Kesin çıldıracağım artık :(

Biliyorum bu yüzden üzüntüm, huzur yok bana bir türlü. Siz ödeyin mi diyorsunuz yani.
Oncelijle baska is imkaniniz varsa onu deneyin. Yoksa odeyin ama her turlu makbuz vs bunlari elinizde tutun. Ve daha sert bir tavir icerisinde devam edin. Ki bir daha sizi ezmesinler. Cunku boyle insanlar her kurumda var emin olun.

Yok hayır nakilde olmadım. Çalışmıyordum bir yerde kaydım yoktu, sırf çağıracaklar diye istifa edip bekledim, işlemler kolay olsun diye. Geç yaptılar işlemleri hatta baya maaş kaybım oldu. Söyledikleri gün gittim başlamaya, başlangıcımı yaparken 31 yazcağımıza 30 yazmışız diyorlar günü ama hiç anlamıyorlar işten, her türlü sorun için arayıp siz öğrenin eski kurumunuza sorun biz öyle yapalım dediler. Başlatırkende bir yanlış yapmışlar demek ki, halbuki bir çok hocayı başlattılar, nasıl bende hata oluyor bir tek anlayamıyorum.
Devlet kurumunda mi calisiyordunuz peki ordan mi istifa ettiniz?
Cok sacma geldi bana soylenen seyler ?
Personeldekiler yanlis giris yapti desem bilemedim mutemetliktekiler mi hatali yapti ?
Sizi personelciler mi aradi yoksa mutemetler mi?

Yanlış girişlerin her zaman telafisi vardır.
Bu SGK cezası bana hiç mantıklı gelmedi,
Evet Muhasebeci değilim ama Finansmanım ve az çok anlarım.
Özelden size aksettirilen ceza hakkında bir belge varsa,
SGK da uzman olan bir arkadaştan yardım alabiliriz.
Bu arada Neden SGK Emekli Sandığı değil ? Yanlış mı anladım memur değilmisiniz?

Yanlış girişlerin her zaman telafisi vardır.
Bu SGK cezası bana hiç mantıklı gelmedi,
Evet Muhasebeci değilim ama Finansmanım ve az çok anlarım.
Özelden size aksettirilen ceza hakkında bir belge varsa,
SGK da uzman olan bir arkadaştan yardım alabiliriz.
Bu arada Neden SGK Emekli Sandığı değil ? Yanlış mı anladım memur değilmisiniz?

Memurum. Bana sgk kesiyor cezayı dediler. Neden diyorum, 31 gün yerine 30 yazmışız diyorlar. Ceza hakkında tek söyledikleri bu. Bende sgk ya gidip bilgi alacağım Pazartesi.

Devlet kurumunda mi calisiyordunuz peki ordan mi istifa ettiniz?
Cok sacma geldi bana soylenen seyler ?
Personeldekiler yanlis giris yapti desem bilemedim mutemetliktekiler mi hatali yapti ?
Sizi personelciler mi aradi yoksa mutemetler mi?

Evet mutemet hatalı yapmış.
Devlet-özel-devlet şeklinde çalıştım. Buraya geldiğnide hiçbir yerde kaydım yoktu.
Bana da çok saçma geldi, eski devlet okulumdaki mutemet arkadaşı aradım evet var böyle bir ceza ama işlemi yapan ya da yönetimm öder, o da bu kadar olmaz dedi.

Memurum. Bana sgk kesiyor cezayı dediler. Neden diyorum, 31 gün yerine 30 yazmışız diyorlar. Ceza hakkında tek söyledikleri bu. Bende sgk ya gidip bilgi alacağım Pazartesi.
Hitap programi kullaniliyor tabi ki sgk ile ortak calisiliyor maas birimi de oyle personel girisleri de oyle?
Ama sizi nerden aradilar bunu ogrenin hitapla mi ilgili konu yoksa maas birimiyle mi ilgili?
Ne olursa olsun kurum hata yaptiysa onlar oder.

Ceza o kişiye gelmedi mı?
Odemez iseniz size olcak bir şey yok zaten?
Gerekirse cimere yazarsınız durumu...
Insan gibi yapaydılar işlerini

Şu kısmı anlatamadım tam olarak sanırım.
Ceza bana gelmedi, hukuki olarak bana ödetemezler ama davranışları ile ödetmeye çalışıyorlar.

Evet mutemet hatalı yapmış.
Devlet-özel-devlet şeklinde çalıştım. Buraya geldiğnide hiçbir yerde kaydım yoktu.
Bana da çok saçma geldi, eski devlet okulumdaki mutemet arkadaşı aradım evet var böyle bir ceza ama işlemi yapan ya da yönetimm öder, o da bu kadar olmaz dedi.
Mutemetlik kismini bilmiyorum ben.onlarin sistemini bilmiyorum ama tabi ki yapilan her giris ozluk olsun mutemetlik olsun sgk sistemine gonderilir.
bu tur cezalar kuruma gelir kisiye degil.

Şakın ama şakın taviz vermeyin,yapmasaymış hata!hem ben bu konularda fazla fesat bi insanım,ceza olduğuna emin misiniz bence ortada ceza bile yok insanlar artık birbirini çarpmak için çok farklı yollara başvuruyor.Hatta mümkünse o parayı sizden istediği bi kayıt oluşturun(mesaj,telefon,ses kaydı...) sonrada o kaydı ilgili yerlere göndermekle tehdit edin bakalım nolacak? Bu arada ses kaydı yaparsanız kaydın sonunda mutlaka belirtin sesini kaydettim ve bunu şunun için yaptım diye,yoksa suç oluyor :)

O kadarını yapamazlar, devlet kurumu sonuçta.

Sizin dediğinizi yaparsam zaten kanlı bıçaklı olurum, benim amacım öyle olmamak :)

Mutemetlik kismini bilmiyorum ben.onlarin sistemini bilmiyorum ama tabi ki yapilan her giris ozluk olsun mutemetlik olsun sgk sistemine gonderilir.
bu tur cezalar kuruma gelir kisiye degil.

Biliyorum. Eski mutemet e sordum bazen hatayı yapan bazen yönetim ödermiş. Bunlar bana ödetmek istiyor işte.

Şu kısmı anlatamadım tam olarak sanırım.
Ceza bana gelmedi, hukuki olarak bana ödetemezler ama davranışları ile ödetmeye çalışıyorlar.
Ödemeyin.
Madem daha ilk günden size kazık atıp mobbinge başladılar. Avukatınız devreye girsin ve bu işi resmiyete döksün.
O insanlarla siz değil avukatınız muhatap olsun. Bundan sonra da onlara tepeden bakın ve kibirli davranın ki ezemesinler.
Tek başınıza izah etmek için uğraşmayın. Avkatımla geldim, bu sorunu hukuki olarak çözmek zorundayız dediğinizde eminim geri adım atacaklardır.

Ben burdan sinir oldum. Asla ödemeyin. Popolarını yayıp işleri gerine gerine yaparlarsa olacağı bu. Kocaman şeyi yere düşürmüşler tutuverin ucundan beraber kaldıralım diyorlar. Ne münasebet. Bir kere bunu kabul ederseniz memurlara söz hakkı vermiş, hadlerini aşmaları için aranızdaki çizgiyi ellerinizle silmiş olursunuz. Yanlış mı anladım yoksa sizi vicdansızlıkla suçlayan dekan mı? O hadsiz her kimse şimdiden sizi sindirmeye çalışıyor. Sizi suçlayacakları her türlü argümana karşı hazırlıklı olun e cevabınızı verin. Neden kaçasınız? Bu mahluklar her yerdeler. Siz sadece erken karşılaşmışsınız. Kesilen maaşınızı ödeyecek mi o çok vicdanlı dekan?
Belli ki memurla veya memurun bir tanışıyla hukuku var dekan beyin. Borusunu öttürmeye çalışıyor. Beş lira da olsa ödemezdim, on lira da olsa ödemezdim.

Dekan değil. Okuldan başka bir hoca evet ama ailecek görüşüyoruz onlarla dedi, ben nereden bilebilirdim, bir de devlet işi böyle olur, öder geçersin bu kadar sorun mu edilir diyor. Bende boş durmadım, hem mağdur olan benim, bir de suçlu mu oldum dedim, söyledim söyleyeceklerimi ama baş edilecek gibi değil. Zamanında çok mobinge uğradım, hakkımı aradıkça daha çok uğradım, iş yerinde huzurunuz yoksa o işyeri çöp oluyor. Maaşım yarı yarıya düştü neredeyse burada, buraya gelmemin tek nedeni devlet kurumu, huzur olsun idi. Böyle olacaksa ne anlamı kaldı şimdi diye düşünüyorum.

SGK kurum ile ilgili bir ceza hakkında size bir bilgi vermeyebilir.
Ceza kişilere ödetilmez, kurum öder Dekan-Hoca her kimseler neden bu kadar hevesli ödemeye,
Mutemet arkadaş yanlış yapmış, olur böyle şeyler enteresan bir kurummuş Allah kurtarsın ne diyeyim.

Değilim. Tabi ki böyle bir hakları yok, dayatmaya çalışıyorlar. Ama istediklerini yapmadığım için başka taraflarda zorluk çıkarabilirler tabi bana.
Siz de itiraz edin ve yasal anlamda güçlü durun, gerekli dilekçeleri verin mesela zamanı geldiğinde. Bir de şu var: elinizde her şey resmi olsun bundan sonra. Mesela cuma günü gel mi dediler, bunu onların istediğini belirten bir kağıt mutlaka olmalıydı elinizde. Bu sefer geri adım atsanız bile bir daha asla atmayın. Yani bu cahilliğinize geldi ve masıl baş edeceğinizi bilemiyorsunuz şu an. Bir dahakine hazırlıklı olun. Ya da vaktiniz varsa haklarınıZı öğrenin ve kullanın

Biliyorum. Eski mutemet e sordum bazen hatayı yapan bazen yönetim ödermiş. Bunlar bana ödetmek istiyor işte.
Anladim olayi tabi yasal hakkinizi da kullanabirsiniz bu durumda.
Ben olsam yapmadigim bir hata icin odeme yapmazdim. ileride yine sizinle ilgili bir hata yaptiklarinda siz mi odeyeceksiniz?

Ödersem olmam. Şu an ben bir şey yapmadım ki onlara, onlar beni mağdur ettiler tek taraflı.

Hocam öderseniz de kötü olursunuz. Sizi lafla sindirebildiklerini anlarlarsa her zaman, her konuda üstünüze gelirler. Bence "ödersem en azından mobbing olmaz" şeklinde düşünmeyin.
Eğer oradan ayrılmayacaksanız "sizin yüzünüzden 20 gün maaş almadım, maillerime bile dönme zahmetinde bulunmadınız, üstüne yaptığınız ihmalin bedelini bana kesemezsiniz. Yazılı belge verin bana" diyerek işin içinden çıkın. Dışardan ciddi ve sert görünürseniz belki mobbing yapmaya kalkmazlar. Ama ücretin yarısını öderseniz hatanın yarısının da sizde olduğunu kabul etmiş olursunuz.
Ben diğer arkadaşlara katılmıyorum. Her yerde böyle insanlar var ama temiz başlangıç her zaman iyidir. Başka bir iş bulup istifa seçeneğini de düşünebilirsiniz. Bu insanların siz ödeseniz de ödemeseniz de üstünüze gelme ihtimali yüksek. Çünkü oturdukları koştukları babalarının malı olarak görüyorlar.

Ödersem olmam. Şu an ben bir şey yapmadım ki onlara, onlar beni mağdur ettiler tek taraflı.
Onu demiyorum. Zaten mobbing başladı. Onlar sizinle kanlı bıçaklı. Dik ve kararlı durursanız kazanırsınız, alttan alırsanız asla.

Back
X