keşke evlenmeseydim demek istemiyorum artık :((

Bazi konularda bu soyledikleri dogru meselaadam tembeldir hayati boyunca sen onu degistiremezsin..ama es ve aile iliskisine yeni girdi onun bu konudaki tavrini buyuk olcude sizin davranislariniz belirleyecek

yani sadece durumu kurtarmak için özür diliyo sonra yine aynı..
sadece kv değil görümceler de duruma dahil..
mesela biyere gitcez son anda annem de gelsin diyo onların yanında..
bi çeşit emri vaki..
o da gelmeyim demiyo..
ya da görümcem ben de geleyim diyo eşim hemen olu diyo ama aslında başbaşa olmamız gereken biyer..
bunu bildiği halde kendini düşünüyo..eşim de sesini çıkarmıyo..
yani aslında problem kayınvalide değil..eşim herşeye onları dahil etmek istiyo..
ve kv.nin dediği bir şey benimkinden herzaman önemlidir hissi uyandırıyo bende..

Son düzenleme:

ya işte sürekli karşımda babamı görüyo gibi olunca hep sil baştan yaşıyorum...
Çok sağolun teşekkürler..

Bazi konularda bu soyledikleri dogru meselaadam tembeldir hayati boyunca sen onu degistiremezsin..ama es ve aile iliskisine yeni girdi onun bu konudaki tavrini buyuk olcude sizin davranislariniz belirleyecek

inşallah öyle olur canım..yani ben eşimin herkesi kanatları altına alan yapısından korkuyorum..mesela bişey yapcaksak hemen annesini dahil etmesini ya da hemen görümceleri karıştırmasını..paraya ihtiyaç varsa hemen eşime başvurmalarını (ki diğer kayınlarımın da işi iyi), ya da çocuklarıyla alakalı bir sorunda kocalarından önce eşimi aramalarını ve eşimin bu durumdan mutlu olmasını..yani eşimi ailenin süpermeni gibi gazlayıp her işlerini yaptırmalarını ve eşimin bu durumdan memnun olmasını kaldıramıyorum..
yani tüm sülaleyi koruyup kollayım, tüm ailede hep benim sözüm geçsin modunda eşim ve ailesi bunu kullanıyo..eşim de sorun etmiyo..

Bu durumu lehinize cevirin bence anlattiklariniza bakilirsa esiniz iyi birisi o zaman siz de ailesinin taktigini kullanin..guzellikle yaptirin herseye..sizin kizdiginiz cogu seyde haklisiniz ama inanin bunu sikayet eder gibi soylerseniz araniz bozulur siz haksiz olursunuz ailesine iyice baglanir..evlilik birax politiklik istiyor..

Dun bi tv yayininda izlemistim hatta babamada soyledim ilginc gelmisti.
Tvde kadin anlatiyor cocuk buyuyene kadar annesi ve babasini ornek alirmis.
Akli erince bi profil cizermis o profilde babasi gibi birisi olurmus cunku surekli onu gordugu icin vs.
Birde dedi ki bir adami tanimak icin onun kizina bakin babanin disa vurmadiklarini kizi vuruyormus...

Mayıslar bahar kokardı,şimdi kömür kokuyor!

Evet iyi birisi..canım ben de zaten o tatkikle bu güne kadar geldim :))
yalnız eşimin bazen benden çok onları önemsemesi zoruma gidiyo..
mesela geçen hadi yemeğe gidelim dedi..
Ben de olu dedim çok sevindim..zaten ikimizde işten çıktık açtık vs..
sonra dur ablamı arayım da o da gelsin dedi..ben de olur dedim..
sonra görümcem gelmek istemedi..
eşim de vazgeçti gitmekten..kalabalık olsak değerdi, gerek yok eve gidelim dedi..
ben de nası yani başbaşa da yiyebiliriz benim için değmez mi dedim..
amaan senle yiyoz ztn gerek yok dedi..
çok bozuldum..
yani sen zaten ceptesin..bi de oh mis maaşın var..artık ailem yesin biraz da der gibi ((

kırmızılı yeri anlamadım..yani ben de mi babama benziyorum demek bu..

Anladım. Kayınpeder hayatta mı peki? Yani onun geliri yeterliyse gereksiz tabi. Ama değilse, belki eşiniz annesine hediye yapmak istemiş olabilir. Öncelikl sizin fikrinizi alsa daha iyi olurdu tabi.
Eşinizle oturup sıkıntınızı paylaşmaktan ve konuşarak çıkar yol bulmaktan başka ne tavsiye edebilirim bilmiyorum. Genelde bu tarz davranışlar kolay kolay değişmiyor, gördüğüm kadarıyla.

kp hayatta..benim canımı sıkan şey diğer kayınlarım beş kuruş katmazken eşimin 1500 liralık bişeyi hemen üstüne alması..onlarda bunu suistimal ediyolar ve edecekler..ama eşime bunu dillendirince ben anlayışsız oluyorum daha da bağlanıyo onlara..evet babamın hiç değişmedi eşimin de öyle olur diye düşünüp hasta ettim kendimi (

Son düzenleme:
abim ve kayınlarım eşlerinin emrindeler..eniştem de ablamın emrinde..koca ailede bir tek benim eşim ailesini bana tercih ediyo..annem de bunu görüp sürekli beni arayıp tavsiye veriyo..sürekli bana üzülüyo ve ben artık makus kaderime doğru ilerliyo gibi hissediyorum...((
biliyorum korkunun ecele faydası yok ama psikosomati teşhisi koydu doktor..güvensizlik ve kaygılarım bedenimi etkiliyo artık (

Konuyu okudum.
Esinizin sizi ezmesi degil ama onemli noktalarda fikrinizi almayisi gibi bir sorunu var.
Esiniz neden annenizi sevmiyir?
Ve anneniz neden surekli size nasihat veriyor?
Hani esiniz doldurusa gelip kavga cikarsa vs anlayacagim da..
Boyle yaparak sizi dolduruyor bilmeden.
Evet kaygisini anliyorum ama ortada asilmayacak problemler var gibi gorunmuyor.
Siz de esinizi babanizla kiyaslamayin.
Muhtemelen siz de bir travma, hareketlerinden oturu bir savunma esigi olusturmus babaniz.
Ama esinizle babaniz ayri yasta ve karakterde ve farkli nesildeler.
Kaygilarinizi bir kenara birakin.
Annenize anne esim zannettigin kadar babama benzemiyor gibi bi konusma yapin.
Esinize de beni hice sayma ailene yapacagin seylere karisacak degilim ama fikrimi al ya da en azindan haberim olsun temali konusmayla tepkinizi koyun.

Eşim annem yok gibi davranıyo çoğu zaman..en son 1 ay önce benim nazım niyazımla konuştu telde..yapım bu diyo..samimi olamıyorum diyo ama kendi annesini 3 güne bir en geç arar..annemle mesafeli olmayı seviyo..o öyle olunca annem de kırılgan zaten iyce üzülüyo..
Annem kendine değer vermeyen soğuk bir damat görünce karşısında demekki kızımı da sevmiyo diye düşünüyo..bi de eşimin annemin yanında bana karşı bir kaç ciddi hatası oldu annem bunları unutamıyo..
ben babama benzetme konusunda kendimi ikna etsemde annemi edemiyorum..
tam kendimi teselli etmişken annem bir şey söylüyo tekrar aklıma geliyo ya da eşim bir odunluk yapıyo yine beni o düşüncelere sevkediyo..
Dediğiniz gibi travma bence de..
Çünkü annem sürekli mesleğine sahip çık o adama güvenme gibi dolduruyo beni..
Eşime bunları yansıtmamaya çalışıyorum...Annemle daha çok işteyken konuşuyorum..
Ama ikisinin arasında kalmak ve bu süreçte gelecek kaygısı yıpratıyo beni..((

Son düzenleme:
Muhtemelen siz de bir travma, hareketlerinden oturu bir savunma esigi olusturmus babaniz.

bir de yorumunuzun bu kısmını anlamadım..yani psikolojik bir terim ve siz bu konuda bilgi sahibisiniz anladığım kadarıyla..yani savunma eşiği derken babam ne yapmış anlamadım..:26::26:

kırmızılı yeri anlamadım..yani ben de mi babama benziyorum demek bu..

Baba eger duygularini vs yansitmayan icine kapanik biriyse onun kizi icindekilerini disa vuruyormus oyle dedi

Mesela ben babama cok benziyormusum onun soylemediiklerini ben dile getiriyormusum dusununce farkettim

Mayıslar bahar kokardı,şimdi kömür kokuyor!

bir de yorumunuzun bu kısmını anlamadım..yani psikolojik bir terim ve siz bu konuda bilgi sahibisiniz anladığım kadarıyla..yani savunma eşiği derken babam ne yapmış anlamadım..:26::26:

Psikolojik bir terim olup olmadigini su an animsayamadim zira bilgim sadece psikolojiye merak ve insanlari gozlemlemeden ibaret.
Sunu kastettim; hayatimizda bazi seyler donum noktamiz olur.
Mesela sizin tabirinizle babanizin annenizi ezmesi.
Siz her buna benzer hareket gordugunuzde ayni olayi yasiyor izlenimine kapilip kendinizi ve ezileni korumaya calisiyor olabilirsiniz.
Bu olay buyuk ya da kucuk olabilir.
Yeter ki size ucundan kiyisindan babanizi hatirlatsin; gardinizi kusaniyorsunuz.
Fakat aslinda baglantili buldugunuz olaylar yani esinizle babanizin karakterini benzetme durumunuz aslinda bu savunmaya gecmeyle alakali olabilir mi demek istemistim.
Mesela olume uzun yolculuk deniyor ya, kucukken bir yakinimiz icin bu tabiri bize karsi kullansalar belki yolculuga karsi gardimiz olabilirdi bilemedigimiz.
Anlatabildim mi?
Allah kolaylik versin.

hmm simdi anladım..

anladım..teşekkürler :))

herkes diyor ilk 6 ay zor olur...
bekledim sonra iyi olcaz diye..geçti
hala aynıyız..
dediler ilk 1 yıl çok zor olur sonra oturur...
onu da tamamlamak üzereyiz...
şimdi duyyorum..ilk 3 ilk 5 vs vs....
artık inanmak istemiyorum....
iyce ümitsizliğe kapıldım.........
çocuk mocuk istemiyorum..
hamile görmek istemiyorum..
eşim istiyo ama ben onla ortak bir geleceğe tam adapte değil sanırım..
Allah sonumuzu hayretsin......

Bi gun sihirli bi degnek degecek yada bi mucize olacak esim degisecek diye bosuna bekleme esini yada evliliginde biseyleri degistiecek olan sensin
cok pasif kalmissjn adamin yaninda o da ailesi de istedigi gibi at kosturuyor

taramvalara girecej bisey de yok
al adami karsina konus

madem herseyden ailen olacakti niye evlendin de kos koca evki barkli adamsin senin ilk onceligin biz olmaliyiz de butun hatalarini yanlislarini soyle anasinin eteginde cikmayacakdi da ne diye evlenmis

disarda yemek yeme olayin da bile ses etmesinin adam ailsei olmadan disarda yemek bile yemiyo
desene orda ne demek onlar yok diye yemek yememek ben onlarlami senle mi evlendim diye yada sen git ailenle ye ben burda yerim diye

cok ama cok pasifsin anneni ornek gosteriyosun ama hic ders almaissin boyle olmaya devam edersen daha cok ezilirsin hem esin hem de ailesi tarafindan

kucuk emrahi oynayaraktan eline bisey gecmez silken artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…