yani bunu kafanıza takmayın, bunun için üzülmeyin ve siz tarzınızda aynen devam edin. ben de mutlaka bir yere girdiğimde hayırlı işler, kolay gelsin, iyi günler vs vs. asla es geçmem, kullanırım. marketlerde, mağazalarda vs. ya da telefonda aksi bir durumla pek karşılaşmıyorum ama şu çarpma konusunu geçemeyeceğim. bu son zamanlarda çok karşılaştığım birşey. affedersiniz ama öküz gibiler. kalabalık bir yolda biri bana çarpsa kesinlikle özür mözür dilemiyor, pardon demek yok... ya bön bön suratıma bakıyorlar ya da hiç umursamadan devam ediyorlar. ben olur da çarparsam pardon diyorum, tepki yine aynı.
geçen gün ne oldu, metro merdiveninden iniyoruz merdiven de kocaman yani isteyen istediği yerden iner, çıkar... kalabalık değil birşey değil, tenha. kardeşimle aşağı doğru iniyoruz ama öyle mıy mıy değil, normal hızda iniyoruz. arkamda da bir erkek sesi, kendi kendine "hoop", "aloo" bilmem ne diyor. anlamadım ilk başta, telefonda konuşuyor sandım alo filan deyince. sonra bi baktım bu herif arkadan geldi beni kenara itti, homurdanarak geçti. bi sinir oldum, "ne yapıyorsunuz, ne itiyorsunuz ya?" dedim, döndü, bir saattir yol istiyorum vermedin ne yapayım, dedi. öküz herif, meğer o hoop, aloo'ları bana söylüyormuş YOL İSTEMEK İÇİN. "yol isteyen insan pardon der, geçebilir miyim der, müsadenizle falan der sizin gibi alo malo demez, ben ne bileyim kimden ne istediğinizi?" dedim cevap vermedi bastı gitti. böyle bir ayılık olamaz, farkında olmadan yolu kapamış olabilirim tamam da pardon demek çok mu zor zaten arkamdaki insan "pardon yol verir misiniz?" ya da "geçebilir miyim" dese elbette kenara çekilirim ama böyle kalablıklara, ayılıklara gelemiyorum. hoop, aloo gibi şeylerle yol istendiğine ilk kez şahit oldum.