- 23 Ekim 2022
- 1.778
- 4.272
- 63
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Peki bir sey sorabilir miyim bu yaglari su ile mi karistirmak gerekiyor10damla limon okiliptüs yağı
10damla lavanta yağı
10damlada çay ağacı yağı bunları seyehat boy sprey şişeme ayarlamayı düşünüyorum bende. Lavanta dışında yağım yoktu sipariş verdim artık gelince yapıcam. Kıyafetlere ayakkabılara sıkmak için.
Eksik yazmışım bu karışım kokuları sevmedikleri için, zemine sıkmışlar mesela bi tarafa bu kokudan kaçıyolar haz etmiyolar
İşte eşime göre parka bahçeye de çıkmasın çocuklar yoksa dağa bayıra çıkmak zorAnkara'da nereye gideceksiniz de kene olacak. Orman, dağ, bayır olmadığı sürece şehir içi veya yakın parklarda kene yoktur diye düşünüyorum
Kene için ilaç var. Sinek koruyucu gibi fısfıs şeklinde. Çocukların ayağına sıkarsınız ben öyle yapıyorum. Kocanız otursun evde kolaysa ne sacmaHerkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Bahçe çevrili ise iki tane tavuk alın. Toplar keneleri. Köyde hep o şekilde temiz kalıyor etraf.Bahçe girişinde oturuyoruz keneyle ilgili haberler çıkmadan önce fark ettik. Köpeği bahçeye salıyoruz bi geliyor abartısız 10 tane kene yapışmış hayvana! Bunca senedir oysa hiç yaşanmamıştı böyle bir şey. Ev dubleks ve köpek aşağıya inmemesine rağmen yatağımda bile kene gördüm. O günden sonra bahçeyi ilaçlattık yan komşu da kendi bahçesini geçen sene ilaçlatmıştı zaten. O günden beridir yok ama artık tik oldu resmen. Parkı geçtim kendi bahçeme çıkmaya çekiniyorum. Sağlık bakanlığı da hiçbir açıklama yapmıyor enterasan.
hafta sonu piknik planları yapan benHerkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Evet ben öyle yapıcam gratiste satılan seyahat boy spreyler varya ondan var evde onun içine damlatıp kalanı su doldurcam. Bakalım denemekten zarar gelmez sonuçtaPeki bir sey sorabilir miyim bu yaglari su ile mi karistirmak gerekiyor
Aynı şeyi yapacağım inşallah, hafta sonu yağları almayı planlıyorum. Zaten birçok çocukta Pandemi de iz kaldı bir de bu çıkmasınKene kovucu spreyleri sıkın 1-2 saatte yenileyin, sevmediği itici kokular kullanılabilir ben bi şişeye hazırlamayı düşünüyorum 10ar damladan. Başkada yapacak bir şey yok, kene her zaman vardı. Nedense yine korku pompalama seyansı başladı sosyal medyada.
Her gün çıkıyoruz biz parka, çimlerde değil ama toprakta oynamasına izin de veriyorum. Spor ayakkabı ve uzun tayt giydiriyorum. Köye gittiğimizde de kovucu sprey sıkmıştım. Başka yolu yok çünkü, eve kapatamayız.Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Hangi parka gidiyorsanız belediyeye ilaçlama için talep edin. Gelip ilaçlıyorlar, sizi de arıyorlar, geçen hafta ilaçlama talep etmiştim , ertesi gün ilaçladılar.İşte eşime göre parka bahçeye de çıkmasın çocuklar yoksa dağa bayıra çıkmak zor
Kene yayıldıktan sonra sadece parkta olmaz kiBen hiç rahat değilim, parkın değil içinden yanından geçemiyorum.Sosyal medya da üstümüze üstümüze kene yağıyor .Evde çıktı haberleri okuyunca çığlık atasım geliyor
Orası öyle ama daha çok ağaç ve ot arasında olurlarmış bende medyadan duyduğum kadarıyla biliyorumKene yayıldıktan sonra sadece parkta olmaz ki
Sokak hayvanlarının toplanmasının/katledilmesinin sonuçları bunlar, kimse kusura bakmasınHiç normal değil bu derece artması, bazı bölgelerde uçaktna düştü diye haberler vardı o yüzden sordum. İç anadoluda özellikle
Evet kediler de toplatılsın ya sabırKeneleri kuşlar yer. İstanbul'da sokakta çok kuş avlayan evcil hayvan besleniyor. Bu hayvanlar yemese bile kuşları avlıyor ve bu da böcek veya tırtılları çoğaltıyor.
Ben nane ve lavanta yağı sürüyorum çocukların cildine. Sivri sineğide kaçırıyor. Sizinkiler daha küçük üstelik bu yaşta ki çocuk eve hapsedilmez. Ona bakarsak evde de deprem olabilir, yangın çıkabilir.Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?