- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Bi gun sihirli bi degnek degecek yada bi mucize olacak esim degisecek diye bosuna bekleme esini yada evliliginde biseyleri degistiecek olan sensin
cok pasif kalmissjn adamin yaninda o da ailesi de istedigi gibi at kosturuyor
taramvalara girecej bisey de yok
al adami karsina konus
madem herseyden ailen olacakti niye evlendin de kos koca evki barkli adamsin senin ilk onceligin biz olmaliyiz de butun hatalarini yanlislarini soyle anasinin eteginde cikmayacakdi da ne diye evlenmis
disarda yemek yeme olayin da bile ses etmesinin adam ailsei olmadan disarda yemek bile yemiyo
desene orda ne demek onlar yok diye yemek yememek ben onlarlami senle mi evlendim diye yada sen git ailenle ye ben burda yerim diye
cok ama cok pasifsin anneni ornek gosteriyosun ama hic ders almaissin boyle olmaya devam edersen daha cok ezilirsin hem esin hem de ailesi tarafindan
kucuk emrahi oynayaraktan eline bisey gecmez silken artik
:)) küçük emrah benzetmesini biri daha yapmıştı..
buraya yazamıyorum ama mümkün oldukça güzel bir dille konuşuyorum canımı sıkan meseleleri..
eşim çok sivri bi tip yani karşıma alıp pat pat herşeyi söylesem kavga çıkar..
güzellikle söyleyip halletmeye çalışıyorum..ama bekarken çok kullandıkları için eşimi şuan evlendin değiştin demesinler diye aynen devam etmeye çalışıyo..
ben elimden geldiğince zıtlaşmadan ifade ediyorum ama malesef kısmen değişiyo..
yemek konusunda başbaşa takıldığımız da çok oluyo ama genelde onların olması daha mutlu ediyo eşimi..
Kavga cikarsa ciksin ya ne olacak kavgasiz sonrunsuz evlilikmi var aman kavga cikmasin diyerekten altan al ala bu durumu yasamiyorsun
kimi insan iyilikten anlamaz sen istedigin kadar iyi ol
cnm hayat senin ister yoluna guclu ne istedigini bilen biri kadin gibi yada kucuk emrah oynayarak devam edersin...
bizim okadar çeşitli sorunlarımız oldu ki buraya yazmadığım..açıkçası her 3 güne bir kavga ede ede altı ayımızı doldurduk..ortada bir şiddet ve ihanet yoktu oyüzden direk boşanayım demedim ama kendimi yedim bitirdim..sonrasında psikoloğa gittik 7. ayımızda..ozamandan bu yana düzelme var ama hala tam kendime gelemedim..yani ilk zamanlarki yıpranma benim sağlığımı bozdu ve artık kavga edince sinir krizi yaşıyorum tüm vücudum uyuşuyo..kendime de zarar vermemek için kavgasız çözmeye çalışıyorum o yüzden..
bide işte arkadaşlarımla dertleşerek ya da buraya yazarak rahatlamaya çalışıyorum...çünkü okadar çok kavga ettik ki tiskindim artık kavgadan...
abim ve kayınlarım eşlerinin emrindeler..eniştem de ablamın emrinde..koca ailede bir tek benim eşim ailesini bana tercih ediyo..annem de bunu görüp sürekli beni arayıp tavsiye veriyo..sürekli bana üzülüyo ve ben artık makus kaderime doğru ilerliyo gibi hissediyorum...((
biliyorum korkunun ecele faydası yok ama psikosomati teşhisi koydu doktor..güvensizlik ve kaygılarım bedenimi etkiliyo artık(
Annem de çok sıkıntılar çektiği için konuşmasam etkilemese beni diyemiyorum..benle konuşunca rahatlıyo çünkü...
Acaba eşine denge kurmayı öğretenleriniz var mı çok merak ediyorum..bana karaktermiş ve hiç değişmeyecekmiş gibi geliyo(
İçten içe boşanmayı düşünmek yerine, ona böyle davranırsa sonunuzun ayrılık olacağını belli et, bilsin.
Tepki ver, babam gibi koca istemiyorum düzelt kendini de.
Ve bu konuda değişimi görene dek sakın çocuk yapma.
Başta denge kuramaması normal.
Ama kendiliğinden düzeleceğine inanmıyorum ben o saksı kafalarına vura vura anlıyorlar maalesef
Ayy ben sana kıyamam ya aynı ben .. Eşim ve bende aynı yollardan geçtik bizimki bide üvey anneydi kadın daha ilk günden beni hazmedemedi eşimin yanında beni çekiştiriyor benim yanımda da eşimi çekiştiriyor du illallah ettik ve çektik resti aynı evde oturuyorduk ayrı eve çıktık şimdi hamdolsun çok iyiyiz o günler zor geçiyor helede eşle sorun olunca çok zor seni çok iyi anlıyorum dilerim en kısa zamanda herşey istediğin gibi olur..
Siz rahatsız olduğunuz şeyleri belirtmedikçe eşiniz hatalarını düzeltmez, farkına bile varamaz.
Annenden en çok sen etkilenmişsin anlaşılan.En küçük sensin sanırım,annen sana daha çok yansıtmış sıkıntılarını.
Bir daha annenle bu konular açılırsa,yok anne eşim öyle değil deyip geçmeni tavsiye ederim.
Eşim öyle değil demek sana da ayrıca iyi gelecektir.Senin eşin öyle değil,bunu unutma:)
Eşin anneni sık aramayabilir.Benim eşim de aramaz.Bu demek değil ki sevmiyor,saymıyor.Bir sıkıntısı olsa ilk önce eşim koşar.
Yalnız annenin durumunu veya konuşmalarınızı eşine yansıttıysan,eşin annenin seni doldurduğunu düşünüyor olabilir.
Kayınvalide meselesini biraz kurnazlıkla biraz güleryüzle idare ederek aşabilirsin bence.
Yok ya denge kurmayi ogrememezler bence:)ailesinin agzina bakmayan erkek var mi acaba
var malesef(( yani malesef deme sebebim bu tarz karısının kölesi modundaki erkekler hep benim çevremde ve ben eşimle ister istemez kıyaslıyorum..moralim bozuluyo..abim annemi hiç takmaz hep karısını yüceltir..eniştemde ablamın emrinde..ben de bunları görüp diyorum nerden buldum şu odunu
Hic oyle deme hepsinin var defosu...iyi taraflarini dusun..
zaten defoları var ve bunu kapatmak için eşlerinin emrine giriyolar..ablam eniştemi hep ezer yengem de abimi...bu adamlarda o ezilmişlikle yaranmak için köle gibi itaat ediyolar eşlerine...
evet o şekilde de olmak istemezdim ama eşin değer versin diye hem onu aşağlamam ya da ezmem mi lazım...anlamadım bu işi:26:
Canim sen ablan bile olsa iclerini bilemezsin onlarinda ne derdi vardir kimbilir..bn hic ezildigi halde yaranmaya calisan erkek gormedim valla..varsa da bana denk gelmemis..
Evet evliyim 6. Yilimiz...ben de ezmekten ayni seyi kasdetdim o zamanda adamlar huzursuzluk olmasin diye susup bi snda patliyorlar..en guzeli konusarak halletmek..sana soyluyorum ama pratik de ben de senin gibiyim biseye canim sikilsin hemen surat asarim ama oyle olmamak lazim iste..alttan ala ala adamlari istedigi kivama getirenler var tatli dille..bn de ornek slmaya calisiuotumda henuz basaramadim..sen daha yeni evlisin o yuzden bastan boyle olup sorunlarinizi cozersin istersrn..canım ezilmekten kastım kocalarına çok rahat bağırıp çağırabiliyolar ya da ilgilenmiyolar vs..ve ona rağmen kocaları hep canım canım diye afedersin etraflarında kuyruk sallıyolar..yani ben eşime bağırmayı geç hafif sesimi yükselttimmi o günü küs geçirebiliriz mesela..sen evlimisin bu arada canım?
Evet evliyim 6. Yilimiz...ben de ezmekten ayni seyi kasdetdim o zamanda adamlar huzursuzluk olmasin diye susup bi snda patliyorlar..en guzeli konusarak halletmek..sana soyluyorum ama pratik de ben de senin gibiyim biseye canim sikilsin hemen surat asarim ama oyle olmamak lazim iste..alttan ala ala adamlari istedigi kivama getirenler var tatli dille..bn de ornek slmaya calisiuotumda henuz basaramadim..sen daha yeni evlisin o yuzden bastan boyle olup sorunlarinizi cozersin istersrn..
Bende yaşamıştım senin yazdıklarını. Benim görümcemin kızı artık genç kız hep takılırdı bize. Kayınpederim hastanede yatarken ziyarete gittik eve gelecez yine kızı taktı kv peşimize. Bende bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim eşime gelmesin ya belki seninle özel konuşacaklarım vardır gelmesin istemiyorum dedim. Neyse eşim dönüp sen burda dur biz gelip seni alacaz dedi ve eve geze geze geldik. Akşam oldu kız diyoki hani beni alacaktınız? Ya düşün 20li yaşlarda bu kız bende dönüp belki özel konuşacaklarımız var dedim. O gün bugündür artık çok şükür atlattık bu durumu. Kv gelince onların yanında sadece rol yapıyorum yaptıkları saçmalıklara gülüyorum..Dert etmiyorum..yani sadece durumu kurtarmak için özür diliyo sonra yine aynı..
sadece kv değil görümceler de duruma dahil..
mesela biyere gitcez son anda annem de gelsin diyo onların yanında..
bi çeşit emri vaki..
o da gelmeyim demiyo..
ya da görümcem ben de geleyim diyo eşim hemen olu diyo ama aslında başbaşa olmamız gereken biyer..
bunu bildiği halde kendini düşünüyo..eşim de sesini çıkarmıyo..
yani aslında problem kayınvalide değil..eşim herşeye onları dahil etmek istiyo..
ve kv.nin dediği bir şey benimkinden herzaman önemlidir hissi uyandırıyo bende..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?