- 2 Ekim 2014
- 2.427
- 5.196
- 358
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Hamilesiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin hamilelikte insan daha bir pimpirikli oluyorBende de panik atak başladı dışarı çıkasım gelmiyor insan korkuyor eşinizde haklı sizde haklısınız
Hamilesiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin hamilelikte insan daha bir pimpirikli oluyor
Bana kalırsa bende rahatım ama işte eşim içime kurt düşürüyorBugün aynı cümleyi kurdum birisine.
Kene var diye tüm yaz yeşil alandan uzak mı duracağız, olur mu öyle şey ya.
Sprey kullanın, dediğiniz gibi uzun giydirin.
Ben ikisini de yapmıyorum ama o benim rahatlığım tabii.
Ama buda çocuklara haksızlık 7/24 evde bu sıcakta tv karşısında ekrana maruz kalacaklar zaten konuşma sıkıntısı var küçük oğlumun konuşma terapisi alıyor tv açmayın deniyor nasıl durduracağız bu çocuğu evdeTeşekkür ederim şimdi birde çocuk olunca parka giderim gezerim hava alırım diyordum şuan gözetimim altında olmasına rağmen yeşillik alana çıkarmam ne olur ne olmaz diye düşünüyorum. Eşinizin de böyle düşünmesi çok normal.
Bende aynısını dedim eşime korku salıyorlar corona zamanındaki gibi yazık çocuklara biz önlemimizi alalım diyeKene kovucu spreyleri sıkın 1-2 saatte yenileyin, sevmediği itici kokular kullanılabilir ben bi şişeye hazırlamayı düşünüyorum 10ar damladan. Başkada yapacak bir şey yok, kene her zaman vardı. Nedense yine korku pompalama seyansı başladı sosyal medyada.
Ne yazık ki çıkmıyorum tek korunma olayım buHerkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Herkes başka tarif veriyor,kimi limon yağı , nane yağı , fesleğen yağı diyor kimi bunlar işe yaramaz diyor şaştık kaldık10damla limon okiliptüs yağı
10damla lavanta yağı
10damlada çay ağacı yağı bunları seyehat boy sprey şişeme ayarlamayı düşünüyorum bende. Lavanta dışında yağım yoktu sipariş verdim artık gelince yapıcam. Kıyafetlere ayakkabılara sıkmak için.
Eksik yazmışım bu karışım kokuları sevmedikleri için, zemine sıkmışlar mesela bi tarafa bu kokudan kaçıyolar haz etmiyolar
Çocuğunuz var mı? Söz konusu çocuk olunca iki ucu çoklu değnek oluyor yoksa bana kalsa bende yanından geçmem de çocuklar için zor oluyorNe yazık ki çıkmıyorum tek korunma olayım bu
Yok, 8 aylık hamileyim. Bazen bunalıyorum çıkayım diyorum da korkumdan yaklaşmıyorum. Sülale bizim parkta oturmayı seviyor korkudan çıkmıyoruzÇocuğunuz var mı? Söz konusu çocuk olunca iki ucu çoklu değnek oluyor yoksa bana kalsa bende yanından geçmem de çocuklar için zor oluyor
Anladığım kadarıyla hoş keskin kokuları sevmiyorlar genelde böcek türleri sevmiyor sanırım bu kokuları hepsini karıştırsak bir şey olmaz herhaldeHerkes başka tarif veriyor,kimi limon yağı , nane yağı , fesleğen yağı diyor kimi bunlar işe yaramaz diyor şaştık kaldık
Benim bildiğim kene ısırdığında nane yağı dökersen geri çıkar inanışı tabi bu uygulamalar yanlış üstüne bi şey dökmek falan. Ben çay ağacı ve lavantayı rahmetli ananemden biliyorum çok eskiden kullanırlarmış, lavanta kokusunu böcek grubu sevmez. Zaten bunlar ek önlem kovucu sprey+bu uçucu yağlar ve eve dönünce kontrol. Başka bi çözüm yokHerkes başka tarif veriyor,kimi limon yağı , nane yağı , fesleğen yağı diyor kimi bunlar işe yaramaz diyor şaştık kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?