- Konu Sahibi fernandohoze
-
ah olumlu olabilsem...en zayıf yanım bu işte...sanki eşim hiç değişmicek hatta daha kötü olcak gibi düşünüyorum..bi de çevremdekiler sürekli şimdi neyse ilerde de öyle olur, sadece alışırsın değiştiremezsin gibi laflar ediyolar..çok üzülüyorum(
Kesinlikle katılıyorum.Kafanda aynı sorunları yaşıyorum diye kurarsan evliliğini bu yolda ilerletirsin.O yüzden sorunların neyse onun üstünde odaklan ve çözüm üretmeye çalış.Allah yardımcın olsun.
Bazi konularda bu soyledikleri dogru meselaadam tembeldir hayati boyunca sen onu degistiremezsin..ama es ve aile iliskisine yeni girdi onun bu konudaki tavrini buyuk olcude sizin davranislariniz belirleyecek
inşallah öyle olur canım..yani ben eşimin herkesi kanatları altına alan yapısından korkuyorum..mesela bişey yapcaksak hemen annesini dahil etmesini ya da hemen görümceleri karıştırmasını..paraya ihtiyaç varsa hemen eşime başvurmalarını (ki diğer kayınlarımın da işi iyi), ya da çocuklarıyla alakalı bir sorunda kocalarından önce eşimi aramalarını ve eşimin bu durumdan mutlu olmasını..yani eşimi ailenin süpermeni gibi gazlayıp her işlerini yaptırmalarını ve eşimin bu durumdan memnun olmasını kaldıramıyorum..
yani tüm sülaleyi koruyup kollayım, tüm ailede hep benim sözüm geçsin modunda eşim ve ailesi bunu kullanıyo..eşim de sorun etmiyo..
Merhaba Hanımlar,
Annesi babasından çok çekmiş biri olarak yazıyorum..
Babam hep annesinin lafına uyup annemi ezerdi..
Eşimin karakteri de babama benziyo gibi..
Annem de benzetiyo ve her gün bana bi saate yakın nasihat veriyo..Ona hiç bir şey yansıtmadığım halde anlıyo sıkıntı yaşadığımı..
Anneler anlarlar demekki..Telefonu her kapadığımda altüst oluyorum..
Nişanlıyken eşimin bu yönünü farkedemedim malesef..
Eşim hep kv.nin ağzına bakıyo..Onun işine gelir şekilde davranıyo..
Örnek çok ama burda uzun uzun yazmak istemiyorum..Çoğunuz beni anlıyodur diye düşünüyorum..
Annem gibi olmaktan korkuyorum..
Sürekli bunu düşünüp kendimi üzüyorum, geleceğe karamsar bakıyorum..
Eşimin herhangi bir hareketinde babam aklıma geliyor ve aklımın bir köşesinden boşanmayı çıkaramıyorum..
Çünkü annem için keşke boşansaydı zamanında diye çok düşünmüşümdür..
Bi kaç güne bir mutlaka keşke evlenmeseydim diye düşünüyorum..
Öyle içimi dökmek istedim..
Desteğiniz için şimdiden çok teşekkürler..
Bu durumu lehinize cevirin bence anlattiklariniza bakilirsa esiniz iyi birisi o zaman siz de ailesinin taktigini kullanin..guzellikle yaptirin herseye..sizin kizdiginiz cogu seyde haklisiniz ama inanin bunu sikayet eder gibi soylerseniz araniz bozulur siz haksiz olursunuz ailesine iyice baglanir..evlilik birax politiklik istiyor..
Dun bi tv yayininda izlemistim hatta babamada soyledim ilginc gelmisti.
Tvde kadin anlatiyor cocuk buyuyene kadar annesi ve babasini ornek alirmis.
Akli erince bi profil cizermis o profilde babasi gibi birisi olurmus cunku surekli onu gordugu icin vs.
Birde dedi ki bir adami tanimak icin onun kizina bakin babanin disa vurmadiklarini kizi vuruyormus...
Mayıslar bahar kokardı,şimdi kömür kokuyor!
Anladım. Kayınpeder hayatta mı peki? Yani onun geliri yeterliyse gereksiz tabi. Ama değilse, belki eşiniz annesine hediye yapmak istemiş olabilir. Öncelikl sizin fikrinizi alsa daha iyi olurdu tabi.yani mesela basit bir örnek: kv benden habersiz eşime evine eşya aldırıyo..sonra duygu sömürüsü için her iş hallolunca bi de ümitli ye sor belki rızası yoktur diyo..ve ben o anda öğreniyorum..eşim bundan ötürü özür diledi ama bu tarz gizlice annesiyle, kardeşleriyle işbirliği yapabiliyo malesef..
Anladım. Kayınpeder hayatta mı peki? Yani onun geliri yeterliyse gereksiz tabi. Ama değilse, belki eşiniz annesine hediye yapmak istemiş olabilir. Öncelikl sizin fikrinizi alsa daha iyi olurdu tabi.
Eşinizle oturup sıkıntınızı paylaşmaktan ve konuşarak çıkar yol bulmaktan başka ne tavsiye edebilirim bilmiyorum. Genelde bu tarz davranışlar kolay kolay değişmiyor, gördüğüm kadarıyla.
Konuyu okudum.
Esinizin sizi ezmesi degil ama onemli noktalarda fikrinizi almayisi gibi bir sorunu var.
Esiniz neden annenizi sevmiyir?
Ve anneniz neden surekli size nasihat veriyor?
Hani esiniz doldurusa gelip kavga cikarsa vs anlayacagim da..
Boyle yaparak sizi dolduruyor bilmeden.
Evet kaygisini anliyorum ama ortada asilmayacak problemler var gibi gorunmuyor.
Siz de esinizi babanizla kiyaslamayin.
Muhtemelen siz de bir travma, hareketlerinden oturu bir savunma esigi olusturmus babaniz.
Ama esinizle babaniz ayri yasta ve karakterde ve farkli nesildeler.
Kaygilarinizi bir kenara birakin.
Annenize anne esim zannettigin kadar babama benzemiyor gibi bi konusma yapin.
Esinize de beni hice sayma ailene yapacagin seylere karisacak degilim ama fikrimi al ya da en azindan haberim olsun temali konusmayla tepkinizi koyun.
Muhtemelen siz de bir travma, hareketlerinden oturu bir savunma esigi olusturmus babaniz.
kırmızılı yeri anlamadım..yani ben de mi babama benziyorum demek bu..
bir de yorumunuzun bu kısmını anlamadım..yani psikolojik bir terim ve siz bu konuda bilgi sahibisiniz anladığım kadarıyla..yani savunma eşiği derken babam ne yapmış anlamadım..:26::26:
Baba eger duygularini vs yansitmayan icine kapanik biriyse onun kizi icindekilerini disa vuruyormus oyle dedi
Mesela ben babama cok benziyormusum onun soylemediiklerini ben dile getiriyormusum dusununce farkettim
Mayıslar bahar kokardı,şimdi kömür kokuyor!
Psikolojik bir terim olup olmadigini su an animsayamadim zira bilgim sadece psikolojiye merak ve insanlari gozlemlemeden ibaret.
Sunu kastettim; hayatimizda bazi seyler donum noktamiz olur.
Mesela sizin tabirinizle babanizin annenizi ezmesi.
Siz her buna benzer hareket gordugunuzde ayni olayi yasiyor izlenimine kapilip kendinizi ve ezileni korumaya calisiyor olabilirsiniz.
Bu olay buyuk ya da kucuk olabilir.
Yeter ki size ucundan kiyisindan babanizi hatirlatsin; gardinizi kusaniyorsunuz.
Fakat aslinda baglantili buldugunuz olaylar yani esinizle babanizin karakterini benzetme durumunuz aslinda bu savunmaya gecmeyle alakali olabilir mi demek istemistim.
Mesela olume uzun yolculuk deniyor ya, kucukken bir yakinimiz icin bu tabiri bize karsi kullansalar belki yolculuga karsi gardimiz olabilirdi bilemedigimiz.
Anlatabildim mi?
Allah kolaylik versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?