Kıbrıs Cinsiyet seçimi

Teletubby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
410
6
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, kızlarımdan sonra birde oğlum olmasını arzuluyorum. Bunun içinde yakın olduğundan Kıbrısı düşünüyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yardımcı olmalarını umut ediyorum. Toplam tedavi fiyatları, en iyi merkezler ve bunun gibi birçok şeyi öğrenmek istiyorum. Bilen birileri varsa lütfen bilgilerini paylaşsın. Teşekkür ederim.

hiç bir fikrim yok ama bence ilk önce sağlıklı istersen arkadaşım daha iyi olur burada kız erkek farketmez bu cinsiyet ayrımı neden anlam veremiyorum illada erkek olmasını istemek buradaki çoğu başlığı okursan dikkat edersin herkes bir tane olsun sağlıklı olsun bir evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor ben bu tür istekte bulunan insanları inan anlamıyorum olsun ya öbürüde kız olsun ne oluyo yani erkek olunca daha mı farklı oluyo

merhaba sevgili arkadaş
ben size birazcık belkide hakkım olmayarak sitem etmek için yazıyorum.bu sitenin tüp bebek bölümünde bizler genelde bazen yıllardır hasretiyle kavrulmuş yüreklerin heyecanı ile , çoğu zaman da hıçkırıklar içinde okuduğumuz satırlarda '' karnı aç , ekmek bulmaya çalışan insanların yanında üfff ekmek evde çok var canım pasta çekti'' derken biraz daha hassas olup , bu siteyi bulduğunuz gibi kıbrısta bu işi yapanların kendilerine ya da bir hekime de sorabileceğinizi düşünüyorum. öncelikle sahip olduğunuz yavrularına sağlık dilerim..herşey gönlünüzce olsun............

bu konularda bir link varsa bilen bize verebilir mi.. Yada herhangi bir bilgisi olan bizlerle paylaşırsa sevinirimhihoyyyt

bir de oğlum olsun istiyorum

çünkü;

Eşimin baba oğul yapmak istedikleri var

benim de oğlum diyesim var doya doya

gördüğüm her erkek bebeğe imrenmek nazar vermekten korkmak beni yoruyor

sağlıklı ömürlü hayırlı evlatlar diliyorum herkese..
Rabbim dualarınızı kabul eder gönlünüze göre verir inşallah

Ama herkesin yaşadığı kendisine ağır gelir..
Kimse kimsenin derdini halini anlayamaz

Kınamayın,kırmayın bizleri...
Sağlık sıhhat hayırlısı en önemlisi biliyoruz
erkek evladımız olsa evlat ayırcak değiliz kız diye az sevecek değiliz

ama bir oğlan bir kız her annenin gönlünde yatar..
siz de yoksa bu arzu ne ala..
Dua edin eşimizin de bizim de yüzümüz gülsün oğlumuz kucagımıza hayırlısıyla gelsin
kızlarımız da abla olsun ilerde görümce hala olsun :))

bu sözlere katılmamak elde değil
öncelikle hayırlı ve sağlıklı evlatlar isteyim derim
evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı hayırsızı olur

Arkadaşlar kimsenin kimseyi kınamaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez ve bu yüzden bilmedende sitem edemez. Ben canımdan değerli kızlarımıda mikroenjeksiyon yöntemiyle kavuştum ve gene böyle bir yolla bebek istediğim için bu seferki de erkek olsun istiyorum. Ben çok birşey istediğimi düşünmüyorum. Allah herkese evlatların hayırlı ve sağlıklı olmasını nasip etsin sonrada gönlünde yatanı nasip etsin.
Konuya gelince, ben Kıbrısda birkaç merkezle bağlantıya geçtim sadece işlem ücreti (ilaçsız) 5000EURO falanmış. ışlemler Türkiyedeki birkaç yerde yapılıyormuş, son olarak yumurta toplama, pgt, transfer Kıbrısdaymış. Ama önemli olan en iyi neresi ve başarı oranlarını bilmek... O yüzden sadece bu kadarlık bilgi bana yeterli gelmedi.

fikrinize saygım var ama ben bu durumu etik bulmuyorum..allah hayırlısı neyse onu nasip eder. kararı sizin vermeniz pek doğru gelmiyor bana açıkçası..:hulya:

ne diyecegimi bilemiyorum sadece soylemek istedigim
gordugunuz uzere burada tum arkadaslar turkiye icinde yaptiriyor yani hic bebegimiz olmadigi icin cinsiyet ayrimi yapabilen bir merkezlere gitmiyoruz((kibrista yaptirana rastlamadim)) o yuzden pek burada size yardimci olacak birisi oldugunu dusunmuyorum
nacizane fikrim googla da aratin ve direkt kendileri ile gorusun
allahim size bagislasin yavrularinizi (kizlarinizi)

Burada yardımcı olacak birileri var mı yok mu bilmiyorum, ancak bu sitenin adı kadınlar kulübü ve bende bir kadın olarak duygularımı paylaşıp fikir edinmek istedim. Yoksa bende biliyorum elbette googleda aratmayı veya kendileri ile görüşmeyi.
Ben bu konuyu birileri etik bulsun, bulmasın, kınasın yada tartışma oluşsun diye açmadım. Sadece bu konuda bilgisi olanlarla fikir alışverişi yapmak için açtım.
Allah senin ve senin gibi bekleyen herkesin kucaklarını benimde çocuklarıma tedaviyle sahip olduğumu düşünerek ve duygularınızı çok iyi bildiğimden bebeciklerle doldurması için dua ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

duan icin tesekkurler.
ama ben sana fikrimi soyledim ve bunun neden oldugunu soyledim.
fikrini paylasma demedim sen paylastin bende paylastim sana git sil konuyu demedimki ben sadece pek burada sana yardimci olunmayacagini cunku insanlarin bu konuda bilgisi olmadigini belirttim
madem konu actin her turlu gelen mesaji saygi ile karsilamak zorundasin
herkes istedigin cevabi veremeyebilir:1ninca:
:1ninca:

:uhm::uhm::uhm:
ayrica madem fikir edinmek istedin
ben seni kirmamak icin gercek fikrimi soylememistim ama madem terettutdesin soyleyim o zaman
cinsiyet secimi dinimizdede yasak cunku herkes sizin gibi yapsa dusunun dunya ne olurdu
ayrica bi tek bizim dinimizde degil yurt disinda yapiliyor ama her merkez bile bunu kabul etmiyor
dogaya aykiri gorup kabul etmiyorlar dusunun artik siz gerisini
birde birsey daha merak ettim cvp vermek zorunda degilsiniz tabiki
kiz yerine erkek bebekleriniz olsaydi kiz bebek sahibi olmak icinde gidermiydiniz

Bilgisi olmadığını düşündüğün insanların çoğundan kişisel mesajlar alıyorum. Demek ki bilgisi sahibi olan birçok arkadaş varmış.
Cinsiyet seçiminin yasak olduğu Kuranın hangi bölümünde yer alıyor? Ayrıca Rabbim istemedikten sonra hiçbirşey olmaz.
Sanırım beni yanlış anlamışssın. Ben evlat ayırmıyorum. Ben kızlarımdan sonra bir oğlum veya oğullarım olsun istiyorum, hiç çocuğum yokken cinsiyet seçimi yapmıyorum.
Kızlarım değilde oğullarım olsaydı aynen şu anda düşündüğüm gibi birde kızım veya kızlarım olsun isterdim. Şunuda son olarak belirteyim ben yavrularımı bin tane oğlana değişmem... Sanırım sorunun cevabını vermiş oldum arkadaşım.
Ben her zaman herkese dua ediyorum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

elbette doğanın dengesi var.. kız ve erkek bebek sayılarını rabbim oranlıyor..

aynı mantıkla bebeği doğal yollarla olmayanlar da bebek sahibi olmamalı mı yani?
zaten Rabbim nasip etmediyse mikroenjeksiyonda tutmaz aşılamada tutmaz
Biz olsun diye tıbba güvenirken ilk önce Allaha bırakıyoruz aslında

TEDBİR KULDAN TAKDİR ALLAHTAN

kızı olanlar oğlanın tadını oğlu olanlar kızın tadını yaşamak isteyebilirler. yada o bebekler tek bizim bebeğimiz de değil. Eşimizin bir erkek bebek sevgisi olabilir arzusu olabilir Allah nasib ederse bu şekilde bebek sahibi olurlar,,

Bazı merkezlerin cinsiyet seçtirme yapmaması şuna benziyor
İlk zamanlar estetiğe herkes karşıydı kaza geçirmemiş olduğu gibi burnu büyük ve çirkin olan biri ameliyat olmak istediğinde Allah böyle yaratmış karışamam ben deniyordu ama kaza geçirip böyle olduysa tamam deniyordu

bu işi yapmak ve yapmamak buna benzer aynı şekilde. şimdi herkes her amileyatı yapıyor kaza geçirmemiş olsa da

demem o ki böyle gelişmeler ilk etapta hep şüpheyle karşılanır baskı görür reddedilir sonra olağanlaşır. 10 yıl sonra toplu olarak bakış açımız değişecekse şimdi yaptırmayanlar geç kalınca üzüleceklerdir yaptırmadıklarına

bence iki oğlu olsa kız evlat için de bunu düşünebilir insan . olay kız yada erkek değil.. anneanne olmayı da babaanne olmayıda tatmak ve tattırmak. eşimizin ve bizim soyadımızı yürütmek

Kıbrısta magosada var
tüp bebek merkezi
burada çok var bu yolla çocuk sahibi olan
tek bildiğim çok pahalıymış
032 3668600 telefon numarası
umarım işinize yarar

canım burada birkaç ay öncesine kadar ben dahil birçok insan bir tane bebeğinin olması için uğraşıyor.bak sende aramayla bulmuşsun çocuğunu.buradaki insanlarda onu arıyor.yıllarca bebek hasreti çeken var.insanlar bende dahil maddi-manevi çok yıpranıyorlar.......sen şu yazdıklarınla yıllardır çocuk diye başkalrına imrenen,başkalarının gözüne bakan,gözyaşlarını saklayan veya saklamayan insanların yüreğini o kadar acıttınki.......

mytweetynin niyetinin kötü olduğunu düşünmüyorum...ama benim bu yazıyı okuduğum zaman içim buruldu....sadece bunu yazmak istedim...

Hz. Muhammed (s.a.v) nde soyu kızlarından devam etmiş arkadaşlar............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…