Evet. Öğlene doğru çağırdı bu yaşlı Hoca. Saydırdı, saydırdı, neden saydırdığını bilmiyorum ama çünkü memurlar beni aradığında ceza gelsin bakarız dedim, ödemem demedim. Sürekli araya girip ben ödemem bile demedim siz bana niye söylüyorsunuz bunları diyorum ama adam bambaşka bir şey diyor. Ben zaten işe geç başladım, daha da geç başlardım, bir kere lafını etmedim kaç ay bekledim, 2 günün mü edeceğim, pazartesi başla dediler de ben mi başlamadım cuma diye onlar dedi diyorum. Senin hatanı ben ödeyeceğim, senden ben sorumluyum diyor, sorumlu olma sebebi de alanlarımız aynı cv si güzel bunu alalım diye o demiş. Ama çok şükür cv im gerçekten iyi, özgüvenim tam bu konuda, bugün çıksam kaç yerden iş bulurum Allah'ın izniyle, geçen hafta geldi daha teklif, beni buraya mecbur kılan hiçbir şey yok.
Ben çok üzüldüm, çok huzursuzum, buraya sadece huzur için gelmiştim, ben burada verimli olamam artık dedim. Ama neler dedi arkadaşlar anlatamam, sürekli tehdit etti, ben burada huzursuzluk çıkaranı asla tutmam gönderirim hemen diye. Yıllardır hem devlet hem özel tecrübem var, ben böylesini görmedim, daha en başta dönem başlamadan gram suçum yokken oldu bir de bunlar. Bende madem siz benim hatalarımda sorumluluk hissedeceksiniz ve her seferinde bana böyle saydıracaksınız, ben burada asla verimli çalışamam, hassas bir insanım, huzurum olmadığı yerde duramam ben, sizin göndermenize gerek yok ben bugün istifamı vereyim hemen dedim. Benim asla iş kaygım yok, kaç tane üniversiteden teklif aldım, ben büyük üniversiteden geldiğim için oradaki bilgileri buraya aktarmak istedim ama bu saatten sonra imkansız ben bir daha bu ortamda çalışamam dedim. Hem en başta ayıralım ki yolları daha kötü olmayalım dedim. Sen kendini göstereceksin burada yaptıklarınla vs dedi. Benim kendimi göstermesi mi kalmış, sen zaten buraya cv im iyi diye almadın mı beni.
En son yine benim asla iş kaygım yok ama bu tür söylemlere katlanamam, tehdite hiç katlanamam, hiç göndermekle uğraşmayın siz, ben söylenilen gün anında istifa ederim, kimseye de en ufak bir şey demem dedim. İçimdeki her şeyi söyledim, yoksa ölecektim sıkıntıdan bu kadar lafa. Çok sert söyleyemedim ama yaşına hürmeten, sakin sakin söyledim her şeyi.
Burada durursam bakmam, görmem, nefes almam bile hata olacak. Toplamda bu beni ikinci görüşü, öyle iyi niyetle yaptığım şeylere bilenmiş ki şok oldum. Haftasonu beni şikayet eden memur ile pikniğe gitmişler, orada iyice doldurmuş ama gerçekten dolduracak bir şey yok, ödemem bile demedim. Dekan Hoca'da gelsin bir konuşalım istifa edeceğim yoksa ben burada ciddi anlamda hasta olurum, iş ceza ödeme meselesini çoktan aştı. Bu seferde kendi yaptıkları hiçbir şeyi görmeyip sağda solda kadromuzu yaktı diye konuşacaklar ama ne yapayım konuşmasınlar diye hasta mı olayım, daha yazmadığım söylenen bir sürü şey var tabi.
Gerçekten her şey inanılmaz saçma, durduk yere bela buluyor mu insanı buluyor, imtihan diyip kabulleneceğim artık, elbet bunda da vardır bir hayır, tek tesellim gerçekten bir suçum olmaması.