• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke hayatimda 5 sene geri gitsem

Maalesef benim erkek arkadaşım arkadaşları da öyle söylüyorlar ve acayip kıl kapıyorum. Akşam yapacağız bir etkinlik veya kurs vs olsa arkadaşlarına da kursa gidiyorum vs. dese. Gelemeyeceği için bir sebep sunmuş olursunuz ve arkadaşları böyle söylemler yapamaz. Ya da arkadaşlarını da alıp ve eşlerini hep birlikte bir evde otursanız bir süre sonra sıkılıp vazgeçebilirler. Sonuçta siz onun hayat arkadaşınız arkadaşları hanımköylü bile dese arkadaşlarına laf geçirebilmeli. Hani birgün maymunla aslan otuyormuş. Aslan kalmış masadan bana müsade beyler diye. Maymun bozmak için sen ormanın kralısın hanımdan mı korkuyorsun ? Aslan cevap vermiş seni evde bir maymun beklerken beni aslan bekliyor.
Biliyor musunuz şu hikayenize yakın bi örnek yasadim aslinda. Evli arkadaslari bize yemege gelecekti ve cevrem tarafindan yemeklerim begenilir. Bana gelsinler de görsünler karim ne kadar hamarat ben niye onu birakip gelmek istemiyorum diye anlasinlar demisti. Yani üstünde nasil baski kurduklarini tahmin edebiliyorum. Beraberken arkadasiyla karsilassak yenge izin verirsen akşama x'le gorusebilir miyiz diye dalga geciyorlar. Onlarla beraber yatip kalksin istiyorlar herhalde.
Peki kpe söyleme fikrine ne diyorsunuz. Ayni apartmanda oturuyoruz ve herzmn benim arkamda durmuslardir beni severler.

Merhaba arkadaslar;
6 aylık evliyim. Ondan önce 2 sene nisanlilik olmak üzere 5 yil birlikteydik. Ben 26 esim 27 yasinda. Birbirimizi hep çok sevdik. Simdiye kadar bundan hiç şüphe etmemistim. Ama son 1-2 aydir keske onu hiç tanimasaydim diyorum. Hangi dertten baslasam ki..
Esim evlenmeden önce her gece sabahlara kadar dışarda gezerdi. Ben ona kizdigimda askim biliyosun babamla anlasamiyorum karsilasmamak icin eve gitmiyorum, evlendigimizde her gece birlikteyiz zaten ev hayatini cok seviyorum derdi. Ama öyle mi oldu tabiki hayir. Balayindan geldigimiz gibi kendini disari atti. Ilk zamanlar 1 gece arayla 1-2 saat cikar dönerdi. Gittiği yer de genellikle evimizle ayni cadde üzerinde olan arkadasinin sakin cafesi. Bu cikmalar günden güne artti. Simdi haftada 5-6 kez cikip saat gece 11den asagi dönmüyor. Defalarca kavga ettim olmadi. Geldiğinde giyinip süslenip güler yüzlü karsiladim yine olmadi. Bu adami eve baglayamiyorum. Cok fazla arkadasi var ve genelde bekarlar. Eve geldiğinde o telefonu hiç susmuyor hep yanlarina cagiriyorlar. Benimki de olmaz demiyor.
Bundan daha önemli olan diğer sorunuma gelince biz tanistigimizdan beri hep çok kavga eden bi cift olduk. Kültür farkindan dolayi aramizda hep anlasmazliklar cikardi ve eşim cok ama cok sinirli biri. Ben de oyleydim sinirlenince konustugumu bilmezdim. Ama artik daha sakinim susmasini biliyorum.
Önceden kavga eder sonra bi orta yol bulurduk. Ama artik kavga etmekten o kadar sıkıldık ki eşim son zamanlarda ufacik şeylere parlayabiliyor Ve birbirimize bikac kavga cümlesi edip susuyoruz. Bu suskunluk bazen 3 bazen 7 gün sürüyor. Birbirimizle hiç konuşmuyoruz. Ne yemek yapiyorum, ne çamaşır ne ütü. Aynı odada bile oturmuyoruz. Ayni evde birbirimizin yüzünü 3 gün görmediğimiz oluyor. Sonra sinirimiz iyice geçip birbirimizi ozleyince birimiz kavga konusunu hiç acmadan gelip konuşmaya basliyor. Tabi bu konuşmaya baslayan genelde ben oluyorum.
Ama artık kavga etmekten de kavgalara çözüm aramaktan da ilkokul çocuğu gibi küsmekten de o kadar bıktım ki. 2 ay önce işten ayrildim ağzımdan tek bir kelime cikmadan geçirdiğim günler oluyor. Cok bunaldim bütün gün olur olmaz seylere ağlayıp duruyorum. Kayinpederime söylemeyi düşündüm ama iyi mi olur yoksa beni şikayet ediyosun deyip daha mi kötü olur bilmiyorum. Ne olur bana bi yol gösterin. Ben artık tükenmiş hissediyorum.

cogu kisi arzu eder ki ilk aski ile evlensin ve masal bir omur mutlu sursun.
lutfen soyleyeceklerimi yanlis anlamayin ancak psikolojik olarak evlilige hazir olmadan atilmis bir imzanin sancilari bunlar. bu gorusu sevgi kavramindan bagimsiz yaziyorum, muhakkak esiniz sizi cok seviyordur. ancak evlilik sadece sevgi uzerinden karar alinmasi gereken bir olusum degildir. esiniz evlilik sorumlulugunu ustlenecek kadar olgunlasmamis. zamanla duzelir mi, bilinmez.

guclu olun. adim atmak zor, geri donmek kolaydir.

Şuan oturduğunuz yere uzak başka bir yere taşınsanız biraz faydası olabilir. Ne diye evlenir böyleleri anlamıyorum sorumluluk sıfır. Bide biliyormuşsunuz böyle biri olduğunu huyunu suyunu ne diye evlendiniz ki?
Suan kendi evimizde oturuyoruz baska ev alma planimiz da var ama bunun için birikim yapmaliyiz.
Sordugunuz soruya baska bir uyede yanit vermistim. Önceden cikmasi icin babasini bahane ediyordu ve evlendigimizde böyle olmayacagini söylüyordu.

bende küslügü hic sevmeyen bi insandim esimin susup kus gecen gunlerden sonra bir degil bes degil artik canima tak etti hic biseyi konusup halledememek en son kuslukten sonra kesin ayrilma karari aldim icimde ne varsa hepsinide saydim ama bildigin patlama oldu kriz gecirir gibi simdi suratimi assam hemen konusmaya calisiyo ama bekliyorum bezaman eski moda donecek diye bu kez uzun surecek gibi

hımm ne diyeceğimi bilemedim aslında zor bir durum hani yıllardır evli bi çift olsanız aman bosver diyebilirdim ama 6 aylık cicim aylarında bi evlilik... demek ki dışarda birşeyler ypmak onun vazgeçilmezi... yani sen burda baştan sona haklısın canım ama evliliğin başlarnda tartışmalar bi evin içinde yaşamalar çok zor... bosanmak için cok erken biraz sabretmelisin bence... madem o dışarı çıkmak istiyo beraber çıkın... eger erkek arkadaslarımla buluşca gelme derse sende her gece dısarı cık ve ondan sonra eve gel bakalım tepkisi ne olacak

Meslegim, ugruna şehir degistirecek bi sektör değil malesef.
Yatıp kalkip su arkadaslarinin hepsi evlense de kurtulsam diye dua ediyorum.
Nefret ediyorum onlardan
Kpss de yaklasiyor, memurluk icin bir sansini mi denesen?
Ya da sen hep git bir yerlere, o geldiginde seni ev de bulamasin. Hic dusmeyin uzerine, arkadaslari oksasin onu erkek ruhunu.

Suan kendi evimizde oturuyoruz baska ev alma planimiz da var ama bunun için birikim yapmaliyiz.
Sordugunuz soruya baska bir uyede yanit vermistim. Önceden cikmasi icin babasini bahane ediyordu ve evlendigimizde böyle olmayacagini söylüyordu.
Bu evliliğin sonu iyi değil. Sorun sadece eşinin arkadaşları değil. Çok sorumsuz birisi olması. Aynı ev içinde hiç konuşmamak nedir . Çocuk yapmayın sakın yazık olur.

Biliyor musunuz şu hikayenize yakın bi örnek yasadim aslinda. Evli arkadaslari bize yemege gelecekti ve cevrem tarafindan yemeklerim begenilir. Bana gelsinler de görsünler karim ne kadar hamarat ben niye onu birakip gelmek istemiyorum diye anlasinlar demisti. Yani üstünde nasil baski kurduklarini tahmin edebiliyorum. Beraberken arkadasiyla karsilassak yenge izin verirsen akşama x'le gorusebilir miyiz diye dalga geciyorlar. Onlarla beraber yatip kalksin istiyorlar herhalde.
Peki kpe söyleme fikrine ne diyorsunuz. Ayni apartmanda oturuyoruz ve herzmn benim arkamda durmuslardir beni severler.
Bence söyleyecekseniz bile şikayet niyetiğinde söylemeyin. Ki ters tepebilir şikayet mi ediyorsun diye ki babası yüzünden eve girmiyormuş. Hani kayınvalideniz oğlum bigün bize gelin bi sohbet edelim dese o zaman sorsa evlilik nasıl geçiyor falan.

cogu kisi arzu eder ki ilk aski ile evlensin ve masal bir omur mutlu sursun.
lutfen soyleyeceklerimi yanlis anlamayin ancak psikolojik olarak evlilige hazir olmadan atilmis bir imzanin sancilari bunlar. bu gorusu sevgi kavramindan bagimsiz yaziyorum, muhakkak esiniz sizi cok seviyordur. ancak evlilik sadece sevgi uzerinden karar alinmasi gereken bir olusum degildir. esiniz evlilik sorumlulugunu ustlenecek kadar olgunlasmamis. zamanla duzelir mi, bilinmez.

guclu olun. adim atmak zor, geri donmek kolaydir.
Yoo hayir yanlis anlamiyorum ve evlilige hazir olmadigini bende dusunuyorum. Okurken nisanlandik askerden geldikten 3 ay sonra evlendik. Ben hazirdim lafta o da hazirdi ama değilmiş işte. Bunu çok geç anladim.
Burada hep kötü yanlarini anlatiyorum ama birbirimizi gercekten cok severiz. Ilgisini sevgisini hic eksik etmez. Normal zamanda çok iyi vakit geciriyoruz gülüyoruz egleniyoruz ama bunlar oldukça herseyden soguyorum

Yoo hayir yanlis anlamiyorum ve evlilige hazir olmadigini bende dusunuyorum. Okurken nisanlandik askerden geldikten 3 ay sonra evlendik. Ben hazirdim lafta o da hazirdi ama değilmiş işte. Bunu çok geç anladim.
Burada hep kötü yanlarini anlatiyorum ama birbirimizi gercekten cok severiz. Ilgisini sevgisini hic eksik etmez. Normal zamanda çok iyi vakit geciriyoruz gülüyoruz egleniyoruz ama bunlar oldukça herseyden soguyorum

biraz sabir. sanki bir anaokul ogrencisini ilkokula hazirlar gibi tahammul ve sevgi. zamanla yoluna girecektir. bir musubet bin nasihatten iyidir, derler. bu tur ornekler aslinda iliski olgunlasmadan evlenilmemesi konusunda ayna olmali genc kardeslerimize ama her yasitiniz sizin gibi sevgiyle yaklasmiyor yorumlarimiza :)

zamanla, sorumlulugun manasina vakif olunacak sartlar olgunlastikca sikintilariniz azalacaktir.

yolunuz acik ve baki olsun.

bende küslügü hic sevmeyen bi insandim esimin susup kus gecen gunlerden sonra bir degil bes degil artik canima tak etti hic biseyi konusup halledememek en son kuslukten sonra kesin ayrilma karari aldim icimde ne varsa hepsinide saydim ama bildigin patlama oldu kriz gecirir gibi simdi suratimi assam hemen konusmaya calisiyo ama bekliyorum bezaman eski moda donecek diye bu kez uzun surecek gibi
6 ayda ayrilma lafini agzima almak istemiyorum o yüzden başka çözümler ariyorum aslinda. Ama duzelmezse daha nr kadar sabredebilirim bilmiyorum. Umarim eşiniz hep böyle kalir

hımm ne diyeceğimi bilemedim aslında zor bir durum hani yıllardır evli bi çift olsanız aman bosver diyebilirdim ama 6 aylık cicim aylarında bi evlilik... demek ki dışarda birşeyler ypmak onun vazgeçilmezi... yani sen burda baştan sona haklısın canım ama evliliğin başlarnda tartışmalar bi evin içinde yaşamalar çok zor... bosanmak için cok erken biraz sabretmelisin bence... madem o dışarı çıkmak istiyo beraber çıkın... eger erkek arkadaslarımla buluşca gelme derse sende her gece dısarı cık ve ondan sonra eve gel bakalım tepkisi ne olacak
Evet her gece onunla birlikte cikmak hatta o cikmadiginda bile onu evde yalniz birakmak iyi bi fikir olabilir. Bunu deneyecegim tesekkurler

Kpss de yaklasiyor, memurluk icin bir sansini mi denesen?
Ya da sen hep git bir yerlere, o geldiginde seni ev de bulamasin. Hic dusmeyin uzerine, arkadaslari oksasin onu erkek ruhunu.
Evet bende kpssyi düşünüyorum sinava gireceğim insallah kazanirim ve bana çözüm olur.
Hep diyorum ki artik onunla ilgilenmeyecegim sevgimi belli etmeyecegim ama en kizgin animda bile bana bi kere güzel baksa icimin yaglari eriyor. O yüzden kavgaliyken hic yanyana gelmemeye calisiyorum
Bu evliliğin sonu iyi değil. Sorun sadece eşinin arkadaşları değil. Çok sorumsuz birisi olması. Aynı ev içinde hiç konuşmamak nedir . Çocuk yapmayın sakın yazık olur.
Ben konusursam o da konusuyo ama ben de istiyorum ki hatasini anlayip gonlumu alsin. O da ayni seyi benden bekliyo ikimizde adim atmiyoruz böyle uzayip gidiyo sorunlar

biraz sabir. sanki bir anaokul ogrencisini ilkokula hazirlar gibi tahammul ve sevgi. zamanla yoluna girecektir. bir musubet bin nasihatten iyidir, derler. bu tur ornekler aslinda iliski olgunlasmadan evlenilmemesi konusunda ayna olmali genc kardeslerimize ama her yasitiniz sizin gibi sevgiyle yaklasmiyor yorumlarimiza :)

zamanla, sorumlulugun manasina vakif olunacak sartlar olgunlastikca sikintilariniz azalacaktir.

yolunuz acik ve baki olsun.
Yorumunuz beni öyle mutlu etti ki. Birinin gececek demesine gercekten cok ihtiyacim var. Erkekler geç olgunlasir ya ben de diyorum belki zamanla anlayacaktir hatali olduğunu. Belki kendimi avutuyorum onu da bilmiyorum ama. Üstüne gittikce ters tepmesinden korkuyorum.

Yorumunuz beni öyle mutlu etti ki. Birinin gececek demesine gercekten cok ihtiyacim var. Erkekler geç olgunlasir ya ben de diyorum belki zamanla anlayacaktir hatali olduğunu. Belki kendimi avutuyorum onu da bilmiyorum ama. Üstüne gittikce ters tepmesinden korkuyorum.

elimizdekinin avuntu mu yoksa gercek mi oldugunu bilemeyiz. bize dusen sadece kosullara en uygun olan secenegi denemektir.
sabrinizin selamete ermesi temennisiyle.

Bence söyleyecekseniz bile şikayet niyetiğinde söylemeyin. Ki ters tepebilir şikayet mi ediyorsun diye ki babası yüzünden eve girmiyormuş. Hani kayınvalideniz oğlum bigün bize gelin bi sohbet edelim dese o zaman sorsa evlilik nasıl geçiyor falan.
Kayinvalidemle arkadaş gibi dertlesiriz herseyden haberdardir. Dedigim gibi üst katimizda oturuyor onun ayakkabilarini gormediginde arar nerdesin sen evine git diye ama kayinvalidemi pek dinlemez
O yüzden benim soyledigimi bilmeden kayinpederim ayakkabilarina bakiyorum hic evde yoksun nerden geziyosun sen diye kulagini cekse diyorum

elimizdekinin avuntu mu yoksa gercek mi oldugunu bilemeyiz. bize dusen sadece kosullara en uygun olan secenegi denemektir.
sabrinizin selamete ermesi temennisiyle.
Cok cok teşekkür ederim. Amin..
Rabbim bebeginizi saglicakla kucaginiza almanizi nasip etsin insallah

Kayinvalidemle arkadaş gibi dertlesiriz herseyden haberdardir. Dedigim gibi üst katimizda oturuyor onun ayakkabilarini gormediginde arar nerdesin sen evine git diye ama kayinvalidemi pek dinlemez
O yüzden benim soyledigimi bilmeden kayinpederim ayakkabilarina bakiyorum hic evde yoksun nerden geziyosun sen diye kulagini cekse diyorum
Keşke dinlese de sanmıyorum zaten evlilikler bir senede oturuyormuş ki bi ablam demişti biz çok kavga ettik şimdi çok iyiyiz çok şükür diye. En iyi çözüm eşinizi o çevreden uzaklaştıracak bir bahane meşgale , etkinlik gibi geliyor.

I
Keşke dinlese de sanmıyorum zaten evlilikler bir senede oturuyormuş ki bi ablam demişti biz çok kavga ettik şimdi çok iyiyiz çok şükür diye. En iyi çözüm eşinizi o çevreden uzaklaştıracak bir bahane meşgale , etkinlik gibi geliyor.
Insallah bizim sonumuzda ablanizin gibi olur.
Annemde sürekli kizim 1 sene sabret bak sonra herşey yoluna girecek bizim evliliklerimiz cok mu iyiydi der durur.

I

Insallah bizim sonumuzda ablanizin gibi olur.
Annemde sürekli kizim 1 sene sabret bak sonra herşey yoluna girecek bizim evliliklerimiz cok mu iyiydi der durur.
Amin :)Siz o yüzden bol bol dua edin. İlgi alanlarına göre evinize bağlamaya çalışın :) Mutluluklar dilerim :)

Back
X