• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşfedilmek İstiyorum.

Sanıyormusun ki kalıcısın dünya da
Herkes gibi sende unutulacaksın.
Dönde bak unuttuğun yüze, kırık ayna da
Yorgunluk,bıkkınlık ve hüsran;
Keşkeler dolu dünlerden kalan çantanda.
...................... ........... .......,,
Ne dediğim gayet ortada :)
Şu an yazdım bana aittir :dondurma:
Not edebiyat konusunda öğrenci ilken ödüllerim vardı ve keşke daha çok katılsaydım şakın kendini kendine saklama

Yazıların başkalarına ulaşmadan değerlendirilemez, bu şekilde sadece senin için mükemmel olur. Paylaşırsan keşfedileceğin varsa keşfedilirsin yoksa sadece sende saklı kalır. Hevesini kırmak istemem ama kendi yazılarını daha kimse okumadan senin bu derece övmen ne kadar amatör olduğunu belli ediyor, amatör olmak kötü değil sen eksiklerini kapata kapata tam anlamıyla edebi olgunluğa ulaşırsın. Daha yolun başındasın.
İlkokul öğretmenim keşfetmişti beni. Ondan sonra bir daha içimi kimseye açmadım.Kendimi övmüyorum,sadece içimde bir coşku hissediyorum.

Sanıyormusun ki kalıcısın dünya da
Herkes gibi sende unutulacaksın.
Dönde bak unuttuğun yüze, kırık ayna da
Yorgunluk,bıkkınlık ve hüsran;
Keşkeler dolu dünlerden kalan çantanda.
...................... ........... .......,,
Ne dediğim gayet ortada :)
Şu an yazdım bana aittir :dondurma:
Not edebiyat konusunda öğrenci ilken ödüllerim vardı ve keşke daha çok katılsaydım şakın kendini kendine saklama
Ne güzel,yazmaya devam edin bence;)

Allahtan kendini övmek için söylememişsin tüm bunları bir de kendini övmek için deseydin neler derdin kimbilir :)

Merhaba.Nasıl başlayacağımı bilemiyorum aslında.Lisede okuyorum.Doğuştan gelen çok büyük bir edebi kabiliyete sahibim(asla övünmek için söylemiyorum,yanlış anlaşılmasın.) Kendimi bildim bileli hep yazıyorum.
İç dünyam ile dış dünyam çok,çok farklı.Dışarıda çok sessiz bir insanım.Okulda çok sessiz bir insan olarak tanınıyorum. Benim bu hiçbir şeyden haberi olmayan saf halime bakanlar,benim iç dünyamı tahayyül dahi edemezler. Yazılarımı kimse ile paylaşmıyorum. Görseler, şaşkınlıktan küçük dillerini yutarlar."Bunları bu süklüm püklüm duran insan mı yazdı derler,"eminim.
Yazılarımı kimse ile paylaşmamın sebebi ise çok tuhaf. Sanki bütün özelimi öğreneceklermiş gibi geliyor bana.
Edebiyat öğretmenimiz bize, "Aranızda yazı yazan var mı,"diye soruyor. Ben yazıyorum demiyorum. Okulumuz çok faal bir okul,kendimize ait dergilerimiz var. Bazı okul arkadaşlarım oraya yazılarını gönderiyorlar. Yarışmalara vs. de katılıyorlar.Çok beğenilenler oluyor. Ben yazsam hayran kalırlar,eminim. Kendimi övmek için söylemiyorum dediğim gibi,ama ben edebiyat aşkıyla dolu biriyim. Artık bu aşkı içimde fazla taşıyamıyorum.Birileriyle paylaşma ihtiyacı duyuyorum.Keşfedilmek istiyorum. Ama dediğim gibi,tuhaf bir şekilde utanıyorum. Sanki tüm mahremimi öğrenmiş olacaklar gibi hissediyorum.
Yazılarımdan birkaçını Edebiyat öğretmenime götürmeyi düşünüyorum. En azından biraz da olsa içimdeki dünyayı paylaşmış olurum. Kısacası,ne yapmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?Beni cesaretlendirir misiniz?

Yazdıklarınızı dergilere gönderebilirsiniz. Bir yerden başlamak gerek, kesinlikle ertelemeyin. Yıllar sonra pişmanlığını yaşarsınız. Okurlar yazdıklarınızın kalitesini de değerlendirir zaten. Genç yazar adaylarından çok güzel metinler çıkıyor bazen, beğeniyle okuyorum. Hele kadın yazarlar olunca daha mutlu oluyorum.

Bu arada edebiyatla ilgilenen ve naçizane birşeyler yazmaya çalışan biri olarak soruyorum, küçük bir paragraf da olsa paylaşmak istemez miydiniz burada?

Not: Az önce başka bir konunuza yazmışım nasıl olduysa, düzelttim. İstediğiniz herhangi bir konu olabilir. İnternette kaynak belirtmeden alıntılar yapılabiliyor. Ola ki başka bir sitede paylaşılırsa üzülmeyeceğiniz bir metin olsun bence.

Bir anonim blog açabilirsin. Pucca falan gibi çerezlik yazarlar bloglarından keşfedildiler. Ki sadece içlerini döküyorlardı; edebi bir şey dahi yok. Kendini herkes bir derece beğenir, yani kimse severek yaptığı işin sonucunu kötü bulmaz. Ama tanınmak istiyorsan başkalarının da seni iyi bulması önemli. İyiysen zaten blogunda keşfedilmiş olursun. Yani her keşfedilmiş olan da iyi değil ama halka hitap edebiliyorsan keşfedilirsin demek daha doğru olur.

Bu genel bir yorumdu. Özel yorum yapacak olursam senin klasik ergen kafa karışıklığında olduğunu düşünüyorum. Kimlik keşfetme aşamalarındasın, normaldir. Her yerde şansını dene bakalım.

Keşke açmasaydım bu konuyu. İnsanlar bu kadar masumane bir konuyu nerelere çekiyor gerçekten.
Valla herkes eleştirmiş ben kötü bir şey dediğimi düşünmüyorum.
On kere övünmek istemem övünmek istemem dersen bal gibi de övündüğünü düşünür insan.
Övünürsen de övün kibirli bir insan ol bunlar ne beni ne başkasını ilgilendirir ama konu içinde bu kadar çok yazınca ister istemez göze batıyor işte

Senin yaşında genellikle öyle zannedilir.. :KK70:
Yazım tarzına, konularının aleladeliğine, kafanın takılıp durduğu yerlere bakarsak yaşıtlarından daha geride olduğunu bile söyleyebilirim.
Yine mi siz? Saygısızlık yapmayayım büyüğüm sonuçta diyorum ama artık yeter.Başka konularda da tesadüfen gördüm, insanlara şu tarz yorumlar yapmışsınız : " Sürekli konu açıp durma,6 ayda bin tane konu oldu." Evet,aynı bana yazdığınız gibi diğer insanlara da yazmışsınız buna benzer cümleleri. İnsanların üye olduğu ayları saymak ve açtığı konuları kontrol etmek gibi bir görev mi verdi size site yönetimi? Cevabınız evetse bir daha ağzımı açmam. Ama şayet hayırsa haddinizi bilin.

Merhaba.Nasıl başlayacağımı bilemiyorum aslında.Lisede okuyorum.Doğuştan gelen çok büyük bir edebi kabiliyete sahibim(asla övünmek için söylemiyorum,yanlış anlaşılmasın.) Kendimi bildim bileli hep yazıyorum.
İç dünyam ile dış dünyam çok,çok farklı.Dışarıda çok sessiz bir insanım.Okulda çok sessiz bir insan olarak tanınıyorum. Benim bu hiçbir şeyden haberi olmayan saf halime bakanlar,benim iç dünyamı tahayyül dahi edemezler. Yazılarımı kimse ile paylaşmıyorum. Görseler, şaşkınlıktan küçük dillerini yutarlar."Bunları bu süklüm püklüm duran insan mı yazdı derler,"eminim.
Yazılarımı kimse ile paylaşmamın sebebi ise çok tuhaf. Sanki bütün özelimi öğreneceklermiş gibi geliyor bana.
Edebiyat öğretmenimiz bize, "Aranızda yazı yazan var mı,"diye soruyor. Ben yazıyorum demiyorum. Okulumuz çok faal bir okul,kendimize ait dergilerimiz var. Bazı okul arkadaşlarım oraya yazılarını gönderiyorlar. Yarışmalara vs. de katılıyorlar.Çok beğenilenler oluyor. Ben yazsam hayran kalırlar,eminim. Kendimi övmek için söylemiyorum dediğim gibi,ama ben edebiyat aşkıyla dolu biriyim. Artık bu aşkı içimde fazla taşıyamıyorum.Birileriyle paylaşma ihtiyacı duyuyorum.Keşfedilmek istiyorum. Ama dediğim gibi,tuhaf bir şekilde utanıyorum. Sanki tüm mahremimi öğrenmiş olacaklar gibi hissediyorum.
Yazılarımdan birkaçını Edebiyat öğretmenime götürmeyi düşünüyorum. En azından biraz da olsa içimdeki dünyayı paylaşmış olurum. Kısacası,ne yapmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?Beni cesaretlendirir misiniz?
Yazdıklarından bir iki paragraf paylaşırmısın?

Yine mi siz? Saygısızlık yapmayayım büyüğüm sonuçta diyorum ama artık yeter.Başka konularda da tesadüfen gördüm, insanlara şu tarz yorumlar yapmışsınız : " Sürekli konu açıp durma,6 ayda bin tane konu oldu." Evet,aynı bana yazdığınız gibi diğer insanlara da yazmışsınız buna benzer cümleleri. İnsanların üye olduğu ayları saymak ve açtığı konuları kontrol etmek gibi bir görev mi verdi size site yönetimi? Cevabınız evetse bir daha ağzımı açmam. Ama şayet hayırsa haddinizi bilin.

Aynen böyle mi yazmışım? ☺
Size yazmışımdır bence bunu ha size yazmadıysam ikizinize yazmışımdır zira size de aynı duyguları hissediyorum. ☺
Ayrıca evet yine ben. ☺

Bir de, paylaşır mısın kimlere yazmışım. Ler diyorum bak. Çoğul kullanıyorum. ☺ Öyle yazmışsınız. Lütfen tesadüfen gördüğünüz millete bulaşan mesajlarımı bakın yine lar dedim tıpkı sizin gibi. Paylaşır mısınız? ☺ Tabi lafınızın arkasındaysanız. ☺

Ben de küçüklüğümden beri yazı yazarım tıpkı senin gibi ve şimdiye kadar benden başka kimse okumadı. Zira kendimde o haddi görmüyorum. Yani o kadar kaliteli yazar dururken benim ne haddime bunları birine okutmak diyorum. O yüzden sana bu konuda pek tavsiye veremeyeceğim. Bunu da neden yazdım bilmiyorum, laf kalabalığı oldu

Ne alakası var canım her üslup her kalem farklıdır.. Güzellik derecesi değil önemli olan içerik farklılığı kalemin değişik üslubu zaten insanları çeken.. Bence öyle düşşnmeyin eminimki sizinkilerde güzeldir

Bence edebiyat öğretmeninle paylaşmalısn..
Illaha yazdıklarını yaşıyorsun anlamına gelmez bu öyle düşünme roman kurgulayıp yazanlar hepsini yaşamışlar da mı yazmışlar

Yazdıklarınızı dergilere gönderebilirsiniz. Bir yerden başlamak gerek, kesinlikle ertelemeyin. Yıllar sonra pişmanlığını yaşarsınız. Okurlar yazdıklarınızın kalitesini de değerlendirir zaten. Genç yazar adaylarından çok güzel metinler çıkıyor bazen, beğeniyle okuyorum. Hele kadın yazarlar olunca daha mutlu oluyorum.

Bu arada edebiyatla ilgilenen ve naçizane birşeyler yazmaya çalışan biri olarak soruyorum, küçük bir paragraf da olsa paylaşmak istemez miydiniz burada?

Not: Az önce başka bir konunuza yazmışım nasıl olduysa, düzelttim. İstediğiniz herhangi bir konu olabilir. İnternette kaynak belirtmeden alıntılar yapılabiliyor. Ola ki başka bir sitede paylaşılırsa üzülmeyeceğiniz bir metin olsun bence.
Yaşadığı

Aaa buldum mesajımı
Size yazmışım. ☺☺☺

Başkalarına falan deyip yalan söylemeyin lütfen. ☺☺☺

Aaa buldum mesajımı
Size yazmışım. ☺☺☺

Başkalarına falan deyip yalan söylemeyin lütfen. ☺☺☺
Tabii ki bulurum, memnuniyetle. Bekleyin birazdan,görürsünüz.

Aynen böyle mi yazmışım? ☺
Size yazmışımdır bence bunu ha size yazmadıysam ikizinize yazmışımdır zira size de aynı duyguları hissediyorum. ☺
Ayrıca evet yine ben. ☺

Bir de, paylaşır mısın kimlere yazmışım. Ler diyorum bak. Çoğul kullanıyorum. ☺ Öyle yazmışsınız. Lütfen tesadüfen gördüğünüz millete bulaşan mesajlarımı bakın yine lar dedim tıpkı sizin gibi. Paylaşır mısınız? ☺ Tabi lafınızın arkasındaysanız. ☺
Hemen şimdi buluyorum:) Hazır mısınız

Edebi kaleme biraz hakimiyetim var.
Şiir, şarkı sözü denemelerimde olmuştu çok öncelerden.
Ama nedense bu yönümü kendimde asıl yetenek olarak görmedim.
Ta ki; 23 yaşıma kadar.
Yazıma güvensem de asıl inandığım hayal gücüm.
Yıllarca besledim içimde.
Kendime ait bir dünya kurdum.
Büyüttüm.
Paylaşmaya aynı senin gibi bende korktum.
2 yıl önce zincirlerimden kurtuldum.
Wattpad platformunda paylaşmaya başladım.
Şu an aktif değilim.
Ama aktif olduğum zamanlarda çok güzel amatör, profesyonel yazarlar vardı.
Şu an ise platformun hali berbat.
12,13 yaşlarında ergen tabir edilen gençliğin okumaması gereken o kadar çok hikaye var ki.
Yazarlar sırf populasyon için travma içeren olayları kabullenişle kaleme alıyor.
Kimisi imladan kimisi edebiyattan bi haber.
Toplasan kaliteli 10 kişi anca çıkar artık.
İyi veya kötü ne olursa olsun paylaşmanı tavsiye ederim bu kalemini geliştirir, zenginleştirir.
İlk yazdığım hikaye, yazı, deneme, her neyse iç halinden çok şeyi ortaya serecek korkunu anlayabiliyorum.
Sana ait cennetin sana özel kalmasını istiyorsun.
Ama gözler önüne sermedikçe kimse o cennetten dolayı seni takdir etmeyecek, onunla bir yere varamayacaksın, sadece kendi kendine yaşayacaksın.
Bununla yetinirim diyorsun saklamaya devam et.
Yetinemem diyorsan da kapıları açmanın vakti geldi demektir.

Back
X