Kesin çıldıracağım artık :(

Çıldıracak,kafayı yiyecek bir durum yok ortada.
Niye bu kadar korktuğunuzu ve kafaya taktığınızı anlayamadım.
Tüm üniversite bir araya gelse,benden kaynaklanmayan bir cezayı ödetemezler bana.
Hele istifa etmeyi aklımdan bile geçirmem.
Böyle durumlarda benim tavrım;
Dişe diş mücadeledir.

Geçmiş yıllarda benim de kurumumla tazminat konusunda bir anlaşmazlığım oldu.
Aylarca oyaladılar beni.
Baktım uzlaşamıyoruz kardeşim aynı zamanda avukatım,onu devreye soktum.
Kuruma da bir mail gönderdim,
'bundan sonra konuyla avukatım olan ...... ilgilenecek.
Kendisi sizinle irtibata geçecek,bilginize.' Diye.
İki gün sonra tazminatımın banka hesabıma yattığı bilgisi verildi.
Siz dişinizi göstermezseniz,'nasılsa kolay lokma' deyip sizi ezmeye çalışırlar.

Hocam yanlış anlamayın ama ne denirse hep bi korkuyla cvp veriyorsunuz. Belliki sizin adınıza kesilmemiş resmi olamayan cezayı siz ödeyeceksiniz. Ama neden?
Ne olursa olsun kesinlikle ödemezdim. Benm adıma kesilmiş olan resmi yazıyı görmek istiyorum derdim. Üniversitelerin bütcesini devlet karsılıyor ztn. Bu yanlısı yapanda üninin muhasebecisi. Yaptıgı yanlısın bedelini kendi ödemeliki bi daha yapmasın. Arkasında dekan varmış. Anlaşmıslar nasıl olsa bu yeni gözünü korkutalım ödesin demişler. Tabi böyle bi ceza varsa. Bakın böyle bi ceza yoksa sizi kandırıyorlar. İyi araştırın sessiz kalmayın. Cimere şikayette bulunun. Ne olursa olsun kötü zihniyetteki insanları böyle ayıklamazsak daha cok mobbing uygularlar bize.
Ben bir muhasebeciyim.kesinlikle korkmayın, ödemeyin,sessiz kalmayın hocam..

Konunun hepsini okuyamadım ama cezayı sana ödetmeye kalkarlarsa resmi yazı ile tebliğ edin ödeyeyim deyin geçin. Resmi yazı ile tebliğ edemedikleri hiçbir şeyi de yapmamaya özen gösterin. Mobbing uygularlarsa da kayıt altına alır dava açarsınız. Daha işin başında bu kadar ürkek olmayın, öğrenci yetiştireceksiniz, biraz dişli olun lütfen. Yapabilirsiniz. 👏🏻

Onu demiyorum. Zaten mobbing başladı. Onlar sizinle kanlı bıçaklı. Dik ve kararlı durursanız kazanırsınız, alttan alırsanız asla.

Ailemde aynısını söylüyor. Hak ettiğim yerde değilim, burada sıfırdan düzen kurmam lazım, evimi barkımı bırakıp geldim, kazancım çok düştü, vazgeçilmez bir şey değil yani bir sürü okul var beni çağıran, çok zorlarlarsa istifa eder başka okula geçerim ama taviz vermeyeceğm.

Hocam yanlış anlamayın ama ne denirse hep bi korkuyla cvp veriyorsunuz. Belliki sizin adınıza kesilmemiş resmi olamayan cezayı siz ödeyeceksiniz. Ama neden?
Ne olursa olsun kesinlikle ödemezdim. Benm adıma kesilmiş olan resmi yazıyı görmek istiyorum derdim. Üniversitelerin bütcesini devlet karsılıyor ztn. Bu yanlısı yapanda üninin muhasebecisi. Yaptıgı yanlısın bedelini kendi ödemeliki bi daha yapmasın. Arkasında dekan varmış. Anlaşmıslar nasıl olsa bu yeni gözünü korkutalım ödesin demişler. Tabi böyle bi ceza varsa. Bakın böyle bi ceza yoksa sizi kandırıyorlar. İyi araştırın sessiz kalmayın. Cimere şikayette bulunun. Ne olursa olsun kötü zihniyetteki insanları böyle ayıklamazsak daha cok mobbing uygularlar bize.
Ben bir muhasebeciyim.kesinlikle korkmayın, ödemeyin,sessiz kalmayın hocam..

Yaşanmışıklar heralde. Ar gör iken çok ezildim öyle böyle değil devlette, o günleri hatırlamak bile istemiyorum. Sonra özelde çalıştım orada rahatım çok çok iyiydi. Devlet iyidir diye gaza geldim, girdim buraya daha en baştan yaşanılanlara bakın. Siz eminim akademik ortamı seviyeli falan sanıyorsunuz ama öyle insanlar var ki size her şeyi söyleyebiliyorlar, onlara asla o şekilde karşılık veremiyorum ve hep huzursuzluk.

Size kesinlikle katılıyorum. Bunu başkasına söylemeye cesaret bile edemezler diye düşünüyorum. Bu genç bayan diye yükleniyorlar bana. Genç de değilim işin garibi ben bekarım diye mi beni küçük kategorisine koyuyorlar anlayamıyorum.

Çıldıracak,kafayı yiyecek bir durum yok ortada.
Niye bu kadar korktuğunuzu ve kafaya taktığınızı anlayamadım.
Tüm üniversite bir araya gelse,benden kaynaklanmayan bir cezayı ödetemezler bana.
Hele istifa etmeyi aklımdan bile geçirmem.
Böyle durumlarda benim tavrım;
Dişe diş mücadeledir.

Geçmiş yıllarda benim de kurumumla tazminat konusunda bir anlaşmazlığım oldu.
Aylarca oyaladılar beni.
Baktım uzlaşamıyoruz kardeşim aynı zamanda avukatım,onu devreye soktum.
Kuruma da bir mail gönderdim,
'bundan sonra konuyla avukatım olan ...... ilgilenecek.
Kendisi sizinle irtibata geçecek,bilginize.' Diye.
İki gün sonra tazminatımın banka hesabıma yattığı bilgisi verildi.
Siz dişinizi göstermezseniz,'nasılsa kolay lokma' deyip sizi ezmeye çalışırlar.

Ben sizin yorumlarınızı çok beğenirim, siz de yorum yapınca iyice emin oldum taviz vermemem gerektiğine. Ailem de dahil olmak üzere herkes aynı şeyi söylüyor zaten.

Korkum geçmişten kaynaklı sanırım. Çok iyi bir devlet okulundaydım, hakkımı aramaya çalıştıkça daha da ezildim, meyve suyu mu dağıttırmadılar, bir de sekreter ileride kadro bulamazsan işte ne güzel deneyim oldu garrsonluk yaparsın mı demedi, bunu Dekan Hocaya söyleyince ne var bunda şaka yapmış mı demedi. Fakültede hiç ama hiç tanımadığım daha öncesinde görmediğim bir hoca kiralık ev aradığımı duyunca bizim bahçede köpek klübesi var gel orada yaşa mı demedi, kendim bile inanamıyorum ama duydum bunu da. Benle en ufak husumeti yok tanımıyor çünkü, ev aramaya gidiyordum bir semte, okulun servisine bindim, beni yarı yolda indirdi siz bana nasıl böyle söylersiniz diyince, yanımda kardeşimde vardı, iki bayan hiç bilmediğimiz bir yerde kaldık yolun ortasında. Bu durumu şikayet ettim ben tabi ki, bir de beni tehdit etti, yakarım seni, iş bulamazsın vs daha neler, bunların hepsi de devlet kadrom varken oluyor özel değil, yine de şikayet ettim, Dekan Hoca ne var şaka yapmış dedi, bir servis insan vardı kimse şahit olmadı korkularından.

Diğer sektörlerde de sorunlu insan muhakkak vardır ama akademideki kadar sorunlu insan yoktur. Okumaktan kafayı mı yiyorlar napıyorlar, hiç akıl, fikir, edeb kalmıyor bazılarında, sürekli küfür ağızlarında, en iyi lafları salak manyak, koridorlarda birbirlerine girerlerdi proflar hep çığlık çığlığa, ertesi gün bakardım beraber çay içiyorlar, bu anlattıklarım ismen çok saygın bir üniversitede yaşananlar hep. Şikayet ettim 2 katı iş verdiler, şikayet ettim en sorunlu hocaları verdiler, şikayet ettim tozlu odaları temizlettiler, bunlar zaten Dekanlıktan geliyordu görev olarak, şikayet mekenizması asla işe yaramadı. Tek savundukları biz asistanken neler neler yaptık, sizinki ne idi.

Yurtdışında çalıtığım dönem çok rahattım, burada özelde ikende çok şükür saygılı idi insanlar ama bakıyorum devlet kurumu yine aynı, nasıl olsa bana bir şey olmaz düşüncesi ile herkes ağzına ne geliyorsa söylüyor. Onlarla baş edip edememe meselesi değil bu, ederim elbet ama ben huzur istiyorum artık, çok hak ettiğimi düşünüyorum huzuru da, kendimi bildim bileli çalışıyorum, tek istediğim huzurlu kafamın rahat olduğu bir işyeri. Ben hassas bir insanım onlar gibi ağzıma ne gelirse sayamam, saymakta istemiyorum zaten, huzurlu bir şekilde kafan rahat çalışmak kadar güzel bir şey yok.

Ben sizin yorumlarınızı çok beğenirim, siz de yorum yapınca iyice emin oldum taviz vermemem gerektiğine. Ailem de dahil olmak üzere herkes aynı şeyi söylüyor zaten.

Korkum geçmişten kaynaklı sanırım. Çok iyi bir devlet okulundaydım, hakkımı aramaya çalıştıkça daha da ezildim, meyve suyu mu dağıttırmadılar, bir de sekreter ileride kadro bulamazsan işte ne güzel deneyim oldu garrsonluk yaparsın mı demedi, bunu Dekan Hocaya söyleyince ne var bunda şaka yapmış mı demedi. Fakültede hiç ama hiç tanımadığım daha öncesinde görmediğim bir hoca kiralık ev aradığımı duyunca bizim bahçede köpek klübesi var gel orada yaşa mı demedi, kendim bile inanamıyorum ama duydum bunu da. Benle en ufak husumeti yok tanımıyor çünkü, ev aramaya gidiyordum bir semte, okulun servisine bindim, beni yarı yolda indirdi siz bana nasıl böyle söylersiniz diyince, yanımda kardeşimde vardı, iki bayan hiç bilmediğimiz bir yerde kaldık yolun ortasında. Bu durumu şikayet ettim ben tabi ki, bir de beni tehdit etti, yakarım seni, iş bulamazsın vs daha neler, bunların hepsi de devlet kadrom varken oluyor özel değil, yine de şikayet ettim, Dekan Hoca ne var şaka yapmış dedi, bir servis insan vardı kimse şahit olmadı korkularından.

Diğer sektörlerde de sorunlu insan muhakkak vardır ama akademideki kadar sorunlu insan yoktur. Okumaktan kafayı mı yiyorlar napıyorlar, hiç akıl, fikir, edeb kalmıyor bazılarında, sürekli küfür ağızlarında, en iyi lafları salak manyak, koridorlarda birbirlerine girerlerdi proflar hep çığlık çığlığa, ertesi gün bakardım beraber çay içiyorlar, bu anlattıklarım ismen çok saygın bir üniversitede yaşananlar hep. Şikayet ettim 2 katı iş verdiler, şikayet ettim en sorunlu hocaları verdiler, şikayet ettim tozlu odaları temizlettiler, bunlar zaten Dekanlıktan geliyordu görev olarak, şikayet mekenizması asla işe yaramadı. Tek savundukları biz asistanken neler neler yaptık, sizinki ne idi.

Yurtdışında çalıtığım dönem çok rahattım, burada özelde ikende çok şükür saygılı idi insanlar ama bakıyorum devlet kurumu yine aynı, nasıl olsa bana bir şey olmaz düşüncesi ile herkes ağzına ne geliyorsa söylüyor. Onlarla baş edip edememe meselesi değil bu, ederim elbet ama ben huzur istiyorum artık, çok hak ettiğimi düşünüyorum huzuru da, kendimi bildim bileli çalışıyorum, tek istediğim huzurlu kafamın rahat olduğu bir işyeri. Ben hassas bir insanım onlar gibi ağzıma ne gelirse sayamam, saymakta istemiyorum zaten, huzurlu bir şekilde kafan rahat çalışmak kadar güzel bir şey yok.

Hocam siz neler yaşamışsınız ya :(

Demek bu yüzden eller aya, biz yaya.

Akademi değil sanırsın varoş sokak.

Hocam siz neler yaşamışsınız ya :KK43:

Daha milyonda biri olamaz bunlar yaşadıklarımın. Bir de bunları gece 3 lere 4 lere kadar çalışıp sabah okula gitmek için 6.45 servisine binerken yaşadım. Okulda ders çalışmanız imkansız, eve gelince bile okulun işlerini yapıyorsunuz hatta, sizin tezinize ancak geceleri sıra geliyor. Hem fizyolojik hem de psikolojik yorgunsunuz.

Arkadaşlar çok duygusal düşündüğümü düşünüyor eminim ama benim diyen dayanamazdı bu çalışma ortamına, ben çok sabrederek geldim bu günlere, artık sabretmek istemiyorum.

Mobbing yapmalarında korkuyorum, o zaman hiç çekilmez bir ortam olacak.
Daha ne mobbing yapacaklar? Kendi hatalarından çıkan cezayı size ödetmeye çalışıyorlar. Kesinlikle taviz vermeyin. O memurun maaşı cezanın büyüklüğü falan sizin sorununuz değil. Daha da üstünüze gelirlerse yök’e mobbing şikayetinde bulunacağınızı söyleyin ve bulunun da. Akademide kendini savunan hocalara pek yanaşamazlar, biraz diş gösterince pısarlar. Sakın çıkmayın işinizden de.

Demek bu yüzden eller aya, biz yaya.

Akademi değil sanırsın varoş sokak.

Sonra niye Türkiye'de akademi kötü. Ben yurtdışında iken hocalar yılın bir dönemi hiç çalışmaz kendi akademik işlerini yapar, bir dönemde sadece tek ders verirlerdi. Ortam aşırı saygılıydı. Burada bütün angarya işlere ek olarak böyle bir ortamda çalışıyorsunuz, kafa nasıl rahat olacakta çalışma yapacaksın.

Ailemde aynısını söylüyor. Hak ettiğim yerde değilim, burada sıfırdan düzen kurmam lazım, evimi barkımı bırakıp geldim, kazancım çok düştü, vazgeçilmez bir şey değil yani bir sürü okul var beni çağıran, çok zorlarlarsa istifa eder başka okula geçerim ama taviz vermeyeceğm.

Bu işyerini huzurlu olsun, insan ilişkileri iyi olsun diye istemediniz mi? Ben olsam istifayı verip, başka bir teklifi değerlendirirdim. Çünkü buraya geliş sebebinize uymuyor. Sağlık en önemli şey ve burada sizin gibi hassas birinin sağlığının bozulabileceğini düşünüyorum.

Ben olsam rektörlüğe istifa dilekçemi verir ve dilekçemde de istifa sebebi olarak yaşadığım mobbingi gösterirdim. Tabii önce avukatlara danışıp öyle harekete geçin.

Daha milyonda biri olamaz bunlar yaşadıklarımın. Bir de bunları gece 3 lere 4 lere kadar çalışıp sabah okula gitmek için 6.45 servisine binerken yaşadım. Okulda ders çalışmanız imkansız, eve gelince bile okulun işlerini yapıyorsunuz hatta, sizin tezinize ancak geceleri sıra geliyor. Hem fizyolojik hem de psikolojik yorgunsunuz.

Arkadaşlar çok duygusal düşündüğümü düşünüyor eminim ama benim diyen dayanamazdı bu çalışma ortamına, ben çok sabrederek geldim bu günlere, artık sabretmek istemiyorum.

Hocam bence duygusal düşünebilirsiniz zaten. Ben zaten en başından beri bu insanların egolarını tatmin etmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. O paranın bırakın yarısını, tamamını bile ödeseniz sizin yakanızı bırakmayabilirler. O yüzden iş bulup istifa edin yolun başındayken diyorum

Hocam öderseniz de kötü olursunuz. Sizi lafla sindirebildiklerini anlarlarsa her zaman, her konuda üstünüze gelirler. Bence "ödersem en azından mobbing olmaz" şeklinde düşünmeyin.
Eğer oradan ayrılmayacaksanız "sizin yüzünüzden 20 gün maaş almadım, maillerime bile dönme zahmetinde bulunmadınız, üstüne yaptığınız ihmalin bedelini bana kesemezsiniz. Yazılı belge verin bana" diyerek işin içinden çıkın. Dışardan ciddi ve sert görünürseniz belki mobbing yapmaya kalkmazlar. Ama ücretin yarısını öderseniz hatanın yarısının da sizde olduğunu kabul etmiş olursunuz.
Ben diğer arkadaşlara katılmıyorum. Her yerde böyle insanlar var ama temiz başlangıç her zaman iyidir. Başka bir iş bulup istifa seçeneğini de düşünebilirsiniz. Bu insanların siz ödeseniz de ödemeseniz de üstünüze gelme ihtimali yüksek. Çünkü oturdukları koştukları babalarının malı olarak görüyorlar.

Aynen öyle aslına, yarısını ödesem de memnun olmayacaklar ki, yine üzerime gelmeye devam edecekler. Ben artık htayı kendimde arıyorum, bu kadar yüzsüzlük olmaz, bunu bana bu kadar rahat yüzsüzce söyleyebiliyorlarsa hata bende de var. Ama daha yeni başladım tanımıyorlar ki beni, bayan ve genç diye mi yapıyorlar acaba diye de düşünüyorum. Zihniyetleri kötü maalesef bunların, yoksa geçen sene çok huzurlu çalıştım, orada da bayandım sonuçta.

Yeni başladığınız için kurumdaki memurun hatasını sessiz kalacağınızı düşünüp size kakıştırmaya çalışmışlar. Sakın altta kalmayın.
Sizdeki hata sizden daha üst birini aramak yerine insan kaynakları yada evrak işleri mi dekan mı rektör mü en yetkilisi kim ise ona ulaşıp sorunu konuşmanız gerekiyordu. Çünkü memur ile diğer hocaların arası iyi oluyor ve onlar size baskı oluşturabilir memuru korumak için. Siz adil yetkili merci ile görüşerek sorununuzu çözebilirsiniz.
Aptal bi memurun hatası yüzünden siz neden kariyerinizden vazgeçiyorsunuz ki?

Bu işyerini huzurlu olsun, insan ilişkileri iyi olsun diye istemediniz mi? Ben olsam istifayı verip, başka bir teklifi değerlendirirdim. Çünkü buraya geliş sebebinize uymuyor. Sağlık en önemli şey ve burada sizin gibi hassas birinin sağlığının bozulabileceğini düşünüyorum.

Ben olsam rektörlüğe istifa dilekçemi verir ve dilekçemde de istifa sebebi olarak yaşadığım mobbingi gösterirdim. Tabii önce avukatlara danışıp öyle harekete geçin.

Aynen öyle. Evimi bıraktım (hala duruyor tabi düzenim geri döndüğümde), çok daha fazla parayı bıraktım ne için huzur için sadece, daha başlangıçta böyle davranan insanlarla ne huzuru. Arkadaşlarım bırakma devlet kadrosu pişman olursun diyorlar ama olmam, benim önem verdiğim tek şey saygın bir ortam ve huzur.

Aynen öyle aslına, yarısını ödesem de memnun olmayacaklar ki, yine üzerime gelmeye devam edecekler. Ben artık htayı kendimde arıyorum, bu kadar yüzsüzlük olmaz, bunu bana bu kadar rahat yüzsüzce söyleyebiliyorlarsa hata bende de var. Ama daha yeni başladım tanımıyorlar ki beni, bayan ve genç diye mi yapıyorlar acaba diye de düşünüyorum. Zihniyetleri kötü maalesef bunların, yoksa geçen sene çok huzurlu çalıştım, orada da bayandım sonuçta.

Cinsiyetçilik her yerde hocam. Ben de ülkenin en iyi okullarından birinde akademik olarak önü açık bir bölüm bitirdim. Derslerinde çok başarılı araştırma görevlisi olmak için başvuru yapmaya hazırlanan bir arkadaşımıza "x hocayla ilişkisi var" şeklinde iftira attılar.
O arkadaşımız da almanyaya gitti. İnsanları böyle böyle kaçırıyorlar. Kadroları da böyle tipler dolduruyor.

Yeni başladığınız için kurumdaki memurun hatasını sessiz kalacağınızı düşünüp size kakıştırmaya çalışmışlar. Sakın altta kalmayın.
Sizdeki hata sizden daha üst birini aramak yerine insan kaynakları yada evrak işleri mi dekan mı rektör mü en yetkilisi kim ise ona ulaşıp sorunu konuşmanız gerekiyordu. Çünkü memur ile diğer hocaların arası iyi oluyor ve onlar size baskı oluşturabilir memuru korumak için. Siz adil yetkili merci ile görüşerek sorununuzu çözebilirsiniz.
Aptal bi memurun hatası yüzünden siz neden kariyerinizden vazgeçiyorsunuz ki?

İşte çok kariyeri olan bir yerde değil aslına bakarsanız. Küçük yer az insan olur huzur olsun diye geldim buraya. Olay daha yeni, bana dün 17.30 da söylediler arayıp, üst mercilerle konuşma fırsatım olmadı.

Cinsiyetçilik her yerde hocam. Ben de ülkenin en iyi okullarından birinde akademik olarak önü açık bir bölüm bitirdim. Derslerinde çok başarılı araştırma görevlisi olmak için başvuru yapmaya hazırlanan bir arkadaşımıza "x hocayla ilişkisi var" şeklinde iftira attılar.
O arkadaşımız da almanyaya gitti. İnsanları böyle böyle kaçırıyorlar. Kadroları da böyle tipler dolduruyor.

Zaten şu an niye döndüm yurtdışından kafasındayım. Erkek erkekten çekiniyor yine, bayana her şeyi söylüyorlar maalesef, tam tersi olması lazım halbuki.

Haklıysanız hiçbir şey olmaz.Saf gibi görünmekten iyidir. Biraz cazgır olmak gerekiyor maalesef, yoksa ezmeye çalışan hiç bitmiyor inanın.

Back
X