• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kibar Olmak Neden Bu Kadar Zor?

Kısa bir vakit önce çocuklarımı yolda zaptedeyim derken bir hanıma çarptım. Dönüp çok özür dilerim kusuruma bakmayın lütfen dedim. O da "bakamayacaksan çocuk doğurma önüne bak terbiyesiz" diye bağırdı gidene kadar. Şok oldum. Eve gidip bir de ağladım. İnsanlar çok kötü ve tahammülsüz olmaya başladı sanki..
Ne diye aglayip kendinizi uzuyorsunuz keske sizin annenizde bakip edep ogretemeyecegi cocugu dogurmasaymis deseydiniz

Aslında bunlar olması gereken seyler ama karsidakı öküz
Aıle terbıyesı kültür meselesi bu mesele
Ben hamıleyken az dirsek yemedım karnıma alısverıste...
Ozellıkle erkekler yolda hunharca carpıo gecıyor yol verıyorum onlara
Bı tesekkur bı afedersın demek zor gelıyor onlara
Malesef oyle bir sehit cenazesin de aBlam 9 aylik hamile iken bir bauan polis tarafindan karnin dan iteklenmisti...
Ne diyelim sozun bittigi yer

Bende o dayı abla,teyze muhabbetini sevmiyorum hiç.Ama sanki samimiyet göstergesi gibi görülüyor.Geçen gün pazarda satıcı adam 44 45 yaşlarındaki
kadına ne lazım anne dedi.Kendi en az 40 yaşında.Elden geldiğince yaşlıda olsa erkeklere beyefendi derim.Kadın yaşlıda olsa abla teyze demem,tanıyorsam x hanım,tanımıyorsam hanımefendi diye hitap ederim.Samimiyet ilerler ve rahatsız olmayacağını belli ederse abla derim ancak...
Koca koca adamların bana abla demesinden de hoşlanmıyorum.Çocuklarıma da öğretmeye çalışıyorum.

10 yillik calisma hayatim boyunca servise binerim gunaydin derim cevap gelmez
İnerken iyi aksamlar derim
Ofise girerim gunaydin derim
Cikarken gorusuruz iyi aksamlar iyi tatiller derim
Cay istemek icin telefon ederim ilk kez aradiysam o gun merhaba x bey cay rica ediyorum lutfen derim

Daha hic cevap alamadiydim
Simdi evde oturuyorum, kendim soyleyip kendim dinlemeye devam ediyorum

Çok konu açtım ama bu çok aklıma takılıyor günlerdir ve sormak istiyorum.
Burada ki çoğu kişi benden tecrübeli ve onların düşüncelerini almak istiyorum.

Bir yere girdiğimde öncelikle, "Merhaba," diyorum arkasından "Kolay gelsin," vs. aslında herkesin söylemesi gereken şeyleri söylüyorum. Çıkarken ya da telefonda bir yerle görüşürken kapatırken mutlaka "İyi günler" diyorum asla atlamam. Herkes değil ama çoğu kişi böyle şeyler yapmıyor. Mesela "İyi günler," diyorsun cevap vermeyen oluyor. Ya da direkt olarak kapatan oluyor. Genellikle de kadınlardan bunu görüyorum ben nedense. (Asla genelleme yapmıyorum)

Mesela geçen gün kadının biri bana çarptı ben de arkamı döndüm. Öylece bakıyor yüzüme. Ben birine çarpsam hemen dönüp "Pardon, kusura bakmayın" gibi şeyler deyip gülümsüyorum. Anlamıyorum, kibar olmak bu kadar zor mu? Anlamıyorum ki sorun bende mi, ben mi yanlış yapıyorum...

insanlar "hödük" afedersin
ben de senin gibiyim
bir de güleryüzle merhaba iyi günler buyurun teşekkür ederim özür dilerim derim
güleryüz görünce yüz veriyorum iş atıyorum sanıyor sapık herifler.
ya da dediğin gibi öylece suratıma bakanlar oluyor

sinir oluyorum sinir. bu kibar nazik olmak değil
bizim yaptığımız "insanca davranmak".

Cay istemek icin telefon ederim ilk kez aradiysam o gun merhaba x bey cay rica ediyorum lutfen derim

bizim servis de aynısı.
her sabah binip günaydın diyorum tık yok milletten
ısrarla da diyorum napiyim

yani bunu kafanıza takmayın, bunun için üzülmeyin ve siz tarzınızda aynen devam edin. ben de mutlaka bir yere girdiğimde hayırlı işler, kolay gelsin, iyi günler vs vs. asla es geçmem, kullanırım. marketlerde, mağazalarda vs. ya da telefonda aksi bir durumla pek karşılaşmıyorum ama şu çarpma konusunu geçemeyeceğim. bu son zamanlarda çok karşılaştığım birşey. affedersiniz ama öküz gibiler. kalabalık bir yolda biri bana çarpsa kesinlikle özür mözür dilemiyor, pardon demek yok... ya bön bön suratıma bakıyorlar ya da hiç umursamadan devam ediyorlar. ben olur da çarparsam pardon diyorum, tepki yine aynı.

geçen gün ne oldu, metro merdiveninden iniyoruz merdiven de kocaman yani isteyen istediği yerden iner, çıkar... kalabalık değil birşey değil, tenha. kardeşimle aşağı doğru iniyoruz ama öyle mıy mıy değil, normal hızda iniyoruz. arkamda da bir erkek sesi, kendi kendine "hoop", "aloo" bilmem ne diyor. anlamadım ilk başta, telefonda konuşuyor sandım alo filan deyince. sonra bi baktım bu herif arkadan geldi beni kenara itti, homurdanarak geçti. bi sinir oldum, "ne yapıyorsunuz, ne itiyorsunuz ya?" dedim, döndü, bir saattir yol istiyorum vermedin ne yapayım, dedi. öküz herif, meğer o hoop, aloo'ları bana söylüyormuş YOL İSTEMEK İÇİN. "yol isteyen insan pardon der, geçebilir miyim der, müsadenizle falan der sizin gibi alo malo demez, ben ne bileyim kimden ne istediğinizi?" dedim cevap vermedi bastı gitti. böyle bir ayılık olamaz, farkında olmadan yolu kapamış olabilirim tamam da pardon demek çok mu zor zaten arkamdaki insan "pardon yol verir misiniz?" ya da "geçebilir miyim" dese elbette kenara çekilirim ama böyle kalablıklara, ayılıklara gelemiyorum. hoop, aloo gibi şeylerle yol istendiğine ilk kez şahit oldum.
Ahahah çok güldüm :)) uzaktan selektör de çakaymış o ne öyle araba gibi. Öküzlükte level atladık

Bir yere girdiğimde öncelikle, "Merhaba," diyorum arkasından "Kolay gelsin," vs. aslında herkesin söylemesi gereken şeyleri söylüyorum. Çıkarken ya da telefonda bir yerle görüşürken kapatırken mutlaka "İyi günler" diyorum asla atlamam. Herkes değil ama çoğu kişi böyle şeyler yapmıyor. Mesela "İyi günler," diyorsun cevap vermeyen oluyor. Ya da direkt olarak kapatan oluyor. Genellikle de kadınlardan bunu görüyorum ben nedense. (Asla genelleme yapmıyorum)

Mesela geçen gün kadının biri bana çarptı ben de arkamı döndüm. Öylece bakıyor yüzüme. Ben birine çarpsam hemen dönüp "Pardon, kusura bakmayın" gibi şeyler deyip gülümsüyorum. Anlamıyorum, kibar olmak bu kadar zor mu? Anlamıyorum ki sorun bende mi, ben mi yanlış yapıyorum...
ben de servisle gidiyorum işe sabah binerken herkese toplu bir günaydın deyp öyle geçiyordum
bir dedim iki dedim baktım cevap vermiyorlar biliyor musun yüzüme bönbön bakıyorlar demiyorum artık ben de :kahve:
ama binince günaydın diyen çıkarsa mutlaka cevaplıyorum :)

Ben de eskiden diyordum. Elimden geldikçe güler yüz de gösteriyordum ama bıraktım. İnsanımız bi garip. Herkes egosunu doyurmaya çalışıyor işyerinde sanki

Gorgu meselesi insan ailede ogrenir bunlari maalesef bizim topluma baktiginda cogunlukla boyle bor gorgu yok , insallah bizim cocuklarimiz buyudugunde yerlesmis olur bu kultur , ben de cok takilirim bu mevzuya ama belli bi yastan sonra insanlari duzeltemiyorsunuz iste

Gecen sabah oturduğum binanın asansörüne binerken asansörde bi karı-koca vardı bende binerken günaydın dedim.büyük bi site oldugu için insanlar birbirini tanımıyor ama slm vermek zor olmamalı.adam karısına dönüp kim bu dedi benm için kadında tanımıyorum dedi kendimi bian slm verdim diye suçlu hissettim.bide sözde çok elit bi sitede oturuyorum ama insanlar artık gerçekten çok kaba

Valla ben tanımadığım insanları geçtim iş arkadaşlarım aynı bu tip
Ne bi günaydın ne bi merhaba ne bi nasılsın
ne bi geçmiş olsun hasta olunca
İşin kötüsü sen onlara selam versen de almazlar cevap vermezler verseler bile zorlaaaaa

Genel itibariyle kabalaştık. Kadının biri elime kaynar çayın dökülmesine sebep oldu. Pardon deyip gidip masasına oturdu. Bende 1 saate yakın acıdan kıvrandım. Başkaları yardım etti. Sonra başka birgün bir teyze otobüste bayıldı. Ve bazı insanlar ona kızdılar. Şeker hastasıymış. Madem şeker hastasının neden otobüse yalnız biniyorsun dediler. Belki kimsesi yok. Belki acil bir durum oldu. Bazı insanlar düşünmeden konuşuyorlar.

Eğitim ailede başlıyor, eksiklik bundan.. Annem babam kibar insanlar, biz de kibar olmuşuz. En ufak bir şey de bile teşekkür etmeyi, özür dilemeyi ihmal etmem. Ama gel gör ki o an karşı taraftan en ufak bir incelik vs göremeyince insan tuhaf hissediyor.

Ayşe hatun önal teşhisi koymuştu yıllar önce ...
Ama ayılık var onların hamurunda.
Bende çok dikkat ederim nezaket kurallarına , forum içinde yorum yaparken bile kırıcılığı bir yana koyalım , kibar olmaya çalışıyorum , nedense bazı insanlarda ters tepiyor sanırım :KK12:

Tam içimdekileri yazmışsınız ellerinize sağlık. Gecen caddede yuruyorum, kadın bir çarptı ben yaprak gibi savruldum ordaan oraya:olamaz:

her allahın günü metrobüse binmeye zorunda kaldıktan sonra insanlık üzerine baya düşünmeye basladım. kışın boş metrobüs geldi baya da kalabalıktı durak. en ön sıradaydım kapılar bir acıldı o beyfendi hanımefendi görünümlü bütün insanlar birbirini itmeye basladı. abartmıyorum dizlerimin üstüne düstüm ve güc bela oturdum, en önde olup en arkada kalmak diye bir sey var cünkü. bir baktım yanımdaki adamlar yumruk yumruga kavga etmeye basladı, oturan adama sen neden çocuğu itiyorsun diyor yanındaki oglu da 25 yaslarında falan. onlar üc kisi dövüsüyor bir tane kadının gözüne cocugun dirsegi geldi heralde, kadın kör oldum diye bagırmaya basladı, o anki görüntüyü görseniz güler miydiniz aglar mıydınız bilmem ama insanların hepsi bön bön bakıyor sinirlerim o kadar bozuldu ki aglamaya basladım ben. en son bir kac erkek araya girdi babayla oglunu zorla metrobüsten attılar. O olaydan sonra insanlıktan iyice sogudum maalesef :/

Back
X