- Konu Sahibi fernandohoze
-
inşallah canım..yani ben genelde alttan almaya çalışıyorum ama ilk zamanlara göre yıpranmışlıkla artık daha çabuk sinirleniyorum..yukarıya da yazmıştım..bazı psikolojik rahatsızlıklara yakalandım oyüzden..neyse Allah kerim..size de Allah mutluluklar versin canım :))
Babam şöyle eşimde babama benziyor diye düşünmeyin bence eşiniz babanıza benzemiyor yazdıklarından onu anladım babanız annenizi aldatmış ama eşinizin sizi aldatma gibi bir durumu yok,size göre tek kötü yanı ailesine düşkün olması kayınvalideniz eşinizi size karşı doldurup üzerinize salıp kavga çıkartıyor mu sanırım çıkartmıyor çünkü yazdığınız mesajlar içersinde göremedim gözümden de kaçmış olabilir eğer var ise, ama şuan siz kabul etseniz de etmesenizde sizin kendi anneniz sizi eşinize karşı dolduruyor tıpkı baban gibi konuşmalarla ve eşiniz annenizin sizi eşinize karşı doldurduğunu düşünüyor ki bende bile öyle bir izlenim oluştu, eğer bende karşı taraftan böyle birşeyler sezersem yada şüphelenirsem bende karşı tarafla mesafeli olurum.Merhaba Hanımlar,
Annesi babasından çok çekmiş biri olarak yazıyorum..
Babam hep annesinin lafına uyup annemi ezerdi..
Eşimin karakteri de babama benziyo gibi..
Annem de benzetiyo ve her gün bana bi saate yakın nasihat veriyo..Ona hiç bir şey yansıtmadığım halde anlıyo sıkıntı yaşadığımı..
Anneler anlarlar demekki..Telefonu her kapadığımda altüst oluyorum..
Nişanlıyken eşimin bu yönünü farkedemedim malesef..
Eşim hep kv.nin ağzına bakıyo..Onun işine gelir şekilde davranıyo..
Örnek çok ama burda uzun uzun yazmak istemiyorum..Çoğunuz beni anlıyodur diye düşünüyorum..
Annem gibi olmaktan korkuyorum..
Sürekli bunu düşünüp kendimi üzüyorum, geleceğe karamsar bakıyorum..
Eşimin herhangi bir hareketinde babam aklıma geliyor ve aklımın bir köşesinden boşanmayı çıkaramıyorum..
Çünkü annem için keşke boşansaydı zamanında diye çok düşünmüşümdür..
Bi kaç güne bir mutlaka keşke evlenmeseydim diye düşünüyorum..
Öyle içimi dökmek istedim..
Desteğiniz için şimdiden çok teşekkürler..
Babam şöyle eşimde babama benziyor diye düşünmeyin bence eşiniz babanıza benzemiyor yazdıklarından onu anladım babanız annenizi aldatmış ama eşinizin sizi aldatma gibi bir durumu yok,size göre tek kötü yanı ailesine düşkün olması kayınvalideniz eşinizi size karşı doldurup üzerinize salıp kavga çıkartıyor mu sanırım çıkartmıyor çünkü yazdığınız mesajlar içersinde göremedim gözümden de kaçmış olabilir eğer var ise, ama şuan siz kabul etseniz de etmesenizde sizin kendi anneniz sizi eşinize karşı dolduruyor tıpkı baban gibi konuşmalarla ve eşiniz annenizin sizi eşinize karşı doldurduğunu düşünüyor ki bende bile öyle bir izlenim oluştu, eğer bende karşı taraftan böyle birşeyler sezersem yada şüphelenirsem bende karşı tarafla mesafeli olurum.
haklısın canım..yani zaten bi çok yerde de belirttim beni eşimin mevcut konumundan ziyade ona dair yıkamadığım yargılarım bitiriyo..ve malesef bunları yenemiyorum annemin de dolduruşuyla..annem çok sıkıntı çekti ve hala çok zor durumda o yüzden onla konuşmayı kesemiyorum her gün özellikle anlatsın rahatlasın diye ararım..çünkü benden başka anlatacağı sığınacağı kimsesi yok..yalnız malesef ben de çok fazla psikolojik olarak yıprandığım için onu dinleyip teselli edip, eşim öyle deil şöyle güzel şöyle anlayışlı diye telde ikna etmeye çalışıyorum..sonra kapatınca ama aslında annem haklı diyorum..çünkü eşime karşı güven problemim var...bana geçmişte bazı şeyler yaşattı ve şuan gayet iyi ama ufak bir şeyde hemen eski yaşadıklarım aklıma gelebiliyo..psikiyatr ilaç verdi ama kullanmak istemedim..çünkü ağır bir ilaç..riske edemedim..
kısacası ben negatif düşüncelerimi yenmek için burda topik açtım..problemimin küçük olduğunu yanlış düşündüğümü ya da abarttığımı duymak beni rahatlatıyo..
Psikiyatri doktorunun verdiği ilacı kullan arkadaşım çok faydası olur buna emin olabilirsin,düşünsene şimdi sürekli eşinin babası eşinle telefonla konuşup karın şöyle böyle dese tıpkı annen dese kötü yönde ve sen de ister istemez kayınpederinin eşini doldurduğunu düşünüp ona karşı mesafeli olurdun o yüzden anne daha fazla izin verme yoksa yuvanız eşinizin yüzünden değil annenizin doldurması yüzünden bitecek.
sana sunu önerebilirim tavsiye edebilirim
esin yaninda huzur buluyor mu ?
bunu sagla mutlaka
güleryuzlu ol
senin onu sevdigini hissetsin
deger gördügünü hissetsin
bence bunu saglayabilirsen ve esinin mayasinda bozukluk yoksa
esin her zaman senin yaninda olur senin sözlerine önem verir
yani benim anldigim ( kendi hayatimdan) bunu erkegin hissetmesi gerekiyor
ben mutluysam evet..huzur buluyor..
ama ben ona karşı güven problemim olduğu için 2 gün mutluysam 3. gün mutsuzum...
oyüzden tam huzur buluyo diyemem..
ama bunu onun sağlaması gerek..
çünkü o yıktı güvenimi..
en cok kendi mutlugun icin yapacaksin
ve karsidan birseyde bekleme derim
zaman kaybi olur
sinirlerin daha cok yipranir
Evli değilim ama konunu okudum yazmak istedim.
Öncelikle eşin babanla aynı değil ve aynı şeyleri yaşamayacaksın, buna inan.
Ailende yaşanan sıkıntılar seni o kadar etkilemiş ki psikiyatriste gitme ihtiyacı hissetmişsin. Çocukluk tramvalarını atlatmak kolay olmasa gerek, ama imkansız değil. Tedavi ile ve düşünce tarzını olumluya sevk ederek aşabilecek kadar güçlü olduğun izlenimine vardım okurken. Senin şu an en büyük dezavantajın bence her gün annenle konuşuyor olman ve dolayısıyla onun çok etkisinde kalıyorsun.
Annenle arana mesafe koymaya çalış bence - sonuçta elbette ki anne baba gibi yar olmaz, onlar başımızın tacı ve haklarını gözetmemiz gerekir ama senin ailen öncelikli olarak eşin. Belki bu şekilde eşin de zamanla sana daha da bağlanacak çünkü benim okuduklarımdan anladığım, sen annenle dertleşip kendini dolduruyorsun, çareyi onda arıyorsun aynı şekilde eşin de senden olumsuzluk görünce o da çareyi ailesinde arıyor halbuki sizin birbirinize tutunmanız ve birbirinizin varlığını fark etmeniz lazım. Şimdi hasta olduğun için (yani psikolojik olarak) eşin daha çok üstüne düşüyordur bence.
Hepimizin hataları var elbette kimse dört dörtlük değil ama sen eşinin en ufak hatasını hemen babanla kıyaslama yoluna gidersen ona da kendine de ilişkinize de haksızlık etmiş olursun.
İnsan ilişkilerinde birinin beni başkasıyla kıyaslamasından hoşlanmam çünkü her insan farklıdır, gerek fiziksel olarak gerek hayat tarzı ve kültür olarak gerekse yaşanmışlıklar, birikim açısından. Her insan özeldir, farklıdır dolayısıyla her ilişki de farklıdır. Şöyle düşün madem ki eşin babana benziyor o zaman sen babanla mı evlendin??? Bu da farklı bir bakış açısıdır ve sanırım bu soruyu sorarak "her insan özeldir"i daha iyi anlatabilmişimdir.
Haddimi aşmak istemem ama annenle arana mesafe koymaya çalışmak senin hayrına olacak gibi, her gün yerine gün aşırı konuşun mesela ve evliliğinle alakalı konuşmayın, ben mutluyum eşim bana değer veriyor, düzeliyor de geçiştir. O babam değil lütfen bir daha evliliğimle ilgili konuşma da diyebilirsin. Açıkçası aile de olsa, evlilik eşle yaşandığı için bu konuda tarafsız kalmamalılar. Emin ol eşin de zamanla sen annenle mesafeni korudukça o da ailesine mesafe koyacak ve seninle de mutlu olabileceğinin farkına varır.
Uzun oldu ama aklıma gelenleri paylaşmak istedim. Sevgiler...
Canım madem çalışıyorsun ve maaşın var o zaman verme - borçlar varsa ihtiyaç olduğu kadarını ver tamam sen kendi kazancını kendine harca, bu eşine değersizlik değil kendine değer vermek bence sonuçta ayakları üzerinde duran birisin. Bence bu konuda ipleri eline al çünkü sen tüm hayatını onun önüne sunduğun için o da istediği gibi kullanabileceğini düşünüyor olabilir.beklemeyeceksem niye evlendim diyesim geliyo canım..
yani onun isteklerine karşı ben duyarlıyım..
o bana kayıtsız..
parayla satın alıncak bişeyse sağolsun alıyo ama zaten maaşımı veriyorum bi zahmet alsın..
onun dışında yardım etmek yok,ailesine yediriyo gizli gizli maaşımı..söyleyince özür diliyo,sonra yine devam..
yutup yutup dayanamayıp dillendirince kaba, uslüpsuz ben oluyorum..
derdimi anlatınca nankör damgası yiyorum..
anlatmayınca içimde büyüyo..bi de aklıma geliyo babam da böyle annemi dert sahibi etti diye..
sonra da mutsuz olunca, beyefendi diyoki: yok efendim huzurum kaçtı eve gelesim yok vs..
ohh hayat onlara güzel..
Canım madem çalışıyorsun ve maaşın var o zaman verme - borçlar varsa ihtiyaç olduğu kadarını ver tamam sen kendi kazancını kendine harca, bu eşine değersizlik değil kendine değer vermek bence sonuçta ayakları üzerinde duran birisin. Bence bu konuda ipleri eline al çünkü sen tüm hayatını onun önüne sunduğun için o da istediği gibi kullanabileceğini düşünüyor olabilir.
Arkadaş beklentin olmasın derken, aslında benim dediğimi diyor, önce kendine değer ver, eşine elbette değer ver ama haddinden fazla onu hayatının merkezi haline getirme, sen önce kendini sev kendini düşün ne bileyim iş ve ev harici arkadaşlarınla gez, alışverişe git, kursa yazıl yani eşin ve evliliğin haricinde de bireysel olarak kendini ayakta tut, meşgul et. Bir hobi edin, kitap oku, sinemaya git, örgü ör, takı yap, şiir yaz, blog aç, günlük tut, resim yap, fotoğraf çek.... vs şeklinde örnekler çoğaltılabilir. Hayatının merkezine kendinden başkasını koyma, evlilik paylaşımdır tamam ama bu senin özel alanın olmayacağı anlamına da gelmez. Eşin çok mu kısıtlayıcı???
Rica ederim, içimden geleni yazdım keşke elimden fazlası gelse. Burada herkesin bakış açısı farklı ve kimin hangi cümlesi bize iyi gelir bilemeyiz inşallah sen de sorunlarını halledersin.canım zaman ayırıp bir çok şey yazıp zahmete girdin..çok teşekkür ederim ilgin ve yorumların için..inan çok sevindim, yakın bi arkadaş gibi kafa yormuşsun derdimle ilgili..
annemle mesafe koymayı ben istemiyorum..yani buraya yazamıyorum canım ama inan çok acınacak bir durumda..yani ağır depresyon geçiriyo şuan..
evet beni kötü etkiliyo ama buna rağmen onu ihmal edemem..eşime de diyorum annem sağlıklı değil birlikte ona anlayış gösterelim elinden tutalım diye ama işte çok önemsemiyo..inşallah atlatırız canım çok sağol tekrardan
Güzel dileklerin için teşekkür ederimdoğru söylüyosun canım..
borçlarımız bitince vermicem maaşı..
şuan ancak yetiyo borçlara..
bide işim dışında genelde dinlenmekle geçiyo vaktim..
yani bi çok sağlık problemim var onların tedavisiyle uğraşıyorum..
doğal olarak eşime takıyorum o ruh haliyle..
dua edin sağlığım düzelsin..dış dünyayla irtibata geçebileyim..
mutlu olayımm :))
sen de hep mutlu ol canım inşallahh :))
Rica ederim, içimden geleni yazdım keşke elimden fazlası gelse. Burada herkesin bakış açısı farklı ve kimin hangi cümlesi bize iyi gelir bilemeyiz inşallah sen de sorunlarını halledersin.
Annenle mesafe koymak zorsa eğer, o zaman evliliğin hakkında konuşmamaya çalışın, hatta onu da psikolog/psikiyatr/doktora götür, sanırım onunki sana göre daha ağır ve belki ilaç kullanması, yoğun bir tedaviden geçmesi gerek. Eşin görüşmek istemiyorsa illa ki kendince nedenleri vardır ama sana kırılma diye söylemiyor olabilir. O yüzden sen dengeyi korumak zorundasın maalesef - sadece evliliğin hakkında yorum yapmamasını sağlasan yetecek sana bence
Ben annem gibi olmamak için çirkef bi kadına döndüm malesef ama yapacak bişeyim yok, böyle olmasam belki eşim de babam gibi olur. Annem her daim sakindir, dolmadıkça ağzını açmaz hep babamın arkasını toplar affeder ben de onun tam tersi bişi oldum işte... :/
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Tatlım sakın kendini doldurup üzülme. Bak ben evleneli 2 yıl oldu, 2 yılım kendimi kurarak geçti, yedim kendi kendimi eşime bişey belli etmeden aman ne vardı evlenecek, bekarlık günlerim özgürlüğüm falan filan.. İnan evliliğin belki aslında dört dörtlük ama göremiyosun. Gerçi ne kadar oldu evleneli bilmiyorum. Her erkek bakar iki kadından birinin ağzına en akıllısı bile. Ya anneci olucak ya eşinin lafıyla hareket edicek. Eminin çok hanımefendi bi kızsındır öyle de ol ama sana yanlış gelen bi davranışta anında koy tepkini ama aracısız. Anneyleyse sorun direkt yüzüne kocayla ise yine direkt ona. Her nerde olursanız olun. Sen bunu 1 kez sağlam yaptınmı bak vallahi herkes yerini de haddini de biliyor. Anlatmaya çalıştığım saygısızlık yada hır gür çıkarmak değil. Kimsenin günahına girmeden kibarca dişini göstermek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?