Kendisi ile huzur bulsun diye eşini var edendir..

Iki farkli cins birbirlerine karakter olarak benzese de fitrat geregi mutlaka cakisirlar.Birinin sevdigini oteki sevmeyebilir,biri birinin eksikligini biri tamamlayabilir,bir sekilde saygi sevgi icerisinde hayat oyle yada boyle akip gider.Kimsenin "benim escagzim cok iyidir evliligimiz dort dortluktur "demesine inanmayin.Elbetteki arada cakismalar olabilir,olmamasi zaten problemdir.Mutlu evlilik vardir ama mukemmel evlilik yoktur.Kusura bakmayin ama boyle konular acmayi cok mantiksiz buluyorum sidik yaristirir eslerimi kiyaslicaz?herkezin evliligi,esinin karakteri,yasadigi kosullari farklidir.

Eş güzellemesi mi yapalım şimdi ?

Bu konularda ekstra formül yada taktik olduğunu da düşünmüyorum. Geçinmeye gönlü olan, birbirini seven iki insan bir şekilde mutlu olmanın, birbirini idare etmenin yolunu bulur. Evine, eşine bağlı olmakta çoğunluk kısmı kişinin kendiyle alakalı, dışarıdan müdahale ile olacak birşey değil.

Merhaba 2.5 yıllık evliyim ondan önce de 4 sene flörtümüzü de katarsak 6/7 yıllık birlikteyiz eşimle. Problem yaşamadık mı ? Elbette yaşadık maddi manevi sıkıntılarımız oldu hala da oluyor ancak cok şükür bakış açınızı değiştirince her şeyde değişiyor benim size naçizane tavsiyelerim kızlar ; En önce kendiniz olun, olduğunuz gibi olun eşim gelecek diye olmadığımız gibi yaşamaya ,görünmeye çalışmayın , ikinci en önemli mesele aileler . Şöyle düşünün dünyanın en kötü insanı da olsa kimse kendi ailesine annesine babasına laf söyletmez . Siz de eşinizin annesine babasına hiç değilse sevdiğiniz adamı dünyaya getirdiği için saygısızlık etmeyin sevmek zorunda değiliz. Ama en önce Allah rızası için , sonra kendi özsaygımız için sonra da eşimizin hatrı için he deyin geçin . Kavga da küslükte olur evlilikte ama niyetiniz boşanmak değilse adamı yemek yapmamakla , yatak ayırmakla , ütü yapmamak ,kıskandırmaya çalışmakla vb basit şeyler ile cezalandırmayın. Siziin ona diyecek şeyiniz olsun ama o size kusur bulamasın .. atıyorum çocuk gibi küsüyorsun ya da senin yemeğine mi kaldım da yapmıyorsun vs gibi laflar edemesin . Diğer mesele kocanızla ilgili her şeyi daha dogrusu hiç bir şeyi arkadaşınızla ailemizle paylaşmayın sonra siz barışırsınız ama onların aklında hep o olay kalır . Yani formül çok basitmiş aslında. En önce biz kendimiz insan olarak kendimize yakışır şekilde davranıp , evimizle işimizle yaşamaya çalışacağız ve karşılığını da göreceğiz inşallah . Çünkü kimseyi değiştirmek mümkün değildir , yani elimizde bir kek hamuru varsa poaça yapmaya çalışmayacağız neden poaça olmuyor diye de isyan etmeyeceğiz bize verilen kek hamuruna şükredip en güzel keki yapmaya çalışacağız rabbim hepimizin evine huzur mutluluk bereket versin ..

Çok şükür Allaha verdiği hayata hamd olsun.. tartışmasiz evlilik yoktur bence ama seviye çok önemli ve yatak ayırma hürmet kimileri bunu kölelik olarak görsede ben buna eşin eşine hürmetidir derim her konuda benim bir erkek evde huzur buluyorsa huzura koşar zira sıkıntı ne olursa olsun kapınızı açtığınızda ey mübarek hoş geldin Allah'ın Rahmeti bereketi üzerinize olsun diyin bunu sesli söylemek zorunda da değilsiniz zira sizler birer aynısınız. ..

Bazı arkadaşlar hemen tartışma havasında eş güzellemesi , eş yarışı gibi konumla hiç alakası olmayan söylemlere girmiş sanırım muhteşem mutlular tavırlardan anlaşılıyor :) sakin ol ve sadece mutluysan paylaş bizlere de ya da dertli gönüllere de ışık olsun birbirimize destek olup yuvalar kurtulmasına vesile olalım şu bdv de a dostlar

Alıntı yapın, böyle arkadan iş çevirir gibi olmasın olur mu?

Ben de bazı arkadaşlar gibi düşünüyorum.
Bdv ye hadi mutluluğunuzu paylaşın diye konu acmak garip.
Baskalarinin mutluluğu mu dert şimdi de?

Canımcım benim mutlu huzurlu bir evliliğim var şükür. Arada tartıştığımız çok oluyor ama ne o nede ben sınırı geçmiyoruz. Kırıcı telafisi olmayan laflar edilmiyor. Galiba birbirini gerçekten sevmekten, saygıdan, olgun insan olmaktan geçiyor bunun yolu. Ben ona çok değer veriyorum ondan da aynı karşılığı alıyorum diğer her şey teferruat öyle olunca. Umarım hep böyle gider. Hiçbir şeyin garantisi yok hayatta ama yaşlanıp hala el ele, göz göze olan çiftlerden olmak isterim.

Evet kızlar aranızda eşim huzur kaynağım sağlıklı mutlu bir evliligim var ve formülünü buldum eşim eve koşa koşa gelir diyenler kimler :)
Ailesi evime yerlesene kadar esimi hep guler yuzlu bakimli temiz parfumler ev temiz halde guzel yemeklerle karsilardim.oda eve gerekli olan her ihtiyaci alir harvligima kadar verir anlayisli davranirdi. Simdi suratim bes karis hep yatiyo halde buluyor.ne ben ona hosgeldin ne o bana hosbulduk.suclu kim derseniz sade ve sadece ailesiyle kendileridir.

Valla koşa koşa mı geliyor parende mi atıyor bilmem? Ama dışarıda ekstra zaman geçirmek için kırk takla atmaz. Evde de gayet huzurludur beyim

Ben dominant hatunum. Öyle ağzımda mıç mıç güzel laflar yoktur. Ama davranışımla gösteririm sevgimi ve fedakârlığımı.
Nitekim o da öyle. Eviyle, eşiyle, çocuğuyla, işiyle ilgilidir.
Sorumluluğunu bilen adamın zaten başka tilkiliklere vakti ve enerjisi olmaz.

Etrafımızdaki herkes de bu adam karısının gözünün içine bakıyor der. Ben safım baya dışarıdan nasıl anlıyorlar bilmem

6,5 yılda defalarca kavga etmişizdir. Ama dargınlığımız en fazla 3 gün sürer. Ki o da en uzun bir defa olmuştu.

Barışmak için göz hizasına inip ben dili bla bla uğraşmayız. Uyurken sarılmak, yemek hazırlarken yanaktan makas almak, şakalaşmak için ittirmek gibi dışarıdan tuhaf görünen ama samimi davranışlar yeterlidir.
Nitekim geçinmeye gönlü olan seven kadın/erkek gayet güzel yürütüyor..

Yanında huzur bulmadığı insanla neden evlenir ya da evliliği sürdürür ki insan?

Yani bana çok saçma geliyor. İnsan neden evlenir? Sevdiği insanla hayatı paylaşmak, mutlu ve huzurlu olmak için değil mi? E bunlar yoksa bir evlilikte neden sürer ya da olmayacaksa neden başlanır? Formül bu işte, mutsuz olacaksanız evlenmeyin. Bu kadar basit.

Sanirim ben varim. 1 yildir guzel Biden bir evliligim var. 10 yil iki farkli sehirden iliski yurttugumuz icin kiymetini biliyoruz belkide bilmiyorum

Bozmayın yahu. Fena mı şuraya "eşim küfreder, döver ama özünde iyidir" diye konu açan bir kaç kadıncağız okusun da normal olanı ayırdedebilsinler
Konu taşınır zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…