kendimi ve durumu izah rttikten sonra geleyim asıl mevzuya

Kizlar sizler kendinizi mutlu etmek icin neler yapiyorsunuz uzgunken moralsizken moral olsun diye neler yapiyorsunuz bunlari bilmek istiyorum

Birde ayni konuyla baglantili olarak özdeger icin kendinize neler yapiyorsunuz bunlari paylasmanjzi sizden rica ediyorum emin olun pnerilerinizin hepsini tek tek dikkate almaya calisan biriyim ve elimden geldigi kadar tum onerileri uygulamaya cabalayacagim.

Kendim icin birseyler yapmak mutlu olmak hayatin kalaninda gulmek kahkahalar atmak keyifli biri olarak yasamsk istiyorum.

Simdiden zaman ayirip dusuncelerini paylasan herkese cok ama cok tesekkur ederim

1- Kisin d vitamini aliyorum.

2- Muhakkak duzenli spor yapiyorum.

3- Regl haftamda bitter cikolatayi gomuyorum, yaninda da kremali kahve

4- gunumu boluyorum, her seye zaman ayirmaya calisiyorum. 2 cocuklu calisan bir kadinim. Ev duzeni, yemek, calisma, cocuklar derken eger ki kendime ozel bir zaman ayirmazsam bir bakmissin haftalar gecmis, kendim icin tek bir sey yapmamisim. O yuzden evin temizligine 1 saat ayirmissam, 1 saat de sporuma ayirmayi kendime hak goruyorum.

5- sabah muhakkak guzel giyiniyorum, modumu yukseltiyor hemen o gun icin.

6- sabah kalktigimda asla telefonumu/ mailimi vs kontrol etmiyorum, en az bir yarim saat sakin takiliyorum.

Hayata 1 kez geliyorsun mutsuz gecirebilirsin mutlu gecirebilirsin, secim
Senin. Ben bugun olumsuz birsey olduysa yarina tasimam kolay kolay..her gun yeni bir sayfa acarim.. kendimi
Mutlu ettigim sey gunden gune andan ana degisebilir..Allah sagliktan etmesin surekli
Uzgun modsuz gezmek kimseye fayda saglamaz

Sizin gibi birine benim gibi birinin tavsiye vermesi cok zor. Cunku ben cocuklugumda da ergenligimde de, hayatımın her doneminde cok mutlu ve neseli bir insandim. Hayatta hicbiseyi ciddiye almaz kafayi takmazdim. Hala oyleyim. Cok zor zamanlar yasadim. Gercekten ortalama biri yaşasa (burda okuyoruz benzerlerini) derin depresyonlardan cikamayacagi seylerde bile gulmeyi eglenmeyi bildim. Sonrasinda evlendikten sonra her sey cok daha yolunda gittigi halde icine dustugum bosluktan dolayi depresif bi surecim oldu. Ama çıkıyorum istersem, cikabiliyorum. Geziyorum, yemek yapiyorum, kitap okuyorum, canim ne isterse onu ugras edineboliyorum, hobiler degistriyorum, kendime bakıyorum, canim istemezse ev islerini vs hic umursamiyorum, keyif aldığım cok basit seylere gömülüp kalmaktan korkmuyorum, cunku vaktim de var. Yiginla is beni beklerken ben dustan cikip cilt bakimi yapip , kahvemi alip bornozla saatlerce kitap okuyabiliyorum mesela. Canim ne isterse. Kendimi cok ozgur birakiyorum. Konusmak istenedigim insanlarla alinir gucenir doye konusmuyorum. Hicbir seye zorunlu hissetmiyorum. Ruhen cok özgürüm. Bence isin sirri bu.

Vitamin konusuna bende dikkat edecegim spora yeni basladim beni fiziksel ve zaman acisindan zorluyor ama istikrar gostermek icin cabaliyorum giyinme konusuna dikkat edecegim

Maalesef bu sorunum var olumsuz seyler gunlerce haftalarca yanimda benimle geliyor is yerinde yasadigim olumsuz bi durum evde 7/24 qklimda bunu bir sekilde benimde cozmem gerekiyor

Kendime kendi çocuğum gibi davranmaya özen gösteririm ,sevdiğim şeyleri alırım , sevdiğim yemekleri pişiririm Çünkü bunları ancak ben kendime verebilirim onun dışında bence çocukluğunuza inin o şekil terapiler yapmayan çalışın belki işe yarar unutmayın siz çok kıymetlisiniz

Ergenlik dönemim hep evde para kavgasıyla gecti.
Babam esnaf olacam diye diretince:)Lise 1 de begendiğim ayakkabıya lise sonda kavustum öyle diyim.
O yüzden kendime sözümdü kendi paramı kazanacagım.
Suan mutlu olabilmem icin bu sözümü hatırlamam yetiyor.Kızıma istediği oyuncagı alabilmek,onu atlı karıncalı parka götürebilmek,kocama muhtac olmamak sanırım en büyük motivasyon kaynagım.
Salt para üzerine kurulu gibi dursa da bence öyle değil.
Ben canım sıkkınsa alır kızımı gider biyerde oturur pasta yerim.
Saglıgım yerinde diye sükrederim
Kücük resimlerde arıyorum mutlulugu .
Az önce sanal market olusturdum mesela,evdeki eksikleri alabilmis olmam bile motive ediyor beni.
Delirdiysem demek:)

Maalesef bu sorunum var olumsuz seyler gunlerce haftalarca yanimda benimle geliyor is yerinde yasadigim olumsuz bi durum evde 7/24 qklimda bunu bir sekilde benimde cozmem gerekiyor
Sorunun kaynagini cozmuyorsan her gun ayni seyle karsilasiyorsun demektir. Yani bu durumda her gun yeni bir sayfa acsanda ise yaramaz. Kokten cozum sart bazi seylerde.. ama mesela bazilari dedikoduyu vs cok takar benim
O an canim sklir yarin hatirlamam.. ayni sey mesela bi isin icinden cikamadiysam is yerinde vs. Kapatirim onu o an ve yarin devam ederim ve kendime sasarim nasil yapamadim
Diye. Insanin her gun modu ayni olamaz

Benimde soyle bir sıkintım var ki ben ailem icin cevrem icin maddi olarak sıkintiya girsem bile onlsri mutlu gormek adinaconlari mutlu edecek seyleri alirim fakat sira bana gelince en basitinden bir tsort almak icin bile 40 kere dusunurum elimi 10 kere uzatir 10 kere geri cekerim psikolog seanslarimda bu durumun kendine deger vermemekle alakali oldugunu ogrenmistim bi sure astim gibi gorunsemde tekrar basa sardi ilk basta sanirim bu konuyu halletmem gerekecek

Cok teswkkur ederim umarim sizde hep degerli oldugunuzu hatirlayarak gecirirsiniz ömrünüzu en guzel en mutlu şekilde

Merhaba, yazdıklarını okuduğumda bile hep bir negatiflik var gibi geldi. Öncelikle düşüncelerinden negatif tüm düşünceleri atacaksın. Negatif düşünceler sadece psikolojini değil beynimizin yapısını da değiştiriyor. Şikayet etmek bile beynimizde bazı değişikliklere neden olabiliyor.
Beynimizdeki özel bağlantı noktaları olan sinapslar, sinaptik yarıklar olarak adlandırılan boşluklarla birbirlerine bağlı. Bir şeyler düşündüğümüz zaman, sinapslar harekete geçer ve diğer sinapslara mesaj iletir. Böylece bir bilgi köprüsü oluşur. Her düşüncede, sinapslar birbirine yaklaşır. Bu da doğru sinapsların uygun bağlantıyı paylaşma ve birlikte harekete geçme olasılığını artırır. Sonuç olarak, söz konusu düşüncenin tetiklenmesi daha kolay hale gelir. Tüm bunlar şu anlama geliyor:
Başlangıçta bir şey hakkında düşünmek, tekrar tekrar düşünmeyi daha kolay hale getiriyor. Bu nedenle bir kişi sürekli mutsuzsa ve olumsuz düşüncelere sahipse, bu konuda herhangi bir müdahale yapılmadığı sürece böyle düşünmeye devam edecek.
Öte yandan, eğer olumlu düşünceler için çaba harcarsak, olumlu geri bildirim döngüsüne gireriz ve bu da iyimser bir kişilik kazanmamıza yardımcı olur.
Kötümser düşünce süreçlerini tekrarlayarak, bu olumsuz eğilimleri temsil eden sinapslar giderek daha yakınlaşır. En çok ortaya çıkması muhtemel düşüncenin en kısa sürede sinapslar arasında bir köprü oluşturabileceği durumu göz önüne alındığında, bu durumda bir kötümserin daha önce olduğu mutsuz kalma ihtimalleri de oldukça yüksek olur.

Yani ne kadar olumsuz düşünürsek, bu çemberden sıyrılmamız daha zor hale geliyor. Olumsuz düşünceler her zaman var olacak ancak onların hayatımızı kontrol etmesine asla izin vermemeliyiz. Mesela her şeyi olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum tabi ki herşey de olumlu gidecek diye bir kaide yok ama diyelim olumsuz oldu hayırlısı böyleymiş deyip geçmeliyiz geriye dönüp keşke bile dememeliyiz o konu hakkında ,beynimizi sürekli farklı güzel şeylerle meşgul etmeliyiz ki zaten olumsuz düşünmeye fırsatın bile olmayacak, bunun için en iyi yapabildiğin bir aktivite yapabilirsin. Mesela hafta bir gün arkadaşlarla voleybol maçı yapıyorum, topa her atışımda bana çok iyi geldiğini düşünüyorum öyle de oluyor gerçekten o hafta benim için çok güzel geçiyor. Resim müzik seni en çok neyin mutlu ettiğini keşfet , daha orta yaşlardasın zamanın seni ele geçirmesine izin verme, gez düşüncende yapmak istediğin her şeyi yapmaya çalış , hedefler koy kendine emin ol hayat bundan sonra çok daha güzel olacak. Bir de en önemlisi, hayatın pozitif insanlarla görüş konuş sohbet et, tabi ki en iyi arkadaşındır bir derdi vardır paylaşır dinle ama hep olumlu karşılıklar ver ona senden aldığı pozitiflikle o da pozitif olacaktır. İş hayatımda bile hep böyledir pozitif düşünce ile her şey olumlu yönde gelişir. Çok zor değil sadece bir başlangıç yapman yeterli :) Bol şanslar diliyorum.

Beni mutsuz eden şeyin ortaya çıkışından sonraki ilk saatlerimi bunalıma ayırıyorum. Bir süre hiçbir şey yapmak istemiyorum. Her şeyden vazgeçip oturuyorum öylece. Düşünüp ağlıyorum. Sonra çözümler arıyorum kendi kendime. Bulsam da bulamasam da kalkıyorum çünkü napim bir sürü işim var. Başka şeylerle meşgul olurken beni üzen şeyi unutuyorum. Zaman geçtikçe daha sağlıklı düşünmeye başlıyorum ve başa çıkmanın yollarını buluyorum. Bu dönemde genellikle kendimi ev temizliğine veriyorum bir işe yarıyor. Normal zamanlarda üşeniyorum da. Kitap falan okuyamıyorum çünkü dikkatimi veremiyorum, mutsuzum sonuçta. Film izliyorum, yürüyüş yapıyorum, alışveriş yapıyorum. Evde biseylerin yerlerini değiştiriyorum. Güvendiğim, sevdiğim insanlarla zaman geçiriyorum. Ama sorundan pek bahsetmeyi sevmiyorum hem ortamın enerjisi düşüyor, hem de bana moral vermek için ugraşırlarken farkında olmadan sorunlarımı daha çok hatırlatıyorlar. Günler geçiyor ben unutuyorum ama anlattığım biriyle karşılaşınca noldu o iş diyor. Hani bir derdin vardı ya. Al işte ne güzel unutmuştum, otur bir daha üzül

Vitamin konusuna bende dikkat edecegim spora yeni basladim beni fiziksel ve zaman acisindan zorluyor ama istikrar gostermek icin cabaliyorum giyinme konusuna dikkat edecegim

sabahiniza ozellikle dikkat edin.

Insan gune nasil baslarsa oyle devam ediyor gunu bence.
Guzel giyinin, bir yarim-1 saat tv telefon bakmayin, hos olmayan bir mesaj alirsiniz ve o gununuzu sabahtan mahbeder.

Giyinme konusunu da ben korona ile kesfettim. Normalde evde esofman giyerdim, sorun olmazdi, ama simdi hep evde olunca ve hep esofman tarzi giyinince cok da oyle kendimi iyi hissetmiyormusum. Hala rahat giyiniyorum ama daha guzel ve uyumlu. Disari da ayni kiyafetle cikabilirim cok rahat.

Bir de ben onlemimi daha sorun olusmadan alanlardanim sanirim. Vitamin ve bitter olayini o yuzden yazdim. Gesmisten tecrubem, kisin vitamin almazsam yataktan zor cikarim, o yuzden suan eksiklik olmasa da aliyorum. Yine regl beni inanilmaz sinirli yapar, o yuzden canim istemese bile o hafta bitter yiyorum, cikolata mutluluk hormonu salgilatir derler :)

Yorumlarinizda kendinize deger vermediginiz kisimlar beni cok uzdu gercekten.

Gecen hafta okudugum bir sosyal medya alintisini paylasayim sizinle:

Adam soruyor,
- hayatinizdaki en onemli seyleri sayin
ve sonra soruyor
- kendi adinizi ne zaman soylediniz

cidden kendi adimizi en onde soylemeliyiz, aksi durumda kendimize haksizlik yapiyoruzdur

Benim bir sıralamam var.İlk öncelik kızım olduktan sonra tabiki kızım ama kendime maasta mutlaka bisey alırım.
Kendi ciceğimi bile kendim alıyorm cogu zman:)Esim gereksiz gördüğü icin.Yorucu evet insan beni de biri düsünsün istiyor.
Kendi dogum hediyemi kendim almıs insanın yani:)
Ama sen kendine deger vermezsen kimse vermez bunu ögrendim artık.
Ben ikizler burcuyum birde.Öyle biseye günlerce takılmam.
1 gün uyuyayım gececek diye bi mottom var.Hakkaten sabah kalktıgımda o üzüldüğüm seye onceki gün kadar üzülmediğimi farkederim.

ben de ikizlerim, ayni kafa

Çok zor bir hayatım oldu. Bu nedenle baktım o cendereden kendi kendime çıkamıyorum. Önce yardım aldım. Bunun yanında, düzenli spor yapıyorum. Çok hasta bile olsam o günün sporunu aksatmıyorum. Cilt bakımı yapıyorum. Su içiyorum bol bol. Kitap okuyorum ve geziyorum. Sevmediğim insanlara da tekmeyi bastım. En güzeli de bu oldu zaten

Bu biraz da yapıyla alakalı bence. Ömrüm boyunca uzun süre efkarlı kederli olamadım. Ne olsa gülecek bir şey bulur kıkırdardım. Hatta annem beni ufakken çok ciddiyetsiz ve gevşek bulurdu. Özellikle okul hayatımda da öğretmenlerimle sorun yaşadım bu nedenle ama napayım karakterim böyle.
Önerebileceğim şey şu olurdu, ben çok üzgün yada sıkkınsam yürüyüş yaparım, kendime bir kahve alırım. Yani aklımı dağıtırım. Hobilerim de vardır, canım sıkkınken özellikle bu tip şeylere yöneliyorum.
Yani elem keder içinde oturmak daha da süreyi uzatır. Ağlamak ama ihtiyaç bence. Bazen canım dökmek isterse gözyaşımı açar güzel bir film izler ağlarım. Özetle kendini tanımak, neye ihtiyacın varsa yapmak, kendine iyi davranmakla alakalı bence

Mutluluk bir sanat. İnsan mutlu olabilmeyi bilmeli.
Kimisinin önüne dünyaları sersen mutlu olmaz, kimisi içinde bulunduğu her şarttan mutlu olmayı bilir.
Ben sinemaya gitmekten, Netflix dizileri izlemekten, alışveriş yapmaktan mutlu oluyorum.
Size bana mutluluk hissi veren 2 resim yolluyorum.

Eklentiler

• FCDC1315-A0AF-49D2-9127-F3AC80D16A5A.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 57
  • CD83CFDA-4A39-4EEE-9D20-3A02B2773825.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…