keşke evlenmeseydim demek istemiyorum artık :((

fernandohoze

kader seni güldürmüyosa espriyi anlamamışsın...
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
3.505
2.170
178
Merhaba Hanımlar,
Bi kaç güne bir mutlaka keşke evlenmeseydim diye düşünüyorum..
Öyle içimi dökmek istedim..
Desteğiniz için şimdiden çok teşekkürler..

Son düzenleme:
biraz önce annemle konuştum telde ve yine doldum..hemen açtım kk.yi bari buraya yazayım rahatlayım dedim..

Erkekler zaten genelde analarinin agzina bakiyor, bu babana ya da esine ozel bir durum degil. Daha yeni evlisin, yillar gecince oturur bazi seyler. Sen sınırları cekmeyi iyi bilir, mesafeyi korursan, zamanla sorunlar kalkar ortadan. Illa babam gibi olacak diye dusunup kendini bos yere uzme. Bir de cocuk vs olmadan erkeklerde aile bilinci olusmuyor. Biraz zamanla hersey guzel olur yani. Bosanayim vs diye dusunme, bu toplumda bosanmis kadin olmak cok zor. Siddet aldatma yoksa bosanmayi dusunmemek lazim. Onu cikar zihninden.

Annem de çok sıkıntılar çektiği için konuşmasam etkilemese beni diyemiyorum..benle konuşunca rahatlıyo çünkü...
Acaba eşine denge kurmayı öğretenleriniz var mı çok merak ediyorum..bana karaktermiş ve hiç değişmeyecekmiş gibi geliyo (

Annenin kaderi kıza derler

Ama sen annene gören daha sanslisin. Çünkü benzer olaylar etrafında bir kez yaşanmış. Tepki verirken nasıl tepkiler vermek gerektiğini, kendi tarafina guzellikle nasıl çekmek gerektiğini ogrenmisindir biraz.

Şiddet yok çok şükür yani öyle biri değil eşim..Aldatma da yok ama yine de çok dikkatli değil başka kadınlarla rahat diyalog kuran ve hassas olmayan birisi..(bununla ilgili konu açmıştım zaten) Bu konuda da babama benziyo yani kadınlarla gereksiz samimiyet kurma konusunda..Babamda çok rahat bir karakter ve sanal boyutta annemi çok aldattı malesef..
İşte ben bunları düşünüp hep kuruyorum kendimi (
Bu arada yorumlarınızı çok beğeniyorum..daha önce de söylemiştim, çok mantıklı yorumlar yapıyosunuz teşekkürler..

zaten hep annenin kaderi kıza sözünü düşünüp üzüyorum kendimi..böyle bir tecrübe mutlaka işe yarıyo ama ben de işte aynı şeyleri yaşamaktansa bir an önce bitirsemmi diye düşünüyorum..sonra diyorum saçmalama ortada ciddi bişey yok..vs vs..hep bunları düşüne düşüne psikosomati oldum (

Son düzenleme:

Ben tesekkur ederim..

Diger konunu okudum, aldatma yok. Tamam biraz bazi seyleri gizlemis ama altindan bisey cikmamis.. Takma kafana. Hatta hic umursama, o dusunsun bu kiz niye umursamiyo artik diye. Kiskaninca simariyolar ve ozguvenleri tavan yaptigi icin zivanadan cikiyolar.

Evliligin ilk yillari sikintili surecler. Iki insan birbirini tanimaya anlamaya calisiyor (ayni eve girmeden taninmiyor kimse) ve birlikte bir suru sorumluluk alarak hayat kurmaya calisiyolar, kolay sey degil. 3 5 seneye anca oturur bazi seyler

Bence annenlerin evliliğiyle kendi evliliğini kıyaslamamalısın bu çok üzüyor seni beni herkesi evliliği aynı olacak diye bir şey yok çok üzülmüşsün yara almışsın belli babanın aldatmaları falan ve bunu kendi evliliğinde alacaksın üzüleceksin diye korkuyorsun daha hiç bir şey olmadan tedirgin ve karamsarsın bence bir şey olmayacaksa bile söyleyerek korkarak çekeriz üzerimize ve olur o yüzden bu tür düşünceleri kafanızdan çıkarmalısınız sizin eşiniz farklı ilk önce buna inanın eğer olur da babanız gibi hatalarını yakalarsanız o zaman konuşulur bunlar daha şimdiden korkmak gereksiz ve sadece yorar evliliğinizi

Son düzenleme:

çok sağolun moral verdiniz

çok haklısınız..zaten ben de bu evhamları aşabilmek istiyorum..ama farkına varmadan aklıma geliyo birden moralim bozuluyo..bi de her gün annemle konuşuruz..farklı şehirlerdeyiz..tam unutuyorum o hatırlatıyo..ve ben anne eşim öyle değil desem de inanmıyo..yani hiç güvenemiyo eşime..

bi de annemin eşimle araları iyi değil..eşim annemi sevmiyo annem de bunu bildiği için iyce huylanıyo..babam da anneannemi hiç sevmezdi..yani durup durup hep o benzerlikler dikkatimi çekiyo.. (

Aklinizdan bosanma fikrini cikaramiyorsani zaten mutlu olamazsiniz..bence olumsuz dusunmeyin bananiza benzemesi degismeyecegi anlamina gelmex bazi seyler dizin elinizde..olumlu olun.

Annene bu fırsatı verme lütfen annen psikolojik olarak etkilenmiş yavrusunun da aynı şeyleri yaşamasından korkuyor çokta haklı hepimiz korkarız gördüysek bir şeyler ama anneni ikna etmelisin eşinin öyle olmadığıyla ilgili yoksa olmayan adamı öyle hale getireceksiniz bence Eğer sizde de babanız büyük etki bıraktıysa ki normaldir aileden gelir yaşanılan bazı sorunlarımız destek alabilirsiniz bununla ilgili ayıp değil ki yani eşiniz annenizi sevmiyorsa belki de annenizin davranışı etkilidir bunda eğer eşinize bakarken babanıza baktığı gibi bakıyorsa şüpheyle eşiniz hissediyordur yani sen hissetmez misin

ben annenin kaderi kızına lafını saçma buluyorum
etrafımda annesiyle tam tersi kaderi yaşayan kızlar var bir sürü
daha gerçekçi verilerden yola çık bence
eşin gerçekten güvenilmeyecek şeyler yapıyorsa onlara kafanı tak
ya da tam olarak ne yaparak senin canını sıkıyor onu söyle
kadınlarla rahat konuşması mı seni üzüyor
kayınvalenin ağzına bakıp seni mi eziyor
gerçek problemlerden yola çık

Aklinizdan bosanma fikrini cikaramiyorsani zaten mutlu olamazsiniz..bence olumsuz dusunmeyin bananiza benzemesi degismeyecegi anlamina gelmex bazi seyler dizin elinizde..olumlu olun.

ah olumlu olabilsem...en zayıf yanım bu işte...sanki eşim hiç değişmicek hatta daha kötü olcak gibi düşünüyorum..bi de çevremdekiler sürekli şimdi neyse ilerde de öyle olur, sadece alışırsın değiştiremezsin gibi laflar ediyolar..çok üzülüyorum (

Kesinlikle katılıyorum.Kafanda aynı sorunları yaşıyorum diye kurarsan evliliğini bu yolda ilerletirsin.O yüzden sorunların neyse onun üstünde odaklan ve çözüm üretmeye çalış.Allah yardımcın olsun.

gerçek problemler kırmızılı yerler..ve değişebileceğini düşünemiyorum..yani karakterine yerleşmiş gibi geliyo..ama emin de olamıyorum..

Hangi konularda annesinin sözünü dinlediğine bağlı. Belki iyi şeyler söylüyordur kadın. Benim dediğim, onun dediği'nden ziyade hangisi daha doğru diye düşünün, belki eşiniz de öyle düşünüyordur.
Olur olmaz şeylerde annesini dinliyorsa o başka. İnsan belli bir yaşa geldiğinde, tavsiyelere de kula vermeli ancak kendi kafasını kullanıp sonunda kararlarını kendisi verebilmeli diye düşünüyorum.
Boşanmaya sebebiyet verecek kadar mı anlaşmazlık oluyor? Ne gibi konularda mesela? Örnek verirseniz daha açıklayıcı olur bence.

yani mesela basit bir örnek: kv benden habersiz eşime evine eşya aldırıyo..sonra duygu sömürüsü için her iş hallolunca bi de ümitli ye sor belki rızası yoktur diyo..ve ben o anda öğreniyorum..eşim bundan ötürü özür diledi ama bu tarz gizlice annesiyle, kardeşleriyle işbirliği yapabiliyo malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…