• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kibar Olmak Neden Bu Kadar Zor?

Demek ki hepimizin sorunu aynı. Keşke buraya yorum yapanlar olarak hepimiz toplanıp kavgadan, gürültüden uzak bir yerde yaşasak. :KK200:

zaten çevreye yaşadığı dünyaya bile saygısı olmayan insanlardan fazla bir sey beklememek lazım. gözünün önünde çöp kutusu var utanmadan yere çöp atıyor :( kendi evinde de yere cöp atıyor mudur acaba

Boşver sen aynı kal.. ben de genelde cevap alamıyorum ama bu vazgeçip onlar gibi görgüsüz ve yabani olmam gerektiği anlamına gelmez..

Çok konu açtım ama bu çok aklıma takılıyor günlerdir ve sormak istiyorum.
Burada ki çoğu kişi benden tecrübeli ve onların düşüncelerini almak istiyorum.

Bir yere girdiğimde öncelikle, "Merhaba," diyorum arkasından "Kolay gelsin," vs. aslında herkesin söylemesi gereken şeyleri söylüyorum. Çıkarken ya da telefonda bir yerle görüşürken kapatırken mutlaka "İyi günler" diyorum asla atlamam. Herkes değil ama çoğu kişi böyle şeyler yapmıyor. Mesela "İyi günler," diyorsun cevap vermeyen oluyor. Ya da direkt olarak kapatan oluyor. Genellikle de kadınlardan bunu görüyorum ben nedense. (Asla genelleme yapmıyorum)

Mesela geçen gün kadının biri bana çarptı ben de arkamı döndüm. Öylece bakıyor yüzüme. Ben birine çarpsam hemen dönüp "Pardon, kusura bakmayın" gibi şeyler deyip gülümsüyorum. Anlamıyorum, kibar olmak bu kadar zor mu? Anlamıyorum ki sorun bende mi, ben mi yanlış yapıyorum...

Gayet doğrusunu yapıyorsunuz, yapmaya da devam edin, Merhaba, iyi günler, kolay gelsin, hayırlı işler ve teşekkür ederim sözlerini sıkça kullanan biriyimdir, ne diyor bu kadın der gibi yüzüme tuhaf tuhaf bakan da oluyor gülümseyerek memnuniyetini dile getiren de.

Çevrenin veya sizi garipseyenlerin ne düşündüğüne aldırış etmeyin, siz İyi günler dilemeye teşekkür etmeye devam edin.

Türkiye'de yaşadığım bir durum benim de. Çarptığı halde dönüp bakışlarıyla bir daha çarpıyor adeta, kibarlığı falan geçtim çoğunda insanlık kalmamış.
Bir de şöyle bir durum var ki daha fena. Yurtdışında yaşıyorum, alışveriş yaparken kasiyere, kahvemi doldurana, aradığım ürünü bulmama yardımcı olana cinsiyet ayırdetmeden teşekkür eder ve gülümseyerek göz kontağı kurarım. Bu tavrım çok yanlış anlaşılmıştı Türkiye'de.

Senin tarzın,kişiliğin ve duruşun bu!Emin ol seni tanıyan çoğu kişi ne kadar kibar olduğunu düşünüyordur...Kibarlık asalettir ,saygıdır ve öz güvendir bana göre .....Ve o bön bön bakanlara aldırma herkes kendine yakışanı yapar....
Apartmanda karşılaştığım herkese iyi günler dilerim karşılığı bu da kim bakışı,hiç umrumda değil!Ben buyum....

Yorumlar içler acısı.
Sen de onlar gibi ol nedir ya..

O zaman hırsız da olalım sapık falan olalım.

Olumsuzluklardan eskisi kadar etkilenmemek adına olumsuz bir şeye ortak mı olalım yani?

Konu sahibi sen öküzlere rağmen insan kalmaya devam et.

Sadece ruh sağlığın için karşılık beklemeden insan kal olur mu?
Daha az üzülürsün.

Günümüzde maalesef nüfus artsa da insan sayısı azalmakta..

Çok konu açtım ama bu çok aklıma takılıyor günlerdir ve sormak istiyorum.
Burada ki çoğu kişi benden tecrübeli ve onların düşüncelerini almak istiyorum.

Bir yere girdiğimde öncelikle, "Merhaba," diyorum arkasından "Kolay gelsin," vs. aslında herkesin söylemesi gereken şeyleri söylüyorum. Çıkarken ya da telefonda bir yerle görüşürken kapatırken mutlaka "İyi günler" diyorum asla atlamam. Herkes değil ama çoğu kişi böyle şeyler yapmıyor. Mesela "İyi günler," diyorsun cevap vermeyen oluyor. Ya da direkt olarak kapatan oluyor. Genellikle de kadınlardan bunu görüyorum ben nedense. (Asla genelleme yapmıyorum)

Mesela geçen gün kadının biri bana çarptı ben de arkamı döndüm. Öylece bakıyor yüzüme. Ben birine çarpsam hemen dönüp "Pardon, kusura bakmayın" gibi şeyler deyip gülümsüyorum. Anlamıyorum, kibar olmak bu kadar zor mu? Anlamıyorum ki sorun bende mi, ben mi yanlış yapıyorum...

Çok haklısın, konun yukarıda kalsa ve herkes okusa keşke.

Tamamen eğitimle ve görgüyle alakalı bir durum. Öncelikle ailede sonra da okulda bu eğitimler erkenden verilmeli. Sonradan çevre veya iş ortamında bile yontulabilir insanlar. Mesela iyi müesseselerde çalışanlar iyi eğitildikleri için daha kibar oluyorlar. Demek ki istenince olabiliyor.
Ben de yurtdışında insana verilen değeri görünce üzülüyorum. Ta öteden yol vermek için kenara çekilen olunca bana mı yol verdi diye şaşırıyorum. Burada alışmışız üstümüze üstümüze gelinmesine, üstelik bunun arabayla bile yapılmasına. Sözde biz daha insancıl, daha sevecen olmakla övünürüz ama lafta kalıyor.

Bu ay 26 yasima giricem..
Bir ortama girdiğimde merhaba , kolay gelsin demeyi, teşekkür etmeyi eksik etmem.
Sabahları yürüyüşe ciktigimda, yürüyen kişilere günaydin derim..
Minibüsten iner iken hayırlı işler dilerim ..
Ama ben böyle yetiştim..
Bunlar benim için doğal şeyler..
Ama bazen gerçekten insanlar çok saygısız oluyor ..
Aldirmiyorum..
Duymuyorum..
Bildiğimi yapıyorum..
Onlara bakıp degismektense , onlar bana bakıp değişir belki ..

Back
X