Kene var diye evden çıkmayacak mıyız siz napıyorsunuz?

Bahçe girişinde oturuyoruz keneyle ilgili haberler çıkmadan önce fark ettik. Köpeği bahçeye salıyoruz bi geliyor abartısız 10 tane kene yapışmış hayvana! Bunca senedir oysa hiç yaşanmamıştı böyle bir şey. Ev dubleks ve köpek aşağıya inmemesine rağmen yatağımda bile kene gördüm. O günden sonra bahçeyi ilaçlattık yan komşu da kendi bahçesini geçen sene ilaçlatmıştı zaten. O günden beridir yok ama artık tik oldu resmen. Parkı geçtim kendi bahçeme çıkmaya çekiniyorum. Sağlık bakanlığı da hiçbir açıklama yapmıyor enterasan.

Hangi ildesiniz acaba

Hangi ildesiniz acaba
İstanbul-Avcılar civarındayım. Köpek olmasa belki fark etmeyecektik bile valla. Geçen sene çok nadir olsa olsa 1 adet çıkardı kulağından o kadar. Ama bu sene patilerinin içine kadar kene ayıkladığımızı biliyorum hemde üst üste günlerde...

Hiç normal değil bu derece artması, bazı bölgelerde uçaktna düştü diye haberler vardı o yüzden sordum. İç anadoluda özellikle

beneğim 5 aylık olacak valla biz çıkıyoruz pikniğe vs gidiyoruz. eve her geldiğimizde bebeği komple soyup kontrol ediyorum, dus aldırıyorum. onun dısında böcek koruyucu speyler kullanabilirsiniz. yazık cocuklara ya da en azından sinemaya vs götürün

11 yaşındaki anlar sinemadan da ama 3 yaşındaki anlamaz hele ki benim oğlum çok hareketli çok yaramaz o hiç anlamaz eşim ne derse desin çıkarıcam valla sprey uzun giydirme kontrol etme falan elimden geleni yaparım gerisine Allah kerim

Bizde İstanbul'dayız bugün arkadaslarla çocuklarla pikniğe gittik uzun giydrdik çocukları sprey sıktık , sıkıntı olmadı şükür

Bizde İstanbul'dayız bugün arkadaslarla çocuklarla pikniğe gittik uzun giydirdik çocuklara sprey sıktık , sıkıntı olmadı şükür

Kene ölümü duymadim benim olduğum ülkede ama lyme hastaligi mi ne yapiyormuş burda da uyarilar var. Biz orman yuruyuslerini seven bir ciftiz sprey almadim ama alacagim haftasonu öyle gidecegiz. Evde durulmaz ki kene varmis diye biz cikiyoruz

Esınız haklı bır bakıma.
Bende yazın evde durmam genelde.
Ama parka vs gidemiyorum korkudan.
Benimde esım rahat ama ben pımpırıklıyım bu konuda.

Chatgbt sorun hangi şehirlerde görülür diye

Keneleri kuşlar yer. İstanbul'da sokakta çok kuş avlayan evcil hayvan besleniyor. Bu hayvanlar yemese bile kuşları avlıyor ve bu da böcek veya tırtılları çoğaltıyor.

Bizim sakaryada cok kene oluyor.
Illlaki cocuklara da gelebiliyor. Ilk cocuga geldiginde cok korkmustum. Dr a gitmistik , bu tarafta pek sorun yok ,sivas tarafi riskli demisti. Cok basit sekilde cikarmisti.
Sakarya genelde cimbizla cikariyor herkes , bunlar bir sey yapmiyor diyor.
Bunu siz oyle yapin diye demedim ama kene hemen bir sey yapmiyor,.cikarirken dikkat etmek lazim diye biliyorum. Kolay kolay gelmez ,gelirse de dr a gidersiniz.
Yani ben oyle yapicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…