- 5 Nisan 2023
- 4.735
- 15.597
- 138
- 28
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Bizim arka sokakta tanıdık bi teyzenin tavukları var, biz geçen sene 2 tanesi site bahçesinde kalsın dedik komple temizlediler bahçeyi. Geçen yılda osuruk böceği doluydu her yer ilaçlamaya rağmen uçuyolardı onca ilacın yapamadığını 2 tavuk halletmişti. Sokak hayvanlarından ziyade tavuk kuş türlerine verilen zarardan olduğunu düşünüyorum.Sokak hayvanlarının toplanmasının/katledilmesinin sonuçları bunlar, kimse kusura bakmasın
Öyle şey olur mu .çocuklar bütün gün nasıl evde duruyorlar...normal bir bakış açısı değil bu...güneş gitti mi her akşam parka götürürüz çocukları..şortla ..ama spor ayakkabı giydiriyorum daha rahat oluyor ..ötekisi çocuklara haksızlık .siz de ağırlığınızı koyun...yazık değil mi onlara...eşinizin ki trafik kazaları oluyor diye trafiğe cikmamak gbi birseyHerkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Aynen, herkes sadece ormanlık alan, park bahçe, çayır çimende kene olur sanıyor ama yollarda da cirit atıyorlar, her sene kenelerle başımız dertte ama 2 sene evvel buraları öyle bir kene bastı ki yerel bir marketten içeriye girerken kene kolonisinin üzerinden atlamak zorunda kaldım:)))Kene yayıldıktan sonra sadece parkta olmaz ki
Kenenin çesitleri var, o koyunlardan köpeklerden vs topladıklarımız zararsızdı.Kene yeni birşey değil ki.
Ben çocukken yavru sokak köpeklerinin üzerinde görmüstum arkadaşlarla temizlemiştik hatta hayvanın kulağından falan.
Neden bu denli çığırtkanlık yapılıyor anlamıyorum.
Öte yandan lavanta yağını eksik etmem evden,kokusuna haşere gelmiyor. Bit bulaşmasın diye kullanıyordum(kızımın saçları uzun ve gür)hala kullanmaya devam ediyorum iki çocuğuma da. Site bahçesine de çıkıyorlar. Uyarıyorum yeşilliklere girmeyin fazla,sokak kedilerine dokunmayın diye(sitede kedi nüfusu fazla)geldiklerinde eve üst bas değişiyor,her akşam duş alıyorlar. Kızımı kontrol etmiyorum ama oğlanı yaşı küçük olduğu için basitçe kontrol ediyorum. Yeter bence. Paranoyak olacağız hepimiz bu gidişle zaten,çok evham yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Doğrudur muhakkak ben pek hakim değilim nedir ne değildir, ama bu korkuyla da yaşanmaz.Kenenin çesitleri var, o koyunlardan köpeklerden vs topladıklarımız zararsızdı.
Bizde köyde küçükken damda yatardik, otların icinde gezerdik hiç bilmeyi kenenin gelip bizi isirdigini tutundugunu falan.
Bu korktukları cins farklı bir tur göcmen kuşlara tutunup geliyorlar genelde.
Evet öyle, ya çıkarsa diyip hayatı zehir etmenin bir anlamı yok yaz günü.Doğrudur muhakkak ben pek hakim değilim nedir ne değildir, ama bu korkuyla da yaşanmaz.
Benim oğlum 2018 doğumlu, çocuk evden çıkmak istemez olmuştu (pandemi sebebiyle alışmıştı )markete bile gelmiyordu benimle pandemi bittikten sonra.Evet öyle, ya çıkarsa diyip hayatı zehir etmenin bir anlamı yok yaz günü.
insanların paniğinede diyecek bir şey yok gerçi, kaç senedir pandemiydi yok o salgini ,yok bu salgini, yok kene sonu gelmiyor.
Benim kızımda 2017 doğumlu tam dışariyla tanışıp kumla toprakla, parkla oynayacagi yaşa denk geldi.Benim oğlum 2018 doğumlu, çocuk evden çıkmak istemez olmuştu (pandemi sebebiyle alışmıştı )markete bile gelmiyordu benimle pandemi bittikten sonra.
Çocuk yeni yeni alıştı çıkıyor.kapatamam eve yeniden başa sarmak korkunç benim açımdan.
Tedbir alıp hayatımıza devam etmemiz gerek. Fiziksel sağlık kadar ruh sağlığımız da önemli. Özellikle çocuklar hareket etmeliler.
Allah bağışlasın,sağlıkla büyüsün kızınız. Aynen tam oyun oynayıp,sosyalleşecekleri zaman eve kapadık,markete götürmek bile yasaktı. Çocuklarla sahile gittiğimizi ama parkların şeritlerle kapatılmış olduğunu hatırlıyorum mesela. Bomboş parklar,birbirine mesafeli duran insanlar,alışveriş sırasında bile yaklaşana ters bakardık. Aksırana tıksırana yine öyle. Ne günler geçirmişiz, düşününce korkunç geliyor.Benim kızımda 2017 doğumlu tam dışariyla tanışıp kumla toprakla, parkla oynayacagi yaşa denk geldi.
Pandemide herkes maskesini atmıştı biz bir sene daha taktık, uzun süre kolonya kullanmaya devam ettik.
Çıkıyorum. Eşim işte zaten. Sızın kı işe gitmiyor mu?Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Instagramda kalpçi doktor diye bir kullanıcı var. Sağlık ile ilgili şeyler paylaşıyor. Kenelerden korunmak için bir tarif paylaştı ve deneme videosu da eklemiş tarifin sonuna. Bi bakın isterseniz.Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Memlekete göndermeyeceğim. Ama Ankara da mecbur dışarı çıkacak çocukBen hiç rahat değilim, parkın değil içinden yanından geçemiyorum.Sosyal medya da üstümüze üstümüze kene yağıyor .Evde çıktı haberleri okuyunca çığlık atasım geliyor
Gerçekten oyunun içinde gibiyiz her level bir öncekinden zor Yeni oyun aşaması keneden kaç yakalanmadan oyunu bitir.Memlekete göndermeyeceğim. Ama Ankara da mecbur dışarı çıkacak çocukSadece belirli şehirler riskliydi. Dağılırsa bu kene işi yandık
Pire tasmasi yada dis parazit ise yaramiyor mu? Bahar ayindan itibaren her ay dis oarazit yenilenmesi gerekiyor ve kaliteli bir pire tasmasi kullanilmali. Buna ragmen biz de givde bolgesinde kene farkettik yalnizca bir tane. Fakat muhtemelen bunun sebebi uzun tuyleriydi. Yani kullandigimiz pire tasmasinin tenle temas etmesi gerekiyor. Biz nekadar siki taksak bile mumkun degil deriye ulasmiyor. Uzun tuylu hayvanlarda belki o biyun bolgesi ince bir sekilde tras edilebilir etkili olmasi adina. Bunlari duzenli kullaninca sinek de isirmiyor tasma da etki ediyor. Kene gelse bile tutunamayip kisa sure sonra hayvani birakiyor. Hayvana zarari olmaz ama eve kadar giriyorsa kene Allah korusun size zarari olabilir.Bahçe girişinde oturuyoruz keneyle ilgili haberler çıkmadan önce fark ettik. Köpeği bahçeye salıyoruz bi geliyor abartısız 10 tane kene yapışmış hayvana! Bunca senedir oysa hiç yaşanmamıştı böyle bir şey. Ev dubleks ve köpek aşağıya inmemesine rağmen yatağımda bile kene gördüm. O günden sonra bahçeyi ilaçlattık yan komşu da kendi bahçesini geçen sene ilaçlatmıştı zaten. O günden beridir yok ama artık tik oldu resmen. Parkı geçtim kendi bahçeme çıkmaya çekiniyorum. Sağlık bakanlığı da hiçbir açıklama yapmıyor enterasan.
İkimizde aynı kurumda çalışıyoruz annem bakıyor küçük oğluma annemde eşimle aynı kafada o da korkuyorÇıkıyorum. Eşim işte zaten. Sızın kı işe gitmiyor mu?
Bu erkek milletinin bı keneye karısmadıgı kalmıştı. Sanki siz bunu düşünemiyorsunuz.
Direkt kene spreyi var. Onu alın. Ben kızımın ayaklarına sıkıyorum evden çıkarken. Kollarına bacaklarına da sinek koruyucu sıkıyorum. Bir sorun uasamadık. Hergün en az dört beş saat dışarda.Anladığım kadarıyla hoş keskin kokuları sevmiyorlar genelde böcek türleri sevmiyor sanırım bu kokuları hepsini karıştırsak bir şey olmaz herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?